moretolove

white

white

tiistai 22. syyskuuta 2009

XL-mallit Lontoon muotiviikkojen catwalkilla

Eilisen angstipostauksenjälkimainingeissa oli mukavaa huomata Iltalehden sivuilta tämä uutinen. Linkitin jutun jo eilen Facebook-profiiliini, mutta jaetaan tämä ilouutinen nyt vielä kaikille täälläkin :) Kiitos muuten kaikille kommenttiboksiin tämän linkanneille! Meille saa jatkossakin vinkata teemaamme sopivista positiivisista ja ajankohtaisista uutisista, jotta saadaan vihdoin pylleröiden ääni kuulumaan ;) !

XL-mallit Lontoon muotiviikkojen catwalkilla

Maanantai 21.9.2009 klo 15.23

Muotisuunnittelija Mark Fast vaaransi Lontoon muotiviikkojen show'nsa marssittamalla lavalle normaalia kurvikkaampia malleja.

XL-mallit olivat kokoluokkaa 40-44.
XL-mallit olivat kokoluokkaa 40-44. (GETTY IMAGES)

Mark Fast otti kantaa laihojen mallien ihannointiin palkkaamalla catwalkille myös isokokoisempia malleja.

Kaksi tiimiin kuulunutta henkilöä raivostui muotisuunnittelijan rohkeasta päätöksestä niin, että otti lopputilit. Toinen heistä oli Fastin stylisti ja luova suunnittelija. Hän lähti vain kolme päivää ennen lauantain h-hetkeä.

Fastin muotishow'n pelasti kaksi freelanceria, jotka tekivät pitkiä päiviä muotinäytöksen eteen.

Kanadalaissuunnittelija voi olla tyytyväinen päätökseensä, sillä lauantaina Lontoon muotiviikoilla nähty näytös oli menestys.


"Normaalia" rehevämpi malli sai kunnian johtaa letkaa muotinäytöksen lopussa. (GETTY IMAGES)

Catwalkilla asteli "normaalien" hoikkien mallien lisäksi kolme isokokoisempaa mallia brittiläisestä 12+-mallitoimistosta.

- Mark halusi kyseenalaistaa ajatuksen, että vain hoikat naiset voivat käyttää hänen asujaan. Halusimme naisten tietävän, ettei heidän tarvitse olla "nollakokoa". Päinvastoin, kurvikkaammat naiset voivat näyttää jopa paremmalta Mark Fastin mekoissa, Fastin luova johtaja Amanda May kertoo Daily Mailille.

XL-malleja välittävän mallitoimisto 12+:n perustaja toivoo, että Fastin esimerkki innostaisi pysyvämpiin muutoksiin alalla.


(GETTY IMAGES)
IL


Meidän mielestä on aivan mahtavaa, että Mark Fast uskalsi kapinoida ja kävelyttää hieman isommatkin mallit lavalle (mut missä ne muka kokoo 44 on??). Toivottavasti muutkin ottavat tästä esimerkkiä ja seuraavat (vihdoin) perässä!

Ps. Mimmi ja Peppi lähettävät terveisiä muuten asian takia hatkat ottaneelle stylistille: L-O-L !

15 kommenttia:

 1. Siis noi "isommat" mallit miellyttää ainakin paljon enemmän mun silmää kuin ne todella laihat mallit. Lisää tuollaisia catwalkeille, niin voisi kauneusihanteet alkaa muuttua terveempään suuntaan.

  VastaaPoista
 2. Kuka noista malleista muka on xl??

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä hieno juttu, mutta vähä ihmetyttää just tuo "xl malli", nuokin tytöthän on ihan jotai M kokoa korkeintaa!

  VastaaPoista
 4. En ymmärrä tota kyllä kamalasti, tehdään ensin numeroa siitä että siellä olisi XL-malleja, mutta mun mielestä kukaan noista ei kyllä näytä siltä (vaikka hyvältä näyttävätkin). Huomionhakua vai mitä ihmettä (siis suunnittelijoilta), don't know. PS. Tää on todella raikas blogi muiden joukossa!

  VastaaPoista
 5. Moikka tytsyt!
  Mun päässä on pitkään muhinu tämmöi juttu ja haluisin kuulla teijän mielipiteen ja et onks tää teille yhtään tuttu tunne (toivottavasti ei mee liian henkilökohtaisuuksiin)?
  Mutta siis joo elikkäs oon aika isokokoinen ja mun poikaystävä taas alipainoinen ja mulla on aika usein semmonen tunne et pystyisin olla sille paljon parempi tyttöystävä hoikempana; esim me tykätään kummatkin ihan kamalasti uimisesta mut mä en oo enää moneen vuoteen kehdannu mennä mihinkään yleisille uimarannoille/uimahalliin uiskentelee ja jotenki mua harmittaa tosi paljon ku senkään ei tuu sit mentyä. Tai samoin joku linnanmäki ; emmä uskalla sen kanssa lähteä ku pelkään jääväni jumiin tai ettei mahuttais yhes tai et lyttäisin sen :D kauheeta.
  Ja siis ollaan molemmat kakskymppisiä vaik tää mun teksti kuulostaaki viisvuotiaan kirjottamalta :)

  VastaaPoista
 6. Mä myös kirjoitin aiheesta eilen. Arvostan todella suunnittelijoita, jotka uskaltavat kapinoida!!! :) JES! :)

  VastaaPoista
 7. Huh kun nuo perusmallit näyttävät inhottavan laihoilta ja epäluonnollisilta noiden normaalikokoisten mallien rinnalla! Ei sitä edes huomaa yleensä, kun on tottunut ylilaihoihin malleihin kaikissa muotinäytöksissä. Normaalikokoisia malleja lisää minunkin puolestani!

  VastaaPoista
 8. no hitto on kyllä hieno asia, mutta veikkaan että noi lavalla olleet mallit on ollu kokoa 40, joka ei mun mielestä oo mikään XL-malli :(

  VastaaPoista
 9. Ei oo M kokoa noi mallit, kyllä ne ainakin L on ;-)

  t. "Ämmä"

  VastaaPoista
 10. Hieno homma että noita "xl-malleja" (eli hoikkia normaaleja naisia) alkaa näkyä. Ihmisten silmät kaipaavat KOULUTUSTA siihen, että mallin ei tarvitse olla kuoleman partaalla, vaan että tavallinen nainen, jolla on jopa aina välillä KUUKAUTISET, näyttää paremmalta. Evoluutio on opettanut ihmiselle, että terve = hedelmällinen = kaunis, mutta näiden ns. tavallisten mallien kohdalla nykyihminen on unohtanut tämän ohjenuoran. Mallin täytyy näköjään olla sairaan näköinen luuranko, jotta sen päällä oleva vaate näyttäisi hyvältä (?). Haloo, nälkiintyneiden mallien käyttäminen muotinäytöksissä on silkkaa vittuilua ja väkivaltaa meitä tavallisia kuolevaisia kohtaan. Normaalit naiset lavalle, koska normaaleille niitä vaatteita kai tehdään! (Ja anteeksi purkaus!)

  VastaaPoista
 11. hei kuulkaas ihanat, heitin teille pienen haasteen! :>

  http://thetonightshowwithaleika.blogspot.com/2009/09/blogihaastekyselygalluphassakka.html

  VastaaPoista
 12. Siis HÄH!! Onko nuo naiset muka XL??? mun mielestä enempikin just ihanan normaaleja ja sellaisia mistä jo saa hiukan otettakin! Alkaa vaan just mietittään, että kuinka sairaan laihoja ne "oikeat mallit" sitten on! :0 HYI.

  VastaaPoista
 13. Noikin on hei sitten pitkiä tyttöjä, joten se tuo lisää kokoa noille jotka epäilee noita M kokoisiksi. Jos pituutta on 175 cm on hieman vaikeampi käyttää M vaatteita, koska pituus tuo jo sen verta kokoa.

  VastaaPoista
 14. hihii ootte ihania, ja jos joskus nään teiät ni tuun halaamaa<3

  musta tuntuu että mä oon ton "xl-mallin" näkönen, oon kokoo 36-38. mihinkä tää maailma on menossa? was ? kivaa mallia näytetään nuorille tytöille! oon ainaki mieluummin "xl" (toi ei kyl hirvee xl oo ? ) kuin joku v*tun tikku. ja tänään aamupojat sano ratiossa että ne haluu mielummin silikonit muijalleen ku roikkuvat ketunnokat. eli siis lisää paineita taas nuorille tytöille."olkaa helvetin laihoja+isotissisiä(ei roikkuvia thänk juu vaan mielellään painovoimaa uhkaavat rinnat kiitos) masentakaa koko sukupolvi! mä oon ainaki koht laihiksella ja tissileikkaukses!!!!

  onneks on ihmisiä jotka tajuu asioista enemmän, kuten mimmi ja peppi, ilu<3 piristätte mua<3

  VastaaPoista
 15. Nuo normaalin näköiset naiset ovat todennäköisesti helposti kokoa 40. Ja kuinka:
  noh
  A) he ovat hemmetin pitkiä hongan kolistajia - pituus vie leveyttä
  B) kauppojen vaatekoot vaihtelee- olen itse 38 lindexissä, enkä todellakaan saa tissejäni mahtumaan mihinkään ihonmyötäiseen vero modassa.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.