moretolove

white

white

maanantai 28. syyskuuta 2009

ENÄÄ NELJÄ YÖTÄ JA KOLME PÄIVÄÄ!


Enää neljä yötä ja kolme päivää ja minua kutsuu INTIA!

Eilinen menikin Pepin kanssa rinkkaa pakatessa.Lähtö on siis perjantaina. Meillä (eli minulla ja kahdella ystävälläni) ei ole kuin lennot Mumbaihin ja yksi yö hotellissa varattuna. Tarkoituksena on palloilla (kirjaimellisesti) kuukausi ympäri Intiaa matkustaen lähinnä junalla. Kuten ehkä voitte huomata niin pakkailukaan ei ole ollut mitään maailman organisoiduinta, joten myös koko matkan suunnittelu on jäänyt melko vähälle. Onneksi tämä matkan suunnittelemattomuus ei kuitenkaan aiheuta sen suurempaa stressiä, sillä olen reissannut kuitenkin jonkun verran ja huomannut, että jos ei ole liikaa suunnitelmia ja tiukkoja aikatauluja niin paikan päällä tilanteisiin sopeutuminen on huomattavasti helpompaa.Nyt kaipaankin kokemuksianne Intiasta. Minne mennä? Mitä tehdä? Ja mistä saa parhaat ruuat? Mitä pitää huomioida ja mitä ottaa ehdottomasti mukaan?

Kaikki vinkit Intiaa koskien ovat siis erittäin toivottuja ja tervetulleita, sillä nyt ehdin vielä (ehkä) reagoimaankin vinkkeihin.

Odotan matkaa innolla ja luultavasti nämä viime päivät tulevat täyttymään mm. seuraavanlaisia videoita fiilistellen.Ps. Peppi yrittää lähes kaikin keinoin estää lähtöni roikkumalla pallona jalassa :D


20 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi mahtavalta reissulta! Just tommonen ei suunnitella liikaa etukäteen -asenne on paras. Ja oottehan kuitenkin paikan päällä kuukauden, eri asia jos oisitte vaikka viisi päivää, sillon jonkinlainen aikataulutus saattaa olla suotavaakin ;D

  VastaaPoista
 2. Vähän jännä reissu tulossa! :) Tai siltä kuukaus Intiassa reissaten siellä täällä kuullostaa.

  Mä jo nyt, kun itse oon kuulolla toivotan Mimmi sinulle toodella mahtavaa reissua! :)
  Muistahan olla kiltisti siellä reissussa ja tulla sitten hieno kokemus takataskussa takaisin :)

  VastaaPoista
 3. Goa ja villa river cat

  VastaaPoista
 4. madventuresin sivuilta esim.keskusteluista löytyy tosi hyviä vinkkejä! pidät vaan laukuistas tiukasti kiinni ja huolehdi hygieniasta (tai saat istua koko kuukauden ällöttävässä vessassa ja menetät ihanat vaivalla hankitut muotosi :) juo vaan pullovettä ja kato ettei sitä oo avattu valmiiksi.. äläkä säilyttele pitkään aukaistua vesipulloa,sinne pesiytyy pöpöjä ennen ku kerkeen sanoo MUFFINSSI! sitte vaan pidät hauskaa <3 äläkä anna kenenkään huijata sua. Ruoka on kasvispainotteista ja mausteista,hyvää!!

  _L

  VastaaPoista
 5. Hyvää matkaa! :)
  Ainakin desinfioiva käsihuuhde kannattaa ottaa mukaan, niitä myydään myös kentällä jos unohtuu ostaa etukäteen. :)

  VastaaPoista
 6. Hei ei vitsit mikä sattuma ! Mulla on meinaan myös jäljellä neljä yötä ja kolme päivää, mut mun matkakohde onkin kotoisasti Suomi :) Tuun 5 päiväks käväseen poikkiksen äidin 50 vuotisjuhliin ja semmosta. Mut sulla on kyllä vähän eksoottisemmat maisemat edessä mitä mulla, tonne Savoon päin kun pitää ajella :D

  Mahtavaa reissua sulle Mimmi vaan ! :)

  VastaaPoista
 7. Oi vautsi ihanaa! Jos näät niitä Slumdog Millionairen lapsinäyttelijöitä ni pistä multa terveiset :D
  Mut muista sit että ne vessat sielä varmaan on melko hirveitä.
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 8. Intia on maailman upein paikka! muista aurinkorasva! :)

  VastaaPoista
 9. Tingi kaikesta mahdollisesta siis KAIKESTA, lounaslistan ateriasta maksuvaiheessa, kojumyyjien rihkamasta, maitopusseista ruokakojuissa jne jne. Älä sorru tuijottamaan painettua hintaa länsimaalaisena ja uskomaan siihen. Älä edes lentokentällä paluumatkalla. Soita suuvärkkiä minkä ehdit. :) Itse viihdyin puolitoista kuukautta Goalla rinkan kanssa. Ole avoin, mutta älä tyhmä intialaisten miesten kanssa. Voih, nyt tuli kauhea matkakuume! :D

  VastaaPoista
 10. intia on mahtava paikka mutta itseäni yllätti paikoin (varsinkin jossain paikoissa etelässä) aika vanhoilliset ja uskonnolliset näkemykset vaatetuksen suhteen - piti käyttää nilkkoihin ulottuvia hameita ja pitkähihaisia paitoja, mikä ei 40+ lämmössä ollut ihan kovin mukavaa.

  mut siistiä oli, ja goa on tietty ihan kokemisen arvoinen paikka

  VastaaPoista
 11. Muista tuoda ihan hirveesti kaikkia ihania tuliaisia ja lähettele niitä sitten kaikille lukijoille (mun osotehan teillä varmaan olikin jo jossain ylhäällä :D ). Ei vaan, mulla ei henk.koht. ole Intiasta kokemuksia, mutta tuossa edellä on kyllä hyvänkuuloisia vinkkejä jo tullut vaikka millä mitalla. Nauti, nauti ja NAUTI <3 !

  VastaaPoista
 12. Pakko sanoo Mimmi et vihaan sua syvästi tällä hetkellä , sillä mäki haluun jonnekki päin maailmaa ihan minne vaan (ton videon katsominen ei auttanu ainakaan mun jo unohdettuun matka kuumeeseen :( )... No eiiii oot ihana ja mun pitää vaan muistella et ens kesänä Jenkit kutsuu <3 Ainii ja mulle saa tuoda tuliaisia ;)

  VastaaPoista
 13. Mulla on jonkin verran kokemusta Intiassa matkustamisesta (kun olin 18-vuotias, kauan sitten) junalla, bussilla, lentaen jne... Oli kylla henkisesti rasittava matka, mutta kylla kasvatti nuorta tyttoa ja monia kauniita, syvallisia kokemuksia. Intia hakellytti mun sydamen. Tulin jossain vaiheessa myos hyvin sairaaksi syotyani jaateloa ja jouduttiin suuntaamaan Nepaliin loppuajaksi matkaa viileampaan ilmastoon. Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
 14. Oon ite viettäny kuukauden intiassa rinkka selässä jouluna 2005, kierettiin delhi-varanasi-mumbai-goa-mumbai ja vaikka delhi olikin kamalin; oli se myös ihanin ja varanasi jäi hyvin mieleen. Pidin visusti kiinni siitä, että muualla kuin goalla ja mumbain keskustassa liikkuessa olin pukeutunu melko siveellisesti enkä kulkenut esim. toppi päällä. Toivottavasti sun reissu ulottuu muuallekkin kuin goaan, jonne melkein jokainen tuntuu nykyän menevän, intiassa on kuitenkin paljon paljon muutakin nähtävää...
  Mä olin aluks intiassa ite ihan kauheessa shokissa ja halusin pois, tää johtu siitä, että mentiin paharganiin heti ensimäisenä melkein keskellä yötä ja eksyttiin pikkukujille...
  Josta tuleekin mun ensimäinen vinkki, taksikuskit huijaavat. Melkein kokoajan, niin perkuleesti kun pystyvät. Väitä vastaan niiden "en löydä sun hotellia mutta vien sut tämmöseen kivaan toiseen hotelliin" niin kovaa ja pitkään kun pystyt vaikka toivo meinas mennä, ne kyllä tietävät oikeasti missä se sun oikea hotellis on. Lonely planet antaa näihin kyllä ihan parhaat vinkit, ja ne vinkit on oikeesti totta.
  Jos eivät usko ja vaativat liikaa rahaa jne, sano että lähetään poliisille kohta niin kyllä toimii ;)
  Ei myöskään kannata kertoa myyyjille, taksikuskeille jne. että oot ensimäistä kertaa intiassa.

  Ja musta on hienoa että ette suunnittele reissua sen enenpää! Mutta käykää delhissä, se on hieno paikka ^.^ (tai kamala, mutta ehkä juuri kamaluuden takia yks parhaista paikoista...)

  VastaaPoista
 15. Itsellä ei kokemusta Intiasta, mutta reppureissulla Kaakkois-Aasiassa olin juuri kolme kuukautta. Ja marraskuussa takaisin! :)

  Pakkausvinkkejä: mahd.vähän tavaraa mukaan!!, koska se rinkka alkaa painaa kummasti enemmän, kun kannat sitä vaikka vartinkin verran 45 asteen helteessä, janoisena, nälkäisenä ja eksyneenä.

  Mp-soitin kannattaa ottaa mukaan. Lääkkeitä ei saa unohtaa, tärkeät matkadokumentit (esim. passi skannattuna) kannattaa säilyttää sähköpostissa katoamisen varalta.

  Jotain yleisiä vinkkejä. Reissun halvimmat ja ennen kaikkea parhaimmat ruuat saa yleensä katukeittiöistä (mulle ei tullut vatsatautia). Kaikesta tosiaan voi ja pitääkin tinkiä. Hostellihuonetta etsiessänne pyytäkää saada nähdä huone omin silmin, ennen kuin otatte sen (ei tule ikäviä yllätyksiä).

  Tärkein vinkki: älkää stressatko ja nauttikaa! Se on helppoa. :D Hyvää matkaa!

  ella

  VastaaPoista
 16. En tosin ole käyny intiassa mut silti!

  Syö pelkkiä kuorellisia hedelmiä jotka kuorit itse (esim. banaani), syö vain sellaisissa paikoissa missä kaikki paikalliset syö (paikallisilla ei ole jatkuvasti mahatautia!), käsidesiä runsaasti mukaan ja tosiaan supertarkkana, ettei vesipullon korkkiin ole kajottu ennen sua!!! Taksikuskit kusettaa niin pirusti, olkaa siis varovaisia! Ja Madventures-matkakirjaoppaassa oli hyvä vinkki: pidä aina tupakka-aski mukana vaikket ikinä itse polttais. Pienestä pinteestä selviää helposti heittämällä röökin. Ja kannattaa pitää muutama "feikkilompakko" messissä, eli vanhentuneet opiskelija- ja kirjastokortit käyttöön ja johonki lompakonnäköiseen! Ihan superhyvää reissua Mimmi! <3

  VastaaPoista
 17. Heippa Mimmi ja ihan ensi alkuun ihanaa reissua sulle, teillä tulee varmasti olemaan tosi antoisa matka!
  Itse olen ollut Intiassa muutamankin kerran ja kaikki edelliset vinkit ovat olleet erittäin hyviä ja hyödyllisiä, tässä vielä yksi mikä tuli mieleen: taksikuskit saavat provikkaa kun kierrättävät turisteja tietyissä kaupoissa joten varaudu siihen että kuski lähtee viemään teitä haluamaanne paikkaan erinäisten stoppien myötä...Jos teillä ei ole aikaa/intressejä kierrellä kaiken maailman putiikeissa, sanot kuskille heti kun hän ehdottaa pysähdystä jyrkän EIn! Saattavat änkyttää vastaan mut uskovat kyllä kun hieman ärähdät :) Niin, ja matkan hintahan kannattaa aina sopia etukäteen. Monesti ovat valmiita neuvottelemaan ns.koko päivän hinnan eli kierrättävät teitä ympäri mestoja ja odottelevat sen aikaa kun käytte kaupoilla tai nähtävyyksillä.
  Kulkukoiria maassa on ihan hirmuisesti ja itse eläinten ystävänä kuljin siellä sydän verellä kun kattelin niitä koiria. No, maassa maan tavalla, kaikkia ei voi valitettavasti pelastaa vaikka sämpylöitä lähikatujen koirille ostinkin :) Villi-apinat on myös aika hurjia, eivät pelkää ihmisiä ja hyppivät sähkötolpalta toiselle joten watch out! Loistavaa reissua ja enkelien suojelusta :)
  - Anu

  Ps. Muista pitää suu kiinni suihkussa - ja en tarkoita puhumista vaan ihan suu suppuun ettei tuu pöpöjä ;)

  VastaaPoista
 18. vaikken oo intiaan lähiaikoina menossa nii silti luin ihan mielenkiinnosta piukeena näit vinkkejä täältä :D plus toi video anto ihanan käsityksen: ei oo varmaan mitään mitä siel ei voi tehdä! tuli vaan mieleen, miten me pärjätään täällä ilman sua? hyvää matkaa kuitenki ;D

  VastaaPoista
 19. Juliahelmiina: Täällä tällä hetkellä junassa vastailen kommentteihin. Matkaa takana jonku verran, yhteensä koko matkan kesto 50h. Joo täällä jos yhtään tiukempi aikataulu olisi ollut niin luultavasti olisi paristikin mennyt jo uusiksi :D

  Siny: Välillä on kyllä jännitystä riittäny :D Mukavaa on.

  Anonyymi: Kiitos vinkistä, pannaan korvan taa! :)

  _L: Joo, on tullu kateltua myös pallontallaajista Intia-vinkkejä :) Vettä täällä tulee kyllä juotua aivan pirusti. Ja en oo ikinä saanu näin hyvää kasvisruokaa mitä täällä :P Käsidesillä
  tulee kyllä läträttyä :D

  Pipari: Kiitos :) Joo käsidesiä on mukana ihan useampi puteli.

  Hemuli: Voi että, mahtavaa. Savossakin riittää kyllä omanlaistansa eksotiikkaa ;) Kiitos!

  marianio: Joo voi olla, että otan matkaan yhen semmosen :) Yllättävän siistejä ovat vessat olleet kyllä tähän asti! Kiitos :)

  Anonyymi: Vaikuttaa kyllä tosi upeelta maalta. Ja arskarasvan ostoon on päästävä heti huomenna, kun täältä junasta päästään ulos Trivandrumissa :)

  Anonyymi: Oijoi, kiitos hyvistä vinkeistä! Täällä meitä on luultavasti välillä vedetty kuin pässiä narussa ;) Vaikka tingitty on ihan pirustikin. Goa koetaan viimeisenä :) Kohta Keralassa! On nuo äijät ainakin kovia imartelemaan ja tuijottamaan :D

  VastaaPoista
 20. Anonyymi: Noniin, etelään juuri matkalla ja kohtahan se nähdään kuinka siellä meihin suhtaudutaan. Itselläni ei taida edes olla yhtiäkään pitkiä housuja mukana :D Ja tyyliin yksi pitkähihainen paitakin löytyy.. Nooo.. eikun vaan sariostoksille ;) Kuumahan täällä kyllä on, huh ! Katellaan eka Kerala ja sit Goan kautta takas Mumbaihin.

  piiapauliina: Hehe joo tottahan toki ;) Ja voit kuvitella, että KYLLÄ NAUTIN (etenkin ruuasta...) :DDD

  Laurra: Ei auta ku lähtee, voin suositella matkustelua kyllä lämpimästi kaikille ;) Aijai, minne päin Jenkkeihin ens kesänä???

  KitKat AKA Katz: No varmasti herätti ajatuksia ja on myös raskasta katsoa tuota äärimmäistä löyhyyttä :/ Mekin syötiin jätskiä junassa välillä Mumbai-Delhi, mutta ei onneksi tullut mitään... Helpostihan täällä jonkun vatsataudin itselleen hankkii :S Nepali ja Pohjois-Intia olisi varmasti ollut kyllä ihana nähdä, mutta aika ei riitä :/ Kiitos :)

  Shienna: Meidän matkareitti on nyt kulkenut Mumbai-Delhi-Agra-Delhi ja jatkuu Kerala-Goa-Mumbai-ja Kotiin Olisihan täällä paljon muutakin nähtävää ja aikaa saisi kulutettua tuhottomasti :) Itekin on pidetty tosi tiukkaa linjaa pukeutumisen suhteen. Ja taksikuskit todella huijaavat. On väännetty vaikka kuinka monen kanssa ja ties mistä asioista. Onneksi ovat kuitenkin uskoneet. Ollaan uhattu mm. hypätä pois kesken matkan jne :D Lonely Planet on oikeesti tosi kätevä, vaikka hävis jo kerran ja painaa enemmän ku tämä läppäri :DDD Ollaan selitetty aina kaikille että ollaan toista kertaa Intiassa jne. Ja Delhi oli tosi kiva nähdä vaikka tosi ryönänen olikin :D

  ella: Joo minäkin ekaa kertaa Intiassa, mutta Thaimaassa on kyllä rinkalla pari kk tullut pyörittyä. Joo pakattiin rinkat joku kolme kertaa uusiks ja silti tuntuu että on liikaa kamaa mukana, vaikka mun rinkka ei painanut kuin 12kg. Ja toi on niin totta, että katukeittiöistä saa parhaat (ja halvimmat) safkat. Nams! :P Toi huoneen katsomisen pyytäminen on opittu kerran kantapään kautta Thaimaassa, huone ei _todellakaan_ vastannut kuvausta, tai odotuksia, mutta maksoikin vain euron, joten ihan sama :D Nyt alkaa stressitön kolme viikkoa kun päästään kaupunkivilinästä pois. Kiitos hyvistä vinkeistä! :)

  Flicka: Kiitos vielä kynistä! Niitä on täällä jaeltu eteenpäin :) Toi tupakka-aski vinkki oli ihan uus, en oo ite tullu ajatelleeks! Ja FEIKKILOMPAKKO HEHEHE :D Ois kyllä sillekin ottajia ;)
  Kiitos paljon! On kyllä kokemisen arvoinen maa! :)

  Anu: Joo toi on tosi rasittavaa, aina saa hokee että NO STOPS!! Yleensä onneksi uskovat. Toi kokopäivä kuskia + autoa on monesti tosi kannattava sijotus. Siis kulkukoirat :( Mutta entäs ne ihmispolot kaduilla :((( Ja en kestä noita apinoita! Jotain parasta :D Onneks on enkelit ollu mukana ainakin tähän asti :)

  alfie: Hyvin te pärjäätte! Peppi hoitaa homman! Kiitos :)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.