moretolove

white

white

maanantai 19. lokakuuta 2009

Nyt meni hermot ja sen kyllä huomaa!

Löysin äsken Iltalehden sivuilta seuraavan uutisen ja järkytyin. Siis sehän on arkipäivää monille lihaville, että perään huudellaan tai jotain tullaan sanomaan..Lauantaina ollessani istumassa iltaa Lindan kanssa, tuli kaksi n. 40v hyvin humalaista miestä iskemään meitä ja kun kieltäydyttiin kohteliaasti seurasta, niin perään tuli jotain huuteluita meikäläiselle "Läski sitä ja läski tätä" Ei hirveästi jaksanut kiinnostaa enää tossa vaiheessa, tuollainen pitää vaan oikeesti osata unohtaa samantien, mutta tämä uutinen pisti läskin kiehumaan oikein kunnolla!!

Translation: Hey guys, check out this article. That's why I'm pissed off!Brittinainen hakattiin junassa - oli liian lihava

Naismatkustaja kävi ylipainosta kärsivän Marsha Coupen kimppuun ja haukkui tätä läskiksi.

Brittiläinen Marsha Coupe oli lähdössä Lontoosta junalla kohti kotiaan Hayesia viime toukokuussa, kun ikävä välikohtaus sattui.

Aivan loistavaa, että Marsha uskaltaa tulla julkisuuteen omalla nimellään ja kertoa asiasta. Moni nimittäin olisi vaan häpeissään juossut kotiin, eikä halunnut tulla enää koskaan ulos sieltä.

- Vastapäätä minua istunut nainen alkoi potkia minua ja sanoi "Hei läski sinun ei pitäisi olla junassa. Tarvitset kaksi paikkaa", Marsha Coupe kertoo.

Alkoi potkia toista ihmistä sen takia, että se on läski ja tarvitsee kaksi paikkaa? Minä olisin tässä kohtaa luultavasti istahtanut naisen syliin ja kysynyt, että ollaanko sitten vaikka näin ja vapautetaan noi kaksi paikkaa? JÄRKYTTÄVÄÄ.

Coupen mukaan nainen potki ja läimi tätä.

- Minulle tuli varmaan 30-40 mustelmaa rintaani ja niskaani. Pelkäsin, että menetän vielä silmänikin.

Oikeasti mitä ihmettä ihmisten päässä liikkuu? Tulisiko kellään mieleen mennä heittelemään anorektista tyttöä, koska se nyt vaan on niin kevyt ja sen takia ärsyttävä? Ihan oikeasti, minkä ihmeen takia kukaan voi kuvitella olevansa oikeutettu käymään toisen kimppuun sen takia, että toinen on lihava, laiha, kaunis, ruma, rikas tai köyhä? Eilen mut pisti vihaksi Annan kokemukset parkkipaikalla ja nyt tämä. Mua rupee siis ärsyttämään niin paljon tällainen kunnioituksen puute ja sivistymättömät idiootit! Anteeksi vaan, mutta nyt kiehuu!

Coupe ei ole ainoa väkivallan tai syrjinnän kohteeksi joutunut ylipainoinen Britanniassa, jossa ylipainoiset ihmiset ovat nyt käynnistäneet kampanjan tehdäkseen maailman hieman "rasvaystävällisemmäksi". Joukko ylipainoisia naisia on jopa vedonnut Lontoon pormestariin Boris Johnsoniin ylipainoisten eriarvoisen kohtelun lopettamiseksi. Yökerhoihinkaan kun ei aina oteta sisään ylipainoisia asiakkaita.

Se on ikävä fakta, että Suomessakin joutuu lihavat ihmiset kokemaan jatkuvasti eriarvoista kohtelua monissa tilanteissa ja monet ovatkin ns. alistuneet siihen. Itsehän kuulutan jatkuvasti "tasa-arvon" perään ja vihaan esim. rasismia yli kaiken. Jos joskus näkisin jotain kohdeltavan näin vaikkapa baarijonossa, niin sinne vyöryisi sellainen rasvapallero raivoamaan samantien, ettei portsarilla olisi muuta mahdollisuutta, kun päästää jatkossa lihavatkin sisään ravintolaan.

Toivottavasti maailmasta todella tulisi myös hieman "rasvaystävällisempi" jonain päivänä, koska fakta on se, että meitä ihmisiä tulee olemaan erilaisia ikuisesti ja se on vaan asia joka meidän jokaisen tulisi hyväksyä.

En missään nimessä ole sitä mieltä, että kaikkia täytyy rakastaa, tai vaikka että kaikkien pitää ihannoida lihavia ihmisiä, mutta mun mielestä kaikkia tulee edes yrittää kunnioittaa, elleivät he sitten itse ole tehneet jotain minkä takia heitä ei vaan kertakaikkiaan voi kunnioittaa.

Kiitos. avautuminen helpotti jälleen.

Ps. Poikaystävä naureskeli, koska kirjoittaessani tätä pudistelin kuulemma koko ajan päätä ja puhkuin vihaisena. :D

16 kommenttia:

 1. Ihan totta turiset!
  Siis vaikka joku olisi lihava ja itsensä saattanutkin siihen, niin ei se silti ansaitse pahoinpitelyä tai muutakaan huutelua - mutta valitettavasti tietyt ihmiset ovat tuollaisia. Pönkittävät sillä sitä omaa itsetuntoaan. Asennevammaisia omalla tavallaan.

  Ja mistä sitä ketään tietää, mitä se läski yrittää tehdä. Arvostelu on niin kamalaa. Itse olen läski ja olen ylpeä siitä! Minä syön terveellisesti, liikun ja kapenen mutta vielä on matkaa.

  Itse ajattelisin niin, että jos et tunne, älä tuomitse. Olen toki itsekin kauhistellut joitain aika lihavia ihmisiä mutta olen onneksi tajunnut itse, että mitä olen alkanut ajattelemaan ja todennut, että eipä ole minun asiani kauhistella asiaa. Ja todennut myös, etten voi tietää tämän lihavan ihmisen tarinaa. Joten en ole mitenkään oikeutettu tuomitsemaan häntä lihavaksi ja kamalaksi ihmiseksi.

  En sitä sano, ettäkö lihavuus olisi hyvä asia. Ei se ole, mutta ei se oikeuta ketään olemaan tuollainen lihavalle ihmiselle kun ei kerran tiedä mistään mitään.

  *ÄRH*

  Itsekin täällä tuhisen ja puhisen, joten voin kuvitella millainen olet ollut kun kirjoittanut tuota tekstiä. :)

  Valitettavasti maailmasta ei saada mitään tämmöistä ilkeyttä pois. Me lihavat vain voimme nousta niiden vittuilijoiden yläpuolelle. Että me kun voimme aina laihtua mutta nämä vittuilijat pysyvät lopunikäänsä tuollaisina älykääpiöinä. Meillä lihavilla sentään on mahdollisuuksia muuttumiseen!

  VastaaPoista
 2. on ihmisillä nykyään vaan niin vaikea elämä kun pitää muitten elämään sekaantua. hoho.. siis olkoon jokainen omankokoisensa ja antakoot muut vaan ihmisten olla!

  hieno blogi!

  www.storstadskvinna.blogg.se

  VastaaPoista
 3. Ihan karmea juttu! Tuolla naisella on kyllä päästä viirannut ja pahasti. Lihavia ei päästetä aina yökerhoihinkaan sisään, mitä helvettiä?
  Itsekin läskinä (hyvännäköisenä sellaisena tietenkin!) en voi kuin päivitellä näitä tällaisia tapauksia. Tuntuu että lihavuus on demonisoitu esim. tiedotusvälineissä niin täysin, että joidenkin ihmisten mielestä heillä on oikeus kommentoida vastaantulijoiden ulkonäköä päin näköä. Mitäs on läski ja kuormittaa meidän terveyspalveluita.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, olipas törkeetä käytöstä myös niiltä 40 v. miehiltä sua kohtaan! Siis ethän sä edes oo läski! Raivostuttavaa, nyt mäki rupesin puhkuu vihasena. :D

  VastaaPoista
 5. No johan oli. :( Pistää tosiaan vihaksi tuollaiset. Itsekin kun olen reilusti ylipainoinen ja läski, mutta sekin johtuu pitkälti sairaudestani. Miten kukaan voi mennä arvostelemaan toista noin, tietämättä ihmisen taustoista mitään? Pakko olla päässä pipiä tuonkin uutisen naisella, jos alkaa tuntemattomia pahoinpitelemään.

  VastaaPoista
 6. Mä katoin just telkkarista jotain ohjelmaa, jossa oli lihavia ja laihoja ja laihoista puhutaan vaan alipainoisian, mutta jos on ylipainoinen, niin puhutaan paino-ongelmista?!
  Eli alipaino olis ok ja ylipaino ongelma. Mä assosioin kyllä alipainon jopa enemmän ongelmaksi. Salakavalasti tuputetaan ajatusmalleja katsojille.

  -Rellu

  VastaaPoista
 7. Totta joka sana, miten ihmiset kehtaavatkin.

  VastaaPoista
 8. Mielestäni muitten ihmisten haukkuminen tai käsiksi käyminen on väärin olipa siinä taustalla ihan mitä tahansa. Minua on ikäni haukuttu ja rienattu painosta,mutta silti en suostu heittäytymään uhriksi. Sagulle haluan kuitenkin senverran sanoa,että ylipainoa ei demonisoida turhaan,vaikka lihavuudessa on glamouria niin se on myös valitettavasti vaarallista terveydelle vaikka sen kuinka pukee kauniisiin vaatteisiin. Sama koskee alipainoa!

  Ravintoloilla kun on oikeus valikoida asiakkaansa ja vaikka on kuinka törkeää että ihmisiä ei pästetä sisään ulkonäön takia niin he voivat sen tehdä..me voimme olla menemättä niihin yökerhoihin.

  VastaaPoista
 9. Argh, nousi karvat pystyyn täälläkin. Aivan uskomatonta. Ihmiset on niin uskomattomia välillä, etten edes pysty ajatella asiaa, kun tulen niin vihaiseksi. Millä oikeudella kukaan haukkuu (puhumattakaan siitä että satuttaa fyysisesti) ketään? Kuka voi oikeasti itse sanoa olevansa niin täydellinen, että voi siitä vaan alkaa arvostelemaan ja käymään käsiksi jokaiseen, syystä mistä hyvänsä?
  Odotan sitä päivää, että ihmiset alkaisivat arvostamaan toisiaan (ja itseään) sellaisina kuin ovat. Mutta sitä päivää saan luultavasti odottaa lopun elämää!
  Mutta kiitos teille tytöt ihanasta blogista, on kiva että on teidänlaisia tyyppejä vielä jäljellä :)

  VastaaPoista
 10. J ä r k y t t ä v ä ä !

  Täällä myös läski, mutta sitäkin upeampi, ihminen ja ulkona ollessa olen huomannut miten osa miehistä selvästi ajattelee "toi on läski, se on niin epätoivonen et lämpee mulle heti ja siks siltä saa..." mikä on täysin väärin ja iljettävästi ajateltu! Ei ihmisen tarvitse olla lihava ja samalla elää epätoivoisesti ilman seksiä tai/ja miestä...

  Kun tällainen kyseinen mieshenkilö tulee lässyttämään ja iskemään, joutuu torjutuksi niin tulee se "oot läski jne" vaihe päälle. Ottaa varmaan kuitenkin itsetunnolle saada pakit ihmiseltä kuin ihmiseltä.

  Itse olen sitä mieltä, että huonompaan suuntaan ollaan menossa niin rasismis kuin ylipainoisten ihmisten kohtelun kannalta. En vain jaksaisi uskoa, että joku päivä kaikkia ihmisiä kohdellaan samalla lailla. Toivon kuitenkin olevani väärässä.

  VastaaPoista
 11. Mä oon NIIIIIN samaa mieltä!! Miten ihmiset ottaakin omaksi oikeudekseen huudella toisille asiattomuuksia. Samahan se on toisinpäinkin.. Ei mustakaa ollu kivaa kun joskus tultiin sanomaan et "Hyi Kun oot laiha." Mutta ihan pipipätä on niin miehet kun se pahoinpitelijä-nainenki ollu. :(

  Mut teil on ihan mahtava blogi ja oon nauranu tääl välistä ihan vedetsilmissä. Olis ihanaa oppia teidän elämän asenteenne! :)

  T.Vatukka

  VastaaPoista
 12. No ei helv! Mitä se kellekään pitäs kuulua, minkä näköinen/kokoinen toinen on. Huh, mitä idiootteja!

  VastaaPoista
 13. Rakasta, fatbulousta ystävääni oli kerran haukuttu keskellä kauppakeskuksen käytävää, sen verran äänekkäästi, että muutkin varmasti kuuli ja sen verran osottelevasti, että se, kenelle oli osoitettu, huomattiin myös.

  Ystäväni otti tämän raskaasti, se kävi itsetunnon päälle. Kuulin tästä tapahtumasta myöhemmin häneltä itseltään. Kun hän tämän minulle kertoi, järkytyin, että sellaista on tapahtunut ja pieni raivo alkoi kyteä, juuri samanlainen puhinahetki kuin Pepillä varmaan on ollut tätä kirjoittaessaan.

  Ja toki, kieltämättä - väkivalta ei ole oikein, mutta kyllä olisi tehnyt mieli viedä tämä perään huutelija saunan taakse...

  VastaaPoista
 14. Tuollainen käytös on aivan ehdottomasti perseestä, se on sanomattakin selvä! Tuon jutun perusteella kuulostaa myös siltä, että varmaan tämä naisen kimppuun käynyt ihminen kärsii jonkin sortin mielenterveysongelmista, sillä ei tuollainen päätön kimppuun käyminen oikein muulla selity.
  Näitä huutelijoitahan aina löytyy ja vihaksihan se pistää, mutta onneksi kuitenkin ne on lopulta vain pieni vähemmistö ihmisistä. Tuollaiseen käytökseen liittyy usein myös muita "käytöshäiriöitä". Lähinnähän tuollainen kiusaaminen on toiminnan väline sellaisille ihmisille, jotka eivät kykene laajempaan älylliseen toimintaan. Kaikkihan tunnistaa jo ala-asteelta sen yhden pirun kovasuisen kersan, jonka täytyy aukoa suutaan muille, koska ei itse ole kokenut hyväksyntää ja kannustusta elämässä. Äärimmäisen surullista, että samanlainen käytös kukoistaa epäkypsien ihmisten keskuudessa myös aikuisuudessa. Noille ihmisille kelpaa huutelun syyksi kyllä ihan mikä tahansa, eli jos ei satu löytymään "läskiä" niin sitten homotellaan, huoratellaan ja mitä milloinkin. Sellaisille ihmisille ei kukaan ole mitään selityksiä velkaa. Todennäköisesti noilla ihmisillä menee omassa elämässä paljon heikommin, kuin meillä hiljaisemmilla kanssaeläjillä.

  VastaaPoista
 15. Aina ikävää, tuollainen käytös! Ei tosiaan kohdistu vain lihaviin, vaan syy voi olla mikä hyvänsä (vaatteet, aatteet, kansalaisuus, sukupuoli). Luultavasti hyökkääjällä oli mielenterveydellisiä ongelmia. Englannissa poket ovat mielestäni mielivaltaisempia kuin Suomessa. Et pääse sisään jos et sovi yökerhon imagoon esim. lävistykset, hiusväri. Mielestäni miehiä syrjitään tässä asiassa enemmän. Jos on vääränlaiset kengät ei pääse sisään. Itse en ole vielä koskaan törmännyt tilanteeseen, että lihavia NAISpuoleisia kavereitani ei olisi päästetty yökerhoon, miehille näin on käynyt. Tosin syyksi on sanottu mm kengät. Myös ystäväni joka pukeutuu punk henkisesti ei aina pääse sisään.
  Pakko kyllä sanoa, että kerran meinasin hermostua lentokoneessa kun istuin ERITTÄIN lihavan herran vieressä, hän oikeasti tursui minun penkilleni ja minun tilani pieneni minimaaliseksi. Oli siinä kolmessa (onneksi vaan kolmessa) tunnissa kestämistä. Nyt jälkeenpäin naurattaa, mutta silloin meinasi itkettää :)

  -Sarah

  VastaaPoista
 16. heh onhan se totta että läskit on etovia. ja haisee

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.