moretolove

white

white

tiistai 28. heinäkuuta 2009

Läski liikkeellä!

Kirjoitettu junassa välillä Kuopio-Helsinki

Kun läski suunnittelee matkaa, joutuu hän monien painavien pohdintojen eteen. Kaksiovisessa henkilöautossa läski jännittää takapenkille könyämistä tai jo yksin sinne joutumisen mahdollisuutta. ”Sinä voit istua edessä”-lausahdus läskille on aina yhtä nöyryyttävää kuultavaa. Ja 85-vuotias hoikka mummeli kipsahtaa ketterästi takapenkille.

Bussissa läski joutuu jännittämään mahtuuko käytävällä kävelemään vai ovatko penkit liian lähekkäin (ominaista pitkän matkan busseissa). Turvallisinta on siis istua heti ensimmäiseen penkkiin. Jos bussissa pääsee istumaan yrittää läski istua niin pienesti kuin mahdollista. Jos viereen erehtyy istumaan joku muu ihminen, joutuu läski usein ahdistetuksi ihan kiinni ikkunaan ja siltikin kanssamatkustaja meinaa tipahtaa joka mutkassa penkiltä. Jos läski joutuu seisomaan, on massan paikallaan pitäminen mitä suurin haaste. Läskiä on myös turha yrittää ohittaa bussin ahtaalla käytävällä.

Junassa läski joutuu miettimään mahtuuko mukavasti penkkiin, vai voiko liiempaa huomiota herättämättä muina henkilöinä pitää koko matkan keskikaidetta ylhäällä. Myös esim. Keski-Euroopan junissa portaat jo itse junaan ovat usein läskille todella korkeat ja vaikeat, junan kapeista käytävistä puhumattakaan!

Lentokoneessa läski joutuu miettimään mahtuuko turvavyö kiinni. Ja jos mahtuu, mahtuuko pöytä laskeutumaan enää eteen. Lentokoneen WC taas on jo ihan oma lukunsa.


Kun läski vihdoin pääsee perille, esim. hostelliin eletään kauhun hetkiä, jos hostelli sijaitsee vanhan hissittömän talon seitsemännessä kerroksessa. Myös natisevan kerrossängyn yläsänkyyn joutuminen dormissa on jo pelkästään ajatuksena puistattavaa.


Turistikohteet, esim. kirkot joiden torniin tulisi kiivetä ovat läskille painajaisia. Vastaavasti myös luolat joihin laskeudutaan ja joista tulisi vielä päästä (omin avuin) takaisin ylöskin ovat läskiltä pannassa, kuten myös kaikki pienet tunnelit ja muut läskiloukot. Tietysti myös spat, uimalat ja rannat ovat joillekin läskeille kirosanoja.


Myös huvipuistossa läski joutuu jännittämään laitteeseen mahtumista. Varoittava kyltti ”certain body shapes may…” laitteen ulkopuolella nostaa läskin sykettä vielä entisestään. Huvipuiston jonossa tuleekin vertailtua, että jos tuo mahtuu niin kyllä minäkin…

Ja toki lihavan isommat vaatteet painavat enemmän, joten matkalaukkukin on jo painavampi.


Niin että mitä, laitetaanko lentokoneisiin vielä ne lisämaksut ylipainoisille?!?

PS. Nyt kävelisin mielelläni vaikka vanhan hissittömän talon seitsemänteen (tämän yhdeksännen sijasta) , sillä: ”Hissi on (YHÄ) käyttökiellossa, pahoittelemme hissin käyttäjille aiheutuvaa haittaa.” ARGH! (Oliko tää jonku teidän tekosia, että saadaan läski liikkeelle??)

14 kommenttia:

 1. Mulla on varmaan oikeesti turhan iso ego, kun tulee aina "ahdas" olo, kun joku istuu junassa viereen. Vaikka se olis se 3-v ipana, joka painaa saman verran kuin mun pää!:D

  VastaaPoista
 2. No itselläni on egon lisäksi se iso ruho, joka tuppaa vyörymään kanssamatkustajan syliin :D

  VastaaPoista
 3. Ai mahoton, kun sai taas nauraa :) Ihana postaus, kyllä noita asioita tulee pohdittua aina välillä itsekin! Mä oon ihan jäänyt kiinni tähän teidän blogiin, mikä sinällään ei ole huono asia ollenkaan ;) T. Kerran jo anonyyminä kommentoinut, tästä lähtien taidan olla Maisuli

  VastaaPoista
 4. Oikeesti voisin tulla kirjottaan joka postaukseen, et paljon rakastan tätä teidän blogia! :D Ihan mahtavaa! Uusissa intercityissä parasta on inva-wc:t kun niissä ei tarvii tuntee oloonsa niin pakokauhukseks kun normaaleissa junan vessoissa. :D

  VastaaPoista
 5. Maisuli: Hehe, ihana että viihdyt meidän blogissa! Mä niiiin tiesin, etten oo ainut! Itseasiassa Pepiltä tuli just tekstiviesti että : "Siis mä repesin niin pahasti, toi sun postaus on ku suoraan mun elämästä! :D Ihan mahtava!"

  Silva: Awww! Ihana kuulla :))) Vähänkö tulee aina hyvä mieli positiivisista kommenteista.

  Joo täytynee tästä lähtien pyytää paikka inva-wc:n viereen :D

  VastaaPoista
 6. Tutulta kuulostaa ja varsinkin tuo "sinä voit istua edessä" on kyllä jäätävää todellisuutta :-) Kerran kyllä olen toivonut, että minulle olisi suoraan sanottu että olen liian iso; erehdyin lomamatkalla osallistumaan luolastokävelyyn jossa piti vain jollain uimarenkailla lasketella maan alaista jokea luolaston toiseen päähän. Unohtivat sitten kertoa että matkalla turistit laitetaan ahtautumaan pikkiriikkisistä kallionkoloista läpi; se oli oikein suunniteltu "hieno" ohjelmanumero. Yksi opas odotti rei´än toisessa päässä ja otti jokaisesta kuvan kun me ahtauduimme sormustimen kokoisista koloista. Oli muuten "tosi" kivaa...

  VastaaPoista
 7. Mä löysin teidän blogin eilen ja luin yhdeltä istumalta kaikki postaukset. Aivan mieletön hyvän tuulen blogi, ja ihanaa nähdä, miten kauniita ja tyylikkäitä te olette - antaa uskoa siihen, etten mäkään 44/GT:n XL (luojalle kiitos niiden xl-koosta) kokoisena välttämättä ihan hirveeltä näytä, ja tosta asenteesta saa kyllä voimia itsellekin! ;)

  Ainoa miinus on, että tässä blogissa mainittiin Ben&Jerrys niin monta kertaa, että tämän läskin oli pakko antautua. :DDDD Syötyäni ylpeydellä täysin rasvatonta kasviswokkia, 10 minuuttia ennen kauppojen sulkemista menin ja tuhlasin viimeiset pennoseni ylihintaiseen, mutta ah-niin-herkulliseen jäätelöön, ja päätin aloittaa laihduttamisen vasta huomenna. Eli tänään..................

  Mut, KIITTI, ootte parhaita <3

  VastaaPoista
 8. Hihii, ihan loistava postaus :´D

  Ootko muuten asunu Kuopiossa joskus, oot niin tutun näköinen? :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: REPESIN! :D Voin niin kuvitella!! Mulla kävi kans tommonen luolaan laskeutuminen tietämättömyyttä. Oli tosi kiva kiivetä sieltä puuskuttaen ja silmissä sumeten ylös...

  Tollanen on oikeesti nöyryyttävää! Meille läskeille pitäis olla ihan omat kiertoajelut :DDD

  Manna: Tosi kiva kuulla, että tykkäät! Blogin alkuperäinen idea olikin tuoda myös esille, että isokin nainen voi oikeasti olla kaunis ja tyylikäs (kuten me. hehheh..) Siis lähinnä tarkotan, että ei aina tartte verhoutua telttaan tai muuten sulautua tapettiin. Hyvänä esimerkkinä suht reilut GT:n XL-koot :)

  ÄLÄ PUHU B&J:stä!! TEKEE MIELI! :D

  Anna: Kiitti. Joo olen asunut :)

  VastaaPoista
 10. Nyt en voi sanoa muuta kuin:
  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Loistava blogi!!

  VastaaPoista
 11. Teillä on ihastuttavan hyväntuulinen sekä itseironinen blogi, tykkään.

  Minulla ei ole varsinaisesti ylipainoa (kuin ne klassiset pari kiloa sekä ainaiskriiseillyt tietyt ruumiinosat, jotka useimmilta naisilta löytyvät), mutta olen oikeasti pitkä nainen, joten voin kyllä samaistua tiettyihin juttuihin todella hyvin. Automatkoilla yleensä päätyy eteen istumaan. Jollei, pienessä autossa on takapenkillä sitten polvet suussa tosi rattoisaa matkustaa. Bussissa pitää olla tarkkana, ettei istu takarenkaan kohdalle, jossa lattia noin noin 20 senttiä ylempänä kuin muualla ja taas joutuu taittelemaan raajansa nelinkerroin. Hotelleissa tai muualla 180 senttisissä sängyissä nilkat menevät sen 10-15 senttiä yli aina, jos nukkuu nilkat ojennettuina (minä nukun). Odotan myös riemulla ensi joulukuun Kiinan matkaa ja siellä olevaa huvipuistoa, josta minulle kiinalainen ystäväni totesi suoraan, että sinä et sitten pääse kyllä varmaan suurimpaan osaan laitteita kuitenkaan. Jes!

  Ongelma on myös se, ettei naisen yleensä oleteta olevan pitkä, jollei hän samalla ole sitten pajunvitsan paksuinen ja muutoinkin sellainen mallihentoinen. Automatkoilla joskus ollut äijäporukassa hauskat ilmeet, kun on todettu, että minä olen itseasiassa isoin sekä lantioni leveys on enemmän kuin kellään niistä, etupenkille siitä tilaa viemästä, hus!

  VastaaPoista
 12. Annis: Ihana :) Joo vaikka itse en ole kuin sen 170cm niin esim. Thaimaassa on todella iso olo :D (siis myös pitkä).

  Tsemppiä ja kanna ryhdikkäästi pituutesi :)

  VastaaPoista
 13. "Läski liikkeellä!" (tiistaina 28. heinäkuuta 2009)

  Hahah! Vaikka blogi (ja radio-ohjelma) on toki tuttu jo ennestään, eksyin tähän postaukseen googlatessani erään kappaleen lyriikoita. Repeilin, sillä joka sanahan on totta. Hyvä!

  T: Läski

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.