moretolove

white

white

lauantai 15. tammikuuta 2011

KUUMETTA!!!

Jos pitää valita niin mähän oon ihan henkeen ja vereen koiraihminen ja mun koirakuume on ajoittain tosi tosi tosi kova. Tällä hetkellä ollaan jo lämpöhalvauksen rajoilla ja mun lempiohjelma onkin koirakuiskaaja (uskomaton äijä muuten) ja toivoin MissMixissäkin koiranpentua joululahjaks. No ilmeisesti pukki (joulu) ei MissMixiä lue (tai ainakaan meidän palstaa) sillä hauvelia ei tänä(kään) vuonna paketista kuoriutunu. :(

No tätä koirakuumetta yritetään vähentää (lue eli pahennetaan entisestään) viettämällä aikaa kivojen koirakavereiden kanssa...


Ystäväni iiiiiihana chihutyttö 8kk. TYKKÄÄN!! KUINKA SÖPÖ TUO ON TUON KIELENSÄ KANSSA??? (Tosin meinaa välillä tukehtua siihen :D)


Aika menevä pakkaus kyllä ja isosisko siellä vähän tukka pystyssä välillä seurailee :D - joo en minäkään aina jaksa...


Awww...


Otettiin pari yhteiskuvaa. SYDÄN!


Ja tulihan se kieli taas sieltä. Kuinka hellyttävä???

Luulin aina etten tykkää chihuista, kunnes tutustuin muutama vuosi sitten ystäväni poikachihuun ja voi pojat, kyllä mä tykkäänkin!! :D Kaikista mieluiten ottasin tällä hetkellä kuitenkin pumin.

Oottekos te enemmän koira- vai kissaihmisiä? :)


42 kommenttia:

 1. Mä oon ehdottomasti kissaihminen vaikka koiristakin tykkään. :)

  VastaaPoista
 2. Kissa ihminen olen..
  Minulla on lievää koira pelkoa, varsinkin isoja koiria pelkään.. mutta eihän tuollaista söpöläistä voi pelätä ♥

  VastaaPoista
 3. koiraihmisiä ollaan, todellakin <3

  VastaaPoista
 4. Pumit on ihania koiria, itsekin omistan yhden. Todella aktiivisia kyllä, tuo olisi kokoajan lähdössä pihalle eikä 2 tunnin lenkinkään jälkeen haluaisi rauhoittua! Mutta todellinen koiraihminen olen kyllä :)

  VastaaPoista
 5. meillä on perheessä ollut koira siitä lähtien ku mä olin 10, ja on itse asiassa nytkin täällä hoidossa x) eli tykkään kyllä koirista ihan hirveesti! <3 mut otettiin just avokin kanssa pikku kissaneiti ja tykkään siitä aivan tosi hirveesti, joten pakko ehkä kallistua niihin kissoihin... :D

  VastaaPoista
 6. Mä en pidä Koirakuiskaajasta ku se käyttää rankaisukeinona kuristus-ja sähköpantoja opettaakseen koiria, nämä kohdat jätetään Suomessa näyttämättä koska kyseiset rangaistuskeinot on Suomessa laittomia. Itse olen kissaihminen mutta pidän koiristakin paljon :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut nyt kissa 1,7 vuotta. Saatiin se 5kk'sena, sillä sen entinen omistaja ei voinu pitää sitä. Muuten se juoksentelisi jo kissojen taivaassa, ellei miun isoveli olis ollu pelastamassa sitä<3 Tosiaan kissa tuli meille ihan yllätyksenä, vaikka olin halunnut sitä 3 vuotiaasta asti:D

  VastaaPoista
 8. Molempia, täällä hyörii mopsi sekä ragdoll! :)

  VastaaPoista
 9. ite tykkään kummistakin =)
  mut koirat on silti lähempänä sydäntä <3
  cesaria on spekuloitu paljon enkä usko että hän käyttää sellaisia keinoja miksi ihmeessä ihmiset sitten pyytäisivät hänen apuaan ??!!
  omasta mielstäni hän on ihan loistava koirien kanssa ja moni eläin on saanut hänen neuvojensa ja oppiensa avulla toisen mahdollisuuden...eikä tee häijyä ees katsella siis miestä itseään =D vaikka onkin hiukan eri ikä haarukkaa..nasu86

  VastaaPoista
 10. Ehdottomasti koiraihminen! En oo oikein ikinä ymmärtänyt kissojen päälle... :D ja Cesar on mun idoli!!

  VastaaPoista
 11. Oijoi! Kissoista tykkään kans, mutta oon kyllä ihan henkeen ja vereen koiraihminen. Mulla iski kans jo 2009 koirakuume, kun muutin pois vanhempien luota ja koirat jäi sinne. Sain puhuttua avokille, että hankitaan koira jossain vaiheessa, mutta ostettiin pieni otus ennemmin ku edes uskalsin toivoa! Maaliskuun eka päivä 2010 meille saapui pieni Kleinspitz-poika! Ihan mieletön rotu, pieni, silti koiran näkönen, aktiivinen, hyvä koulutettava. Parempaa en ois voinut toivoa! Niin ihana pieni nappisilmä. Pitkään kaikki puhu et ootteko varmoja ja ei voi sit mennä miten lystää - onneksi tykkään muutenkin olla kotona ja kyllä toi on paljon enemmän antanu ku ottanu. Ihanaa, kun viikonloppusinkin herää yheksän pintaan ja saa päivän hyvin käyntiin! Kannattaa vilkasta vaikka googlella toi rotu :)

  VastaaPoista
 12. Mä tykkään kummistakin hirmusti, mut itelläni on tällä hetkellä "vain" kaksi koiraa eikä kisua olleskaan.
  Työnnän lusikkani soppaan tähänkin ja komppaan puminomistajaa, että on erittäin aktiivinen rotu, jonka kanssa mielestäni suorastaan pitää harrastaa jotakin aktiivisesti. Näin oon ainaski ymmärtäny!

  PS oot ihan mieltsin kaunis.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi; Nelosen nettisivulla ohjelmavastaavat ihan vastasivat eräälle asiasta kyselleelle, että he editoivat nämä kuristus ja- sähköpantaosiot Suomessa pois. Jenkeissä se on sallittua ja monin paikoin hyväksyttävää.

  VastaaPoista
 14. Toimiva keino lopettaa koirakuumeilu oli ottaa pieni söpöläinen ;) Tosin tämä 9 viikkoinen kultsikka on aika jättiläisvauva :)

  VastaaPoista
 15. Molemmat! Meillä on perheessä aina ollut molempia, joten en osaa päättää. Omasta kodista löytyy tällä hetkellä tosin vain kissoja kun ei kerrostaloon koiraa raaski ottaa. Mä kun tykkään nimenomaan isoista hauvoista ;)

  VastaaPoista
 16. Koira ihmisiä ehkä enemmän, mutta onne kissatki niin sulosia, _varsinki_ sellaset kaukosäätimen kokoset pennut :)

  VastaaPoista
 17. Koirat ehdottomasti! Kasvatan itse chihuja joten suosittelen tätä rotua ;) Meillä kotona majailee 6kk ikäinen chihupoika Lemmy.

  VastaaPoista
 18. Mä taidan olla enemmän ehdottomasti kissaihminen. Koirissa on jotain kivaa kyllä niissäkin, mut pelkään oletusarvoisesti oikeastaan KAIKKIA eläimiä. Kissasta oon kuitenkin haaveillut jo jonkin aikaa ja semmosen kyllä ottaisinkin jos vaan tietäisin olevani paikallani (esim. samassa maassa) suht pitkän aikaa. Mutta koska suunnitelmat on niin auki ja asun tällä hetkellä asuntolassa jossa ei saa pitää mitään otuksia niin ei ole mahdollista. Jostain syystä oon alkanu tykkäilemään kissoista enemmän kun koirista, ne on niin purr ja kurr ja kuvastaa mua itseäni ehkä parhaiten kuitenkin. Aivan ihania otuksia! Joskus mulla on vielä oma kissa.

  VastaaPoista
 19. Molempii...Mul on 2 kissaa ja 1 koira <<<3

  VastaaPoista
 20. Oon molempia. Meijän perheessä on aina ollut joku eläin, koira tai kissa tai molemmat. Tällä hetkellä vanhemmilla on kaksi berninpaimenkoiraa ja ragdoll :) Joskus otan ragdollin itselleni!

  VastaaPoista
 21. Aivan yli söpöjä noi koirat! niin pieniä<3 mä oon koira ja kissaihminen:D kotona napottaa molemmat(:
  Kyllä säkin varmasti vielä koiran saat :p!

  VastaaPoista
 22. Kahden chihuahua pojan omistajana, ehdottomasti koira ihminen! :)

  VastaaPoista
 23. voi miten hellyyttävä kieli :''')

  itse olen kissaihminen : ) söpön pikku Angus-kissani kanssa ♥

  VastaaPoista
 24. Ehkä tosi pienesti enemmän koiraihminen, ku koirakuume on ollu vaan sellaset noin 12 vuotta.. Kyl mä viel joskus koiran saan :D

  VastaaPoista
 25. Koiraihminen oon, mutta tykkään kissoistakin :) voi vitsit mäki niin haluaisin chihuahuan, mutta ei tosiaan joulupukki sitä mullekkaan vielä tuonu.. ne vaan on ehkä maailman söpöimpiä <3

  VastaaPoista
 26. Itse oon aina ollut ehkä enemmän kissa ihminen, kotona oli aina kissoja ja kun muutin vuonna nakki poitsun kanssa saman katon alle niin otettiin kissa. Siitä vuoden päästä tuli koira ja sit muutamia vuosia myöhemmin toinen koira. Kaikki mussut on tullut meille jo vanhemmalla iällä, kun ei muuta paikkaa ole ollut. Hyvin tulee koko klaani toimeen keskenään, mikään ei oo niin hellyyttävää kun herätä aamulla ja huomaavan taas kerran kuinka kisu nukkuu sohvalla koirien välissä lämpöisessä.
  Joten tänä päivänä oon ihan yhtä lailla kissa- kuin koiraihminenkin. Ja kaikkien siltä väliltä.

  VastaaPoista
 27. Kyllä katit vie voiton, mut kyl koirat menee myös, ei kyllä itselläni, tutuilla menee.

  VastaaPoista
 28. Hei, lukaisethan nämä tai edes jonkun näistä linkeistä läpi ja harkitset uudestaan toteamustasi Cesar Millanin uskomattomasta äijyydestä.

  http://www.4pawsu.com/dogpsychology.htm
  http://www.4pawsu.com/cesarfans.htm
  http://drsophiayin.com/dominance.php
  http://www.nytimes.com/2006/08/31/opinion/31derr.html
  http://www.spokanimal.org/Newsletter9-06forweb.pdf

  En voi ymmärtää ihmisiä, jotka näkevät Millanin jonkinsortin guruna, sillä kyseisellä ihmisellä ei ole mitään todellista tietoa koirien oppimisesta tai käyttäytymisestä, ainoastaan hänen omaa mutuaan ja arvailuja.
  Kyseinen tyyppi oikeuttaa väkivallan ja eläinrääkkäyksen (esim. se täyskuristava hihna, jota se käyttää jokaisella koiralla, ja jonka se asettaa kurkunpään päälle ylös niskaan, jotta hihnasta nykäiseminen tuottaisi maksimaalisesti kipua) jollain omalla termiviidakollaan, esim. red zone dog, erilaiset energiat, yms.

  Cesar Millan on tuhonnut ja tallonut suuren osan vuosien tutkimustyöstä täysin karismaan pohjautuvalla tenhollaan ja nopeilla Hollywood-tyylisillä "kuntoutus"tarinoillaan. On olemassa niin paljon parempikin tapa toimia eläimen kanssa kuin pakko, väkivalta, alistaminen ja rankaisu, etten tajua miten kukaan, joka kutsuu itseään koiraihmiseksi tai eläinten ystäväksi, voi pitää ko. ukkoa hyvänä tyyppinä.

  Pliis. Tyyppi ei edes tajua, ettei koiran (tai minkään muunkaan eläimen oppimisessa) ole mitään eroa "kuntouttamisen", "kouluttamisen" ja "opettamisen" välillä. Nämä ovat ihmisten keksimiä termejä, koira oppii aina samalla tavalla: kannattava toiminta lisääntyy, kannattamaton toiminta vähentyy.

  Hyi, oksettavaa, sanon minä Koirakuiskaaja-ohjelmasta. Mun koirani (ja myöskin tulevat koirani) ei koskaan joudu kokemaan vastaavanlaista rääkkiä, ja vaikka joutuisin minkälaisten käyttäytymisongelmien eteen niin en IKINÄ turvautuisi Cesar Millanin tarjoamiin koulutusvinkkeihin. Piste.
  Koiralle on parempi tulla lopetetuksi kuin joutua elämään elämänsä jatkuvassa korkeassa stressissä (opittu avuttomuus). Kuka edes haluaa täysin passiivisen ja ympäristöönsä reagoimattoman koiran? Minä en ainakaan ikinä.

  http://canisfiles.pp.fi/artikkelit/Sikamaiset.pdf Tässä muuten todella hyvää luettavaa kanssa. Ja yhdyn tuohon: naksutinkoulutetuilla koirilla ei näytä oikeastaan koskaan ilmenevän minkäänlaista "kiipimistä" laumassa, ja käytösongelmatkin ovat paljon lievempiä kuin pakottein koulutetuilla koirilla.
  Koiria pitää, täytyy ja kuuluu kouluttaa, minä opettelen koirani kanssa jotain jokaikisellä sen aterialla, mutta metodi ratkaisee NIIN paljon. Naksutinkoulutettuja koiria on roduista laidasta laitaan, joten turha perustella silläkään, että Cesar Millan kouluttaisi ns. vaikeampia koiria.

  Niin ja toisin kuin esim. Victoria Stilwell, Millan ei anna minkäänlaisia työkaluja koiranomistajille, miten opetella jotain uutta.

  Huhhuh, tulipahan vuodatus, mutta toivottavasti edes joku lukee jonkun osan tästä ja saa jonkun AHAA-elämyksen. Ja tosiaankin, Millan _kyllä_ käyttää sähköpantoja ja piikkipantoja, ja lisäksi se hänen käyttämänsä ja kovasti kehumansa yksinkertainen talutushihna on siis todellisuudessa myös pahimmassa tapauksessa erittäin väkivaltainen koulutusväline. Ja hänen käytössään näyttäisi niin olevankin, esim. jaksossa jossa ko. hihnalla JonBee-niminen koira kuristetaan puolitajuttomaksi, ja sitten väitetään että nyt se on alistunut.

  VastaaPoista
 29. Hei, ihania koiruuksia kuvissa. Tosta kielestä vaan tahtoisin kommentoida sen verran että tutullani on myös chihu, jolla kieli roikuu samalla tavalla. Tästä eläinlääkäri oli todennut että koiralla on jonkinlainen sydänlihas ongelma. Suosittelen mainitsemaan asiasta kaverillesi, ihan vain jotta tarkastaisivat asian.:)

  VastaaPoista
 30. Mä tykkään molemista, ainoastaan hiukan taitaa isoista koirista olla jonkinsortin kammoa. Itsellämme on kissa mut tulevaisuudessa meille tulee varmaan myös koira.

  Juu, mäkään en tosta koirakuiskaajasta tykkää. Mun ehdoton favourite on se viktoria. Se opettaa koirille toiston ja palkkion avulla.

  VastaaPoista
 31. HIHIHI onko se koira vai onko se rotta..no eiii, uskomattoman söpöjähän noi :--DD

  VastaaPoista
 32. Ehdottomasti koiraihminen :) Meillä on silkkiterrieri, mahtava luonne ja vaikka sillä on pitkäkarva niin ei lähde karvaa ollenkaan mikä on +++

  VastaaPoista
 33. Mä oon ehdottomasti koiraihmisiä! Rakastan chihuja ja aion kyllä joskus sellaisen hankkia. Ne on niin hellyttäviä ja suloisia! <3

  VastaaPoista
 34. Täällä koiraihminen!

  Mulla itsellä on chihun, spanielin ja terrierin sekotus, melkonen rotuyhdistelmä joten ääntä ja energiaa tosta pikkuherrasta löytyy. Rakkaus #1<3

  VastaaPoista
 35. koiraihminen ihan töysillä olen minä ! kymmenisen vuotta koirasta haaveiltuani sain sen - samanrotuisen, samanvärisen kuin silloin 10v sitten haaveilinkin. nyt olen maailman onnellisin puolenvuoden ikäisen chihu pojan omistaja =)

  -julia

  VastaaPoista
 36. Aww kuinka söpö ! ♥
  Ittelläni on poika-chihu, joka on mailman sulosin ♥

  VastaaPoista
 37. Itselläni on tällä hetkellä kaksi koiraa joista toinen kotiutui vasta viikko sitten.
  Vaikka rakastan molempia murusiani ja minusta on ihanaa lenkkeillä ja harrastaa niiden kanssa, on myönnettävä että niiden takia on myös asioita joita en voi tehdä.
  En voi lähteä spontaanisti kaverin luokse ja palautua kotiin kun kykenen.
  En voi jäädä suoraan töistä jonnekkin lojumaan.
  En voi lähteä ulkomaille tai muualle reissuun ilman että suunnittelen mihin koirat menevät hoitoon tai tulevatko mukaan.

  Nämä asiat on hyvä muistaa kun koirakuumeilee.
  Suuri osa vapaa-ajastani menee koiriini ja olen siitä iloinen, mutta aina ennen kuin hankkii koiran on ajateltava onko sille oikeasti aikaa ja jaksamista.
  Ja jos tulee ongelmia, onko niihin valmis paneutumaan.

  p.s Inna, itse koen että Cesar Millan on "guru", mutta en usko että suuri osa ihmisistä pystyisi kouluttamaan koiriaan pelkästään hänen metodeillaan koska ihmisiltä puuttuu aikaa paneutua koiriinsa kuten Cesar tekee.
  Itse täydennän koirankasvatustani Cesarin menetelmillä pienissä osissa, mutten täysin allekirjoita kaikkea mitä hän sanoo.
  Uskon kuitenkin että Cesarin koirat ovat onnellisia, aktiivisia ja stressittömiä.

  Victoria Stilwellin metodit taas eivät ole täysin luotettavia ja tekevät koirista arvaamattomia.
  Minua myös häiritsee kuinka hän yleensä aloittaa asiakastapaamisen kirkumalla "OH WHO ARE YOU AREN'T YOU CUTE OH" ja koira käy täysin ylikierroksilla.
  Mutta se siitä, takaisin Mimmin koirakuumejuttuihin.

  VastaaPoista
 38. Komppaan Innaa Cesarin suhteen. Tosin mielestäni mikään tvssä pyörivä koirankoulutusohjelma ei ole hyvä. Jaksoista on leikattu pois kohdat jotka eivät olisi oleet edustavia kouluttajalle. Myös omistajat pysyvät vaiti kuvausten ulkopuolella tapahtuneesta.

  Mutta koiraihminen over here. o/ Ensimmäinen koira kuoli ollessani kolme ja sen jälkeen ostimme toisen ja kyseinen elukka on vieläkin hengissä :D Sekarotuiset, ah niin ihania ja patterivikaisia.

  Äitini on hommaamassa chihua. Olen jyrkästi sitä vastaan koska kyseiset 'rotat' eivät edes näytä alkuperäiskoirilta ja rotu on muutenkin ylijalostettu. Verratkaapas sutta ja chihua. Hyi mikä ero. Ärsyttäviä räksyjä jotka ostetaan useimmiten koristeeksi ja sen takia kun se on niin söpö ja ihku<3<3<3

  VastaaPoista
 39. Pakko kommentoida vielä tuohon Koirakuiskaaja -ohjelmaan: itse en pidä Cesarin koulutustavasta ja kuten joku tuossa aijemmin sanoikin, hän pyrkii saamaan nopeaa tulosta, mikä ei tarkoita että se olisi pysyvää. Hän käyttää melko useesti fyysistä voimaa alistaakseen koiran mikä ei ole hyväksi. Koira alistuu muullakin tapaa kun tarraamalla kaulasta kiinni ja painamalla lattialle. Samaten Cesar usein "tökkii" koiraa jonka tavoitteena on kiinnittää koiran huomio antamalla fyysisiä ärsykkeitä koiralle. Jos kuka tahansa ihminen joka ei ymmärrä koirista juuri mitään alkaa käyttämään näitä metodeja, on se vaarallista ja voi aiheuttaa koiralle vielä enemmän haittaa. Koiria pitäisi kouluttaa pitkällä aikavälillä ja enimmäkseen palkita hyvästä käyttäytymisesetä, eikä rangaista fyysisesti. LIV-kanavalle onkin lähetetty pyyntö että Koirakuiskaajan näyttäminen tvssä lopetettaisiin, mutta ilmeisesti pyyntöihin ei olla vastattu. Samaten monet järjestöt ympäri maailmaa ovat sitä mieltä, että Cesarin metodit ovat vaarallisia ja enemmänkin haitaksi koiralle.

  Suomen eläinsuojeluyhdistyksen liiton sivuilla kerrotaan näin:
  http://www.sey.fi/ajankohtaista/sey_on_pyytanyt_liv-kanavaa_lopettamaan_koirakuiskaaja-ohjelman_lahettamisen.html

  Koiraihmisiä ollaan, ja tässä sitä lähinnä odotellaan sitä elämäntilannetta että koira olisi mahdollista hankkia :)
  - Tanja

  VastaaPoista
 40. Koirakuiskaajassa sanotaankin että metodeja ei saisi käyttää ilman ammattilaisen ohjausta.
  Mikä pitää paikkansa, ei ole sama mitä näkee tehtävän televisiossa kuin mitä itse tekee.
  Yleensäkkin suosittelisin menemään koirakouluttajalle ennen kuin alkaa esim. agressio-ongelmia itse hoitamaan.
  Mutta ei se Cesar ihan ulapalla ole, mutta Cesarin asiakkailta puuttuu aikaa koirilleen ja jämäkkyyttä, mitä taas Cesarilta löytyy niin ettei joudu käyttämään voimaa omien koiriensa kanssa.

  VastaaPoista
 41. Täällä hyörii pumin sukulaiskoira PULI sekä kissana ragdoll. Ihania molemmat <3

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.