moretolove

white

white

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

BlondiMimmin vinkit vaaleille


Meikäläinen kun on nykyään blondi ollut jo jonkun aikaa niin multa on kysytty usein mitä sampoota käytän vaaleille hiuksilleni, että saan pidettyä ne vaaleina, joten tässäpä tulee teille Mimmin vinkit vaaleille.

Ja KYLLÄ, viihdyn vaaleana ja minulla ei ole ollut koskaan ennen näin vaaleita hiuksia joten tämä on jotain aivan uutta ja ihanaa ja sietääkin fiilistellä :) (kuvassa alla)Eli kuten monet vaalentajat ovatkin ehkä huomanneet, ensinnäkin vaaleuden saaminen hiukseen on varsin hankalaa (koska keltaiset pigmentit poistuvat hiuksista viimeiseksi ja hius saattaa "jämähtää" keltaiseksi) ja kun/jos toivottu vaaleus on saavutettu, on sen ylläpitäminenkin melko haastavaa sillä väri tahtoo aina taittua kuitenkin lämpimämpään suuntaan (johtuen esim. vedestä). Siksipä vaalealle hiukselle on hyvä käyttää omia juurikin blondeille suunnattuja tuotteita ylläpitämään vaaleutta.Tällä hetkellä minulla on käytössä kaksi eri sampoota. Toinen on Paul Mitchellin Platinum Blonde eli sininen sampoo vaaleille hiuksille (ei kannata muuten säikähtää tuotteen ärtsyä sinistä väriä).


Platinum Blonde on ihan uusimpia tulokkaita Paul Mitchellillä ja oonkin tykännyt siitä ihan hurjasti. On sopivan pesevä, taittaa keltasuutta hiuksista ja antaa myös kiiltoa vaalealle hiukselle. Eli käytännössä sampoossa olevat väripigmentit tarttuvat kiinni hiuksen keratiiniin suoravärin tavoin ja ovat melko helposti pois huuhtoutuvissa.


Koska mulla tuota keltasuutta on tukassa kuitenkin jonkun verran käytän tätä sampoota lähes joka pesulla, mutta en suosittele sitä käytettäväksi kuitenkaan päivittäin tosi vaalealle hiukselle (tai voi tulla turhan sinertävä tai violetti tukka...)

Tuotetta on saatavilla myös matkakoko joka olikin Intiassa mukana varsin kätevä.Koska käytän paljon muotoilutuotteita niin pesen hiukseni noin kerran viikossa syväpuhdistavalla sampoolla. Syväpuhdistavan sampoon tarkoitushan on poistaa hiuksesta mahdolliset kertyneet epäpuhtaudet (esim. kloori ja mineraalit) sekä muotoilutuotteiden jäämät. Syväpuhdistava sampoo Three on tosi pesevä, joten sitä en suosittele siksi käytettäväksi joka pesun yhteydessä tai päänahka voi alkaa liikaa kuivumaan.Hoitoaineena minulla on tällä hetkellä KC professionalin Colormaskista sävy silver. Mielestäni tuote ei ole mikään älyttömän hoitava, mutta ylläpitää viileää väriä hiuksessa mukavasti. Tuote ei ole väriltään yhtä sinistä kuin sampoo vaan vaalean lilaa.Myös minun, kuten
Pepinkin, ehdottomiin uusiin lempituotteisiini kuuluu Paul Mitchellin Super Strong Liquid Treatment. Tuote hoitaa ja antaa paksuuden tuntua hiukseen. Juuri sopiva tuote käytettäväksi tuon Colormask-naamion kanssa, sillä yhdessä nämä kaksi eivät kuitenkaan ole liian hoitava yhdistelmä.

Vielä vinkki jota matkakumppanini testasivatkin ahkerasti Intiassa: Jos haluat "vaalentaa" (tai kirkastaa) hiustesi sävyä levitä hiuksiin sitruunanmehua ennen aurinkoon menoa. Testattu ja toimii! :)


Kuinka te pidätte hiuksenne vaaleina? Ja mitä, onko meillä blondeilla hauskempaa? ;)

26 kommenttia:

 1. Blondeilla todellakin on hauskempaa! Vaalea tukka virittää mut jotenkin ihan eri taajuudelle kuin musta. Hauskaa.

  Mun tukassa on ihan hullun paljon punapigmenttiä. Harva kikka toimii tähän kuontaloon. Viimeksi kun jouduin hylkäämään entisen kampaanani kaupunkivaihdoksen johdosta, varoitin uutta kampaajaa etukäteen tukastani. "Juu ei hätää, mä tiiän miten se saadaan kylmäksi!". No, taisin lopulta istua tuolissa kolme tuntia. KOLME TUNTIA. Siinä kävi koko lafkan henkilökunta hämmästelemässä päätäni, "juu nää on näitä poikkeustapauksia..." Välillä kelaan, onko blondina olo sen arvosta :D Mut ON SE.

  Niinpä pesen hiukseni päivittäin Matrixin blondishampoolla, jossa on tosi paljon pigmenttiä. Kerran viikossa haudon sitä päässäni puolisen tuntia, ja sen jälkeen on aina paljon kirkkaampi tukka. Hoitsikkana käytän nykyään Cutrinin Repairismia, joka on just tarpeeks hoitava muttei lässäytä tätä lyhyttä tukkaa.

  Tuli romaani! Voisin länkyttää tukastani vaikka miten pitkään.

  VastaaPoista
 2. Mun vanhempien luona putkistosta tarttuu veteen kuparia (?) joten vaalea tukka saattaa muuttua vihreäksi!! Vihreyttä poistaa askorbiinihappo, jota saa apteekista. Muutama desi vettä ja pari lusikallista jauhetta ja isketään tukkaan pieneksi hetkeksi. Auttaa :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon kans käyttänyt tuota Paul Mitchellin hopeashampoota ja tykästynyt siihen.

  VastaaPoista
 4. olen mahdollisesti joko tyhmä tai sokea, mutta miksi näen sun hiukset ruskeina? :D

  VastaaPoista
 5. Ja kyllä! Blondeilla on aina hauksempaa! Monesti oon yrittäny jotain toista väriä, muttei oo kivaa ei...
  Mä käytän hopeashampoota n. joka kolmas pesu (Hairstoresta lilaa litkua joka "tuoksuu" isoäidiltä ja maksaa hunajaa) ja muuten Lorealin blondeille tarkotettua mikäsenniminytoli keltanen pakkaus kuitenki...

  Special occasonissa käytän vielä hiuksiin jätettävää kultaa kimaltavaa hoitoainetta <3 Sorry, nimet ei jää mieleen :(

  VastaaPoista
 6. Hih, nyt aika tarkkaan viikon kokemuksella (tosin olen vaalentunut vähitellen, n. puolen vuoden aikajänteellä miltei mustatukkaisesta blondiksi) voin sanoa että blondilla on hauskempaa - ainakin omalla kustannuksellaan: En tiedä johtuuko tukanvärin muuttumisesta vai mistä, mutta ns. aivopieruja on tuntunut puskevan ilmoille huomattavasti aiempaa runsaammin... :)

  No eniveis. Tää mun prosessi ei oo ihan vielä edes päätöksessään, vaikka nyt on periaatteessa kolmeen kertaan raidoitettu ja tyveä vaalennettu. Toi tumma väri - ja sen alla vielä kirkkaan punainen väri - on tarttunut ilmeisen tiukasti kuontaloon kiinni. Tukallani on pituutta tuonne puolen selän tienoille ja noin puolivälistä hiusta koko tukka on tällä hetkellä suhteellisen oranssi. Seuraavaksi kerraksi kampaaja ehdotti vaalennuspesua, jota olen jo joskus vuosia sitten ehtinyt kokeillakin, hyvin tuloksin. Josko sitten saisin päähäni tasaisen vaalean värin. :)

  Vaalennusprosessin aikana olen todella oppinut hoitoaineen merkityksen. Vaikka sitä litkua ajaisi kuontaloonsa litratolkulla, joutuu joka vaalennuskerran leikkauttamaan latvasta pois useamman sentin. (Ei se nyt mikään katastrofi ole, muttei kyllä mukavaakaan.) Myös latvasuojaa ja muita leave-in-tuotteita kuluu kiitettävästi. :)

  Nyt tähän romaanin loppuun voisi vielä esittää teille ihanille kiitoksen tästä blogista! Löysin tämän vasta ihan hiljattain, mutta iloisuutenne ja asenteenne teki heti vaikutuksen. Samaa tahtia vaan eteenpäin!

  -Siki

  VastaaPoista
 7. Luonnostaan olen vaalea ja on kyllä aina hauskaa! :D

  ps. tuo kuvan ilme on ihanasti taltioitu <3

  VastaaPoista
 8. Munkin mielestä sä olet enemmäm brunette kuin blondi :D Itse oon vaaleahiuksinen ja värjäsin pari kuukautta sitten tukkani vähän tummemmaksi ja takaisin ei ole menemistä! Nyt ainoa harmi on vaalea juurikasvu.

  VastaaPoista
 9. Sellainen varoituksen sana tuosta Color maskista, että kannattaa tosiaan lukea paketin teksti ja kokeilla töhnää huomaamattomaan paikkaan.

  Nimim. "Lämpimän blondeille" hiuksille tarkoitettu hoitoaine teki hiuksistani oranssit. Ihan kiva väri kyllä!

  VastaaPoista
 10. no mäki mietin et eihä noi mitkää vaaleet oo :D

  VastaaPoista
 11. Moiks!

  Ihanan viiiileän cooli väri, tositosi kaunis kylmä sävy:) Mun tukka se vain oranssiksi muuttuu, täytyykin kokeilla tuota PM:n sinishamppoota:/

  VastaaPoista
 12. Hmm, itse olen myös vaalennellut päätäni tässä vuoden verran pitkän mustakuontalona olon jälkeen. En kuitenkaan koskaan ole edes pohtinut noita blondi-shampoita, paitsi nyt. Jotenkin olen ajatellut että ne on suunnattu vain kunnon platinablondeille.

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä nuo sun hiukset on kyllä enemmän ruskeat joissa on vaaleita raitoja, mutta siitä huolimatta Mimmi sun tukkas on aivan ihana! Rakastan tuota väriyhistelmää mikä sulla on:) yhyyy oon kade

  VastaaPoista
 14. Mä olen luontaisesti punatukkainen blondi, eli punapigmentti puskee auttamatta läpi vaaleudesta. Monet kampaajat sanoikin mun hiuksia vaaleenpunaisiksi, kun ne ei oo punavaaleet vaan vaaleenpunasävyiset. :D

  Nykyään sitten värjäilen aina ruskealla sävyllä karvoitustani, jonka tuloksena on aina sellainen syvä hohtava kuparinpunainen sävy. Pesen ruskeiden hiusten shampoolla (Bonacuren tai PM:n) sekä käytän samojen sarjojen hoitsikoita värillisille hiuksille, ja joskus jopa hiuksiin jätettävää. Se vaan on virhe, sillä mun hiukset ei asetu sitten millään hoitsikkakylvyn jälkeen, vaikka kuinka föönais, tupeerais, laittais muotoilutuotteita tai olis tekemättä mitään. Ne vaan on yhtä kurittomat kuin punainen väri hiuksissani. Joskus kokeilin jopa kurittomuuteen pehmennystä, ja ihan permanenttia, jotka ei sitten tarttuneet useammista viikonvälisistä toistoista huolimatta.
  Enivei, pidän punaruskeasta, blondina en viihdy, joten olen hyvin tyytyväinen väriin, ainoastaan kurittomuus välillä vähän kyllästyttää.

  Lasten päät pestään PM:n lasten shampoolla, ja pojat tykkää kun se vaahtoaa runsaasti, muttei kirvele silmissä :)

  Mä kyllä mielelläni kumoaisin mielikuvan "hölmöstä blondista", "pakanallisesta punapäästä" ja "fiksusta ja asiallisesta brunetesta", sillä ne ei mun mielestä kulje hiustenvärin mukana.

  Kiitos ihanasta ja asiantuntevasta blogista. Ootte ihan parhaita :)

  VastaaPoista
 15. Mitkä blondit hiukset Mimmillä muka on? ;o

  VastaaPoista
 16. Hiukset on hienot, mutta ruskeat :)

  -toinen brunette-

  VastaaPoista
 17. hei muistanko ihan väärin että mimmi oot kosmetologi? :D ja vaikket oliskaa nii ois tosi kiva saada jotain meikkipostausta missä neuvosit tekemään bilemeikin :))

  VastaaPoista
 18. Hei mimmi tee pliis postaus hiustenpidenyksistä! ilmiö on nyt niin pinnalla,että varmaan muitakin tietoa janoavia löytyisi!:)

  VastaaPoista
 19. Miullakin vaalennusprosessi juuri paattymassa! Paras shampoo mita talla hetkella olen kayttanyt on ehdottomasta Lushin DADDY O- shampoo. On vahan hopeashampoon tyylinen, mutta voi kayttaa joka paiva ja tuoksuu orvokille! Entisena tigi fanina olin skeptinen ensin, mutta aivan mahtava tuote, tukka kirkas ja ei yhtaan keltainen. Tuo sitruunajuttu muuten toimii myos!! Luv ya!

  VastaaPoista
 20. Morjes morjes.

  Eli mullahan on siis ihan hitosti vaaleeta raitaa päässä, eli oikeassa ootte osakseen tukka on tumma :) Ja tämä tumma on siis täysin omaa väriä. Tarkotus ois tässä taas joskus vaalennella vielä lisääkin :) (eli raidotella lisää). Ite olo vaan on varsin blondi ;)

  Ja en ole kosmetologi, mutta kampaaja kylläkin. Ja opiskelen siis Estenomiksi AMK:ssa ja olen The Body Shopissa töissä. :)

  Kiitos hyvistä vinkeistä kaikille!

  VastaaPoista
 21. Olisi kivaa tietää, minkä hintaisia ja mistä saa? :)

  VastaaPoista
 22. Revlonilla on myös hopeashampoo, joka taitaa pois keltaisuutta. Se on sellainen valkoinen pallomainen purkki.
  Itselläni se on ollut tosi riittoisa ja toiminut hyvin. Se on ihanan hoitava, joten vaalennetut hiukset saavat hyvin kaipaamaansa kosteutusta. Suosittelen testaamaan :)

  VastaaPoista
 23. Olet niin kaunis! Teetkö meikkipostauksen ja kerro vielä mitä luomiväriä olet tässä kuvassa käyttänyt?

  VastaaPoista
 24. Ihan mielettömän hyvä ja kokeilemisen arvoinen keltaisuudenpoistaja on keunen hiuksiin jätettävä hopeinen hoitovaahto! Paras keltaisuuden taittaja tähän mennessä!
  -jii

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.