moretolove

white

white

maanantai 23. marraskuuta 2009

Lihavan ei kannata nukkua pitkään!


Huomenta!

Täällä ylipainoiset ystävänne toivottelevat teille ihanaa maanantaita! :)Luettiin viime yönä Pepin kanssa seuraavanlainen positiivinen artikkeli täältä:

22.11.2009

Lihavan ei kannata nukkua pitkään

Yli yhdeksän tunnin yöunia nukkuvat ylipainoiset sairastuvat aikuistyypin diabetekseen noin kaksi kertaa todennäköisemmin kuin 7–8,5 tuntia nukkuvat, suomalaistutkimus osoittaa. Pitkiin uniin liittyvä lisäriski kuitenkin katoaa dieetin, liikunnan ja laihtumisen myötä.

Myös lyhyet yöunet on yhdistetty diabetesriskiin, mutta tässä tutkimuksessa yhteyttä ei havaittu.

Tutkimukseen värvättiin 522 ylipainoista 40–64-vuotiasta suomalaista, joilla oli todettu diabetekseen usein johtava insuliinin tehon vähentyminen. Puolet osallistujista ohjattiin laihdutus- ja liikuntakuurille ja loput jatkoivat elämäänsä kuten ennenkin. Tutkimus on osa laajaa Diabeteksen ehkäisytutkimusta.

Seitsemän vuoden seurannan aikana 9–9,5-tuntisia yöunia nukkuvien riski sairastua diabetekseen oli noin kaksinkertainen ja yli kymmentuntisia nukkuvien lähes kolminkertainen, kun heitä verrattiin 7–8,5 tuntia nukkuviin. Pitkien unien merkitys kuitenkin kumoutui dieetin ja liikunnan myötä.

Tutkijat eivät tiedä miksi pitkään nukkuminen altistaa diabetekselle. Yhteys voi esimerkiksi selittyä jollain kolmannella seikalla, jota tutkimuksessa ei havaittu. Joka tapauksessa tulokset korostavat laihduttamisen ja liikunnan tärkeyttä diabeteksen ehkäisyssä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim


No pointti tässä ilouutisessa oli se, että MEILLÄ EI AINAKAAN OLE PELKOA MOISEEN! En nimittäin muista koska olisin saanut/ehtinyt nukkua yli kahdeksan tuntia yössä. Unentarve on tällä hetkellä melkoinen ja meinasinkin nukahdella eilisessä kokouksessa (joka pidettiin tietysti Pepin kanssa peiton alla sängyssäni) ihan koko ajan.Tälläkin hetkellä olen (tosi iloisena) koulussa luennoilla ja tekemistä tälle viikolle on taas ja paaaaaljon. :) Ehkäpä otan tänään kuitenkin vaikka neljän tunnin päiväunet! Unon vinkit päiväunille löytää muuten täältä.


Miten on, rakastaako muut nukkumista ja harrastatteko päiväunia? Kuinka pysyttelette hereillä pakon edessä. Kahvi? Tee? Energiajuomat?

28 kommenttia:

 1. Siinäpä vasta artikkeli. :DD Ohhoh.

  Mua ei oikein ikinä väsytä, vaikka nukkuisin kuin vähän, energiaa riittää silti ja riehun parin pirteänkin edestä sitten. :D En tiiä, kai johtuu tosta liikkumisesta... Oon nukkunu päikkärit ehkä neljä kertaa elämässäni vauvaiän jälkeen!

  VastaaPoista
 2. Kolmannen kerran yritän laittaa vastauksen..
  Käyn joka arki-ilta nukkumaan yhdeksän jälkeen ja herään aamulla puoli kuuden maissa. Uni maittaa ja nukkuminen on siistiä. Päikkäreitä en enää nuku, mutta opiskeluaikoina niitäkin tuli nukuttua lähes joka päivä.

  En juo kahvia, teetä enkä energiajuomia ja limpparit yritän säästää viikonloppuun. Arkisin (töissä) yritän pysyä hereillä veden voimin ja silmiä räpsyttelemällä. Tiukkaa välillä tekee, varsinkin tähän vuoden aikaan.

  VastaaPoista
 3. Moikka! Mitä opiskelette?

  VastaaPoista
 4. Ensimmäiseen kysymykseen kyllä ja kyllä. Toiseen, kolmanteen ja neljänteen kyllä, kyllä ja kyllä :D

  VastaaPoista
 5. Kausittain nukuttaa :D Mutta joo, marraskuu ei oo mun kuukausi ja voisin nukkua talviunta koko kuun.

  VastaaPoista
 6. Linkkasin juuri ihanan bloginne omaani <3

  Ja kyllä, minä tyttö tykkään nukkua piiitkät yöunet ja mielellään vielä päikkäritkin..Nukun aina, kun nukuttaa :)
  Nukkuminen on kuin rahaa laittaisi pankkiin ;)

  VastaaPoista
 7. Täällä voitais nukkua ihan rajattomasti. Joka yö on pakko nukkua väh. 8 tuntia tai olen eläväkuollut. Päiväunet kunniaan aina kun niitä vain ehtii ottaa! Kesälläkin töiden jälkeen aina ryntäsin takapihalle ottamaan aurinkoa ja saatoin napsasta auringonotto-unoset aina sellaiset 2-3h pitkät takapihalla biksuissa :D

  VastaaPoista
 8. Oikeesti, kuka muka kerkeää nukkua jotain 9 tuntia?
  EHTISIPÄ.
  Oon rankassa kolmivuorotyössä ja seiskalta alkavan aamuvuoron jälkeen sitä kummasti nukuttaa... yleensä niitä päikkäreitä ei kyllä ehdi ottaa. Yövuoroissa yritän juoda energiajuomia, mutta nyt on tullut toppi niillekin. Puoltoista pulloa voi juoda korkeintaan. Sitten vaan tikut luomien alle, että pysyy hereillä.

  VastaaPoista
 9. Nukkuminen on maaliman ihaninta. Ei sit vissiin kannattas tai kohta on kamala sairaus tai tapahtuu jotain muuta kamalaa. Tippuu vaikka pää. :D

  VastaaPoista
 10. Tänään piti herätä klo.6, mutta lopulta heräsin 8.40 :D Töissä piti olla klo 9.00 (onneksi perhe firma niin ei ole niin justiinsa)Nyt odotan postia, minkä jälkeen juoksen hakemaan ED:in. :D

  Tuun nii iloiseks aina teidän jutuista! Ootte tosi lahjakkaita kirjoittamaan! :)

  VastaaPoista
 11. Mä yritän aina nukkua yli 8 tuntia, mieluummin enemmänkin... Äiti sanoo, että silleen kasvaa pitkäksi. Onkohan mulla siis edelleen 24-vuotiaana toivoa kasvaa niihin mallimittoihin? En tiedä :D

  VastaaPoista
 12. Mä meinasin äsken nukahtaa tenttiin :) Maanantaina aamulla kahdeksalta alkavat tentit pitäisi kieltää laissa. YÖK. Onneksi energiajuomat on keksitty..

  VastaaPoista
 13. Kyllä, nukkuminen rulettaa! Optimaalisen ideaalia olisi saada joka yö tasan 8 tunnin yöunet, säännöllisellä nukkumaanmeno- ja heräämisajalla. Ja vielä siten, että uni tulisi aina kuin "käskystä", eikä tartteis kärvistellä sängyssä pyörien, epätoivoisena, nukkumattia odotellen. Unettomuus nimittäin vaivaa mua aika useinkin arkena. On se kumma, ettei koskaan viikonloppuna tai lomilla... ;) Ei vaan, optimaalista olisi juuri hyvä yöuni yöllä, riittävässä määrin, ettei päivällä tai alkuillasta torkuttaisi niin kovasti.

  Joskus oikein pahoina päivinä töissä skarppailen energiajuomalla, mutta taidan kohta alkaa olla immuuni sille tai jotain. Kahvia en ole juonut koskaan, en yli yhtä desilitraa elämässäni, mutta teetä litkin kyllä. Tosin mun pitäisi juoda sitä ehkä noin 2 litraa kerralla, jotta saisin siitä kunnon piristävän buustauksen.

  VastaaPoista
 14. Nukkuminen, päiväunet, torkut, uinuminen, yli 8h <3

  Olen aamu-uninen illanvirkku, eli oli herätys koska tahansa en yleensä saa unta ennen aamuyhtä. Aamulla sitten tuhottoman väsyneenä latkin Pepsi Maxia. Sitä juon kyllä aina muutenkin.

  Järjestin viime ja toissaviikolle itselleni niin paljon tekemistä aamuiksi etten ehtinyt nukkumaan toivomiani määriä, joten pamautin itselleni sikalenssun: saan nukkua niin pitkään kuin tykkään kun ei voi mennä minnekään vaikka haluaisinkin. :D

  VastaaPoista
 15. hei! oon saanu kuvan, että asutte osa-aikasesti kuopiossa tai jotain :D:D? ja olisikohan kumpikaan tietoinen hyvästä hiusteippipidennys palvelusta kuopiossa? :)

  T. pitkätukkazxzzxzzx

  VastaaPoista
 16. Mimmi on kotoisin Kuopiosta ja oli siellä työharjottelussa, mutta asutaan molemmat ihan täällä! Mimmi, tiedätkö jotain hyvää pidennyspaikkaa? :)

  VastaaPoista
 17. Moi!

  Minulta löytyy kavereilta liike Kuopiosta Kuninkaankadulta. Eli Hius- ja kauneushuone Havana. Soitelkaapa Riikalle ja Saijalle :) (017) 262 6899

  http://ja-jp.facebook.com/group.php?gid=41510221009

  VastaaPoista
 18. Hei ihanaa, että isompikokoisetkin pitävät blogia! Oli ihan pakko tulla sanomaan tuo, tuntu vaan niin mukavalta ku löysin tämmösen. :)

  T. Iida

  VastaaPoista
 19. Hohohohooo ootte ihan kun minä ja ystäväni, otetaan aina tollasia kuvia myös :)))

  Nukkuminen ja päikkärit rocks<3

  VastaaPoista
 20. UNI <3 Kyllä minä ainakin tarviin unta näin pimeellä paljonkin, mutta rakastan myös valvoa. Täytyy varmaan rupee ajastamaan aina kello ettei vahingossakaan mee ton lihavuusrajan yli :D

  VastaaPoista
 21. Saatan joskus nukkua jopa neljän tunnin ''päikkärit''. Viimeksi niin kävi eilen ja heräsin yhdeksältä :DD. Sain unta viime yönä vasta kolmelta ja herätys oli puol seittemältä. Mulle käy liian usein näin just koulupäivisin ja muut vähän ihmettelee mun (ja joskus kavereiden) hihittelyä, joka tietysti johtuu väsymyksestä :DD. Edes kahvi ei auttanut tällä kertaa. Nukkuminen on ihanaa mutta herääminen perseestä :DD.

  VastaaPoista
 22. Kyllähän sitä PITÄISI nukkua se vähintään kahdeksan tuntia niitä kauneusunia, mutta kuka ehtii? Illalla tulee kaikkea muuta puuhaa ja aamulla taas pitää herätä aikaisin :D Nyt ku on vielä pimeää ei edes jaksa herätä aamuisin =( Kesää odotellessa..

  VastaaPoista
 23. Teillä on aivan ihana blogi! Tykkään. <3

  Mimmi! Näin sut tänään Tikkurilan Laureassa. :)) Hyvä etten vahingossa tullu sanomaan moi ku luulin eka että oot joku vanha tuttu. :)

  -Jonna

  VastaaPoista
 24. Moikka! Ihana tää teiän blogi, äsken löysin :) Ihanaa kun ootte ihan omia itsejänne ja just noi "kaksari-on-kaveri" -kuvat! ihanaa et on bloggaajia jotka ei pyri näyttämään malleilta 24/7! Tätä lisää!

  Ja unen tarvetta löytyy täältäpäin, vaikka harvemmin ainakaan arkisin ehdin nukkua 6-7 tuntia pidempään... Viikonloppuisin tulee valvottua ja nukuttua pidempään, mut sillon oon ehkä velä väsyneempi ku lyhyiden yöunien jälkeen... Nukahdettua on tullut siellä sun täällä, koulussa, bussissa jne :D Eli oon aika zombi noin yleensä, kerran viikossa tulee semmonen piristynyt hetki! :D

  xxxx

  VastaaPoista
 25. Voi, haluaisin olla karhu, söisin kesän hyvin ja menisin pulskana lokakuussa nukkumaan ja heräilisin tuossa maaliskuun lopuilla aina ihanan laihana. Teidän blogi on ihana!

  VastaaPoista
 26. Hei kiitos kaikille ihanista kommenteista :D (Jos tästä unille menis :DDD)

  VastaaPoista
 27. MIMMI!

  http://www.villipuutarha.fi/
  http://nofashionvictims.blogspot.com/2009/11/villipuutarha.html

  Kerros akuutissa Kaneli-kahvilan puutteessa rypevälle, että oisko tässä ratkaisu? Eli ootko käyny koskaan?

  VastaaPoista
 28. You are so funny girls and stylished ! I love coming across your blog !!!!

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.