moretolove

white

white

perjantai 25. syyskuuta 2009

Enemmän rakastettavaa


Tutka verkkolehdestä otettiin meihin yhteyttä sillä he halusivat tehdä jutun meistä muotobloggareista. Koska me lihavat tykätään (positiivisesta) huomiosta, ei tietenkään kieltäydytty. Juttu julkaistiin tänään ja tässäpä se myös teille luettavaksi. Jee!

Enemmän rakastettavaa

Leeni Salonen

Peppi, 24 ja Mimmi, 25 ylläpitävät suosittua More to love -blogia, joka käsittelee muun muassa muotia sekä naisten elämää.
More to love kuitenkin poikkeaa monesta suomalaisesta muotia ja tyyliä käsittelevästä blogista, sillä sekä Peppi että Mimmi ovat ylipainoisia. Peppi ja Mimmi julistavatkin blogissaan: We are FATbulous.

Viidennes suomalaisista on merkittävissä määrin ylipainoisia. Ylipainoa kuitenkin häpeillään, eikä siitä ainakaan julkisesti mielellään puhuta.

Mimmi ja Peppi ovat kuitenkin astuneet rohkeasti ulos läskienhäpeilykaapista.Ylipainoisen elämää käsitellään välillä ronskillakin huumorilla ja blogin muotikuvissa vaatteiden koot kerrotaan lukijoille. Rohkeus viehättää ihmisiä, sillä blogia lukee viikoittain keskimäärin 30 000-40 000 lukijaa.

"Painoamme emme blogissa julkista, mutta muuten olemme aina puhuneet avoimesti keskenämme näistä asioista. Siitä idea blogin pitämiseenkin sai sitten alkunsa." Peppi ja Mimmi kertovat.

"Rohkeutta tuntuu tulevan koko ajan lisää, ehkäpä juuri siksi, että meidät on otettu niin hyvin vastaan ja ihmiset tuntuvat pitävän meistä vähän pehmeämmistäkin tytöistä."

Mimmi ja Peppi julistavat olevansa "fatbulous" (Kuva: Niko Rakkolainen)

Blogilla ennakkoluuloja vastaan

Peppi ja Mimmi ovat joutuneet kohtamaan ennakkoluuloja painonsa takia ja käsittelevät niitä tietenkin myös blogissaan.

"Joissain tilanteissa, esimerkiksi työhaastattelussa, lihavan täytyy olla paljon vakuuttavampi. Lihavasta ihmisestä ajatellaan helposti, että tämä on laiska ja saamaton."
Blogin kirjoittajat ovat iloisia siitä, että muotia käsittelevässä mediassa näkee nykyään muitakin, kuin pelkästään laihoja ja alipainoisia naisia.

"Tuntuu, että lähiaikoina on ruvennut näkymään selkeästi enemmän myös isompia naisia. Toivomme että tämän myötä Suomessa tajuttaisiin, miten huutava pula täällä on esimerkiksi isommille naisille tarkoitetuista oikeasti trendikkäistä vaatteista. Me kun emme ole ainoita hyvännäköisiä läskejä tässä maassa."

Tämä päivä on ollut taas ihan överikiireinen ja huomenna sama meininki tulee jatkumaan, mutta kannattaa väijyä blogia, sillä luvassa teille taas jotain tosi tosi kivaa! ;)

16 kommenttia:

 1. Wau, upeeta! Teidän blogi on huomattu ja ihan ansaitusti. Erotutte kyllä positiivisesti muista muotiblogeista, ainakin niistä mitä itse olen vilkaissut. Teillä on tässä joku Idea. Jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu :) Ootteko joskus kertoneet täällä missä ootte tutustunut toisiinne ja ystävystyny? Olis kiva tietää :)

  VastaaPoista
 3. Huisin paljon lukijoita viikossa... Hienoa likat :)

  VastaaPoista
 4. Toi kuva teistä on niin herttainen!

  VastaaPoista
 5. Omg how fabulous blog!! I mean; greetings from UK. :) I don´t understand ur language but pics are just beautiful.

  Ur language sounds so funny, i watched that video :D Finnish, right?

  Hugs and kisses,

  a BIG (and fat) fan

  VastaaPoista
 6. en ole vielä kommentoinut koskaan, mut nyt herkeän ylistämään.

  blogi on mielenkiintoisinta, mitä olen löytänyt blogimaailmasta pitkään aikaan. jututkin vaihtelevat usein, joten ei tiedäkään, mitä seuraava päivitys tuo tullessaan.

  olette todella suloisia tyttöjä, ja pidän teidän asenteesta! you go girls!

  joistakin löydetyistä asioista on joskus niiiin pitkään iloinen:-) tää on yks.

  VastaaPoista
 7. Anteeks nyt vaan, rakastan kyllä blogianne ja vaikutatte tosi ihanilta ihmisiltä, mutta oon miettiny tätä jo jonkun aikaa ja keskustellut tästä ystävien kanssa. Siis mulla ei oo mitään ylipainoisia vastaan, mutta mua ärsyttää kovasti kun nykyään ylipainoista tunnutaan mediassa ainakin pidettävän jotenkin rohkeana, siis miten se USKALTAA olla ylipainoinen??! Sitten taas alipainoisia moititaan ja kauhistellaan, että söisi nyt jotakin! Mulla on monen kokoisia ja muotoisia ystäviä, yksi heistä on aika näkyvästi alipainoinen, vaikka syö kuin hevonen :D Mielestäni se on todella törkeää että hänelle on tultu ihan tuntemattomat ihmiset kadulla huomauttelemaan että hänen pitäisi syödä ja kyselty että onko hän joku anorektikko. Mulla on myös pari ylipainoista ystävää, mutta ei heille olla tultu huomauttelemaan, vaikka joskus ovatkin pitkiä katseita saaneet.

  Enkä siis todellakaan tarkoita että ylipainoisia pitäisi kohdella huonommin, vaan pointti on se että yli- ja alipainoisia pitäisi kaikkia kohdella ihan samalla tavalla kuin normaalipainoisiakin. Ei ole tuntemattomien ihmisten tehtävä tulla huomauttelemaan kenenkään painosta tai asioista muutenkaan. Tämä teksti nosti taas aiheen mieleeni, kun tässäkin puhuttiin siitä rohkeudesta ja uskalluksesta. Ymmärrän kyllä, tai uskon ymmärtäväni mitä tuossa jutussa tarkoitetaan, mutta tuli vaan mieleen että jos olisitte näkyvästi alipainoisia, teitä ei varmaankaan pidettäisi rohkeina vaan teitä moitittaisiin.

  Vähän väsyneenä tätä kommenttia kirjoitan ja olen pahoillani kun tästä tuli näin pitkä ja voi olla vähän huonosti muotuoiltu nämä jutut, mutta haluan että tiedätte, että tämän kommentin ei ole tarkoitus mitenkään loukata teitä tai ketään muutakaan. Mimmi ja Peppi, olette ihania, jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 8. Ihana tuo jutun viimeinen lause, "emme ole ainoita hyvännäköisiä" :D Right on!

  Edellisen viestin kirjoittajalle:
  Ylipainoiselta vaatii rohkeutta olla oma läski itsensä peittelemättä, mutta niin vaatii kyllä tosiaan alipainoiseltakin! Sitä ei vain mediassa samoin huomioida tms. Olen siis kanssasi samaa mieltä (mikäli käsitin viestisi oikein), myös alipainoisten, jotka ovat rohkeasti sinut vartalonsa kanssa, pitäisi saada tunnustusta.

  Tai siis, ihanneyhteiskunnassa minkäänpainoiselta ei pitäisi vaatia rohkeutta kantaa kilonsa ylpeydellä, kun ei olisi mitään painoon liittyvää arvostelua mitä pelätä jos julistaa että I'm fat/thin and loving it!

  Ehkä alipainon terveysriskejä on helpompi kauhistella? Suomessa on kuitenkin enemmän ylipainoisia kuin alipainoisia, ja jotenkin helpommin nähdään että vain vähänkin alipainoinen on automaattisesti heti sairas, ja lievästi ylipainoinen ei sitä automaattisesti ole, vaan vain ruoalle perso ja laiska liikkumaan.

  Huoh, saikohan tästä mitään selkoa? :D

  t. (More to loven tyttöjä vähemmän ylpeä) läski

  VastaaPoista
 9. hikinaama is no more26. syyskuuta 2009 klo 10.46

  Peppi! tulit mieleeni yksi kaunis päivä ihosi rasvoittuvuusongelman kanssa (how nice aight <3). nimittäin tilasin itselleni tuoksukauppa.netistä erilaisia öljyjä talvea varten ongelmaiholleni (kyllä, öljyjä aknearpiin ym) JA huomasin suureksi ilokseni, että rasvaisuus pieneni marginaaliin entisestään. Ennen kerkesin olla n 2h duunissa niin, ettei naama kiillellyt ja näyttänyt kuvottavalta, NYT öljyn käytön aloituksen jälkeen koko 9h fyysinen vuoro sujuu (iho)ongelmitta ja puuteria lisälemättä. Laitan yötä vasten kosteusvoiteeseen muutaman tipan öljyä (itsellä käytössä esim. seesaminsiemenöljy, vadelmansiemenöljy ja joku kolmas jonka nimi oli vaikea) ja that's it! hinnat puljussa ovat edulliset ja toimitus tuli suoraan kotiovelle! highly recomended!

  VastaaPoista
 10. Heippa! Oon lukenut teidän blogia jo jonkin aikaa, se on ihanan raikas ja pirteä :) Näin teidän kuvan amis-lehdestä auton kyljessä kun olin kaupungilla turussa vähän aikaa sitten, se oli aika siistiä.

  Yli- ja alipainoisten rohkeudesta - kyllä se ylipainoisen rohkeus on vähän eri sorttia, koska alipaino on ainakin tällä hetkellä se mitä yhteiskunta palvoo ja ylistää. On vähän eri olla ylpeä itsenäisesti omasta ulkonäöstään vastoin yleistä mieltymystä kuin pelata trendien piikkiin.

  VastaaPoista
 11. Kommentoin tähän väliin ylempiin kommentteihin viitaten.. että kaikki kantakoot omat kilonsa ylpeydellä.. oli niitä kiloja sitten minkä verran tahansa..

  VastaaPoista
 12. poskisuudelma: kyllä, taisit käsittää kommenttini ihan oikein, sanoit paljon sellaista mitä itse en osannut muotoilla. :)

  VastaaPoista
 13. Apua, pakko kertoo kun nain teista viime yona unta :D Olin suomessa ja te olitte kaks vaihto-oppilasta yhdysvalloista. Opetin vahan teille suomea ja opittekin sanomaan "porkkana" "lamppu" ja muita tosi hyodyllisia sanoja :D :D en kesta.

  Toi oli muuten kiva juttu, btw. Kivasti kirjotettu. Ja muakin kiinnostais missa ootte tutustunu toisiinne!

  VastaaPoista
 14. Juu, aika sama se pitäisi muille olla, onko yli- tai alipainoinen. Mitä se kenellekään kuuluu, mutta ihmiset onkin sairaalloisen kiinnostuneita toisten asioista. Oli RASKASTA kun mieheltä kyseltiin ennen projektia, olenko raskaana tai että saadaanko me lapsi. Varmaan noi avautujat on ite jotain keski-ikäisiä kaljamahoja ja rumia metrikessejä, jotka kettuilee muille tai kateellisia hoikille. :)

  VastaaPoista
 15. Ai niin ja: 20 000-30 000 on jäätävä luku: Onnea, siis ja miljoonittain kanssaisoja tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 16. Mä oon sitä mieltä että meissä jokaisessa asuu "läski" Oli ongelma yli-tai alipaino. Tai sitten normaalipainoinen. Jokaisella on jonkinlainen ongelma itsensä suhteen. Voishan blogia kirjoittaa vaikka isonenäiset, harvahampaiset tai kaljut.

  Mutta täällä on kyllä muutakin sisältöä ja erittäin mukavasti/hauskasti kirjoittu.

  Mediassa kun koitetaan kaikki saada siihen kultaiseen keskilinjaan, joka alkaa jo neuvolassa, ja muutenkin nyky-yhteiskunta on ulkonäköpainoitteinen. Varsinkin nuorilla on paljon itsetunto ongelmia ja ne ns. normaalit rajat yleensä aiheuttaa paineita.
  Tahtoo olla persoona ja erottua joukosta, ei vain harmaata massaa. Mutta jos sen tekee vielä niin että on itsellä hyvä olla niin se on parasta ja on löytänyt sen punaisen langan.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.