moretolove

white

white

perjantai 1. tammikuuta 2010

01-01-10

Me ollaan jo pidempään puhuttu, että haluttais alkaa harrastaa jotain kivaa urheilua ja päädyttiinkin ehkä aika monen muun tavoin siihen, että alotetaan tammikuussa.. Toivottavasti me ei kuitenkaan lopeteta sitä helmikuussa... ;)

Ollaankin täällä korkeanpaikanleirillä Rukalla, mutta yllättäen lähes koko loma ollaan vietetty sairastellen. Miks aina stressin purkautuessa rupee sairastamaan? Huomenna yritetään kuitenkin päästä rinteeseen ja hiihtelemään, tänäänkin on pakko vähän ulkoilla ja nautiskella tästä upeudesta.Uuden vuoden kunniaks olis kuitenkin kiva voida hyvin, näyttää hyvältä ja olla terve. Niinpä me aiotaan nyt haastaa teidät kertomaan meille millasia lupauksia te ootte tehnyt kohottaaksenne omaa oloanne? Millasia neuvoja te annatte meille mitä voidaan tehdä ja yleensäkkin, että mitä te teette voidaksenne paremmin?

Kaikista vastanneista valkkaamme parhaan neuvon ja palkitaan se lempparipaikkamme Point Aleksin kasvohoito-lahjakortilla. Hoidon tekee ihanaakin ihanempi Cindy joka teki Pepille sen vartalohoidon ja jonka kanssa meillä ainakaan ei tule koskaan tylsää. Cindy haluaa sitten katsoa voittajan kanssa yhdessä onko tarvetta ihonpuhdistukselle, kosteutukselle tai jollekkin muulle kasvohoidolle ja vaikka et olisikaan Helsingistä, niin kerkeät varmasti käyttämään lahjakortin.

Nyt siis neuvoja tulemaan tänne suuntaan, arvonta päättyy sunnuntaina 3.1.2010 klo 20:00. :)

79 kommenttia:

 1. Ite oon Heia! Heia! -sivuston jäsen. Se motivoi liikkumaan, kun näkee, että kaverit on ahkeria ja itsellä nollasaldo liikunnasta. Ja liikkumalla tulee kiva olo.:) Varsinkin, kun sitä tekee kamujen kans!

  Ps. Myös halailu menee liikunnasta.;)

  VastaaPoista
 2. Ensinnäkin muistutan teitä, että urheiluharrastuksen rinnalla täytyy nauttia kaksin verroin namipullaa, jotta syleilyominaisuudet säilyvät!

  Itse aion tänä vuonna pitää erityistä huolta henkisestä hyvinvoinnistani. Se onnistuu mm. nauttimalla siitä mitä minulla on, ei kaipaamalla jotain mikä puuttuu. Paskakinhan on oikeastaan ruusujen lannoitetta - aion siis muuttaa näkökulmaa elämääni ja nähdä vain ja ainoastaan hyvät puolet. :)

  VastaaPoista
 3. Mä tein lupauksen, että jatkan syksyllä aloittamaani juoksuharrastusta, mutta vasta keväämmällä. :) Loppusyksystä vetäydyin vaihvihkaa talvilevolle urheilusta, kun jo neljän aikaan pukkaa niin hillitöntä pimeyttä että metsässä juokseminen yksin on vähintäänkin ankeaa, ellei jopa pelottavaa. Joten, aion jatkaa harrastustani kun ilmat lämpeävät ja ulkona on illemmallakin valoisaa :> Mulla on tavoitteena juosta ensi kesänä jossain 10 kilsan juoksutapahtumassa, niin säilyy motivaatio yllä ;) Enkä aloita heti intoa puhkuen ja sitten tukahduta innostustani tuolla kelillä, vaan odotan suosiolla vähän aikaa :D

  VastaaPoista
 4. Moikka! Osallistuin itse terveysmessuilla sellaseen Liikevoimalaan, jossa oli tarkoituksena liikkua musiikin mukana ja tehdä sellaisia liikkeitä kuin itsestä hyvältä tuntui. Jos siltä tuntui, niin sai vaikka istua.

  Aluksi tuntui, että mihinkähän hölynpölyyn mä menin taas osallistumaan, mutta tunnin jälkeen olo oli jotenki kevyt ja stressi oli tipotiessään. Oon nyt vähän harkinnu, että ilmoittautuisin semmoselle viikonloppukurssille, jossa ideana ois just itsetuntemus ja liikkumisen vapaus. lisätietoa täältä: http://www.essential-motion.fi/vl_kurssit.html

  VastaaPoista
 5. Liikunta!!! Se on se ykkönen eikä vaan voi olla parempaa keinoa pitää itsestään huolta tai voida hyvin. Liikuntalajeja on kuitenkin niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti jotain jos vaan on kärsivällinen ja jaksaa etsiä. Ja koska jo pienikin määrä liikuntaa oloa ja terveellistyttää. :) Hieno sana...

  Mä en lupaile mitään, voin tarpeeksi hyvin jo nyt. :)

  VastaaPoista
 6. Mulla ei oo koskaan ollu minkäänlaista liikuntarutiinia ja justiin teidänkin (ja muiden) tavoin vuosi sitten lupasin, että etin sen rutiinin ja alan harrastamaan liikuntaa.

  Se onnistu! Ensin siihen tarvi kauheasti päättäväisyyttä ja ittensä vääntämistä pihalle, mutta futiskesän ja syksyn kuntosaleilun jälkeen on jo ihan itsestäänselvyys, että liikkua pitää joka viikko.

  Mä kyllästyn tosi helposti ainakin lenkkeilyyn joten oonkin nyt sitten harrastanu kaikkea erilaista tiettyinä kausina kuten kesällä futista, syksyllä tuli se kuntosali ja nyt ihan hulluin juttu; oon alkanu taas hiihtämään. Heitin myös teille hiihtohaasteeni facebookissa ;)

  En silti lähtis teille ehottelemaan mitään hikirääkkikuntoilua tosimielessä, jonka takuulla haluaakin sitten lopettaa ku seinään vaan ehkä teille sopis semmonen nautiskeluliikunta eli kivat kävelylenkit luonnossa ja sit vaikka joku jooga, jota en oo vielä päässy ite kokeilemaan. Toinen mitä en oo vielä kokeillu, mutta kuulostaa kivalta on bodyflow. Eikse kuulosta rauhalliselta ja mukavalta? :)

  Lähtekää kokeilemaan eri lajeja? Vielä kun teette sen niin, ettette ajattele, että on pakko vaan siks, että siitä tulee hyvä olo :)

  Tänä vuonna mun ei enää tarvi luvata liikunnan suhteen oikeastaan mitään muuta ku et jatkan harrastamista eri muodoissa.

  Toivotan teille hyvää uutta paremman voinnin vuotta mitä sitten ikinä päätättekään alkaa tekemään!! :)

  VastaaPoista
 7. Omaa oloani kohotan kotona hyvää ruokaa syöden, tv:tä katsellen ja kissojen painimista naureskellen. Ja kaikki tämä mieluiten yksin, rauhassa. Jos taas fyysisestä olosta puhutaan, näin talvella pelkkä kävelylenkki mökillä jäällä tai kaupungissa vähän syrjäisemmässä ihmetellen kaikkea mitä näkee, ottamalla valokuvia. Nauttii siitä mitä näkee ja kuulee. :)

  Teidän oloa voisi helpottaa se, että jättää kuukaudessa aina vaikka yksikin viikonloppu vain sille, että ei tee mitään eikä mieti juuri mitään. Lähteä vaikka pienelle mökkireissulle- yksin tai kaverin kanssa. Rauhoittua, ja nauttien. Ladaten samalla akkuja.

  Fyysisesti? Wii-Fit? Miksi lähteä kuntosalille hikoilemaan, kun voi kotona rauhassa - omassa rauhassa, tehdä sitä mitä haluaa ja kuunnellen sitä musiikkia mitä haluaa. :)

  Ennen kaikkea, nauttia tästä hetkestä. Ken tietää mitä heti huomenna tapahtuu?

  VastaaPoista
 8. Mä lupasin itselleni, että mä en enää stressaa niin paljon, vaihdan kevyempään elämänasenteeseen. Lisäksi koitan pitää mielen kondiksessa, silloin tällöin ehkä hierontaan, välillä vaikka joogaan, saunailtoja, kävelyretkiä ja kaikkea kevyttä ja kivaa. Ja sitten ihan kun huomaamatta terveys paranee fyysisesti ja henkisesti!

  Suosittelen tätä ihan samaa vinkkiä teille. :) tehään omasta hyvinvoinnin huolehtimisesta ihan törkeen kivaa! :>

  VastaaPoista
 9. Jos nyt puhutaan liikunnasta, niin juokseminen, salilla käynti ja muut yhtä ahkeralta vaikuttavat lajit kuulostaa kyllä hyvältä, mutta eri asia, jaksaako niitä aina toteuttaa.

  Siispä suosittelen, lyhyesti ja yksinkertaisesti, PITKIÄ KÄVELYLENKKEJÄ. Vielä kun laittaa mp3:t korviin TAI lähtee hyvän seuran kanssa, niin se oikeasti on jopa mukavaa joskus:) Toisaalta jotkut helpot latinotanssimaiset jumppatunnit on tosi mukavia mutta samalla myös tehokkaita.

  VastaaPoista
 10. Mä tein niin samat lupaukset kun joka vuosi, että alan liikkumaan ja syön terveellisemmin jne. Hetken kävi mielessä niinkin radikaali ajatus, että olisin lopettanut perunan ja tollasen syönnin kokonaan, ei punasta lihaa ja karkkinakin saisi syödä ainoastaan tummaa suklaata. Ois ollut niin toivoton yritys.

  Mun paras vinkki lupausten pitämiseen ja erityisesti urheiluun on se, että ottaa hyvän kaverin mukaan iloon. Teillä se onkin jo onneksi hoidossa!

  VastaaPoista
 11. mooooi, ootteko te sisaruksia vai ystäviä vai?:)

  VastaaPoista
 12. Uuden vuoden lupaukseni oli, että lupaan harrastaa liikuntaa eli käydä salilla vähintään 2 krt viikossa ja jos siitä lipsun niin seuraava viikko on sitäkin rankempi. Tietenkin muutaman kilon pudotus ei olisi pahitteeksi.

  Toinen ja tärkeämpi uv lupaukseni oli että, luen itseni sisään kauppakorkeakouluun! :)

  VastaaPoista
 13. 1. Koulumatkat pyörällä tai kävellen. (Välillä saa mennä bussilla tai autokyydillä, mutta vain hyvän syyn, ei tekosyyn, takia.)

  2. Ruokailuun lisää viherjuttusia ja hedelmiä, ruokailusta vähennetään rasvaa sekä sokeria ja vaaleaa leipää. Riisi muutetaan tummemmaksi, samoin leipä (siis tummaa leipää, ei paahtimessa käristettyä). Suositaan jatkossa luomua.

  3. Koneellaoloajasta siirretään aikaa piirtämiseen/maalaamiseen/askarteluun/käsitöihin sekä lukemiseen tarkoituksena tuottaa jotain käsillä ja itse tehtyä viikoittain sekä lukea kirja per kuukausi.

  4. Pienestä kopperosta eli kämpästä tarkoitus tehdä mukava ja viihtyisä. (Sujuvasti kaksi ja puoli vuotta mennyt "En mä täällä oo ku tän vuoden, ni turha laittaa täällä mitään".) Projekti aloitetaan uusista verhoista.

  5. Itsetunnon kohotus.

  6. Aktiivisuus niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin.

  P.S. Ootte superihanei ja piristätte mun blogilukukirjastoa sekä parannatte yleisfiilistä näyttämällä, etteivät vain ruipelot ole jees.

  VastaaPoista
 14. Moikkistarallaa!

  Mun mielestä tärkeintä omassa hyvinvoinnissa on se, ettei ota itseään liian vakavasti. Henkinen hyvinvointi nimittäin peilaantuu myös siihen ulkoiseen säteilyyn, ja jos on koko ajan ahdistunut jokaisesta mutkasta omassa kropassa, ei voi mieli, eikä siten myöskään vartalo hyvin.
  Herkutella saa ja pitää, silloin kun kokee että herkut ovat sen arvoisia. Myöskään urheilusta ei tarvitse tehdä pakkopullaa! Liikkuminen on ihan oikeasti hauskaa, varsinkin jos se tapahtuu hyvässä seurassa ja pilke silmäkulmassa. Uusien juttujen kokeileminen ja omien rajojensa etsiminen on hauskaa puuhaa, urheilulajit eivät maailmasta lopu ja jos mikään liikunta ei tunnu mukavalta, voi aina keksiä itse uusia! Itse olen tänä talvena kokeillut jo laskettelua ensimmäistä kertaa elämässäni ja luistelua kuuden vuoden tauon jälkeen. Voin taata etten näyttänyt järin upealta jäällä kontatessani tai rinteessä kompuroidessani. Ääliöltä näyttäessäni sain kuitenkin naurettua taas ainakin viikon edestä vatsalihaksia, ja uuden vuoden lupauksena aion jatkaa samaa itseni nolailua ensi vuodenkin, koska tämä tuntuu niin mahtavalta! Hyvää uutta vuotta teille sinne!

  VastaaPoista
 15. Mulla alkoi liikuntalupaus jo lokakuussa ja se jatkuu edelleen (joissakin asioissa kallis salikortti on vaan hyvä motivaattori..) ja myös lupaan yrittää olla parempi ihminen tulevana vuonna.

  Jospa nämä lupaukset pitäis JA olisin parhaimmillani kun täytän 25 kesän lopulla :)

  VastaaPoista
 16. Mun lupaukset liittyy ajanhallintaan ja siihen, että annan aikaa itselleni ulkoiluun ja koirien kanssa touhuiluun. Ja lisäksi tapaan enemmän ystäviäni :) Katson myös mitä suuhuni laitan ja syön järkevämmin. Siinähän sitä onkin tavoitetta kerrakseen.

  VastaaPoista
 17. Itse lupasin kovaan ääneen pudottavani painoa 15 kiloa. Meillä alkaa töissä vielä sellanen personal trainer-juttu, että siihen sitä onkin sitten tavotetta kerrassaan. ...silti, tässä juuri mätän naamaani mustikkavalkosuklaata, vähän ristiriidassa menee tavoitteet ja tekemiset...
  Mutta. Se on jo iso juttu että lupauduin tähän personal trainer-keissiin, koska pelkään valtavasti mennä kaikkiin uusiin paikkoihin, varsinkin saleille, uimahalliin jne, koska tulen varmasti näyttämään aivan urpolta kun yritän siellä rehkiä läskejäni pois muiden timmivartaloisten bodareiden rinnalla. Omien lupausteni kautta minusta pitäisi siis tulla rohkeampi, itsevarmempi ja enemmän sinut itseni kanssa - helpommin sanottu kuin tehty. Nyt se suklaakin loppui...

  VastaaPoista
 18. Yksi uudenvuodenlupauksistani on pitää huolta riittävästä unensaannista! Näin kiireisenä yliopisto-opiskelijana on tullut viime syksyn mittaan turhankin usein huomattua, ettei vaan mikään onnistu unenpuutteen takia. Ajatelkaa, jos ette nuku riittäviä kauneusunia ette jaksa urheilla, käydä töissä, opiskella, sosialisoida ja omg, ette välttämättä edes jaksa syödä herkkuja! Joten, jos ei vielä ole tehty, niin nukkumistapojen remppaa suosittelen! :)) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 19. No mähän päätin lopettaa laihduttamisen ja syyllistymisen syömisestä :) sillä on nyt jo olo kohentunut huimasti, pelkällä päätöksellä!
  Sen lisäksi päätin, että opettelen syömään aamupalan joka aamu, ja vedän sen suositellut puoli kiloa päivässä kasviksia. Noilla tempuilla luulisin voivani hyvin, vaikken sit muuta tekiskään! Back to basics siis on meiningin nimi.
  Ai niin, joulupukki toi Wiin, ja oonkin nyt antanut omalle Miilleni kyytiä joogan, nyrkkeilyn ja pyöräilyn merkeissä. Hyvä olo siitäkin tulee, eikä tuu kylmä :D

  VastaaPoista
 20. Uudenvuoden lupauksen itselleni tein.
  Aijon lähteä tuon meidän makkaran (koiran) kanssa joka ilta vähintään 30 minuutiksi ulos kävelemään. Nautin raikkaasta pakkasilmasta ja samalla saan hyötyliikuntaa.

  Me ollaan juuri muutettu aivan ihanalle omakotialueelle ja lenkkipolut ja maisemat ovat aivan ihania, luulisi nyt ainakin lenkkeilyn olevan rentouttavaa kun on karvakaveri mukana ja maisemat mitä ihanampia.

  Myös viereisellä kentällä on jäät joilla voi käydä luistelemassa.

  Vinkkeinä en osaa sanoa mutta sanotaan vaikka että tehkää yhdessä pieniä kävelylenkkejä paikoissaj oissa on kauniit maisemat tai muuten vain jotain muistoja.
  Sopivan vauhdikasta vauhtia ettei heti tule hiki mutta että pysyy lämpimänä.

  Palkitkaa itsenne suorituksen jälkeen vaikka lämpimällä kaakaolla (:

  VastaaPoista
 21. Heippa. Mä tein itselleni pari pientä lupausta,mitkä on myös helppo pitää.
  Eli mä lupasin itselleni rakastaa itseeni just tällasena kun olen,
  ja olla onnellinen siitä mitä mulla on.
  Eli kun mulla on sisällä hyvä olo, niin se heijastuu myös ulospäin;)

  VastaaPoista
 22. heippa=)
  aijon ihan ensiksi pitää kahden kuukauden shoppailu lakon!
  ja sitten käyn vaate varastot läpi ja kaikki ylimääränen poistuu kirpparille!!

  saan mielenrauhaa ja siistimmät kaapit=)
  nasu86
  nita15@suomi24.fi

  VastaaPoista
 23. tärkeintäon omaa itseään rakastaminen, ja omasta kehosta ja mielestä rakkaudella hyvää huolta pitäminen.

  Jos juoksulenkit maistuu puulta miksi lupaa uutenavuotena jälleen kerran aloittaa sen ja palata lenkkipolulta verenmaku suussa?

  Liikunta on kuitenkin tosi tärkeää, mutta miksei kokeile jotain uutta, jännittävää, jostain mistä nauttii ihan kymbillä? Se on paljon tärkeämpää!( Mä olen rakastunut tällähetkellä pallojumppaan ja ZUMBAAN, ihanaa, hauskaa, odotan ihan innoissani niitä päiviä jolloin pääsee vähän sheikkaamaan :D)

  Tärkeämpi on kuitenkin se että oma pää pysyy nykymaailman ja muiden odotusten takia kasassa. Jokaisen ihmisen pitää tehdä joka päivä jotain mistä nauttii, mistä tulee hyvä olo, jotain minkä voimalla jaksaa taas seuraavan viikon. Kannattaa kuunnella mitä omalla kehollaan sanottavaa, jos se haluaa lepoa, sillä pitää antaa sitä. Jos silla on nälkä, miksi kituuttaa itseään?
  Jos on rahaa ja tekee mieli matkustella, miksei irrottele ja ota äkkilähtöä? Joskus jokaisen ihmisen on hyvä miettiä mitä todellisuudessa haluaa, ei sitä mitä muut haluavat.
  Asian yhdin lyhyesti: Rakastetaan kaikki itseämme (ja annetaan rakkautta muile) pidetään meistä hyvää huolta, kuuunnellaan itseämme ja toteutetaan omat unelmamme.

  VastaaPoista
 24. Oon ostohullu. AINA pitää olla ostamassa jotain. Oon myös tosi laiska ja päätin ostaa jotain millä motivoin itseni liikkumaan: IPOD ! on tosi kiva lähteä liikkumaan kun samalla vehkeellä voi kuunnella musiikkia, laskea askelia ja mikä parasta, kun alkaa väsyttää, voi mennä kahvilaan syömään pullaa ja pelaamaan pasianssia :-)

  eli voidakseni paremmin mä otan supersöpön pinkin ipodin esille ja heti on parempi fiilis !

  VastaaPoista
 25. Oon ostohullu. AINA pitää olla ostamassa jotain. Oon myös tosi laiska ja päätin ostaa jotain millä motivoin itseni liikkumaan: IPOD ! on tosi kiva lähteä liikkumaan kun samalla vehkeellä voi kuunnella musiikkia, laskea askelia ja mikä parasta, kun alkaa väsyttää, voi mennä kahvilaan syömään pullaa ja pelaamaan pasianssia :-)

  eli voidakseni paremmin mä otan supersöpön pinkin ipodin esille ja heti on parempi fiilis !

  VastaaPoista
 26. Mun ohjeistuksenani on se että syön ihan kaikkee mitä mä haluan,mutta kohtuudella. Ennen saatoin ihan hyvin mässätä yhessä illassa yksinäni semmosen jumbopussin jotain mässyä,mutta nyt mulle riittää ihan vaan muutama pala esim.suklaata aina joskus.
  Mä huomasin olevani ihan riippuvainen sokerista,aina piti saada kaupasta jotain karkkia. Mutta sitte ku tiukasti vaan oli ostamatta ja syömättä, niin oloki jotenki helpottu. Aiemmin olin aina ihan väsyny ja semmonen raskas olo,nyt oon energisempi.

  Tottakai aina välillä tulee herkuteltua enemmän,mutta silti kohtuuden rajoissa ja nyt mun herkkujani on esim.pähkinät,hedelmät ja goji-marjat!Ja kyllä siis ne karkit ja sipsitki osittain...

  Helppohan se on sanoo että "tee näin ja noin",mutta ittestähän se aina lähtee. Mutta muuttamalla omia ruokatottumuksiani,mä aloin voida paremmin. Ja liikuntaki alko kiinnostamaan,ku on enemmän energiaa :)..

  VastaaPoista
 27. Mä olen liittynyt Kiloklubiin, kun nyt ollaan taas siinä pisteessä, että ittellä on tosi huono olla. Eli keventäen aloitan tän vuoden ja toine asia jota ittelleni on, niin aloitan opiskelut! Haaveissa on ollut pitkään toisen tutkinnon suorittaminen ja nyt siitä tulee vihdoin totta! Eli keventäen ja opiskellen menee vuosi 2010 ja varmaan siitä eteenkin päin!

  VastaaPoista
 28. Mä aion tanssia ahkerammin kuin nyt syksyllä. Syksyn tanssit jäi vähiin sairastelun vuoksi, mutta nyt aion tehdä kaikkeni, jotta pääsisin vähintään kahdesti viikossa tanssahtelemaan. Siitä tulee hyvä olo, kun oppii jotain uutta.:)

  VastaaPoista
 29. Itse aion tulevana vuonna kuunnella itseäni, koska siinä olen ollut tähän asti erityisen huono. Ja siitä syystä en aina hoksaa huolehtia hyvinvoinnistani. En aio enää toimia kuten muut haluaisivat minun toimivan, enkä olla mitä muut minulta odottavat. Sen olen huomannut, että kaikkein tärkeintä ois tiedostaa, mitä oman terveyden ylläpitäminen vaatii. Hyvää Uuttavuotta!

  Suski
  sunih@luukku.com

  VastaaPoista
 30. Moi!

  Ilmoittauduin taekwon-do -kurssille kuntoa ja oloa kohottaakseni! :) Kuten myös lupailin, että ulkona syöminen saisi rajoittua yhteen-kahteen kertaan kuussa. Tästä voi kyllä olla pakko vähän lipsua. :D Lupasin myös, että alan tekemään ruokaa enemmän itse ja kokeilmaan uusia juttuja, voi löytyä vaikka mitä uusia herkkuja!

  VastaaPoista
 31. Mä tein jo viime vuonna lupauksen, että syön terveellisemmin. En luvannut etten enää ikinä syö herkkuja, vaan lupasin, että syön enemmän kasviksia, tummaa leipää ym. ja se lupaus on pitänyt. Välil lipsuu, mutta kuitenkin. En tee sitä laihdutuksen vuoksi, vaan koska tulee parempi olo kun syö paremmin. Liikunta kahden lapsen äitinä ei ole niin helppoa, mutta me tytöt tanssitaan tosi paljon kotona! :) Jos lumi pysyy maassa, pääsen liikkumaan kävellen rattaita työnnellen ja pulkkaa vetäen lumen narskuessa jalkojen alla. Mikäs sen ihanempaa! Mä uskon, että jokainen tietää, mikä itselle ja omalle ololle on parasta. Kokeilemalla se selviää! Ihanaa uutta vuotta teille ihanaiset!! :)

  VastaaPoista
 32. uden vuoden kunniaks olis kuitenkin kiva voida hyvin, näyttää hyvältä ja olla terve. Niinpä me aiotaan nyt haastaa teidät kertomaan meille millasia lupauksia te ootte tehnyt kohottaaksenne omaa oloanne? Millasia neuvoja te annatte meille mitä voidaan tehdä ja yleensäkkin, että mitä te teette voidaksenne paremmin?


  Itse aion hankkia nyt tammikuussa salikortin tai jäsenyyden johonkin liikuntapaikkaan ja otan itseäni niskast kiinni liikunnan muodossa! :) Oon aina rakastanu liikuntaa, mut nykyään oon ollu vaan tosi laiska. Herkkuja koitan myös vähentää, mutta välillä on superkivaa vain mässätä kunnolla ja nauttia! eikö? Tykkään hemmotella itseäni käymällä kynsihuollossa ja nyt saatuani lahjaksi lahjakortin koittamaan silkkiripsiä. Myös erilaiset hemmotteluhoidot ja hieronnat on nannaa, niihin pääsee vain todella harvoin :(

  Itseään voi hemmotella ihan pienillä ja tärkeilläkin jutuilla, jo että on perusonnellinen tekee olon hyväksi ja että on ihmisiä ympärillä :) Jokasen olon tekee hyväks ku on avoin ja hyvä mieli. Rakastakaa toisiinne ja keksikää kaikkee uutta sekä jännää! Uus liikuntalaji, hemmotteluhoito, uusia kavereita tms ?? :)

  Hyvää uutta vuotta teille molemmille, ootte parhaita!!<3<3<3

  VastaaPoista
 33. uudenvuoden lupauksena lupaan että ulkoilen ja siivoan huoneeni useampin ! ja olen säästeliäämpi. ihanaa uutta vuotta teille raksupoksuile.

  pinja.pylvas@hotmail.com

  VastaaPoista
 34. Mäkin lupasin että laihdutan ns. ihannepainostani viimeiset kolme kiloa! Ne vaivaavat minua ja haluaisin kovasti niistä eroon, ilman niitä olisin huomattavasti onnellisempi :) Ja tämähän tulee onnistumaan liikkumalla ja herkkuja vähentämällä. Molemmat asiat aion aloittaa sitten huomenna. tai ensi maanantaina.

  VastaaPoista
 35. Heii! ihana tää teijä blogi.
  by the way bongasin teidät sillo maria! show:ssa :D. Aattelin sanoa jotai lupauksistani. liikkua enemmän,herkkulakko synttäreihi asti
  ja luen enemmän kirjoja :)
  Hyvää uuttavuotta teille!

  VastaaPoista
 36. Mä joogaan ! siinä rentoutuu niin ihanasti ja se kuitenkin on hyväks kropalle henkisesti ja fyysiseti =)

  VastaaPoista
 37. Heips peipet,

  Oma oloni paranee sillä, että päätän sen parantuvan. Toki on erinäisiä asioita joilla päätöksen teko on helpompaa, kuten oikea ravinto ja taattu vitamiinitaso, jne, mutta väitän edelleen että hyvä olo lähtee pään sisältä, ennen kuin se voi levitä all over.

  Eli päätös vaan, ja tättädää! No ainakin melkein. Kun pää on messissä, niin hyvän olon huumassa saattaa jopa lenkkeillä! Järkyttävää, mutta totta. Ihminen voi paremmin saadessaan tehdä asioita, joita haluaa. Eli eikun puuhaamaan, ja nyt neidit sinne rinteeseen!

  Nimimerkillä kateellinen kaukana Lapista.

  -malla

  VastaaPoista
 38. Mä oon luvannut ainoastaan nähdä enemmän kavereitani ja nauttia elämästä. Ajattelen, että turha luvata mitään liikuntaan liittyvää, kun ei ne kuitenkaan ikinä toteudu. Elämästä ei voi koskaan nauttia liikaa, eikä myöskään ystävien seurasta. Oon tehnyt aivan liikaa töitä, varsinkin loppuvuoden, joten täytyy nyt ryhdistäytyä ja vähän relata. Kyllä ne työt mua siellä odottaa! :)

  Hyvää alkanutta vuotta teillekin! <3

  VastaaPoista
 39. Mä luotan liikunnan tuomaan hyvään oloon. Liikkuminen, mistä itse tykkää (ei siis välttämättä se, mikä on eniten kaloreita kuluttava, tehokkain tai whatever :) ), tuo niin hyvän olon. Pilatestunti hyvän ruoan kera tekee ihmeitä minulle. :) Aion siis luvata liikkua säännöllisemmin - toisin sanoen raivata kalenterista aikaa sille säännöllisesti.

  Toinen mistä en tingi, ja oon luvannut uv-lupaukseni itselle ettei mun tarvi tinkiä siitä, on itselle ajan antaminen. Nautin kun saan välillä olla rauhassa - unohtaa ressaamisen, ja olla vain ja syödä palasen hyvää suklaata.

  Se, mitä teen voidakseni paremmin, koostuu monesta osasta. Mulle tulee hyvä olo, kun ulkoisten asioiden lisäksi henkisesti on hyvä olla. Se, että tiiän että oon tärkeä läheisille, tuo hyvän olon. Monesti yksi halaus poistaa monet murheet. Ehkä tästä pitää tehdä vielä yks lupaus uudelle vuodelle ;) - lupaan halata läheisiäni vähintään yhtä paljon kuin viime vuonna (eli paljon!) !

  VastaaPoista
 40. Hei! :) Aloitin syksyllä saliharrastuksen, ja se on ihme kyllä jatkunu tähän päivään asti. Pyrin käymään vähintään 3 kertaa viikossa erilaisissa jumpissa, spinningissä tai tanssitunneilla. Siitä tulee kyllä ihmeen hyvä olo, kun saa raahattua ittensä vielä raskaan päivän jälkeen salille. Sen jälkeen saa löhöillä hyvällä omatunnolla. Uuden vuoden lupaukseni onkin siis se, että jatkan tätä harrastusta!

  VastaaPoista
 41. Jos aloittaa jonkinlaisen urheilun se tulee ehdottomasti olla sellainen mistä nauttii ja mitä on kiva tehdä:) Eli malttakaa kokeilla montaa eri lajia:)
  Kiva blogi teille <3 Olette ihania:)

  VastaaPoista
 42. Aloitin jo marraskuun alussa Hyvien Päätöksien tekemisen. Olen siis tuskaillut kilojeni kanssa, tai pikemminkin sen kanssa että en tällä hetkellä tässä painossa ja näiden kilojen kanssa tunne enää oloani hyväksi, vaan olen koko syksyn ollut allapäin. Marraskuussa otin käyttööni Hyvät Päätökset: Teen kuukausittain n. 4 kpl hyviä päätöksiä, joita yritän noudattaa. Marraskuussa onnistuin jo vähentämään herkkujen syöntiä, vaikka joulun takia tässä repsahdinkin mutta se annetaan anteeksi. Lisäksi olen päässyt irti mehujen koukusta, eli turhia kaloreita on jo vähentynyt, mistä tulee aina hyvä olo!

  Toinen hyvä ilonlähde on aviomiehen kanssa löytämämme uusi harrastus: Sulkapallo! On kivaa, vauhtia riittää, tulee liikuntaa, ja mikä parasta, tulee vietettyä aikaa yhdessä ja naurettua! Ei siitä voi tulla muuta kuin hyvä olo. :) Olen myös oppinut heittäytymään, mm. viimeksi sulkapallon kesken mies houkutteli minua kokeilemaan lentopalloa ja koristakin. Kummassakin olin surkea, mutta hauskaa oli silti! ;)

  Näillä olen itse saanut karistettua syyskaamosta mielestäni. Erityisesti nauru auttaa aina. :)

  VastaaPoista
 43. Mie meen heinäkuussa naimisiin ja sitä ennen olis tarkotus puottaa painoa ihan reippaasti, joten salikortti, karkki- ja grilliruokalakko, lenkkeily ja porkkanat here I come :) Toi motivaattori on ehkä paras ikinä!

  (ps, elekää laittako minua tuohon arvontaan mukkaan ko en minä sinne hoitoon pääse eikä mulla oo kavereita siellä päinkään, paitsi tietenni jos haluatte että lahjotan hoidon teille :D)

  VastaaPoista
 44. moi! Ootteko kokeillu uimajumppaa? Se on aika raskasta ja tehokasta tehdä liikkeitä vedessä ja mahdollisesti vastuksia apuna käyttäen. Voisi olla hauskaa kokeilla! Itse myös kirjaan suoritetut urheilut kuntoportaalin sivuille,jossa näkee tilastot ja voi kirjata ruokavalion ja terveyden. Siitä voisi saada motivaatiota,kun näkee kuinka muut reenaa. Muutenkim tulee hyvä fiilis ku visuaalisesti näkee suoritukset. Tsemppiä uuteen vuoteen! T. Softis

  VastaaPoista
 45. Oma vinkkini on lopettaa turha murehtiminen ja stressaaminen. Se kuluttaa eniten ihmisen voimavaroja. Sekin kertoo jo jotakin, että ihmiset stressaavat uuden vuoden lupauksistakin (tyyliin nyt pitää laihduttaa, nyt pitää siivota kämppä joka toinen päivä tms.) Maailma on kaunis paikka ja jokaisella on vain yksi elämä. Miksi siis tuhlaisin sitä murehtimiselle tai vaikka siivoamiselle? Mieluummin nautin arjestani.

  Ehkä maailman turhinta on murehtia asiaa, jolle ei mitään mahda. Jos ulkona on pimeää, silloin on. Kannattaa jäädä sisälle vällyjen sisään, tai lähteä lumisille hangille ihailemaan tähtitaivasta. Jos työ ei maistu, kannattaa pitää pikkuinen breikki (esim. pidennetty viikonloppu), tai vaihtaa työpaikkaa parempaan.

  Ihmiset tuhlaavat liikaa aikaansa sellaisiin asioihin, jossa eivät viihdy. Elämästä kannattaa ottaa kaikki irti ja tehdä asioita joista tulee onnelliseksi. Tulee se hyvän olon hankkiminen sitten liikunnasta, herkkujen syömisestä, matkustelusta, hyvien ystävien seurasta tai vaikka pelikonsolista. Pääasia on, että on hyvä olo.

  Jokainen ihminen tarvitsisi lisää rohkeutta olla onnellinen. Toivoisinkin, että ihmiset lupaisivat itselleen uudeksi vuodeksi aikaa. Aikaa pysähtyä, huomata arjessa kauneutta (kävelin viime viikolla kiireessä työpaikalleni pienen metsikön poikki, mutta kiireestä huolimatta pysähdyin pariksi minuutiksi ihailemaan lumista satumetsää), aikaa läheisille ja itselleen.


  :)

  Rentoa uutta vuotta 2010!

  ella (s-posti aaltoel@gmail.com)

  VastaaPoista
 46. Pitkät kävelylenkit kaverin kanssa on aivan parasta! Kunto nousee huomaamatta ja pystyy vaihtamaan juorut raikkaassa ulkoilmassa.
  Yhdessä voi käyä kokeilemassa uusia lajeja,tennistä ja muuta.

  Terveisin Teukka

  VastaaPoista
 47. Lupasin alkavani kuunnella itseäni enemmän liikkumisen ja syömisen suhteen (tosin samalla laitoin ylimääräiset herkut pannaan tammikuun ajaksi), yritän siis olla lähtemättä verenmaku suussa lenkille/salille jos ei siltä tunnu vain sen takia että olisi "pakko" liikkua juuri silloin. Haluaisin myös löytää itselleni tasapainon herkuttelun ja terveellisen syömisen välille. Kaikki ei saa olla niin kamalan vakavaa ja liikunnan ja syömisen ei sitä nimenomaan liikaa pitäisi mielestäni ollakaan. :)

  Neuvoni teille olisikin että kaikki mitä teette niin tehkää se hyvällä mielellä, ei liikaa itsensä pakottamista tylsiin juttuihin tänä vuonna!

  VastaaPoista
 48. Itse oon asunut koko pienen ikäni tällasessa peräkylässä, esim lähimmälle salille matkaa varmaan 20km.. Nyt oon sitten alkuvuodesta muuttamassa Helsinkiin ja haluaisin kovasti alkaa käymään jollain salilla, niin punttipuolella kuin ryhmäliikuntatunneilla. Itellä paino heitellyt miten sattuu.. N. 3vuotta sitten laihduin 10kg, mutta nyt on tullut lähes kaikki takaisin ja harmittaa kyllä kovasti. Liikuntakin jäänyt aika olemattomiin, kerran viikossa oon käyny tanssimassa..

  Ja joo, lattaritanssit on tooosi hauskoja ja kiva tapa liikkua, niitä suosittelen lämpimästi kaikille !!

  VastaaPoista
 49. Minä lupasin itelleni, etten haikaile enää menneitä ja muutenkin rakastan tätä hetkeä ja itteäni oikein kunnolla. Menneisyydessä vaanii huono parisuhde johon kuului henkisiä ja fyysisiä mustelmia. Nyt unohdan lopullisesti (siis tästä on aikaa yli 2 vuotta ja nyt onnellisessa suhteessa ollut melkein 2v) koko huonon miehen, keskityn vain hyvään mieheen ja ihanaan elämään!

  VastaaPoista
 50. Mä olen luvannut itselleni tehdä elämästä tasapainoisempaa, nukkua riittävästi ja olla stressaamatta. Koulu ja työt pistävä valitettavan usein elämän ihan tylsäksi ja tuntuu ettei ehdi rentoutua. Kuitenkin suurin osa hyvinvoinnista on asenteesta kiinni. Liikunnalle ja levolle jää aikaa ja mahdollisuuksia, jos järjestää asiat itse niin. Monilla (esim. minulla) on taipumus haukata liian suuri pala kakkua (kirjaimellisestikin heh heh), eikä sitten kaikesta pysty selviytymään.
  ELI: Mun lupaus uudelle vuodelle on pitää narut omissa käsissä eikä yliarvioida omia voimia. Aion nauttia ystävistä ja hyvästä ruuasta hoitaen kuitenkin ikäviäkin velvollisuuksia sopivassa suhteessa. Tasapaino, siihen pyritään (myös ruuan ja liikunnan suhteen)...

  VastaaPoista
 51. Ihan ekaksi toivon teille tosi mahtavaa alkanutta vuotta!

  Ja sitten niihin lupauksiin... Itse olen ajatellut olla yleensäkin aktiivisempi tänä vuonna: lähteä säännöllisemmin liikkumaan, tavata ihania ystäviä ja kokeilla vaikka uutta harrastusta, mikäli jotain mielenkiintoista eteen tupsahtaa! Olla siis avoimin mielin, ja miettiä, että joskus hetkelliselle hyvälle ololle (esim. kahvikupponen kera namipullan;) ) voi löytyä vaihtoehto, josta ammentaa mahtavaa fiilistä hieman pidempäänkin kuin sen viisi minuuttia!

  Teille liikuntavinkiksi vielä: kokeilkaa rohkeasti ihan kaikenlaisia (uusia) lajeja. Esimerkiksi voisitte vuorotellen vaikka viikoittain päättää lajin, jota harrastatte sillä viikolla (tuo jännitystä peliin!) Ja lajeiksihan käy kaikki ohjatusta liikunnasta omatoimisiin kävelylenkkeihin tai vaikka mäenlaskuun liukurilla:) Ja jos käy oikein onnellisesti, niin sieltä lajien joukosta löytyy se kaikista omin juttu, joka viekin sitten mukanaan!

  VastaaPoista
 52. Mun uudenvuodenlupaus liittyy lähinnä henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen, ajattelin nimittäin kirjata koko vuoden tulot ja menot vihkoon ja seurailla sieltä sitten että mihin sitä rahaa menee ja mistä sitä vois ehkä karsia! Turhat karkit ja muut ehkä jää sitten pois kun ne konkreettisesti sieltä näkee. (tai niin ainakin voi toivoa...) Sen sijaan vois sitten sijoittaa enempi itseensä hieronnoilla, hoidoilla sun muilla :)

  Myös joku uusi kiva liikuntaharrastus olis ihana löytää. Pitänee selailla intterwebbiä ja yrittää keksiä jotain joka ei saa yökkäilemään ja jota vois epäsäännöllisen työ- ja koulurytminkin ohessa puuhata.

  VastaaPoista
 53. Mun uudenvuodenlupaus on tipattoman tammikuun lisäksi (krööh, tuli vähän syötyä jouluna nii ei yhtään haittaa olla vissy-linjalla juhlissa tammikuun ajan :D) kuunnella enemmän sydäntä sen ainaisen järjen ja häpeilyn sijaan. Rohkeasti omaa sydäntä kuunnellen eteenpäin esim ihmissuhteissa, turhia sitä omaa persoonaansa pidättelemään ja sitä ei saa mitä ei uskalla joskus vähän pyytääkin! =)

  Yleishyvä neuvo teille on kuunnella enemmän sitä oloa jonkun vaa'an tai näënnäisterveellsten neuvojen sijaan - tunnustelkaa miltä tuntuu vatsa - onko se vatsa joka huutaa ruokaa (ns nälkä) vai suu joka on tottunut makeaan - auttaisiko siihen makeannälkään nyt kuppi teetä tai kuppi vahvaa kahvia? Ihan sen olon takia, vatsa kiittää eikä väsytä jatkuvasti kun menee oman fiiliksen mukaan! =) Miltä näyttää iho, onko huolehdittu tarpeeksi kosteutuksesta ja onko nukuttu tarpeeksi, onko olo stressaantunut ja auttaisiko nyt pitkä uniloma tai ihan vaan leffoja ja teetä koko viikonloppu pötkötellen? Tää mulla on auttanut eniten kaikista, kun tajus että oma keho on se väline jonka kanssa pitäisi elää koko loppuelämä sitä tekee mieli ylläpitää ja antaa sille ravitsevaa ravintoa ja hellyyttä jonkun liikuntarääkin tai suklaan sijaan. :)

  Hyvää tammikuun alkua teille! /Nina ( lenorca@yahoo.se )

  VastaaPoista
 54. Noo mä sain kahvakuulan joululahjaksi. Sillä saa nopeesti hyvän treenin eikä vaadi mitään kummallisia koreografioita. <-Jos ton lukeminen (ja kirjoittaminen) onnistu niin onnistuu varmaan kahvakuulailukin.

  VastaaPoista
 55. Lupasin salaa mielessäni hoitaa ystävyyssuhteitani paremmin. Mikään ei piristä mieltä enemmän kuin hyvät kaverit! Sitäpaitsi ystävän kanssa jaettu karkkipussi on puolet vähemmän epäterveellinen. Ja yhdessä tulee lähdettyä helpommin lenkille karistamaan loputkin herkuttelun jäljet. Toisaalta hyvä ystävä ymmärtää senkin, jos sohvan vatovoima kutsuu välillä urheilua enemmän..

  sähköpostiosoitteeni on hoyhen(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 56. Olen viime aikoina huomannut, että hiilihydraatit saavat minut voimaan huonosti. Niimpä olen alkanut selvittää proteiiniruokien mahdollisuuksia, ja tähän mennessä kokeiluni proteiiniruokien kanssa on selvästi parantanut oloani. Makeanhimo on kertakaikkiaan poissa! Ihmeellistä. Eli, sen lisäksi, että aion kuluttaa kuntosalia, spinningpyörää ja jumppasalia, aion karistaa kiloja muuttamalla ruokavaliotani. Painoa tärkeämpää on kuitenkin yleinen hyväolo. Vaikka kiloja olisi enemmän kuin normaalisti, ei aamuisin peilin edessä itketä, jos keho tuntuu hyvältä. Tänä vuonna haluan minimoida nuo aamuiset itkukohtaukset.

  VastaaPoista
 57. Tähän asti jokainen uuden vuoden lupaukseni on kuulunut kategoriaan 'syön vähemmän-liikun enemmän-laihdun niin ja niin paljon' ja kuitenkin jostain kumman syystä vuoden päästä edellisestä lupauksesta olen kokenut saman lupauksen tarpeelliseksi. Tänä vuonna kuitenkin olen tullut siihen tulokseen, että vika ei ole kropassani, vaan päässäni!

  Lupaukseni olikin siis opetella rakastamaan itseäni juuri tällaisena kuin olen, mahamakkaroilla tai ilman :). Tarkoitus on kuitenkin nauttia sekä hyvästä ruoasta, että mieluisesta liikunnasta!

  Täytyy myöntää, että teillä ja blogillanne on ollut melko suuri vaikutus päätökseeni tällaisesta lupauksesta :). Muistan erään syysillan kun istuin koneella syöden suklaata potien jo valmiiksi huonoa omaatuntoa herkuttelusta. Blogeja selaillessani löysin More to Love:n ja loppuilta kuluikin tekstejänne lukiessa ja suklaata (hyvällä omallatunnolla!) syödessä :). Kiitos siis teille!

  VastaaPoista
 58. Oma uudenvuodenlupaukseni on tehdä tänä vuonna yhteistulos 250kg! Sekä aloittaa lenkkeily. Nyt ihan oikeesti.
  Viime vuonna opin, että omaan olooni kohentavasti vaikutti kuntosaliharrastuksen aloittaminen. Opettelin myös syömään oikein; oikeanlaista ruokaa, ja tarpeeksi! Nälässä ei tarvitse olla, ja ruuan ei tarvitse sunkaan olla pahaa. Ja vitamiinit pitää muistaa syödä...

  Ennen kaikkea pitää muistaa kuunnella omaa kehoa. Itseään ei kannata rasittaa liikaa, vaan on osattava löysätä tarpeen tullen.

  Itselleen on myös hyvä antaa aikaa, tehdä välillä juuri niitä asioita mistä pitää. Viettää aikaa hyvien ystävien kanssa ja nauttia hyvästä ruuasta. Hemmotella itseään ylellisillä tuotteilla ja laiskotella välillä hyvällä omatunnolla.
  Ja ihmisellä ptää olla myös haaveita ja suunnitelmia, päämääriä mihin pyrkiä.

  Kun keho on terve ja mieli onnellinen, niin kuinka silloin voisikaan olla huono olla!

  VastaaPoista
 59. Tärkeimmät ovat mun mielestä riittävät yöunet ja veden juominen. Lisäksi pitää ehdottomasti hemmotella itseään ja harrastaa jotain liikuntaa mistä oikeasti pitää - tämä on ainakin mulle se haastavin osuus.

  VastaaPoista
 60. Ite oon sairastellu nyt tässä puol vuotta aina joku ruuminosa sijoiltaa, poiskontelon tulehdus tai sitte jonkin sortin paska angiinaa pukkaamassa, huh huh. Ajattelin ittelleni luvata että teen kaikkeni jotta olisin terve ja saisin nytten treenata viimeisen kauden loppuun rakkaan harrastukseni merkeissä. Lupaan syödä kunnolla ja olla varovainen.
  <3: lurpu

  VastaaPoista
 61. Heippa tyttöset!

  En halua osallistua arvontaan, koska en tiedä olenko tulossa Helsinkiin edes seuraavan vuoden taikka edes kahden sisällä, mutta läski haluaa silti antaa läskeille vinkin:

  AFROPOWERDANCE! Mieletön, hulvaton, hikinen ja hauska tanssi/jumppatunti, joka sopii ihan kaiken kokoisille ja näköisille ihmisille. Oon aivan koukussa, vaikka yleensä en tykkää jumpista kovinkaan paljoa. Afron yksi ulottuvuus on itsensä rakastaminen, joka on läsnä myös blogissanne, joten luulisin että tää vois olla NIIN teidän juttu. Kokeilkaa ihmeessä, edes kerran :)

  -Palma

  VastaaPoista
 62. Hei ihanaiset!

  Haluan suositella teille itselleni rakkaita tansseja! Mikäs sen ihanampaa ja hauskempaa kuin sheikkaaminen hyvän musan tahtiin, nyt tytöt DanceHallReggae tunneille, tai latinoon, tai mihin vaan tanssiin mikä kiinnostaa ja mistä musasta pidätte, ehdottomasti superhauskaa ja tehokasta liikuntaa! Suosittelen myös tankotanssia, joka sopii kaiken kokoisille ja ikäisille naisille ja joka on paljon vaikeampaa kuin miltä näyttää, ja täytyypi todeta että kun saa ekan spinnin onnistumaan on mahtava fiilis! :)

  -Josie

  VastaaPoista
 63. Kaiken a ja o on, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Että ymmärtää, että ei ole välttämättä sen onnellisempi/parempi ihminen vaikka vaakan viisarin näyttäisi hieman köykäisempiä lukuja. Kylmä tosiasia kuitenkin on, että hoikempana elämä on monin tavoin antoisamapaa: Voi pukeutua niihin vaatteisiin jotka näyttävät kivalta ja mistä pitää sen sijaan, että joutuisi tyytymään niihin kaapuihin, jotka mahtuvat päälle. Niistä joutuu jostain syystä maksamaan vielä hurjasti extraakin, aivan kuin niiden valmistaminen olisi jotenkin n i i n paljon kalliimpaa kuin normaalikokoisten. Olisi mukava tunne nauttia siitä, kun valitsee sopivia juhlavaatteita. Joskus vuonna miekka ja kirves rakastin kauniita ja persoonallisia vaatteita. Rakastan vieläkin, mutta nyt ne ovat aina jokun muun päällä.

  Jostain syystä ylipainoinen joutuu todistelemaan pätevyyttään enemmän kuin hoikempi kanssaihmisensä. Kuvitellaan, että vyötärölle kerääntynyt läski on pehmentänyt myös aivot. Ylipainoisia naisia ei paljonkaan ole johtajina.

  Niinpä päätin, että tuleva on vuosi se, jolloin karistan lopultakin kaikki vihkimättömät kilot. Oikeastaan pitäisi järjestää uudet häät, niin paljon on vihkimätöntä lihaa kertynyt muinoin niin kapoisen uuman ympärille. Mies on oikeastaan naimisissa vain puolikkaan naisen kanssa. Mutta tänä vuonna, ennen kuin kello paukuttaa seuraavan vuoden alkaneeksi, hän saa rinnalleen kokonaisen naisen.

  Ylipaino on uhka terveydelle, se on suuri syy päätökseeni. Ihmisten ajatuksilla ja mielipiteillä ei ole asiassa paljon merkitystä. Kenelle en kelpaa tämän kokoisena ja näköisenä, hän ei ole ystävyyteni arvoinen eikä loppujen lopuksi ymmärrä elämästä paljoakaan. Meissä ylipainoisissa on tunnesyöppöjä ja sairauden takia itsensä lihottaneita. Harva on lihonut pelkkää laiskuuttaan.

  Olette ihania, koska elätte täyttä elämää juuri sellaisina kuin olette. Jatkakaa samaan malliin. Itse olen ajatellut edetä pienin askelin. Kaikkea on turha yrittää muuttaa kerralla, se kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Tärkeintä on tiedostaa, miksi on lihonut.

  Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle ja aina vain enemmän ja enemmän rakkautta!

  VastaaPoista
 64. Heippa tytöt,

  ensimmäinen blogikommentointini, joten toivotaan, että teen tämän nyt oikein... tai ainakin minä toivon, en minä teidän toivomisistanne nyt niin tiedä. :)

  Asiaan.

  Olen sitä mieltä, että jos välittää jostakusta, niin sen voisi useamminkin näyttää teoillaan tai sanoa ihan ääneenkin. Itsekin lupaan yrittää tehdä niin useammin. Tämä parantaa luonnollisesti omaa oloani ja sen lisäksi kohentaa varmasti muidenkin mielialaa. Onnellinen parisuhde ja hyvät kaverisuhteet ovat minusta ihan uskomattoman tärkeitä ja niihin kannattaa aina panostaa.

  Pyrin myös vähintään kerran päivässä ilahduttamaan jotakuta. Enkä tarkoita, että sen ilahduttamisen tarvitsisi olla edes iso asia. Vaan se voi olla myös ihan vaikka vain kommentti, että onpa sinulla kiva paita tänään tai onpas kynnet tänään hauskan väriset. Tämä on juttu, mitä minusta kaikki voisi alkaa harrastaa ja vaikka tuiki tuntemattomillekin: tyttöystävänikin jaksoi hihkua varmaan pari viikkoa (ja jaksaa muuten vieläkin ajoittain), kun joku satunnainen tyttö kaupungilla kehui sen vihreitä maihareita ja sanoi, että ihana tukka. Siitä tulee kaikille tosi hyvä olo, niin kehujalle kuin kehujen kohteellekin... ryhtikin siinä muuten paranee, kun onnessaan röyhistelee rintaansa hyvästä mielestä. Kannattaa kokeilla!

  Ja te More to loven tytöt muuten teette kanssa arvokasta työtä täällä. En minä itse nyt näistä muotijutuista tai meikkihärdelleistä niin tiedä, mutta arvostan ihan tosissani teidän positiivista asennetta ja sitä, että te tunnutte hymyilevän joka kuvassa ja nauttivan kaikesta mitä teette. Teillä on asenne kohdillaan: maailmaa eikä eritoten itseään pidä ottaa turhan vakavasti eikä koskaan saa olla liian kyyninen. Omaatte ihan huippuasenteen, vaikka muusta en niin osaa sanoakaan. Ja teiltä saa muuten kanssa vinkkejä siihen, miten muita voi ilahduttaa - jos teillä on esimerkiksi jotain Body Shopin tai Behnford'sin juttuja täällä, niin niitä tietää ostaa tyttöystävällekin lahjaksi, kun se kuolailee niitä ruudun välityksellä. Ja kyllä minä tätä siis itsekin selainen, että tiedän, mitä hömpötyksiä se nyt sitten taas intoilee... mutta ei se sitä tiedä, kun ei se osaa katsoa sivuhistorioita. Katsotaan nyt, huomaakos se edes tätä kommenttia täällä. Kun sillä on niin hirveä graduttomuusstressi nyt ajoittain päällä, että ei se käykään täällä kuin ehkä vain kaksi kertaa päivässä katsomassa, onko uusia postauksia. :D Itse pyrin kehittelemään sille aina jotain hauskoja juttuja (esimerkiksi selkähieronta, ravintolakäynti tai suostuminen kaupungille shoppailuseuraksi), kun se saavuttaa jonkun välitavoitteen siihen graduun liittyen. Kun lähimmäiset voi hyvin, niin itsekin voi hyvin.

  ...Ja olen vasta pääsemässä itse siihen liikunta-aiheeseen eli jatkoa seuraa. En vain tiedä, kuinka pitkiä viestejä tämä hyväksyy, joten jaan tämän kahteen osaan.

  VastaaPoista
 65. Tässä siis se lupailemani jatko.

  Jos fyysiseen hyvinvointiin mennään, niin helpointa liikuntaa on muuten sitten hyötyliikunta. Minäkin olen luvannut, että menen joka paikkaan kävellen tai polkupyörällä, niin yliopistolle kuin ruokakauppaankin. Enkä ole vain luvannut, vaan myös mennyt. Ei tarvitse sitten stressata sitä liikkumista muuten niin paljon, kun sitä saa arkirutiineidenkin lomassa jo todella runsaasti. Sen lisäksi, että tämä on helppoa, niin se on myös halpaa. Hupiakin siitä saa, jos sattuu asumaan joku kaveri lähellä tai vaikka avokki saman katon alla, jonka kanssa ne opiskelu- ja kauppamatkat voi taapertaa. Musiikki keventää sitten yksinäisen askelta. Samalla voi vielä ajatella pelastavansa maailman, kun ei tue yksityisautoilua. Monta kärpästä yhdellä iskulla. Minä vannon hyötyliikunnan nimeen. Ja jos matkat ovat kertakaikkiaan liian pitkiä pyöräiltäviksi tai sää on vain joskus niin kovin suomalainen, niin saa sitä mennä vaikka bussillakin, mutta silloinkin voi jäädä vaikka yhtä pysäkkiä aikaisemmin kuin normaalisti jää. Jo tämäkin muuten saa hyvälle tuulelle, kun ajattelee tehneensä sentään jotain kroppansa eteen. Liikuntaa se on se pienikin liikunta ja itsepetos se on paras petos. ;)

  Vasta kun hyötyliikunta on kunnossa, niin sitten voi alkaa miettiä, voisiko sitä alkaa ihan harrastellakin jotain kuntoilua, (jos siihen enää on siis tarvetta). Siinäkin kannatan sellaista lajia, jossa voi ottaa kaverin mukaan. Mielestäni hyviä ovat esimerkiksi sulkapallo ja salibandy. Mutta jokaiselle siis mielihalujensa mukaan. Vesijuoksukin on kuulemma hauskaa eikä turhan vakavasti otettavaa. Ei siinä voi kuulemma ottaa itseään vakavasti, kun näyttää ihan merimakkaran ja mursun risteytykseltä. :) Kunnioitettavan kuuloinen laji siis.

  Vaalitaan toisiamme ja itseämme ja ilahdutetaan ihan kaikkia niin saadaan vuodesta 2010 vielä edellistäkin parempi vuosi!

  VastaaPoista
 66. Pöh, en minä ainakaan tehnyt mitään lupauksia. :) Ne alkavat vaan ahdistaa, eikä niitä kuitenkaan pidä. Paljon kivempi, että halutessaan saa kaivaitua päiväksi peiton alle syömään salmiakkia! Tai kai sekin on lupaus tavallaan?

  VastaaPoista
 67. Olen luvannut tänä vuonna pitää parempaa huolta itsestäni. Kävin vuoden lopuksi hermoratahierojalla ja siellä viimeistään tajusin miten huonossa kunnossa on oma kroppani. En pysty lopettamaan täysin herkkujen syöntiä, mutta ruokavalion on pakko muuttua totaaliesti. Me tungetaan elimistöön niin uskomaton määrä kaikkee saissee ja lisäaineita ja ties mitä myrkkyjä ettei edes tajuta sitä. Osa tulee myös kosmetiikkatuotteiden mukana. Pitäis niissäkin alkaa suosimaan mahdollisimman luonnonmukasta.

  Aion liikkua tänä vuonna paljon enemmän. Hotjooga on viime vuoden kivoin liikuntalöytö, on tosin melko arvokas harraste. Ulkoilla pitäis myös päivittäin.

  Stressaamista pitää vähentää, me eletään ihan uskomattomassa suoritusyhteiskunnassa. Ei siitä kaikesta säntäilystä kuitenkaan mitään käteen jää. Otetaan vähän hitaammin niin elämä sujuu lepposammin.

  Nukkua pitää myös. Säännöllisesti ja tarpeeksi. Dataaminen pitää jättää vähemmälle ja sitä ei tarvui harrastaa öisin (Hmh kello 3.30 minä täältä huutelen..)

  Välillä pitää hemmotella itteä ja käydä hieronnassa ja kauneushoidoissa jos sattuu olemaan rahaa. Ja joku ulkomaanreissu pitää tehdä myös. Silloin arvostaa taas olosuhteita kotimaassa aivan eritavalla.

  Ja pitää nähdä ystäviä ja välittää niistä. Auttaa niitä jotka tarvii apua.

  Nää on mun mietteitä tälle vuodelle, luulis että on myös aika ylesipäteviä eli tuskin kellekään muullekaan tuskanen vuosi tulee jos näillä menee.

  Halaus teille Uuden Vuoden kunniaksi.

  VastaaPoista
 68. Hei!
  Lupasin itselleni että alan liikkumaan enemmän,koska kiloja on kertyny syksyn aikana tosi paljon..
  Koitan selvittää ajatukseni siitä mitä tahdon elämältä..Ja koittaa stressata vähemmän kaikista asioista..
  Ajattelin myös että aloitan parivuotta tauolla olleen ratsastus harrastukseni uudestaan:D

  Teille voisin suositella edes kokeiltavaksi tuota ratsastusta se on todella kivaa.Käykää hieronnoissa, se rauhoittaa mieltä ja kehoa ja tulee muutenkin tosi hyvä olo.
  Käykää yhdessä pienillä kävelyillä talvipakkasessa.
  Ja ehdottomasti saunokaa ja tehkää kasvohoitoja:D
  Ja syleilkää mahdollisimman paljon kaikkia, itseänne ja toisianne!!<3

  Ps:Kirjoitan tähän loppuun jotain asian vierestä...:D
  Olette tosi huippuja tyyppejä..
  Oloni on parantunut todella paljon kun olen saanut lukea teidän blogia.
  Nähdä että vaikka on hieman "iso luinen" niin ei se haitta..
  Silti voi olla kaunis ja ihana! Olen ollut jo pitkään masentunut ylipainoni takia, mutta kun kesällä aloin teidän blogia lukemaan niin oloni on hieman ruvennut paranemaan..
  Mutta kiitos teille että olette nääääääin ihania tyyppejä!

  Ai niin ja vielä siitä toi mismix juttu on tosi mahtava..Vaikka tosin itse en kyseistä lehteä lue..
  Mutta teistä voi olla apua monille teiniikäisille!:)

  VastaaPoista
 69. Siis olenko missannu sen laukkutsydeemikisan voittajan vai häh? Kun sanoitte että ihan lähiaikoina kerrotte voittajan :(

  VastaaPoista
 70. Itselläni lupaukset tai pikemminkin hyvät aikeet kallistuvat myös enemmän henkiselle kuin fyysiselle puolelle. Toki muutaman kilon taianomaisesta kadottamisesta voidaan aina keskustella, mutta...

  Koska viime vuosi oli niin totaalinen stressipallo omalla kohdallani, lupasin itselleni rentoutua enemmän ja rytmittää työt fiksummin, jotten ole samanlaisessa pulassa kuin koko viime vuoden. Lisäksi lupasin pyhästi, etten nakittaudu mihinkään harrastus/muihin projekteihin, joissa en ole täydellä sydämellä mukana. Lisäksi lupasin myös, että muistan pitää yhteyttä rakkaisiin ystäviini ja huomioida heitä paremmin. Tämä pätee myös kotitontilla eli sovimme miehekkeen kera, että parisuhteellisuus tulee myös pitää kunnossa ja toista huomioida vielä enemmän kuin aiemmin.

  Näillä eväillä toivoisin olevani pirteämpi, onnellisempi sekä rentoutuneempi kuin viime vuonna. Eiköhän ne pari kiloakin siinä sivussa katoa tai jollei, eivät ne ainakaan luo enää ylimääräisiä paineita :)

  Eli yleisesti ottaen tämä tuuba voitaisiin tiivistää siihen, että kun muistaa antaa itselleen niin aikaa, mahdollisuuksia kuin virtaakin, toimii se fyysinenkin puoli paremmin.

  VastaaPoista
 71. Lupasin itselleni, että käyn hiihtämässä tänä vuonna enemmän kuin aiemmin, yritän ehtiä myös jumppaan muutaman kerran viikossa ja unirytmikin pitäisi saada kohdalleen.
  -aino-

  VastaaPoista
 72. Tiina-päivä

  Pidän sellaisen kerran kuussa. Tiina-päivänä saa tehdä ihan mitä tahansa, mutta sen pointti on viettää aikaa Tiinan (eli itseni) kanssa.

  Kun parannuin masennuksesta, tajusin että mun on oikeasti pidettävä itsestäni huolta. Silloin keksin Tiina-päivän.

  Tiina-päivänä puetaan mukavimmat ja kauneimmat vaatteet. Lähdetään ehkä vaeltamaan museoihin tai päivänäytökseen. Ostetaan iso pussi irtokarkkia ja mennään nauramaan lokeille. Matkustetaan junalla uusiin paikkoihin. Kerran tein iPodiin soittolistan Tiina-päiväksi ja matkustin sellaisilla busseilla Helsingissä sellaisiin paikkoihin, joissa en ollut ennen käynyt ja valokuvasin uusia siltoja ja outoja taloja.

  Tiina-päivänä saa myös jäädä kotiin makaamaan sohvalle. Voi ehkä keittää kaakaota ja lukea kirjaa villasukat jalassa.

  Tiina-päivän idea on saada mut nauttimaan omasta seurastani ja kuuntelemaan, että jos saan valita niin mitä tekisin. Se on aika ihanaa se.

  Siispä haastan teidät viettämään Mimmi-päivää ja Peppi-päivää.

  <3

  VastaaPoista
 73. Olen huomannut voivani parhaiten, kun käytän aikaa ruoanlaittoon, sillä itsetehty ruoka on toki terveellisintä ja muutenkin maittavinta :) Olen siis luvannut keskittyä kokkailuun ja leipomiseen entistä enemmän ja lisäksi ulkoilla ja harrastaa kevyttä liikuntaa joka viikko. Sen enempää on turha lupailla... Näillä pääsee jo pitkälle ja on kivaa samalla!

  VastaaPoista
 74. Oleellisintahan ei ole se, miten paljon kaloreita kuluttaa hampaiden kiristyksen lomassa EIJEI! Pääasia on että liikkuisi itselle mieluisalla tavalla ja vauhdilla, pitää se rytmi säännöillisenä. :)
  Hyvinvointini koostuu suureksi osaksi päänsisäisestä olosta. Stressiä ja ahdistusta voi purkaa pitämällä välillä mättöpäiviä, tapaamalla ihania frendejä tai viettämällä vaikka saunaillan yksin kotona kasvohoidon merkeissä. Muistakaa tehä juttuja joita rakastatte, älkää eläkö muita varten vaan itseänne!
  Olkaa sopivasti itsekkäitä, rakastettavia ja muistakaa sanoa välillä myös EI jos voimat ei riitä :)
  Itseä pitää kunnioittaa ja pysyä omissa rajoissa. Jos itse pidät itsestäsi, myös muut oppivat pitämään susta, tähän luotan! Hymyä huuleen ja eikun pakkasta vastatuuleen!

  VastaaPoista
 75. Mä päätin, että tämä on se vuosi jolloin aion kurkottaa jokaista kuuta ja koetella jokaista ovea :) Aion oppia kaiken minkä oon aina halunnut osata, ja tehdä ne asiat jotka haluan. Yritän ainakin. Selvitän, mihin musta on.

  -ninni

  VastaaPoista
 76. Olen päättänyt syödä terveellisesti ja monipuolisesti (eli myös herkuttelut välillä salittuja :})ja harrastaa mukavan tuntuista liikuntaa kerrankin ilman mitään laihdutustavoitteita. Lisäksi aion ottaa rutiiniksi mm. jalkojen rasvauksen yms kehon "hellimiset". :---)

  EN OSALLISTU ARVONTAAN!

  p.s leppoisaa alkuvuotta :))<33

  VastaaPoista
 77. Lupauksista: lupasin hankkia itselleni jäsenyyden sinne salille (en ole vielä ehtinyt ja yritän joka päivä keksiä tarpeeksi hyvän tekosyyn ettei tarvisi :D), jättää tyhmät ja petolliset ihmiset menneisiin ja keskittyä enemmän niihin tärkeisiin ihmisiin jotka pysyvät rinnalla aina <3.

  En enää ehdi kilpailuun, mutta halusin silti kertoa. Vastauksia selattuani samaistuin parhaiten Tiina-päivän ehdottajaan (johtuu ehkä myös osuvasta nimestä ;D) ja ehkä voisin lisätä vielä sen uuden vuoden lupauksiin.

  - Tiinan kaima

  VastaaPoista
 78. Liikunnan lisääminen hiljalleen tepsii ainakin itselle. Ihan vaan kävelystä aloittaen lisäten siihen sulkapalloa, pyöräilyä, myöhemmin tulee uinti/vesijuoksu kuviohin.

  Niin ja koska on liikuttu paljon, täytyy välillä myös tankata. Olen hurahtunut suklaadippiin (sulatettua maitosuklaata) ja vaahdotettuun vanilja kastikkeeseen. Ja jotta tämä herkuttelu olisi terveellistä :) dippailen niihin hedelmiä ja vähän ehkä vaahtokarkkeja.. tai no joskus menee keksi jos toinenkin :)

  Jotta olo olisi mahdollisimman hyvää ei sovi unohtaa kasvohoitoja, vartalon kuorintaa, hierontaa... Käyn vähintään kerran kuukaudessa kasvohoidossa, vartalon kuorin vähintään kerran viikossa itse saunan jälkeen ja hieronnassa n. 2 kertaa kuukaudessa.

  Ja koska hyvästä olosta puhutaan ei halailua voi jättää mainitsematta. Lämmin, pitkä halaus ystävälle lämmittää omaakin sydäntä! :)

  Loppujen lopuksi aika pienia asioita, mutta itselleni tuovat hyvää oloa ja iloista mieltä.

  Halauksin Inna

  VastaaPoista
 79. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista