moretolove

white

white

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Asuminen Astoriassa..

Sunnuntaina heräsin todella miellyttävään auringonpaisteeseen ja pomppasin ylös jo kahdeksalta. Lähinkin heti melkein ulos..


Ei tuntunut yhtään, että on helmikuu..
Multa kysytään usein paljon asumisesta New Yorkissa ja on pyydetty kertomaan siitä enemmän..
Key Food on mun lähikauppa ja sieltä löytyy oikeestaan ihan kaikki tarvittava. Key Foodin vieressä on Rite Aid, josta löytyy kaikkea snackseista meikkeihin ja apteekkiin.


Nautiskelin aamiaista yhdessä mun Astorian lemppari ravintoloista. Siellä on kaikenlaisia aamiaisia ja brunsseja ja tuorepuristettuja mehuja. Nautiskelinkin kana-fetabagelin, tuoremehua ja vihreetä teetä.


Asuinalueena tää Astoria on todella kiva. Tätä kutsutaan pikku-Euroopaksi eikä suotta. Alueella asuu paljon eurooppalaisia ja tunnelma onkin kivan kansainvälinen. Astoria on tunnettu kaikista eri ravintoloista, täällä jos jossain kohtaa kulttuurit. Täällä vois vaan viettää kaikki illat erilaisissa ravintoloissa hyvässä seurassa.. Elämä on hyvin rauhallista, tää on todella rauhallinen alue ja kaduilla näkeekin paljon pariskuntia pienen lapsensa kanssa ja koiria.


New Yorkissa voi saada sakkoja jossei kierrätä talon sääntöjen mukaisesti.. Täällä kierrätys on tyyliin paperi/pahvi ja sekajäte... Olin aikamoisen ihmeissäni kun tulin tänne, enkä tiennyt mitä kuului heittää sekajätteeseen. Mä kun oon Suomessa tottunut kotona kierrättämään periaatteessa melkein kaiken. :)


Kaduilta löytyy paljon erilaisia pikkusia kauppoja ja tuolta esim. saa todella herkullisia, tuoreita bageleita, joita on välillä kiva hakea kotiin aamiaiseksi.


Asunnoista ei yleensä löydy pesukoneita, joten pyykit pestään pesuloissa. Itse pestäessä pari isoa koneellista ja kuivausrumpu on jotain 6 dollaria/ kerta suunnilleen tai sitten vaihtoehtoisesti voit jättää koko satsin sinne pestäväksi ja hakea seuraavana päivänä. Tän hinta on n. 12 dollaria ja mä oonkin kallistunut siihen.. Mun mielestä on vaan ihanaa hakea puhtaat pyykkini pesulasta viikattuina ja vaan laittaa ne paikoilleen kotona.


Meidän kolmiossa vuokraa on reilu $1600, joka on suhteellisen normaali/ aika edullinenkin hinta tältä alueelta ja etäisyydeltä kaupunkiin. Asumisessa pitää yleensä ottaa huomioon myös takuuvuokra ja täällä melkein aina sovitaan vuoden sopimus kerrallaan. Siksipä suosittelenkin ettimään esim. huonetta jos tänne tulee asustelemaan vähäksi aikaa.


Viisumeista kysellään paljon ja sen verran voin sanoa, että tänne ei "vaan tulla".. Mikäli tänne ehdottomasti haluaa, suosittelen hakemaan opiskelemaan tai töihin johonki paikalliseen firmaan. Mikäli ei oikein tiedä haluaako vai eikö, kolmeksi kuukaudeksi saa tulla viisumivapaasti. Siinä kerkeää saada kuitenkin todella pienen haisun paikasta, mutta kyllä siinä kerkeää nähdä osaako sitä olla poissa kotoota vai ei. Viisumijuttuihin kannattaa tutustua tarkasti ja kysellä vaikka Suomen Yhdysvaltojen suurlähetystöstä enemmän.


Mulle lähetettiin Suomesta uus pankkikortti, eikä se koskaan tullut perille. Muutoin posti on tullut tosi hyvin ja täällä mun käsittääkseen jaetaan posti myös lauantaisin.


Mä rakastan tätä kotia ihan hirveesti ja tää alue on yks parhaimmista. Kesästä haaveilen kuitenkin Brooklynissa, siellä on vielä enemmän kaikkea ja mä haluan tänne pyörän! Oonkin suunnitellut kesän läppärin, pyörän ja paahtavan auringon kanssa aika mukavaks.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen suuntasin kirkkoon. Oon jo pidempään halunnut käydä paikallisessa kirkossa ja löysin yks päivä tän meidän läheltä, joten päätin kävästä.
Olin ihan innoissani, kun pääs laulamaan virsiä englanniksi.


Kirkko oli tosi kaunis.

Kaiken kaikkiaan voin sanoa, että tää Astoria on hurmannut niin pahasti, että voisin hyvin joskus kuvitella ostavani täältä kämpän ja asuvani täällä perheeni kanssa. Jotenkin on aina niin kotoisaa, kun pääsee syömään eurooppalaista ruokaa ja juttelemaan muiden euroooppalaisten kanssa, mutta kokee kuitenkin myös sitä amerikkalaista elämää.

Asumisesta sen verran, että kannattaa aina selvittää vähän millaisia alueita noi on mihin suunnittelet muuttavasi. Nycissa on joitain alueita joihin juoksisin vaikka samantien asumaan ja joitain joihin en varmana muuttais. Ei haittaa vaikka olisitkin vähän kauempana keskustasta, koska täällä julkinen toimii tosi hyvin ja junamatkat onkin yleensä mielenkiintoisia seikkailuita. Mulla kestää joku 15min kaupunkiin ja se menee aina ihan liian nopeesti.

Jos muuttaisin Manhattanille, niin mä valitsisin Downtownin, koska tykkään muutenkin hengailla siellä paljon. Midtownissa en haluaisi edes asua ja Uptownissakaan en niin mielellään. Taino jossain Central Parkin lähettyvillä ehkäpä. Queensissa tykkään Astoriasta ja Brooklynissa voisin muuttaa aika moneenkin eri paikkaan. Mieluiten ehkä Fort Greeneen tai johonki siihen lähettyville. Tai Williamsburgiin. Dumbo on ehkä arvostetuin alue sen näkymän takia, mutta mä en alueena siitä tykkää niin paljoa. Pelkästään teollisuuslofteja.

Käytännön asioista en osaa hirveesti sanoa kuitenkaan, koska en oo koskaan vielä täällä ite vuokrannut kämppää. Sen verran mitä oon sivusta seurannut, niin siinäkin on omat mutkansa. Jenkeissä tuntuu olevan kaikki paperihomma ihan hirveen monimutkasta, en aina ymmärrä tätä byrokratiaa täällä. Mut paljon on suomalaisia tuttuja jotka on täältä vuokrannut kämpät ja kandeekin muuten aina ensimmäisenä kysellä kavereilta tietäiskö kukaan ketään, joka tarttis kämppistä/joka olis vuokraamassa kämppäänsä.

Mä oon tosi ilonen, että oon asustellut täällä paikallisten kanssa. Oon päässyt näkemään niin paljon kaikkea ja nähnyt kaikenlaista mitä tuskin olisin muuten nähnyt.

Toivottavasti näistä olis jotain hyötyä jollekkin. Mimmi muuten huomautti mulle eilen, että mulla alkaa olla vähän ongelmia kielen kanssa. Ajattelin ettei parissa kuukaudessa tulis minkäänlaisia ongelmia, mutta puhuppa 24/7 englantia ja yritä sitten aina muistaa vaikka säännöt yhdyssanoista suomen kielessä. Mimmi naureskeli mun lähettämille sähköposteille ja olikin, että "Ne Peppi luulee, että sinä oot ruvennu vetää jotain vähän ilmaa väkevämpää siellä Nycissa, kun lukevat noita viestejä." :D


48 kommenttia:

 1. Kirkot yleensä tosi hienoja, ja tuokin on tosi kaunis. :)

  VastaaPoista
 2. Peppi, iiiihana postaus! Kivaa kevättä sinne, täällä hytistään pakkasissa vielä varmasti tovi :D

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Hehe toi Mimmin kommentti :D Suomenkielen unohtaa helposti kun on jenkeissä vaikka pari viikkoakin ja englanninkielen osaaminen paranee hetkessä kun sitä puhuu koko ajan.. Pitäis Suomessa osata puhua enemmän englantia :)

  http://dashantilife.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. hei,

  piti iha kysästä semmosta vaan (ja hehs, sattuvasti mainitsitkin sun pankkikortista) - eli mimmonen pankkikortti sulla siellä on? ite oon kans sinne päi muuttamassa pian ja mietin että pitäskö electroni vaihtaa johonki muuhun.

  tackar! ihana lukee sun tarinoita juuri sieltä munki tulevista maisemista :)

  x mari

  VastaaPoista
 5. ihanalta näyttää. kyllä se pitää joskus itekin päästä käymään new yorkissa! c:

  VastaaPoista
 6. Semmosta haluisin kuulostella vielä, en nyt kuolemaksenikaan muista enkä löytänyt noista vanhoista postauksista, mitä niitä kattelin... Että ne sun kämppikset, tunsitko ne jo ennestään, vai tutustuitko siellä/miten oot yleensäkin tutustunut?

  Ja jos saa udella, niin onko sieltä löytynyt kettän mielitiettyä herrasmiestä vielä..? :)

  Joo ei tässä muuta, jatka samaan malliin, tää on ihan paras blogi. Ja musta on jotenki ihana, että ootte Mimmin kans eri puolilla maailmaa, mutta silti kirjottelette tätä :)

  VastaaPoista
 7. siis minkä takia muutit sinne? ooks töissä jossain vai mikä se syyy oli ja paljonks väkee tunsit?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kovasti tästä postauksesta! Haaveilen myös että muuttaisin edes tuoksi 3 kk sinne joskus ja on kiva tietää että esim. tuo Astoria on hyvä paikka asua :)

  VastaaPoista
 9. Kun kirjoitit tuosta kolmen kk viisumitta olemisesta ja pienen haisun saamisesta paikasta.. Millaisen haisun olet itse saanut? :) Kun olet kuitenkin vasta niin vähän aikaa ollut. Olisi muutenkin mukava kuulla omasta viisumistasi. Ymmärtääkseni teet töitä Suomeen, niin miten on viisumin saanti onnistunut?

  Vai oletko jo harkinnut naimisiinmenoa oleskeluluvan saamiseksi? :P (Oli sitten vitsi, jos joku ei sattunut tajuamaan)

  Lopuksi vielä: Nauti olostasi, Nyc on ihana.. Vähän liiankin <3

  VastaaPoista
 10. Hieno kirkko! Onko roomalaiskatolinen? Näyttää siltä.

  T: Jenni

  VastaaPoista
 11. Hei tytöt! Teille ihanaisille on annettu tunnustus osoitteessa http://bunnymode.blogspot.com/2011/02/gorgeous-blogger.html

  :)

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva kuulla hieman milta asuminen siellapain maailmaa nayttaa. Itse asun Kiinassa ja kaytannot taalla nayttavat olevan todella erilaiset verrattuna niin Suomeen kuin Yhdysvaltoihin. Toki myos riippuu etsiiko kolmekerroksista expatkotia vai pienta opiskelijaluukkua :)

  p.s. En ole varmaan ennen kommentoinut, mutta tykkaan kovasti teidan blogista ja asenteesta.

  VastaaPoista
 13. Hei olipa oikeesti tosi mielenkiintoinen postaus! Jotenki oon aina ajatellu että en lähtis itte USAan tai NYCiin ainaskaan, mutta pikkuhiljaa oon alkanu lämpenemään ajatukselle: ainaskin haluisin joskus käydä siellä. Vaihtoonkin lähdin aikanaan Englantiin enkä USAan sen takia että mulla oli vaan niin kielteinen asenne Amerikkaa kohtaan ylipäätään. On tosi hienoa lukea näitä sun juttuja sieltä!

  Ja vähänkö mäki haluan laulamaan virsiä englanniksi!

  Tiiän myös tunteen kun ei vaan yhtäkkiä osaakaan suomea enää niin hyvin, oli aivan kauheeta tulla vuoden Englannissaolemisen jälkeen takas Suomeen kun tuntu ettei kieli vaan toiminu yhtään. Ja nyt taas tuntuu että menee toisin päin: kun puhuu suomea koko aika niin englanti huononeen. Mut eiköhän ne kielet kuitenki päässä ihan tarpeeks hyvin pysy kun ne on kerran oppinu :)

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia! Laita kuvia teidän känpästä?

  VastaaPoista
 15. Ei vitsi miten ihana paikka ja postaus! Pieni kateuden tunnehan tässä tulee, mutta oon kuitenkin tosi ilonen sun puolesta :) Suunnitelmissa olisi mullakin muutto sinne Nyciin, mieluiten mahdollisimman pian lukion jälkeen. Mietin vain, että voisitko/osaisitko neuvoa jotenkin miten voisi löytää luotettavasti kämppiksen, kun en oikeestaan tunne ketään tuolta suunnalta? :/

  Ois mahtavaa jos jaksaisit vastata, ja kiitos tästä blogista tosi paljon! Tänne kun tulee lukemaan uudet postaukset niin tulee heti ilonen mieli! :)

  VastaaPoista
 16. tänne on ihan mahdotonta saada viisumia, jos ei ole tulossa opiskelemaan.
  Jos tulee töihin tarvitsee myös työluvan, ja sekään ei itsestään irtoa.
  Että toi pepin 3 kk:n systeemi on ihan hyvä, tosin asuntoa ei saa ilman kunnollista viisumia mistä tahansa hankittua.

  VastaaPoista
 17. Mulla on pankkikorttina Debit, mutta myös Electron on toiminut täällä oikein hyvin. Pitää vaan aina muistaa sanoa "credit" kun ne kysyy credit or debit. :)

  Mä tunsin Rachelin jo ennestään, koska oltiin tutustuttu täällä viime kesänä. Erikaa en tuntenut. Meillä on mennyt tosi hyvin ja molemmista on tullut ystäviä. Tytöt muuttavat erilleen vuokrasopimuksen päättyessä nyt keväällä, kun olen käymässä Suomessa, joten takaisin tullessani mullakin on uuden kämpän hakeminen edessä! IIIK! :)

  En tuntenut ihan hirveästi porukkaa etukäteen, jonkun verran kyllä. Nyt mulla on täällä aika paljonkin kavereita, on ollut jotenkin tosi helppo tutustua. Ja mitä miehiin tulee, niin on löytynyt oikein mukavia ja ei, en oo vielä menossa naimisiin! ;)

  Kämpästä en laita kuvia, oon luvannut sen kämppiksille! :)

  VastaaPoista
 18. asutko sä ihan vakituisesti nyt tuolla new yorkissa? :)

  VastaaPoista
 19. Hei
  Mielestäni et ole kertonut vieläkään, että millä rahalla/ työllä siellä pystyt elämään ja miten pääsit sinne noin vaan asumaan?
  Aika moni kun haluaisi myös tehdä noin, nii työkuviosi kiinnostaa siksi ja se, että paljonko kuukaudessa menee elämiseen siellä ?

  VastaaPoista
 20. Viisumeista asiaa:

  Voit olla maassa korkeintaan 3kk kerrallaan - kuinka ollakaan poistuttuasi maasta voit saapua vielä toiseksi 3 kuukaudeksi. Maksimi on 180 päivää.
  Tämä viisumi on turistiviisumi ja sillä ei saa työskennellä. Tällä viisumilla kämpän laillinen vuokraus, osoitteen laillinen muuttaminen maahan, pankkitilin saaminen, työluvan saaminen ja social security number eivät tule onnistumaan.

  Helpoin viisumi on opiskelijaviisumi - sillä työskentelminen laillisesti on kuitenkin lähes mahdotonta ja koulut Amerikassa ovat huomattavasti kalliimpia kuin esimerkiksi Euroopassa.
  Toinen vaihtoehto on hakea siirtoa ison yrityksen sisällä. Enpä muuten tiedä miten onnistuu tällä hetkellä esim. Nokian kanssa mutta isot pankit kuten hsbc, goldman sachs siirtävät aika paljon porukkaa mannerten välillä. Eli hyvään duuniin ja siirtoa anelemaan...

  Vaihtoehto saada paikallinen työpaikka sponsoroimaan ulkomaisen henkilön viisumit sekä lakikulut on yhtä utopistinen ajatus kuin esimerksi rauha lähi-idässä. Eli starbucksin kassallekaan ei mennä ihan noin vain töihin.
  Jos haluaa saada työluvan ja viisumin Amerikkaan tarvitaan kolme asiaa: 1)rahaa 2)lakimies 3)erikoisosaamista. Jos sulta löytyy nämä kolme asiaa, olet aika vahvoilla jo.

  Mulla on tällä hetkellä 1 vuoden viisumi takana, 2 vuoden viisumi (3vuoden coveragella ja mahdollisuudella hakea green cardia) edessä. Kyseisellä viisumilla olen onnekkaasti oikeutettu työskentelemään missä tahansa haluan, ilman minkäänlaista sponsorointia eli olen kuin olenkin samassa asemassa Amerikkalaisten kanssa.
  Pankkikortin saa, kun kävelee konttoriin ja hakee sen. Sulta täytyy löytyä social security number (SSN), viisumi ja todistus siitä että sulla on työpaikka maassa. Ei niin hirveen vaikeeta siis enää koko viisumiprosessin jälkeen.

  yhteenvetona:

  Jenkkeihin täytyy oikeesti haluta, muuten viisumiprosessi on aivan liian kivulias, kallis ja turha.

  btw - suomen amerikan suurlähetystön attitude ainakin meidän tapauksessa vuosi sitten oli täysin järkyttävä. Suosiolla käveltiin sitten American Embassyyn Lontoossa ja saatiin superhyvää ja nopeaa palvelua!

  VastaaPoista
 21. KIITOS ANONYYMI! Nää asiat mäkin halusin sanoa, mutten uskalla koska en tiedä niistä tarpeeksi! :D Kaikille olen kuitenkin sanonut: Hommatkaa hyvä lakimies jos tänne haluatte! :D Mulla on myös tuttuja täällä opiskelemassa Suomesta, niiltä olen kysellyt jonkin verran.

  Mitä omiin raha-asioihini tulee, niin en niistä aio puhua. Olen miljoonasti sanonut, että työni on Suomessa ja työni on More To Love. En tee Jenkeissä töissä kenellekkään paikalliselle.

  Tsemppiä kaikille jotka tänne haluavat, voin kertoa paikan olevan kaikkien niiden kyynelten ja hikipisaroiden arvoinen! :)

  Kotini on tällä hetkellä Queensissa ja Kalliossa. :) Työni on Suomessa ja olenkin tulossa ensi kuussa sinne!

  VastaaPoista
 22. Oii, nyt tekee vielä enemmän mieli tuonne ! oih, ja tää blogi on niin ihana. Oon seurannu tätä blogia tosi kauan ja oon ihan myyty. Käyn suunnilleen joka päivä kattomassa tän ja lukemassa monta kertaa läpi. että olen ihan koukussa:)

  VastaaPoista
 23. Eli sä olet siis siellä sen luvallisen 3kk (ja siksi tulet nyt käymään Suomessa?), jos näin, niin kuinka saat asunnon vuokrattua sitten kun menet takaisin? Tuli vain mieleen...:D

  VastaaPoista
 24. Heippa Peppi!
  Kiitos kivasta postauksesta, oli kiva saada tietää näistä asioista :) Sanoit tuossa juuri, ettet halua puhua raha-asioista, MUTTA haluaisin silti kysyä (ethän pahastu!): Voisitko edes sanoa paljonko rahaa kuluu siellä suhteessa siihen mitä täällä Suomessa?

  Olen ollut aika Amerikka-vastainen jostain syystä aina, mutta viime aikoina ihmeellisten sattumien ja amerikkalaisten kaverien takia olenkin alkanut miettiä että olisi kiva viettää siellä aikaa enemmän. Opiskeluvaihtoehtoja ym. olisi muutama ensi syksystä alkaen siellä. Kuitenkin aina kuulee kuinka elinkustannukset Nykissä on törkyisot ja kun itse kävin siellä syksyllä yllätyin myös vähän siitä että esim. ravintolassa syöminen ei ollut niin edullista kun olin kuvitellut (tippeineen ja veroineen).

  Ymmärrän ihan täysin että raha-asiat on yksityisiä, mutta auttaisi kovasti jos pystyisit kertomaan pärjääkö siellä samanlaisella summalla kuin Suomessa vai kuinka paljon enempään kannattaisi varautua. Tiedostan myös että kulutustottumukset voi olla eri ihmisillä ihan erilaiset, mutta kaipaisin silti jotain osviittaa (meneekö siellä vähän/puolet/kaksi kertaa enemmän tms.)?

  Kiitos tosi paljon jo etukäteen ja kirjoittele ihmeessä jatkossakin näitä, mua ainakin kiinnostaa tosi paljon! Olisi myös kiva kuulla amerikkalaisesta deittailukulttuurista (onko se tosiaan niin erilaista kuin täällä?). Tuli muuten mieleen myös, että ootko miettinyt aloittaa jotain harrastusta siellä?

  Ai niin, ja anteeks tästä ylipitkästä kommentista!

  VastaaPoista
 25. Kuten oon sanonut, mun työ on Suomessa ja tää tarkottaa että vaikka asuisin missä tahansa päin maailmaa, käyn Suomessa useamman kerran vuodessa ja olen välillä pidemmänkin jakson. :) Meillä on lukijoille juhlat 25.3.2011 ja alkaa iso työprojekti, joten tulen viihtymään Suomessa jonkin aikaa!

  Lauraah: Tänne vaan! :D Kiitos ihana!! <3

  VastaaPoista
 26. Nycissa oon pärjännyt ihan samanlailla kuin Suomessakin, ehkä vielä vähän paremmin on jäänyt rahaa. Listasinkin joskus kuluja:

  Julkisten lippu viikossa: $29
  Unlimited liittymä kuukaudessa: $60 (sisältää myös tekstarit Suomeen, joten todella hyvä)

  Tossa on nyt tollaset välttämättömät, en keksi muuta.
  Julkisten lippu on tosiaan reilu 100 dollaria kuukaudessa, joka on PALJON mutta toisaalta niitä käyttää päivittäin.

  Matkavakuutukset kannattaa olla kunnossa.

  Oon käyny paristi salilla kämppikseni kanssa ja esim. suomalainen kirkko järkkää joogaa kerran viikossa! Täällä on muutenkin hyvin aktiivinen toi suomalaisten porukka, tekevät paljon retkiä yms. yhdessä. Valitettavasti en oo ite kerennyt osallistua. :)

  VastaaPoista
 27. Hei
  Mut kerro et paljonko on minimi-maksimi menot kuussa esim ruokaan tai kaikkiin muihinkin yhteensä ?
  Tää on kaikille sinne tuleville ylitärkeä tieto !!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 28. Niin ja kuinka paljon kannattaa säästöja varata per kuukaus tms

  VastaaPoista
 29. Hei nyt oikeesti. :D Minimit ja maksimit riippuu täysin omista kulutustottumuksista ja siitä paljonko sitä rahaa on käytettävänä. :) Annoin teille hinnat bussilipusta, puhelinlaskusta ja tietenkin riippuu paljonko teidän asumisenne maksaa. Se paljonko kulutatte ruokaan, shoppailuun, elämiseen yleensä on hyvin pitkälti teistä kiinni. Hintataso on suhteellisen samaa kuin Suomessa. Mä en oikeasti osaa tän enempää antaa vastauksia.

  VastaaPoista
 30. hei haluutko heittää keltä toi sun phone plan on? onko se monthly plan vai pay-as-you-go? muttei mitää contracteja eihä? itelläki semmonen hakusessa, ja t-mobilen suuntaan ainaki kallistumassa :)

  thänks, ja sori vaivasta :D

  VastaaPoista
 31. mulla on at&t ja ne aina automaattisesti velottaa multa ton $60 (tai nyt itseasiassa taisin ottaa sen $75 jossa on kans netti) kortilta ja on toiminut ihan hyvin. Ei oo sopimusta. :) Jostain syystä meillä ei himassa kuulu kunnolla puhelin ja ärsyttää, kun ei oo kuuluvuuksia. :D

  VastaaPoista
 32. Puhelinliittymista Verizon toimii parhaiten kaupungissa. Kamppien hinnoista voisin omalla kokemuksellani sanoa, etta helposti pitaa maksaa vahintaankin saman verran, mita peppi ilmoitti. Turistina ei voi tehda virallisia vuokrasoppareita, joten kimppakampat tms. lienee paras vaihtoehto. Jos viisumiasiat on kunnossa ja haluaa asua yksiossa mukavalla alueella, kannattaa varautua maksamaan 1500 dollarista ylospain.

  VastaaPoista
 33. Mäkin oon kuullut Verizonista hyvää! :)

  Joo kämpät on kalliita jos haluaa itekseen asua, sen takia täällä nuoret asuu hyvin pitkälti kimppakämpissä! :)

  VastaaPoista
 34. hmm siis eikös kuitenkin pidä sanoa "debit" eikä "credit" kun maksaa visa electronilla tai debitillä? credit menee velaksi, debit otetaan olemassa olevasta rahasta. näin ainakin mulla on ollut vikat 10vee! asia tietty eri jos on luottis siinä samassa kortissa ja haluaa tuhlata siltä puolelta.
  kivoja nää poustaukset.

  VastaaPoista
 35. täällä debit tarkoittaa paikallista pankkikorttia, eikä sillä mene edes läpi kansainvälinen kortti (ainakaan mulla) ja mun suomalainen debit + electron molemmat menevät läpi vain sanomalla credit. vaikka suomessa siis ovat pankkikortteja. :)

  VastaaPoista
 36. Kiitos Peppi kun vastasit! :)
  Ei tosiaan kiinnosta palkkasi tms. sen enempää mutta oli kiva saada jonkinlaista osvittaa, kun kaikkea kuulee...

  Olen itse siinä tilanteessa että kuviot on ihan auki kesästä alkaen ja vaihtoehtoja on niin monia, opiskelua, töitä, reissaamista, Suomessa tai jossain muualla. Siksi on kiva kuulla sun juttuja sieltä kun NY olisi yksi aika kiinnostava vaihtoehto! :)

  VastaaPoista
 37. ahoo! eirkoista. mulla on toiminut kaikkialla maailmalla tosiaan visa electron, tai no, euroopassa, aasiassa, etelä-amerikassa piti sanoa aina "debit", mut siitäki on vuosia aikaa... hyvä tietää.

  VastaaPoista
 38. Hei
  Aika kiva lukea miten ihanaa sulla on siellä nykissä ja itse kun haluaisi myös sinne, niin et suostu kertomaan, että paljonko rahaa kuluu ruokaan KESKIMÄÄRIN kuukaudessa, ei meitä kiinnosta sinun ruokalaskun yksityiskohdat, vaan noin haarukka.
  Tämä kun sattuu olemaan toiseksi tärkein tieto vuokran jälkeen ! En ymmärrä itsekkyyttäsi tässä asiassa kun emme kysy palkkaasi tai säästöjäsi vaan keskimääräisiä arvoja...

  VastaaPoista
 39. Itsekkyyteni? Minä en pidä kirjaa ruokamenoistani tai muutenkaan menoistani sen kummoisemmin, pahoittelut siitä. Syön paljon ulkona, joten on todella vaikea antaa mitään haarukkaa. Kaikkein eniten mulla kuitenkin menee rahaa ruokaan täällä, juurikin tuon ulkona syömisen takia. Tykkään myös kokkailla paljon kotona, keskimääräinen kauppalasku muutamiksi päiviksi sisältäen leivät, murot yms. on n. 30-40 dollaria. Mielestäni rahaa täällä menee hyvin pitkälti samanlailla kuin Suomessa, mutta täälläkin on isot hintaerot ruokakaupoissa esim. Manhattanilla ja jossain muualla.

  Täytyy myös rehellisesti sanoa, että jos saan oikeasti kommenttia ja mua kutsutaan ITSEKKÄÄKSI sen takia etten osaa antaa haarukoita asioista jotka ovat melkosen henkilökohtaisia (ottaen huomioon, että toinen ihminen voi pärjätä 30 dollarilla viikossa ja toisella voi mennä 400 dollaria viikossa samaan asiaan) niin eipä kauheesti huvitakkaan antaa mitään neuvoja sulle. :)

  VastaaPoista
 40. Hei
  No jospa kyselisit kämppiksiltäs mitä heillä menee keskimäärin tai jotain ja sitten heität jonkin hinta-arvion ??
  On itsekästä jos ei suostu puhumaan raha-asioista- niin kuin viimeksi sanoit perusteluksi. Avulias hintojesi lista muista menoista on vaan täysin turha jos joku tulee sinne tietämättä ruoan hintavuutta ja sitten näkee nälkää... Mielestäni se on pelkkää itsekkyyttä jos ei halua auttaa, vaikka niin moni kysyy samaa asiaa!

  VastaaPoista
 41. Moi
  Voisitko mahdollisesti sanoa että onko ruokamenot kuukaudessa esim. 300e tai 500e tai lähempänä tonnia ?
  Täähän voi oikeesti kaataa koko matkan, niin mäkin ihmettelen miksi et kerro ? Mut kiitos hienoista kuvista ja muista hintatiedoista !!

  VastaaPoista
 42. Hei kerro kun tiedät....
  että eikö tarinat kahvikupposesta New Yorkissa ole sitä luokkaa, että ne on tähtitieteellisiä hinnaltaan ? Vai onko se vaan elokuvissa....

  VastaaPoista
 43. Ja hei hyvä kysymys tuo kahvikupponen! Mun käsittääkseen ovat aika samaa luokkaa kuin Suomessa? Voin myös olla väärässä, en itse juo kahvia ollenkaan. Limut ja teet on ainakin aika samaa hintatasoa. :)

  VastaaPoista
 44. Kysyin paikalliselta kaveriltani ja hän arveli ruokamenojensa olevan n. 400 dollaria kuukaudessa.

  VastaaPoista
 45. Nää jenkkijutut on tosi mielenkiintoisia! Millä viisumilla oleskelet siellä? :)

  VastaaPoista
 46. <3 Ihana postaus - ja kaipuu tuohon kaupunkiin kasvaa kasvamistaan...

  VastaaPoista
 47. menot NYC.

  heh. päädyin laskemaan menoja ja tulin siihen tulokseen että menoja on just niin paljon kun on rahaa.
  Meillä vuoraan kuluu FIOSin,asuntovakuutuksen, sähkölaskujen, AT&T paketin ym kanssa reilut 3000 dollaria.
  Sen lisäksi matkakustannukset, ruoka, leffa, ulkonakäynnit, vessapaperi sun muut niin kyllähän siinä rahaa saa kulumaan ilman et tarvii shoppailla edes fifth avenuella.

  Ruoassa on paljon eroja - esim. processed food on sikahalpaa ja whole foods marketin melonimix maksaa 8dollaria. jos pystyy vetämään tacobell diettiä, pärjää hyvin 10dollarin ruokabudjetilla per päivä.

  jenkeissä kaikki tulee with hidden costs ja jokaisen tuotteen hintalapun päälle lätkäistään aina verot päälle.

  Mielestäni kukaan ei ole velvollinen kertomaan näitä asioita blogissaan - päinvastoin. Eihän blogin kirjoittaja itsekään tiennyt mitä mikäkin maksaa ennen kuin itse kokeili... varmasti jokainen osaa googlata paikallisten ravintoloiden ruokalistoja, ja esimerkiksi walmartin webbisivuja et saa jonkinlaista haisua siitä mitä mikäkin maksaa :)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.