moretolove

white

white

tiistai 5. lokakuuta 2010

Pari vastausta teille kysyjille!

Päätin kaivaa muutaman kysymyksen ja vastata niihin ihan näin postauksella, koska nämä aiheutti keskustelua mulle ja Mimmille ja sehän on aina hyvä asia, kun meillä ei silleen muuten sitä keskusteltavaa koskaan ole.. ;) Aattelinkin sitten kirjotella ajatuksia ihan teillekkin, josko tämä vähän valaisis kysyjiä.


Tässä ollaan Mimmin kanssa päätetty ottaa yhteiskuva..

"Anonyymi sanoi...
Jos saisitte toivoa mitä tahansa, toivoisitteko olevanne laihoja / normaalipainoisia? :)"


Jos saisin toivoa mitä tahansa maailmassa? Tarkoitetaanko tässä sitä? No ihan miten tahansa, jos saisin toivoa asioita tapahtuviksi, niin ne ei todellakaan liittyis mun painoon millään tavalla. Itsekin joskus painoani tiputtaneena (juurikin siitä syystä etten silloin tästä isompana vartalossani viihtynyt) mä todellakin olisin valmis käymään sen koko ruokavalion muutoksen läpi uudestaan, jos haluaisin tästä nyt lähteä tiputtamaan painoa. Mun mielestä tässä maailmassa on vaan ihan älyttömästi asioita joita ennenmmin toivoisin, kun oman kehoni muuttaminen. Me nyt vaan satutaan tykkäämään omista vartaloistamme näin, eikä meillä ole mitään kiinnostusta tästä miksikään muuttua. Sen sijaan me molemmat ollaan ruvettu kaipaamaan liikuntaa tosi paljon viime aikoina, koska olo on usein väsynyt ja energiaa kaivattais lisää, joten aiotaan paukata taas pian salille. Urheilu on parasta sillonku sen tekee itsensä vuoksi ja meidän toive oiskin, että kerettäis käymään muutaman kerran viikossa yhdessä liikkumassa. Tarkoitus meidän liikkumisessa on nimenomaan hyvänolon saavuttaminen, ei painon pudottaminen.

Jos kuitenkin meille tulee jossain vaiheessa sellanen olo, että halutaan pudottaa painoa niin tullaan tekemään se ihan varmasti. Voidaan myös kertoa, että siitäkin huolimatta tämä blogi jatkaa ja nimikin pysyy samana, vaikka paino tippuis kuinka paljon tahansa. :) Meille tulee aina välillä huolestuneita kyselyitä meidän painosta tyyliin "apua ootko Peppi laihtunut, mitä on tapahtunut etkai laihduta?????" tai "Hyi että Peppi miten oot lihonut, oot ällöttävä" Niitä lueskellessa tulee aina jotenkin huvittunut olo, koska me ei sen enempiä seurailla painojamme ja jos ne heittelee muutamia kiloja, niin heitelkööt. :)


Tässäkin ollaan päätetty ottaa Mimmin kanssa yhteiskuva..

Toinen kysymys on myös erittäin mielenkiintoinen..

"Anonyymi sanoi...
Hei, sama kyssä uudelleen.. Olisin halunnut kysyä teiltä, että miten selitätte sen, että himoitsette/ihailette hyväkroppaisia/timmejä miehiä, mutta kuitenkin korostatte, että jokaisen pitää olla sellainen kuin on? Näenkö nyt itse ristiriidan siellä, missä sitä ei ole? Anyways, ootte ihania, tää pieni kysymys on jääny vaan ihmetyttää..."


Me rakastetaan miehiä ja se ei ole varmastikkaan kenellekkään tätä blogia pidempään lukeneelle mikään uusi uutinen! Meillä on poikaystäviä vaikka kuinka paljon.. On Jared, on Pharrell, on Zac Efron ja on vaikka ketä. Meidän poikaystävät on eri värisiä, eri kokosia ja varmaan hyvin erilaisia luonteiltaan.

En henkilökohtaisesti oikein ymmärrä mitään ristiriitaa tässä? Tarkoittaako tämä, että jos oot lihava, sun pitäisi tykätä vain lihavista? Tai jos oot tummaihoinen niin saisit tykätä vain tummaihoisista? Miehet saa rakastaa vain naisia ja naiset vain miehiä? Vai miehet vain miehiä ja naiset vain naisia? Entäpä sitten jos et voi vaikuttaa tunteisiisi ja valita minkälaiseen ihmiseen rakastut?

Mun mielestä meillä kaikilla on oikeus himoita juuri sellaisia ihmisiä kun halutaan. Mä luulin ennen himoitsevani ainoastaan pieniä rokkareita, mutta nykyään huomaan katselevani hyvinkin erilaisia miehiä. Mun mielestä miehessä himoittavaa on juurikin se itsevarmuus ja miten sujut hän on itsensä kanssa. Olkoot kuinka "hyvännäköinen" mies tahansa joka ei ole sujut itsensä kanssa, niin se on aika turn off.

Meidän molempien poikaystävät on aina ollut suhteellisen urheilullisia ja tykänneet meistä juurikin sellaisina kuin itse tykätään.

Viimeaikoina on tullut todella paljon kommenttia ja yhteydenottoja miehiltä juurikin sen takia, että ollaan ihan julkisesti kerrottu pitävämme itsestämme tällaisina, eikä kriiseillä jatkuvasti miten tuo ja tuo on pielessä meissä itsessämme. Jos mulla olis poikaystävä joka jatkuvasti mollais itseään ja ettisi itsestään huonoja kohtia, niin mä turhautuisin todella paljon. Voi nimittäin olla todella rankkaa yrittää päivästä toiseen vakuuttaa toiselle, että rakastan sua juuri tuollaisena ja ei rakkaani, sun pakeneva hiusraja ei oo mun mielestä ällöttävä.


Miksi me ei vaan saada jokainen himoita, rakastaa, palvoa ihan ketä tahansa ja miksi me ei vaan voitaisi antaa muiden rakastaa meitä "just the way we are"? :)

47 kommenttia:

 1. koska kukaan ei rakasta läskiä takaisin

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kyllä tätä läskiä ainakin, sori vaan! :)

  VastaaPoista
 3. Voi anonyymi raukkaa kun on hopso.

  Itsensa rakastaminenhan se vaikein laji on. Aina loytyy joku, joka rakastaa toista kaikkine muhkuroineen, jenkkakahvoineen tai korvakarvoineen. Omien karvaisten korvien rakastaminen voikin olla paljosti vaikeampaa!

  VastaaPoista
 4. OOTTE NIIIIN IHANIA ! <3 <3 <3

  VastaaPoista
 5. kyllä läskiä rakastaa paljon helpommin kun urpoa, joka käy kirjottamassa läskiblogin pitäjille että kukaan ei rakasta läskiä takaisin :D

  VastaaPoista
 6. oote kyllä parhaita puhumaan :D peppi jätettiin alttarille ja mimmin muhinoista ei tuu yhtikäs mitään

  VastaaPoista
 7. Hyvä muijat, hyvä boogie, hyvältä näyttää niin kuin kuuluukin:) vai miten se meni:) Jatkakaa samaan malliin <3

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: hahahaha anteeksi mitä :D Ihan ensimmäiseksi kannattaa varmasti puhua asioista joista tietää jotain. :D Mua ei ole jätetty todellakaan. Mimmi taasen elää onnellisesti avoliitossa. :)

  Nyt kuulostaa hieman turhankin katkeralta, suosittelen esim. suklaapatukkaa ja lämmintä jalkoihin! :)

  VastaaPoista
 9. viimenen ano: jos tarkotat meikän MUHENNOKSIA niin ei välttämättä tulekkaan.

  pus: mipe

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän sen, että teille on ok olla läskejä. Minullekin on ok, että olette läskejä. MUTTA ettekö tosiaankaan halua pudottaa painoanne terveytenne vuoksi? Vaikka blogillanne onkin hieno sanoma, että pitää oppia tykkäämään itsestään sellaisena kuin on, niin eikö sen sanomana ole myöskin elää epäterveellisesti?

  VastaaPoista
 11. ettehän te voisikaan juuri nyt laihduttaa kun olette julkisuudessa läskienne takia. sitten menetätte rahavirran ja olisitte taas taviksia

  VastaaPoista
 12. Täällä yksi läski ;)

  Se, että on lihava, ei tarkoita sitä, että voi terveydellisestikään huonosti. Itselläni mm. veriarvot, verenpaineet ym. ovat kohdillaan. Ei diabetesta eikä muita perinteisiä lihavuustauteja.
  Polvi vaivaa muinaisen onnettomuuden vuoksi ja lääkäri onkin käskenyt OLLA MUREHTIMATTA painoa sen vuoksi. Se vaivaisi minua joka tapauksessa, painoin mitä hyvänsä.

  Ei laihduttamisen terveydelliset syyt ole puppua, mutta se ei tarkoita sitä, että jokaisen ylipainoisen pitäisi laihduttaa terv. syistä.

  VastaaPoista
 13. Mielestäni naisten bloggailussa ei viitata mitenkään epäterveellisesti elämiseen. Olen usein kuullut ja lukenutkin naisista tehtyjä haastatteluja, joissa he tuovat esille sen, että blogi ei ole tarkoitettu vain ja ainoastaan XL-tytöille. Aivan hyvin hoikkavartinen voi tuntea huonommuutta vartalostaan, koska kuulee niin paljon liiallisesta hoikkuudestaan. Ehkä näin ei ole. Hänellä on vain hoikkuus geeneissään eikä hänen painonsa nouse monienkaan "lihotuskuurien" myötä. Mimmi ja Peppi omalla esimerkillään antavat näille tytöille mahdollisuuden hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin välittämättä muiden ajatuksista ja kommenteista. ..ja toiseksi, lihavuus ei aina kieli siitä, että eläisi epäterveellisesti.

  VastaaPoista
 14. Tuon viimeisen kysymyksen idea oli varmaan lähinnä siinä, että ettekö te itse voisi ihastua ylipainoiseen mieheen, pitääkö aina olla se pyykkilautavatsa ja ulkoisesti erittäin viehättävä.
  Pus, ootte ihania :)<3

  VastaaPoista
 15. Hei Haloo katsokaa nyt noita kuvia! Näyttääkö niissä olevat naiset lihavilta (vaikka itse niin väittävätkin)? Ei minun mielestä ainakaan. Ja kai ne ovat terveitäkin, ei ne jaksaisi tehdä noin valtavasti töitä jos olisivat. Siis jos paino heitä jotenkin haittaisi. Laitetaan heihin jotain 20 kiloa lisää niin aletaan sitten puhumaan painon tuomista terveyshaitoista.
  Kiitos kirjoituksistanne, menen syömään pullaa ja juomaan kahvia ;)

  VastaaPoista
 16. Mimmi ja Peppi ootte IHANIA!! Voi vitsit mikä mahtava asenne elämään :)

  PS. Näin Mimmin kesällä Berliinissä, mutta en uskaltanut mennä moikkaamaan. Näin teidät molemmat Voicen IVANAn näytöksessä, mutta en kehdannut tulla sanomaan moi. Ehkä ensikerralla :)

  VastaaPoista
 17. Eli siis vain terveellisiä elämäntapoja noudattavat voivat tykätä itsestään? Mites ne jotka viettää salilla 2h ja menee sen jälkeen pitsalle? Se on vaan sellasta semiterveellistä niin ne saa ehkä tykätä sit vaan vähän? Alkoholistit ja narkkarit, saako ne tykätä itsestään koska voivat olla hyvinkin hoikkia mutta eivät silti elä sen terveellisemmin?
  Samaa asiaa täällä kommenteissa jauhetaan..Te voisitte tytöt laittaa jonkun virallisen tiedotteen että sanomana on tykätä itsestään elää sitten terveellisesti tai epäterveellisesti :D

  VastaaPoista
 18. Anonyymi: Tästä jauhetaan lähes joka ikisessä postauksessa, että meidän sanoma ei todellakaan ole käskeä ketään lihottamaan tai elämään epäterveellisesti, vaan pitämään itsestään semmoisena kuin on.

  Anonyymi: Niin minkä rahavirran? :D

  Morre: I agree! <3

  Sallamari: Aevan :)

  Anonyymi: Tottakai voitais ihastua. Ite ainakin ihastun persoonaan.

  Anonyymi: Ollaanhan me ihan rehellisesti läskejä :)

  Nuppu: Voi pirulainen!! Oisit moikannu! No jos oot marraskuussa taas Berliinissä, niin sit kyllä moikkaat!!!

  Hansu: Elämän ristiriita :D Tää tästä samasta asiasta _AINA_ jauhaminen käy oikeesti välillä hieman raskaaks :D

  VastaaPoista
 19. Lihavuus ei todellakaan tarkoita sitä, että eläisi mitenkään epäterveellisesti. Ihmiset ovat erilaisia,toiset lihovat kilon jokaisesta syömästään herkusta, toiset eivät liho vaikka kuinka yrittäisivät. Olen käsittänyt, että tämän blogin ideana on, että JOKAINEN (kokoon tai ikään katsomatta)nainen (tai miksei vaikka mieskin) osaisi rakastaa itseään sellaisena kun on. Te ootte, Mimmi ja Peppi, aivan mahtavia! Kiitos teille upeasta blogistanne! Jatkakaa samaan malliin! :) <3

  VastaaPoista
 20. Olette ihan mahtavia tytöt!

  Olen huomannut näistä joistain kommenteistakin, että joillekin ihmisille ottaa vaan niin koville, kun joku ylipanoinen on sinut itsensä kanssa eikä pyytele joka käänteessä anteeksi olemassaoloaan. Ilmeisestikin on oma itsetunto niin nollassa, että sitä pitää pönkittää muita morkkaamalla.
  No anyway jatkakaa samaa rataa!!! Rakastetaan itseämme ja olkaamme siis rohkeasti sitä mitä olemme :)

  VastaaPoista
 21. joo tosta viimesestä kysymyksestä kans tuli mieleen, miten teillä on aina sattunut olemaan hyväkroppaiset miehet? eiks teille kelpaa vähän pyöreempi poika? eiks yleensä samanoloiset ihmiset löydä toisensa? oonks väärässä :D

  VastaaPoista
 22. Katinka*: Syleillään kun tavataan :) <3

  Anonyymi: En tiedä, miks on sattunu olemaan, ne vaan kiinnostuu aina meistä eikä pistetä kyllä vastaan. Ei se oo kelpaamisesta kiinni, kyllä pyöreempikin kelpais, mutta ei oo sattunu semmosta tyyppiä kohalle. Ehkä ollaan sitten saman olosia niiden "hyväkroppasten" kanssa eli (mitähän adjektiiveja tähän uskaltais listata) reippaita? Sinut itsensä kanssa? jne. Eikä alistuta siihen anteekspyytelyyn ja häpeilyyn. En tiiä :D

  VastaaPoista
 23. Kyllä te tytöt saatte ihmeellisiä kysymyksiä! :D Kaikilla ihmisillä on oma maku miehiin tai naisiin. Lihavuuteni ei ole KOSKAAN estänyt minua saamasta juuri niin timmiä tai ei timmiä miestä kuin haluan. Kauneus on katsojan silmissä, jotkut miehet tykkää pyöreästä pepusta ;)) oli niillä vatsalihakset tai ei, on miehilläkin oikeus iskeä naista kuin naista kokoon katsomatta!

  VastaaPoista
 24. Oon niin samaa mieltä teidän kanssa taas vaihteeksi! Mä asun avoliitossa hyvännäköisen normaalipainoisen miehen kanssa (joka tosin aikanaan oli vähän paksu, mutta laihtui parikymmentä kiloa ihan itsestään aloittaessaan fyysisesti raskaan työn). Kumpikin tykätään toisistamme just tällaisina. :)

  Ja kuten titiNEVAlla tuossa ylempänä, myöskään mulla ei ole koskaan läskeys vaikuttanut vientiin millään tavalla. Kummasti sitä ihminen on paljon viehättävämpi, kun kantaa ruhonsa (minkä kokoisen hyvänsä) ylpeänä sen sijaan että häpeilisi sitä.

  Ollaan kaikki erilaisia ja ihania <3

  VastaaPoista
 25. Täälläkin lihava, jonka kaikki veriarvot jne. on niin hyvät kuin voi olla. Mitään ongelmia ei ole koskaan lihavuuden vuoksi ollut. Kyllä lihavakin voi olla hyväkuntoinen, terveelliset elämäntavat omaava ihminen, on vain isompi. Miksi siis laihduttaisin kun ei ole terveydellistä vaaraa, eikä itseäni ulkoisestikaan haittaa lihavuuteni?

  Toki lihavuudesta VOI olla jollekin terveydellistä haittaa, mutta niin voi olla melkeinpä mistä tahansa tässä maailmassa.

  Miksi lihavan pitää puolustaa itseään sellaisena kuin on, mutta laihan ei? Ja miksi, jos kaksi lihavaa (0ikein kaunista sellaista) naista kirjoittaa blogia jossa kertovat painostaan, sitä pidetään jotenkin epäterveellisen elämän puolesta puhumisena? Ovatko kaikki normaalipainoisten blogit siis terveellisten elämäntapojen puolesta puhuvia?

  Joillakin tämä logiikka ei vain ole ihan normaali tasolla, ns. Hissi ei nouse ylimpään kerrokseen.

  Onko se oikeasti NIIN järkyttävää että minä lihavan, voin nauttia itsestäni ja elämästäni eikä tarvitse miettiä koko ajan omaa painoaan, ja laihuuttaan. Mahtaa ketuttaa.
  -Fellu-

  VastaaPoista
 26. hahahahahahahha, mä en ymmärrä noita tyyppejä jotka tulee kommentoimaan teijän blogia vaa haukkuakseen, mitä ne hyötyy siitä. mun mielestä ootte molemmat niin nättejä ja ihania ettei paino haittaa yhtään, se on vaan plussaa. itselläni on muutama ylipainoinen ystävä ja olen huomannut että he eivät stressaa asioista ja valita yhtä paljon kuin jotkut laihemmat ystäväni. mutta saattaa se luonteestakin olla kiinni... :)

  VastaaPoista
 27. Kaksi hyvinkin merkitsevää asiaa ovat itsetuntoa ja elämänilo. Kyllä ne mulle on ainakin paljon tärkeämpiä kuin ulkoiset seikat. Mitä tekee ihmisen kanssa jota pitää vetää perässänsä kuin pulkkaa.

  VastaaPoista
 28. Siis bloginne on mahtavinta ikinä!

  Kiitos tytöille jo ihan siitä, että ootte olemassa ja teillä on tällanen blogi. Itse pyöreähkönä ihmisenä aina miettinyt ja stressannut ulkonäöstäni/ siitä miltä joku vaate päälläni näyttää, sain todella paljon enemmän itseluottamusta ja rohkeutta olla minä, kun löysin tämän ja luin aikanaan liki koko yön tätä blogia!:) Enää en kiinnitä siihen huomiota mikä on huonosti kropassa, mutta korostan sitä mikä on hyvää ja oon lopettanu stressaamisen! ^^

  VastaaPoista
 29. Tää ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, en oo haukkumassa, enkä arvostelemassa, enkä puoltamassa, vaikka olenkin paksu. Mutta tytöt. Teillä on aivan ihanat hiukset noissa kuvissa!

  -AnonyymiPaksukainen-

  VastaaPoista
 30. ei niitä terveysongelmia nyt nuorena olekaan, mutta ettekö pelkää vanhetessa tulevia nivelvikoja ynnä muita kauheuksia? ne tulee kahta kauheimpina läskeille palluroille

  VastaaPoista
 31. "Tästä jauhetaan lähes joka ikisessä postauksessa, että meidän sanoma ei todellakaan ole käskeä ketään lihottamaan tai elämään epäterveellisesti, vaan pitämään itsestään semmoisena kuin on."

  Niinhän minä sisäistin senkin, että sanomana on kehottaa pitämään itsestään semmoisena kuin on. Minusta on hienoa, jos ihminen hyväksyy olevansa lihava ja nauttii elämästään sellaisena, mutta kaiken järjen mukaan häntä olisi suotavaa kehottaa myös terveellisiin elämäntapoihin - se ei mitenkään sulje sitä pois, etteikö saisi pitää itsestään myös ylipainoisena/normaalipainoisena/alipainoisena jne. Ylipainoisen olisi järkevää pyrkiä normaalipainoon terveytensä vuoksi (ei ulkonäkönsä!) ja huomauttaisin vielä, että normaalipaino on suhteellisen laaja käsite, kyllä siellä ylärajoilla saa olla hieman pullukkakin.

  "Toki lihavuudesta VOI olla jollekin terveydellistä haittaa, mutta niin voi olla melkeinpä mistä tahansa tässä maailmassa."

  Tietenkään ylipaino ei aiheuta kaikille terveysongelmia, sehän on selvä - eihän jokainen tupakoitsijakaan saa keuhkosyöpää. Onko kuitenkaan järkevää tieten tahtoen altistaa itseään mahdollisille terveysongelmille? Ylipaino/lihavuus on yksi maailman yleisimpiä terveysongelmia, tuskin sitä kukaan kieltää. Vaikka vielä nuorena ei olisikaan terveysongelmia, niin uskoisin kyllä monella olevan vanhempana vastassa ongelmia sillä saralla, ellei muutosta tapahdu.

  "Eli siis vain terveellisiä elämäntapoja noudattavat voivat tykätä itsestään? [...] Alkoholistit ja narkkarit, saako ne tykätä itsestään koska voivat olla hyvinkin hoikkia mutta eivät silti elä sen terveellisemmin?"

  Enhän minä sanonut ollenkaan niin. Itsestään saa todellakin pitää vaikka eläisi kuinka epäterveellistä elämää tahansa. Samalla olisi kuitenkin suotavaa muistaa, että epäterveellisiä elämäntapoja on hyvä muuttaa, mikäli haluaa kasvattaa mahdollisuuksiaan nauttia elämästään vielä myöhemminkin.

  VastaaPoista
 32. Voi luoja, että mua pistää kyrsii ja pahasti anonyymit kommentoijat -.-' Luulevat olevansa kaikkein fiksuimpia ja aina oikeassa ja niiden kanssa pitäis olla samaa mieltä, ei saa olla erimieltä. Olis mielenkiintosta tietää minkälaisia tahvoja siellä ruudun toisella puolella on.

  Tämä oli tämmöinen pieni avautuminen.
  Mä tykkään lukea teijän blgia, jatkakaa samaa mallia ja olkaa sellaisia kun olette ja kantakaa sitä ylpeydellä :)!

  T. Yksi anonyymi

  VastaaPoista
 33. Vitsi, olipas taas kerrankin hyvä postaus:) oon pitänyt jostain ihmeen syystä taukoa teidän blogin lukemisesta, mutta pakko kyllä jatkaa tiivistä seuraamista. Tää postaus ja kommenttiboksissa käyty keskustelu toi mun mieleen kanssa monia asioita.

  Esim. se että koska itse olen myös aika runsas niin ärsyttää esim. terveydenhoitajien ja ihan kanssaihmistenkin käsitys siitä, että lihava ei liiku ja on aina automaattisesti huonokuntoinen. Itse pyöräilen päivittäin 5-15km ja käyn useita kertoja viikossa salilla mm. spinningissä. Joten voisin väittää olevani paljon paremmassa kunnossa kuin monet laihat tuttavani jotka eivät pahemmin liiku.

  Ja tosiaan, mua kanssa ärsyttää asenne, että ihmiset jotenkin valitsee puolisonsa koon perusteella ja on jotkut säännöt minkä mukaan minkäkin kokoinen saa puolisonsa valita. Itse ainakin himoitsen tasan niin lihaksikkaita miehiä kuin haluan vaikka itse en ole mikään piukka jumppis:P

  Tulipas vuodattettua, mutta oikein mahtavaa tytöt:D

  VastaaPoista
 34. Hei Peppi! Onko sun "uutta" hiustyyliä esitelty koskaan, vai oonko vaan missannu sen. Haluisin nähdä sivuprofiilinkin. Joohan?

  Hassua, tän kommentin sanavahvistus on "bacer", joka mun mielestä kuulostaa ihan sanalta "pussata" espanjaksi. Sopii teidän teemaan. Pusut teille molemmille!

  VastaaPoista
 35. Mun mielestä olette ihania ihmisiä, mutta todellakin elätte epäterveellistä elämää. Sitä on turha kiistää.
  Mun kaverini äiti, 43, on ylipainoinen, noin samaa luokkaa kuin esimerkiksi Peppi. Hänelle on sanottu ettei tule näkemään nuoremman lapsensa valmistumispäivää ylipainonsa vuoksi ellei pikaisesti muuta elämäntapojansa, jos edes ehtii.. Mun mielestä se on niin surullista ja kauheaa, mutta olen sitä mieltä että nyt noin nuorena kuin MTL tytöt ovat, voisivat he nopeasti muuttaa elämäntapojansa ja vaikuttaa tulevaan.
  Heidän paino on selkeästi vakavan ylipainon luokkaa.

  Ja toinen juttu, esimerkiksi Peppi, joka on jatkuvasti kipeä (jaatkuvaasti) eikö se nyt ole ilmiselvää mistä se johtuu. Itsekin nyt 20kg laihdutaneena en ole kipeänä lainkaan ollut nyt reiluun vuoteen. (Ennen kaikki maailman taudit siis ihan jokainen.. Oli hyvin skeptinen auttaisiko laihdutus mutta auttoi)

  Kolmanneksi, MINÄ EN YMMÄRRÄ miksi syömishäiriöinen (kyllä, sitä ylipaino on, kohtuutonta syömistä ja hengenvaarallista rasvan kanssa pelleilyä) anorektikko saa osakseen kammoksuntaa, apua, huolestuneita ystäviä ja sairaalahoitoa MUTTA vakava ylipaino sivuutetaan vaan sillä että "itseään pitää rakastaa sellaisena kuin hän on"
  Mieti nyt, jos anorektikko pitäisi blogia jossa hän kertoisi kuinka hänet on hyväksyttävä sellaisena kuin hän on, saisiko ymmärrystä? Tuskin.

  Olette aivan ihania tyttöjä, olen vaan huolissani teidän antamasta kuvasta ja siitä että vaarallinen ylipaino olisi ok. Kun ei ole!!
  Ettekö kuitenkin halua elää pitkää ja tervettä elämää?
  Ystävällisesti huolestunut,
  Karla

  VastaaPoista
 36. Ootte aivan ihania! Tulee aina niin hyvä mieli kun huomaa uuden postauksen ja menen aina innoissani lukemaan :) Ite olen kanssa isompi tyttö eikä mulla ikinä olisi rahkeita olla niin upeita kun te, pitäkää siitä kiinni! Ja voi luoja joitakin tänne tulevia kommentteja, mut onneksi teillä on hyvä asenne niihin! :D Jatkakaa samaan malliin!:)

  VastaaPoista
 37. Hei!
  Olen lukenut jo jonkin aikaa teidän blogianne ja olen todella kiitollinen teille, että tuotte julki niin tärkeää asiaa kuin itsensä hyväksyminen ja rakastaminen juuri sellaisena kuin on. Musta tuntuu tosi pahalta lukea joidenkin törkeitä kommentteja mitä täällä on. Mulla on takana monia vuosia kestänyt anorektinen vaihe ja voin kertoa, että tuo elämä oli aivan järkyttävää helvettiä. Kun aloin paranemaan syömishäiriöstä sairastuin masennukseen ja painoni nousi nousemistaan. Entiselle anorektikolle se oli aivan kamalaa, mutta nyt olen pikku hiljaa tajunnut, että itseni vihaaminen ei johda mihinkään hyvään. Vaikka olenkin nykyään PALJON painavampi kuin ennen, niin olen myös paljon onnellisempi. Olen itsekin nykyään virallisen painoindeksin mukaan ylipainoinen, mutta olen paljon terveempi kuin ennen.Ja olen kaunis, juuri tällaisena. Asiat eivät ole koskaan mustavalkoisia, ymmärtäväisitpä ihmiset sen.

  VastaaPoista
 38. Heippa! Ihan ensiksi pakko sanoa, että rakastan teidän kummankin hiuksia sekä persoonallista pukeutumistyyliä. :)
  Mielestäni on todella hienoa, että ihan oikeasti hyväksytte itsenne ettekä häpeile. Toivon, että jonain päivänä itsekin pystyisin siihen, sillä tällä hetkellä oman ulkonäköni kyttääminen ja miettiminen vie minulta uskomattoman paljon energiaa. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi sellaiseen turhuuteen kuin itsensä jatkuvaan arvostelemiseen, ja siksi teidän levittämänne sanoma onkin tosi tärkeä!

  Kivaa syksyn jatkoa teille ihanaiset! ♥

  VastaaPoista
 39. Komppaan paria muutakin täällä, Eli on se hassua kun noita samoja kysymyksiä tulee yhä uudestaan teille:D Ja anonyymit jotka tulee vaan haukkumaan tulee yhä uudestaan aukomaan sitä päätään kun ei ole muutakaan tekemistä siä ruudun takana. Te levitätte hienoa sanomaa ja sitä pitää kunnioittaa, koska niin moni tyttö ja nainen murehtii sitä ulkonäköään ja suree kilojaan tai liika laihuuttaan ihan turhaan:( itse kuulun tähän pyöreämpään sakkiin (kuulostaa niin luokittelulta mutta ei ollut muutakaan sanaa tuolle:D), ja olen tän blogin löytämisestä ja seuraamisesta lähtien oppinu arvostamaan itteeni just tämmösenä kun oon, ja se jos mikä on ihanaa kun ei tarvitse 24/7 murehtia painostaan tai itkeä jollekkin kuinka rumia ja läskejä tässä nyt ollaan. No, meikäläisen fiilikset pilasi viime viikolla terkkari joka täräytti päin naamaa että läski oot, vaikka sanoin selkeästi että tanssireenejä on neljä kertaa viikossa ja kuntoni on hyvä. Mutta ei, läski olet niin oot myös huonokuntoinen, olet upea nainen mutta olisit viä upeempi jos oisit laihempi. Ai että kun pistää raivostuttamaan, koska oon huomannu sen monta kertaa et vaikka sitä ylipainoa meikällä on 2-3 kiloa, niin jaksan oikein hyvin reeneissä juosta ja reenata, ehkä jopa paremmin kuin ne "normaalipainoiset ja laihat". Itsekkin harrastan harrastustani sen vuoksi koska rakastan tanssia enkä halua luopua siitä, ja lenkillä käyn juoksemassa pitkiä lenkkejä koska pidän siitä. En tee niitä vain sen takia että painoni putoisi nopeasti ja minusta tulisi "normaali". Ihan sama vaikka joku terkkari tai joku muu joka ei tunne minun elämäntapoja tai tunne minua muutenkaan ajattelisi että "tuolla on vähän massaa..eli se on ylipainoinen läskikasa", tietty se asenne harmittaa kun sellainen on myös liikunnanopettajallani jolta sitä hyvää liikannumeroa pitäisi saada:') noh, sama terkkari oli myös puhunut aika törkeästi alipainoiselle kaverilleni joka hyvin tietää että on alipainoinen, mutta ei vain liho millään. Näitä asioita joidenkin on vaikea välillä ymmärtää, että ihmiset on erimallisia ja muotoisia mutta niiden perusteella ei saisi tehdä mitään radikaaleja johtopäätöksiä. Ja vaikka niitä "ruma" päiviä tulee aina välillä kaikille, niin silti pitäisi muistaa että jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on:) Jatkakaa samaan malliin tytsyt ja hyviä syksyn jatkoja!:)

  VastaaPoista
 40. OH, olette osuneet naulan kantaan taas ton tokan kysymyksen vastauksessa!
  plus olette ihania ja inspiroivia! kiitos ja ihanaa syksyä:)
  Vilma

  VastaaPoista
 41. Voisiko tämä hieno anonyymi ihminen kertoa miten elän epäterveellistä elämää? En syö pastaa, riisiä enkä perunaa. Eli ruokavalio koostuu lähinnä lihasta, vinanneksista, marjoista, hedelmistä, pavuista, siemenistä, pähkinöistä jne. Herkkuja syön suht harvoin. Käyn joka päivä n. tunnin lenkillä ja lisäksi teen fyysistä työtä. Tähän voi sitten lisätä vielä kaikenmoisen liikunnan jota en harrasta säännöllisesti. JA OLEN LIHAVA!!! Eli syön terveellisesti, liikun paljon, olen onnellinen jne, vaikka ylipainoa onkin sellaiset 30kg. Enkä usko että tulen kuolemaan lihavuuteeni tässä kovin nopeasti.

  Jos joku on oikeasti sanonut ihmiselle joka on about Pepin painoinen, että pitää laihtua tai muuten kuolee läskeihinsä ei ole ehkä kertonut ihan koko totuutta. Se pelkkä ylipaino, ainakaan siinä määrin mitä Pepillä on (ei siis ole mitenkään sairaalloisen lihava) ei ketään tapa. Ei ole tappanut ketään minunkaan perheessäni. Kaikki naiset melkein ovat tuon 90-110kg ja kaikki eläneet tervettä hyvää elämää. Molemmat mummoni yli 90v.

  Että näin täällä. Jatkakaa Peppi ja Mimmi samaa tahtia, olette mahtavia!

  VastaaPoista
 42. No tämä anonyymi ihminen eipä kai missään vaiheessa ollu tietoinen tulleensa Sinulle, joka elät terveellisesti, tuntemattomalle ihmiselle jakamaan huolestuneita kommenttejaan - enhän mä edes tiedä kuka/mikä sinä olet.
  Toisin kuin Peppi ja Mimmi, ilmeisesti sinä elät terveellisesti, good for you... Mut miten hitossa se liittyi mihinkään miten sinä elelet?

  Ja elät harhaluulossa jos luulet ettei tuollainen ylipaino ole hengenvaarallinen. Ja onhan Pepil jo sairaalloinen/vaikea ylipaino, mitä sitä kiertelemään.

  "Lihavuuden aiheuttamia sairauksia ovat esimerkiksi tyypin 2 diabetes, heikentynyt glukoosinsieto, metabolinen oireyhtymä ja rasvamaksa. Lihavuuteen liittyvät usein häiriintyneet veren rasva-arvot. Tämä tarkoittaa sitä, että hyvän HDL-kolesterolin pitoisuus on pieni ja triglyseridien pitoisuus suuri.

  Lihavuus lisää myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Se kohottaa usein verenpainetta, aiheuttaa sepelvaltimotautia sekä lisää aivoinfarktin ja -verenvuodon vaaraa. Ylipainoista vaivaavat usein myös uniapnea, kihti, polven nivelrikko, sappikivet ja astma. Lihavuuteen liittyvät myös eräät syövän muodot, kuten rintasyöpä, kohdunrungon syöpä, paksusuolen syöpä ja munuaissyöpä.
  Jos naisen vyötärönmitta ylittää 90 cm ja miehen 100 cm, terveydelliset riskit ovat jo selvästi kasvaneet."

  Mun on vaan vaikea käsittää miksi oi miksi kukaan kannustaa siihen että pitäisi olla tyytyväinen itseensä silloin kun aiheuttaa itselleen, kuitenkin aika tärkeälle ihmiselle elämässään, niin suuren terveysriskin. Ei ole olemassa syytä.

  VastaaPoista
 43. Hahaa, nauroin ääneen tuolle vikalle kysymykselle! Jos tällä vuosituhannella on oikeasti olemassa ihminen, joka kyseenalaistaa sen, kenestä kukakin saa tykätä, ja luulee sen olevan painosta riippuvaista, niin mitä maailmalle on tapahtumassa :D
  Montako kertaa teidän pitää vastata, että miesasioissakin kyse on mielipiteistä, mausta ja ennen kaikkea siitä, että miehet tykkää naisista jotka on sinut itsensä kanssa.
  En myöskään ymmärrä, miksi tätä blogia pitäisi lukea jos siitä niin kovasti ärsyyntyy :) Musta te olette ihania, avoimia ja teillä on erinomainen vaatemaku. Mimmi on aivan mielettömän kaunis!

  VastaaPoista
 44. "Voisiko tämä hieno anonyymi ihminen kertoa miten elän epäterveellistä elämää?"

  Kuten aiemmin jo todettiinkin: kukaan tuskin on sinusta puhut. Täähän on vähän sama kuin heittäisin auringolta suojautumista käsittelevään keskusteluun, että mummoni on paahtanut itseään ilman rasvoja koko elämänsä, mutta eipä hänellä mitään ihosyöpää ole.

  Hienoa, että elät terveellistä elämää, mutta mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että lihavuus on merkittävä terveysongelma? Sinun terveellinen elämäsi ei tuo mitään uutta keskusteluun. Poikkeuksia on aina.

  "Mun on vaan vaikea käsittää miksi oi miksi kukaan kannustaa siihen että pitäisi olla tyytyväinen itseensä silloin kun aiheuttaa itselleen, kuitenkin aika tärkeälle ihmiselle elämässään, niin suuren terveysriskin. Ei ole olemassa syytä."

  Minä ymmärrän kannustamisen itsensä hyväksymiseen. Minusta on hienoa, että lihavia ihmisiä kannustetaan luottamaan itseensä ja pukeutumaan näyttävästi.

  Kuitenkin läpi paistaa se, että on ok olla elämättä terveellistä elämää (mikä _yleensä_ johtaa laihtumiseen). Minä en niinkään ota kantaa siihen elävätkö Mimmi ja Peppi terveellisesti lihavuudestaan huolimatta. Otan kantaa siihen, etten muista nähneeni More to Lovessa koskaan postausta ylipainon terveyshaitoista (kertokaa toki, jos tällainen löytyy) tai yhtään kriittistä kommenttia lihavuuteen liittyen. Miksi lihavuus olisi yhtään sen terveempi kauneusihanne kuin laihuuskaan? Siinä valossa on vaikea ottaa blogia vain kannustuksena itsensä hyväksymiseen. Minä en tarkoita missään nimessä, että lihavalla henkilöllä olisi velvollisuus kertoa lihavuuden haitoista - ei tietenkään. Kuitenkin blogi avoimesti nostaa ylipainon esille ja kertoo lihavuudesta hyväksyvästi. Silloin olisi ehkä paikallaan ottaa mukaan ripaus itsekritiikkiäkin.

  On mielenkiintoista, että Mimmi ja Peppi kuittaavat kritiikin vain toteamalla aiheen olevan wanha tai heittämällä keskusteluun amenia. Minulle ainakin tulee mielikuva, ettei kritiikkiin joko haluta tai kyetä vastaamaan. Mikäli esille nostamiini pointteihin on jo vastattu, olisi tietenkin kiva saada linkki mahdollisiin vastauksiin. Uskoisin kuitenkin tuoneeni edes jotain uutta aiheeseen, joten mieluiten lukisin ihan uusia vastauksia.

  VastaaPoista
 45. Ylempi Anonyymi:

  "Otan kantaa siihen, etten muista nähneeni More to Lovessa koskaan postausta ylipainon terveyshaitoista"

  Ylipainohan tulee juurikin lähes aina esille negatiivisessa mielessä ja juuri siitä blogimme onkin ollut poikkeus, koska se keskittyy ylipainoisuuteen positiivisessa valossa. Sillähän meistä ollaan niin kiinnostuneita mediassa jne. koska ko. näkökanta aiheeseen on niin "uusi".

  Jos tekisimme postauksen ylipainon haitoista, ei se tuskin vähentäisi missään määrin meidän saamamme kritiikkiä aiheesta, sillä vain murto-osa selaa blogin vanhoja postauksia kuitenkaan ainakaan kovin syvälle. Kyllä tämä "läski on vaarallista"-tietoisuus tänne meidän blogiin tulee sitä toistakin kautta ;)

  VastaaPoista
 46. "Ylipainohan tulee juurikin lähes aina esille negatiivisessa mielessä ja juuri siitä blogimme onkin ollut poikkeus, koska se keskittyy ylipainoisuuteen positiivisessa valossa."

  Eikö teitä huoleta antaa vain positiivinen mielikuva ylipainosta? Moni nuori luultavasti näkee teidät roolimalleina ja luottaa teihin aivan eri tavalla kuin vaikkapa meihin kriittisiin lukijoihin. Voin kuvitella, millainen myrsky nousisi, jos perustaisin alipainosta vain positiivisessa valossa kertovan blogin. Kai anorektikotkin pohjimmiltaan ovat tietoisia alipainon riskeistä, mutta tahtovat kuitenkin enemmän luottaa alipainosta positiivisessa mielessä kertomiseen - siitähän pro-anassa ja vastaavissa lienee kysymys.

  Te tietoisesti jätätte kirjoittamatta kriittisesti ylipainosta, mikä on melko kyseenalaista. Miksi aiheen ongelmien pohdiskelu ja niistä kertominen vähentäisi sanomanne arvoa? Minusta positiivinen suhtautumisenne ylipainoisuuteen olisi huomattavasti vakavammin otettavissa, mikäli välillä näkisi vähän itsekritiikkiäkin. On vähän hassu perustelu, että turha sellaista on kirjoittaa, koska eihän se muiden kritiikkiä vähennä, eikä kukaan sellaista enää myöhemmin lue. Mikä pointti on sitten kirjoittaa ylipäänsä yhtään mitään? Onko positiivisuuden pohjimmainen syy kuitenkin vain medianäkyvyys, kuten itsekin totesit?

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.