moretolove

white

white

sunnuntai 16. elokuuta 2009

X-Weighted


Palattuani Suomeen puolen vuoden ulkomailla asumiseni jälkeen en ole juurikaan katsonut TV:tä. Kuitenkin olen väistämättä huomannut erilaisten laihdutusohjelmien vallanneen kanavat. Eilen lauantai-iltana koiravahtina avasin sitten tv:n ja TV Viideltä sattuikin juuri alkamaan ohjelma nimeltä Ylipainoinen (X-Weighted). Pizzatkin tulivat juuri sopivasti ja ISOsisko parkkeerasi tv:n ääreen PIKKUsiskon kanssa.

Tiivistettynä koko ohjelman idea on seurata 6kk ylipainoisen ihmisen kamppailua läskiä vastaan ja antaa hänelle painonpudotukseen tarvittavat valmiudet. Alussa laihduttaja kertoo tavoitteensa (ko. tapauksessa 32kg/6kk, realistista JEP.) Ja siihen sitten lähdetään avustajien avulla pyrkimään.Mielestäni nämä laihdutusohjelmat ovat melko usein äärimmäisen huvittavia. Usein näissä ohjelmissa liikalihava nimittäin on myös auttamatta tyhmä (tai näin asia ainakin esitetään). Naurettavaksi nämä ohjelmat menevät viimeistään siinä vaiheessa, kun ylipainoinen tappelee oman personal trainerinsa kanssa vaikkapa ruuan merkityksestä laihdutukselle.

Uskomattominta kuitenkin käsiteltävässä ylipainotapauksessa oli, että tämä osallistuja oli laihdutanut ja alkanut saada muilta miehiltä huomiota, jolloin hänen aviomiehensä oli lihottanut vaimonsa takaisin entisiin lukemiin, etteivät muut miehet kiinnostuisi hänestä. Äijä oli hullun mustasukkainen niin personal trainerista kuin muistakin miehistä mutta kuitenkin haukkui vaimoaan lihavaksi riitatilanteissa. Ristiriitaista mielestäni...

Luonnollisesti myös stylisti tuli penkomaan lihavan vaatekaappia ja syynäämään sieltä pois kaiken epämuodikkaan, eli toisinsanoen tyhjentämään kaapin. Stylisti piiskasi läskiä pukeutumaan näyttävästi ja käskikin lihavan hommaamaan itselleen PIENEN RÄVÄKÄN VÄRISEN SILKKIASUN! (JEE!!) Stylisti yritti myös saada lihavan ymmärtämään, että itsensä voi tuntea kauniiksi, vaikka olisitkin large lady! (Tätähän mekin täällä yritetään todistella!)
Tietysti myös ruokakaapit tyhjennettiin dramaattisesti. HUOH! Väsynyttä.

Loppupeleissähän tämä Large Lady laihtui 14kg puolessa vuodessa, mutta OLI TODELLA INNOISSAAN KUINKA TÄMÄ OHJELMA MUUTTI HÄNEN ELÄMÄNSÄ... Jepjep...


Jos joku tästä (vähän epäonnistuneesta laihdutusyritys) ohjelmasta sai jonkun laihtuskipinän niin onnea!Ärsyttääkö ketään muuta nämä joka tuutista tunkevat DRAMAATTISET laihdutusohjelmat?


13 kommenttia:

 1. katoin just ton saman ohjelman, ja hitto se aviomies oli ääliö. :P
  Noi ohjelmat on jotenkin niin stereotypioita täynnä, että ällöttää. Kaikki niissä mukana olevat läskit ovat aina pelkkiä suklaapatukoita mässyttäviä kasviksista autuaan tietämättömiä säkkeihin pukeutuvia törppöjä. Ja sitten koko elämä muuttuu kertaheitolla paremmaksi kun saa sulatettua tynnyrin verran rasvaa vyötäröltä. Jep. Mut hauskaa viihdettä, jota katsoessa on aina pakko syödä jotain mässyä :D

  VastaaPoista
 2. Ärsyttää kaikki tämän tyypin ohjelmat, oli se sitten muodonmuutos-, laihdutus- tai parinetsintäohjelma. Myötähäpeän tunne on aina niin valtaisa, etten edes pysty niitä katsomaan.......... Onko ihmiset oikeasti niin tyhmiä, vai tehdäänkö niistä ohjelmaa leikatessa tyhmiä?

  VastaaPoista
 3. Tuhlaus: AIVAN :D Siis parasta viihdettähän on SYÖDÄ hillittömät määrät ja samalla katsoa esim suurinta pudottajaa tai näitä muita laihisohjelmia :D

  Envia: Totta.. Toivottavasti vika on leikkaajassa, tai en ala :D

  VastaaPoista
 4. Eniten minua vituttaa tämä "dieetit vaihtoon" ohjelma, missä ylipainoinen ja vastakohta, anorektikko tjv. vaihtavat ruokavaliota.

  Ihan sairas konsepti koko sarjalla, en voi ymmärtää.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kaikki on mahdollista, jos vaan oikeesti yrittää.

  Nimim. Veljeni laihdutti 7kk:ssa yli 40kg :)

  VastaaPoista
 6. Block: Harmi vaan, en kerenny näkemään sitä, ku olin duunissa ja en muutenkaan muistanu!

  Anonyymi: Joo, ja tolla ois oikeesti ollu siihen vielä edellytyksetki! PT ja kaikkee! MUTTA EI! :D

  VastaaPoista
 7. Ärrrsyttää! Mut ilmeisesti ne vain toistelee sitä, mitä ihmiset ajattelee läskistä: "kyse on tietämättömyydestä". Just joo. Montakohan kertaa mäkin oon kuullu, miten joku hyväntahtoinen kanssaeläjä alkaa selittää, miten lautasmallilla pysyy paino kurissa ja kuinka missäkin ruoassa on piilorasvaa ja kuinka terveydelle vaarallista vyötärölihavuus on ja että pitkäkestoista liikuntaa pitäisi lisätä. Ne varmaan olettaa, että lankean polvilleni ylistämään niitä tästä uudesta tiedosta ja laihdun välittömästi saatuani nämä tiedot, koska oon jotenki onnistunu koko elämäni luulemaan, että laihtumista tapahtuu eniten, kun syö suklaata ja ostan golfkärryn liikkumista varten.

  VastaaPoista
 8. Nämä lukuisat laihdutusohjelmat menevät myös kategoriaan aivojennollausviihde. Niitä on hauska katsoa, koska niitä katsellessa ei tarvitse rasittaa aivonystyröitä. Ja ehkäpä oma itsetuntokin vähän pönkittyy kun näkee ihmisiä joiden ruokavaliot ovat niin pahasti pielessä omaan verrattuna. Sitä tuntee itsensä yhtäkkiä aika normaaliksi.

  Melkeinpä kaikissa ohjelmissa ja konsepteissa sivuutetaan täysin syyt lihomiselle. Monesti sairaanloisen lihoamisen aiheuttaja on solmu psykkeen puolella, ja nämähän eivät ole personal trainerin heiniä. Toiset taas tarvitsisivat vain kannustusta ja rohkaisua ja sellaista vertaistukea. Laihdutusprosessiin pitäisi aina ottaa mukaan psykologi joka osaa analysoida syitä lihoamiseen sekä auttaa näiden vääränlaisten ajatusmallien ja arkirutiinien kanssa. Jos ruoka on aina ollut henkilön perimmäinen mielihyvän lähde, niin ei joku hullun fit jumppaohjaaja saa ketään luopumaan ainoasta mielihyvän lähteestään! Sitä paitsi about kaikki näistä ohjelmista on jenkkiläisiä, ja uskokaa tai älkää, siellä saattaa jopa olla henkilöitä jotka eivät tiedä mikä on terveellistä ja mikä epäterveellistä ruokavaliota. Suomalaisen on siis vaikea katsella näitä subjektiivisesta näkökulmasta.

  Supersize vs. superskinny oli mielestäni erinomainen ohjelma siinä mielessä, että ohjelma näytti miten järjettömiä molemmat ääripäät ovat. Sekä superlaiheliini että superpläski olivat onnettomia oman olemuksensa kanssa. Ei ole järkevää syödä pelkkä puolikas uuniperuna päivässä, muttei myöskään ole järkevää syödä jatkuvasti suuria annoksia ruokaruokaa välipalaksi kahdelta aamuyöllä. Ja muuten, tässäkin tapauksessa tällä isokokoisemmalla ladyllä oli taustalla henkinen trauma (vauvan kuolema). Oli hyvä, että vaihteeksi otettiin mukaan myös superlaiha henkilö, kun monesti laiheliinit jätetään huomioimatta. Tämä ohjelma näytti kerrankin, ettei laihuus välttämättä tee ketään onnelliseksi ja autuaaksi.

  Olispa virkistävää nähdä ohjelma joka ei holhoavalla ja alistavalla tavalla valistaisi laihduttajaa vaan tarjoaisi tukea ja hyviä vinkkejä tyyliin mitä tehdä kun kova karkinhimo iskee tai kuinka kieltäytyä juustohampurilaisesta tulematta totaalisen onnettomaksi. Itse ainakin tarvitsisin sellaisen ystävällisen kohtuuden äänen olkapäälle istumaan ja vakuuttamaan minut etten tarvitse 500g karkkia makuunista B&J-purkin lisäksi...

  VastaaPoista
 9. Korjaus: objektiivisesti, ei subjektiivisesti :D hoppsan!

  VastaaPoista
 10. ois ihan mielenkiintoista nähdä tollasessa ohjelmassa joku itseni kaltainen läski, joka tykkää kasviksista ja salaateista, ei tykkää ranskalaisista, kekseistä tai pullasta, ja joka ei syö kaksin käsin ahtamalla, vaan usein ainoastaan yhden kerran päivässä. tai no, siitähän ne taitaakin just varotella, ettei vaan kerralla söis, vaan pitkin päivää.. hmm.

  fiksu kommentti muuten tuo flickan kirjoittama. olen lapsesta asti ollut pyöreä, enkä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että ruoka vois olla mulle se perimmäinen mielihyvän lähde. mut melko järkeenkäypää, kun miettii vaik sitä, et lapsena oli koulukiusattu. tosin siinäki on se, et kumpi oli ensin, muna vai kana.. olinko plösö jo ennen ku kiusaus alko.

  -suvi

  VastaaPoista
 11. Itse olen ainakin ärsyyntynyt noihin laihdutusohjelmiin aika syvästi, koska ne on vedetty ihan yliteatraalisiksi. Voisivat olla kiinnostaviakin, jos vaan olisivat hiukan inhimillisempiä...

  VastaaPoista
 12. AnneVee: Oon niin samaamieltä!! Siis itse ainakin jo ihan ravinto-oppia sen verran lukeneena ja tietysti myös pelkällä maalaisjärjellä tajuan miten laihtuminen tapahtuu, mutta siltikään en tee asialle mitään :DDD

  Flicka: Toi on totta, aivot narikkaan ja ruokaa suuhun noita ohjelmia katsellessa. Oikeesti ku kattoo vaikka jotain suurinta pudottajaa niin alkaakin tuntua ihan normaalilta olo :D (siis jos kattoo niitä oikeesti jotain lähemmäs 200 painavia..)

  Ja tottahan se on, että tietämättömiä oikeesti myös löytyy, jota on vaikea kuitenkaan käsittää :) (Ite ku on niin fiksu...)

  Pitää kyllä kattoo toi dieetit vaihtoon! Harmittaa, että meni ohi.

  Meidän pitäis joku kerho perustaa. Ollaan keksitty sille kerholle jo nimikin : Reilukerho (siis vähän reilumpikokoisille) ja tuettais toisiamme... (eli lähettäis kaveriks ostamaan sitä karkkia ja B&J:ä:DDD)

  Ihana, kun kirjotit noin pitkän kommentin!!

  Suvi: Totta. Sama meininki meikäläisellä. Myös tuon kiusattuna olemisen suhteen...

  Maya: Joo :D Siis just semmonen pakollinen DRAAMA tekee koko hommasta naurettavan. :D

  VastaaPoista
 13. En katsonut ohjelmaa, mutta en kutsuisi laihdutusta EPÄONNISTUNEEKSI jos mimmi sai laihdutettua 14kg. Ymmärrät sinäkin varmaan, että kilomäärä aikaan nähden on ihan sopiva. Montakos kiloa olet itse laihduttanut 6kk aikana jos kilomäärä ei ole mielestäsi riittävä?

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.