moretolove

white

white

keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Oikeasti..

Jos jokin on varma, niin se on varma että tällaista ei voi mitenkään hyväksyä.
"We take good care of her, she is a family pet"...


Niin järkyttävää, kyyneleet vaan haluu.

Oon aina unelmoinut, että pääsen Afrikkaan ja saan viettää aikaa norsujen parissa. Ne on mun mielestä ihan uskomattoman kiehtovia ja upeita eläimiä.

Toivottavasti villieläinten käyttö sirkuksissa kiellettäisiin kaikkialla.

Lisää juttua täällä.

42 kommenttia:

 1. huh en muista millon oisin viimeks itkeny.
  nyt sit itkin. ihan kamala video, en pystyny ees kattomaan loppuun

  VastaaPoista
 2. http://www.stara.fi/2011/03/27/miljoonia-kiljuvia-sikoja-haudattiin-elavalta/

  itse itkin eilen ton videon takia..
  oliko se tosiaan niin, että ihminen on älykkäin olento maanpäällä?!

  Maria

  VastaaPoista
 3. Hyi kamala. Pystyin katsomaan noin kymmenen sekuntia. Ja mä en ymmärrä sitä, että minkä ihmeen takia tollaset tilanteet on edes kuvattava? Tuntuu, että vaikka olisi kuinka monta järjestöä ja seuraa eläinrääkkäämistä vastaan, niin näitä tilanteita ja videoiota on silti IHAN liikaa.

  VastaaPoista
 4. Ei oikeesti, mitä noi ihmiset aattelee! Siis eihän toi voi olla laillista!!!!

  VastaaPoista
 5. Ei voi sanoin kuvailla miten paha olo tulee, kun kattoo kun pieni saa selkäänsä. Eihän se raukka tehny yhtään mitään noille! Eihän se pysty edes puolustautumaan.. Sillä olis kyllä syytä hermostua - ja kunnolla. Noilla kaikilla eläimillä olis.
  Tekis mieli vaan mennä ja helliä. Sanoa, että kaikki kyllä järjestyy ja että ne pääsee pois.

  Noiden ihmisten pitäis kokea se, mitä ne noille eläimille tekee.

  VastaaPoista
 6. Femmi:Eihän mitkään eläisuojelujärjestöt pysty tulemaan toisten ihmisten koteihin ja työpaikoille jatkuvasti seuraamaan,ei edes sirkukseen tms.
  Ikävä tosiasia on,että eläinrääkkäystä tulee olemaan niin kauan kuin on ihmisiä.Siihen ei auta mikään kasvatus,eikä järjestöt.
  Toki kaikilla järjestöillä on paikkansa,ehdottomasti, ja hyvä kasvatus yleensä estää ihmisiä tekemästä tällaista.Mutta ei aina.

  VastaaPoista
 7. Mulle riitti pelkkä uutinen, jonka eilen luin. Rakastan elefantteja yli kaiken (siin on varmaan tää koko-juttu, kun ollaan kaikki isoja!) ja haluaisin joskus nähdä livenä HYVINVOIVAN elefantin. Oon tosi kriittinen eläintarhoja kohtaan, ihan niinku tehotuotantoakin... En oo kettutyttö enkä kasvissyöjä, mutta eläimiä rakastan yli kaiken.
  Miten jollain ei ole sydäntä? Miten kukaan pystyy toisen ihmisen TAI eläimen satuttamiseen......

  VastaaPoista
 8. Järkyttävää. Olen käynyt Etelä-Afrikassa Elephant Sanctuaryssä, jossa mm. sirkuksista pelastettuja elefantteja ja norsuja, joiden emot on salametsästäjät (nykypäivänä siis) tappaneet norsunluun takia ja poikaset olisivat kuolleet ilman pääsyä tuonne turvaan. Elefantin poikaset elävät suunnilleen saman aikaa emojen / lauman kanssa, kuin ihmisetkin, eli aikuisuuteen. Ihmisen julmuus on todella järkyttävää.

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa, että puutuitte tähän aiheeseen!!! Tätä tapahtuu ja tulee tapahtumaan valitettavan paljon, mutta upeaa, jos pystytte kiinnittämään ihmisten huomion näihin julmuuksiin ja lisäämään omalta osaltanne ihmisten tietoisuutta näistä kauheuksista. Rakastan eläimiä yli kaiken ja tällaisen näkeminen saa kirjaimellisesti voimaan pahoin!! Itku tässä tuli kesken työpäivän.. :'( Kyllä muistan taas antaa extra rutistukset omille koirille tänä iltana..

  VastaaPoista
 10. toihan oli ihan kamalaa:o ! en tykänny:(

  VastaaPoista
 11. Mä en een uskaltanu kattoo. Itken aina jos jossain leffassaki eläimelle tapahtuu jotain, vaikka siis eihän se niissä oikeasti tapahdu. Ihan hirveetä tollanen :(

  VastaaPoista
 12. Mä en een uskaltanu kattoo. Itken aina jos jossain leffassaki eläimelle tapahtuu jotain, vaikka siis eihän se niissä oikeasti tapahdu. Ihan hirveetä tollanen :(

  VastaaPoista
 13. Tarkoitin just tolla mun kommentilla sitä, että vaikka järjestöjä ja muita on paljon, niin silti nekään ei pysty estämään tällasia.

  Pahalta tuntuu tuokin, että tämäkään norsu ei tehnyt mitään pahaa. Niinkuin ei tehneet nekään possut joista oli video netissä. Totakin raukkaa hakattiin näköjään "huvin vuoksi". Ymmärrän norsu on iso eläin ja sitä vastaan täytyy puolustautua jos se hermostuu tai rupeaa aggressiiviseksi, mutta sitä tilannetta varten on nukutuspiikit ja muut ammattimaiset välineet, eikä sillonkaan ruveta toista hakkaamaan!

  Kenelle eläimet voi mennä kertomaan että niillä on paha olla ja että niitä sattuu? Ei kenellekkään ja se tekee tästä vielä kamalampaa

  VastaaPoista
 14. Joo, siis tää on jotain aivan totaalisen kamalaa. Kaikki väärydet maailmassa on kauheita, mutta toi on jotenkin niin... sydäntäraastavaa. Viaton eläinpolo, joka ihmisiä viihdyttää jossain paskasirkuksessa, ja palkkana tämä. ihan oikeasti, mä en itse pysty näitä videoita kattomaan, mutta musta on oikein, että tälläset asiat videoidaan; ihmiset valveutuu, näkee omin silmin, eikä vaan lue kaikkien muiden uutisten lomasta.

  tuntuu kyllä niin pahalta, ettei voi sanoin kuvailla.

  VastaaPoista
 15. Femmi, ei se kuvaamatta jättäminen tosiasiaa poista, sehän tarkottaa vaan, että silmät suljetaan tällaiselta.

  VastaaPoista
 16. Ihmisellä täytyy olla päässä jotain vikaa, jos pystyy tekee eläimille noin :/

  VastaaPoista
 17. aivan järkyttävä. Noi hoitajat purkaa vaan omaa pahaa oloaan hakkaamalla noita norsuja, voi luoja kun tää sai mut vihaseks. en ymmärrä miten ihminen voi olla noin idiootti. hemmetti jos täytyy hakata jotain niin hakkaa sitten vaikka nyrkkeilysäkkiä, mut ei mitään elävää, joka tuntee sen kivun. tai hakkais saakeli itteensä.

  VastaaPoista
 18. Toivottavasti kukaan ei nyt ymmärrä tätä väärin, mutta ehkä tuo videon toiminta ei ole aivan niin raakaa kuin näyttää...(Vaikka se näyttääkin kyllä kamalalta.) Ymmärtääkseni norsuilla on aika paksu nahka ja ne eivät tunne kaikkea ihan samalla tavalla kuin esim. koirat tai hevoset. On kuitenkin kamalaa, jos eläin on kahlittuna koko ajan. En juurikaan tiedä norsujen hoidosta mitään, mutta aika töykeältä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 19. Niin, tommosia videoita löytyy ihan niistä naudoista, kanoista, sioista ja muista mitä pistätte suuhunne päivittäin.

  Tää koko postaus (ja osa kommenteista myös, valitan) vaikuttaa hiukan "tekopyhältä".

  Tuliko tää sirkuseläinten kohtelu jollekkin jotenkin yllätyksenä? Mites turkistarhaus ja edelleenkin kaikki ne eläimet mitä syötte päivittäin?

  Asioita joita ei nää (tai ei halua nähdä) ei tule ajatelleeksi. Out of sight out of mind.

  Tarkotuksenani ei ole jälleen olla "yksi ärsyttävä anonyymi", vaan herätellä vähän. Hiukan nimittäin ottaa päähän se että osa täällä voivottelee yhden elefantin kohtaloa ja sen jälkeen voidaan hyvällä omatunnolla mennä esim. mäkkiin syömään hampurilaista.

  VastaaPoista
 20. Oon niin samaa mieltä ton anonyymin kanssa hieman tekopyhistä kommenteista. Joo, on törkeää että eläimiä kohdellaan näin ja itku tulee silmään vähän paatuneemmallakin ihmisellä, mutta jotenkin ne silmät pitäisi avata myös eläimille täällä Suomessakin..

  Sama kun Peppi vieraili pentukaupassa jonka jälkeen sai kuulla mistä oloista ne pennut on ja mitä niille tapahtuu kun kukaan ei niitä osta, niin sitten oltiinkin hiljaa.

  Mun mielestä suurin vääryys mihin on helpointa puuttua konkreettisesti on ne tehotuotantoeläimet. Eikä se tarkoita että pitäisi alkaa kasvissyöjäksi - välttelee vaan broileria ja possua, ja nautaa saa ostettua luomuna. Ravintoloissa voi kysyä mistä heidän lihansa ovat, ja ilmaista oman kantansa tehotuotantoon jättämällä tilaamatta sen kana- tai possuruuan. Suomessa kaavaillaan jo nyt kymmenien tuhansien sikojen sikaloita (nykyään taitaa olla 3000-5000 normaali koko) jolloin sikalatkin muuttuvat tehotuotannoksi, kuten broilertilat. Kuinka hyvää, yksilöllistä hoitoa tällöin yksi sika saa? Kun niiden olot ovat jo nyt vastenmieliset.

  Jenkeissä tuo tehotuotanto on viety äärimmilleen, kun ihmiset mässäilevät siellä lihalla mielin määrin. Fakta vain on se, ettei eläimiä vaan kohta enää riitä kaikkien lautasille ja kasvisruokailua on lisättävä. Olisi hyvä jos heräisi ensin omiin ruokailutottumuksiin ja sitten voivottelisi sirkuseläinten oloja.. Tietysti näitä pitää tulla ilmi ja tietysti tästä on noustava haloo, mutta kummasti ihminen säälii aina eniten niitä omasta mielestä sympaattisia eläimiä, kuten tässä tapauksessa tuota norsua. Mitä siitä, jos se omalla lautasella oleva broilerin rintafilee on elänyt surkean elämän jatkuvissa kivuissa, ja lopulta teurastettu kaikkea muuta kun inhimillisesti.. (jotkut broilerit välttävät kaulan katkaisun rimpuillessaan, jolloin ne keitetään elävältä).

  Terveisin toinen ärsyttävä anonyymi

  VastaaPoista
 21. Mun mielestä ei ole tippaakaan tekopyhää ottaa selvää asioista ja ottaa niihin kantaa. Tää video kosketti mua ja halusin näyttää sen teillekkin juuri siitä syystä.

  Kuinka moni täällä on esimerkiksi tietoisia siitä, että mä kierrätän lähestulkoon kaiken mahdollisen ja pyrin yleensä käyttämään luomutuotteita? Kuinka moni on tietoinen, että lopetin teininä lihan syönnin, koska hengailin niin paljon navetassa syöttämässä lehmiä ja sain tietää, että ne oikeasti tapetaan sen takia, että ihmiset saa lihaa. Mun vanhemmat joutui istuttamaan mut moneen kertaan alas ja selvittää mulle asioita, ennenku suostuin pistämään lihaa suuhuni ja ymmärsin miten homma toimii. Kuinka moni on tietoinen, että boikotoin nuorena monta vuotta tuotemerkkiä nimeltä Rainbow, koska luin heidän toimintatavoistaan ja olin niitä vastaan? Ei kovin moni.

  Mulla on paljon mielipiteitä näistä asioista ja monista muistakin asioista. 26 vuoden aikana oon löytänyt omat tapani auttaa, ottaa kantaa ja toimia.

  Syön lihaa kyllä ja jos se tekee minusta tekopyhän jonkun mielestä, niin tehkööt.

  Me ihmiset teemme paljon "syntiä", koska emme välttämättä tiedä kaikista asioista. Mä menin pentukauppaan tietämättä niistä kauheuksista, mutta kun te rupesitte mua valistamaan, niin menin myös itse nettiin ja rupesin lukemaan toiminnasta. Näin se juuri tapahtuu - joku tietää -> hän valistaa ihmistä joka ei tiedä.

  Haluaisin tässä kohtaa muistuttaa, että me Mimmin kanssa ollaan molemmat myöskin ihan tavallisia ihmisiä, joilla on ihan tavalliset mielipiteet ja ajatukset.

  Jos joku asia minua koskettaa ja tulee tunne, että haluan sen teidän kanssa jakaa, niin sen myöskin teen.

  Jos se teistä jotain ei miellytä, niin se ei ole minulta pois.

  Kiitos. :)

  VastaaPoista
 22. En ymmärrä miten tollasia ihmisiä päästetään eläinten lähelle. Yliherkkänä ihmisenä itkin jo ekan 10 sekunnin sisällä.. On surullista nähdä miten eläimet joutuu kärsiin ihmisen huvin vuoksi.

  VastaaPoista
 23. Ihan kammottavaa.. Yks iso kysymys tuli mieleen; miksi noi tyypit lyö noita? Esim toi elefantti-raukka ei tee mitään (käyttäydy aggressiivisesti/yritä hyökätä "hoitajien" kimppuun) miks se "ansaitsis" noi lyönnit!

  En tiedä voinko sanoa et onneks, olin koneella jossa voi kattoa videoita (kotikoneella netti niin prkl hidas et yleensä en saa teidän blogia auki ollenkaan!). Mut tavallaan sanon et onneks. Karmeeta kuitenkin.

  Toivottavasti kovin monet ei nyt ymmärrä mua väärin!

  VastaaPoista
 24. Ei voi ymmärtää kuinka näin voidaan tehdä. Oon oikeestaan ihan sanaton.

  VastaaPoista
 25. Mite joku voi ees tehä tätä :"((

  VastaaPoista
 26. ihan hirveetä rääkkäystä...näkee kuinka tyyppi hakkaa tuota norsu parkaa kaikilla voimillaan ja muutkin eläimet saavat osansa...järkyttävää =(
  nasu86

  VastaaPoista
 27. Joo aikamoisia kommentteja noilta kahdelta anonyymilta. On aivan eri asia, että hakataanko jotain eläintä säännöllisesti tarkoituksena aiheuttaa kipua jne, kuin että kasvatetaanko eläimiä teuraaksi EU:n valvonnan alla. Tuo oli eläinrääkkäystä.

  Anot taitavat kuulua tähän porukkaan, joiden mielestä on ihan hyvä juttu mennä yöllä pimeessä sikalaan, räpsästä kaikki valot päälle ja tappaa samalla muutama sika sydänkohtaukseen pelästyksestä. Sitten juoksennella siellä ympäriinsä metalliesineitä jne kolistellen aiheuttaen lisää pakokauhua ja eläinten tallautumista ja muuta stressiä. Hienoa, kyllä kannatti ja osotettiin kivasti mieltä ja kyllä rakastetaan eläimiä. Hyvä idea teistä on varmaan myös se, että mennään minkkiturkistilalle ja avataan luukut että ikänsä vankeudessa eläneet eläimet pääsevät vapaaksi luontoon, josta aiheutuu se, että useat heistä kuolevat ennenaikaisesti nälkään tm, koska eivät osaa selvitä luonnossa. Ne jotka selviävät, syövätkin sitten muita eläinkantoja lähes sukupuuttoon, koska ovat petoja, eivätkä noissa määrin kuulu luontoon. Te ihmiset olette pahimpia eläinrääkkääjiä ja luonnontuhoojia, mitä maa päällään kantaa. Muuttakaa päiväntasaajalle, niin se lähivihannesten syönti on oikeesti järkevää. Te ootte tekopyhiä noiden kasvisihannointien kanssa täällä Suomen korkeudella. Mitenkähän niitäkin saataisiin teille kasvatetuksi, kun haluaisitte sulkea ydinvoimalat? Teidänkaltaisillanne ihmisillä ei ole mitään käsitystä siitä, mikä on asioiden oikea laita, vaan teidän mielipiteenne pohjautuvat väärälle tiedolle, populismille ja harhaluuloille. Lopettakaa luonnon terrorisointi kiitos!

  VastaaPoista
 28. Tämä ensimmäinen ärsyttävä anonyymi voi vaan sanoa että Luonnonystävä on täysin väärässä ainakin mun suhteen. En ole kasvissyöjä enkä mikään kettutyttökään, mutta alotithan lauseen sanoilla "Anot taitavat kuulua..." enkä mä tosiaan kuulu, joten se siitä.

  Mun pointtina oli vaan yrittää ehkä saada aikaan keskustelua (mikä tapahtuikin) asiasta.

  Ja onko yhden norsun kärsimys jotenkin tärkeämpi kuin just esim. tehotuotannossa kärsivien esim. sikojen? Miksi? Siksikö koska me kaikki nähtiin pienenä dumbo ja elefantit on vaan niin ihania ja söpöjä? Onko eläimen satuttaminen ruoaksi hyväksyttävämpää kuin eläimen satuttaminen "huvikseen"?

  Peppi, muuten hyvä ja hyvin perusteltu vastaus, mutta älähän nyt heti oo hyökkäyskannalla kun tulee negatiivista kommenttia. En missään vaiheessa kuitenkaan sanonut ettet jotenkin "sais" postata mitä ikinä haluatkaan. Ja eikö se ole nyt tän postauksen rikkaus, että täältä löytyy vähän erillaisiakin kommentteja kuin "voi norsu parkaa"? :)

  VastaaPoista
 29. Non huh millaista bullshittiä tuli luonnonystävältä. Taitaa olla oma lehmä ojassa.

  Eläintenkasvattaminen teuraaksi (oli sitten EU:n alla tai ei) tai elefantin hakkaaminen on molemmat ihan yhtä lailla eläinrääkkäystä. Mun mielestä on ihan naurettavaa edes väittää muuta, olisi mielenkiintoista nähdä miten todistat, ettei eläimen kasvattaminen teuraaksi ole eläinrääkkäystä. Jos vain se possu osaisi kertoa mitä mieltä on asiasta.

  Ilman eläinoikeusaktivisteja ei tämäkään norsutapaus olisi tullut yleisön tietoisuuteen.

  VastaaPoista
 30. "On aivan eri asia, että hakataanko jotain eläintä säännöllisesti tarkoituksena aiheuttaa kipua jne, kuin että kasvatetaanko eläimiä teuraaksi EU:n valvonnan alla. Tuo oli eläinrääkkäystä."

  Minä taas sanoisin, että myös eläinten kasvattaminen teuraaksi EU:n "valvonnan" ja minimimääräysten alla on eläinrääkkäystä. Toki se ei ole sama asia kuin eläimen hakkaaminen kivun aiheuttamiseksi, mutta se on silti eläinrääkkäystä.

  Ja oletko tosiaan sitä mieltä, että nämä turkiseläimiä vapauttavat ihmiset ovat pahimpia mahdollisia eläinrääkkääjiä? Tulepa pois sieltä tynnyristäsi ja googleta pari videota niistä oikeista eläinrääkkääjistä. Ja koska vaikutat erittäin pahasti provosoituvalta yksilöltä, niin kerron jo etukäteen, että en kuulu näihin eläinaktivisteihin. En myöskään pidä heidän kaikkia toimiaan oikeutettuina (kuten mainitsemaasi eläinten vapauttamista), mutta se että väität heidän olevan "pahimpia eläinrääkkääjiä mitä maa päällään kantaa" on aika paksua.

  VastaaPoista
 31. onpa muuten niin kamalaa, ettei ees uskalla kattoa. hyi.

  VastaaPoista
 32. onpa paljon keskustelua herättäny, hyvä ! tossa videollakin Annea hakattiin aivan syyttä, se seiso paikallaan ja sai kärsiä siitä. Itku kurkussa katoin ton. Ihminen on siis se älykkäin eläin. Vit(insert kirosana here) oikeesti, miks eläimiä kohdellaan noin ? Tuottaa vissiin suurta tyydytystä antaa muiden kärsiä. Ja ihan sama onko kyseessä yks norsu vai kaks sataa minkkiä, jotka elää kuollakseen.

  VastaaPoista
 33. Mielestäni tämä blogi on täysin epätasapainossa, kun puhutaan eläinrakkaudesta ja lihansyönnistä aivan kuin ne voisivat kulkea käsi kädessä. Vaikka kuinka tuotanto-olosuhteet olisivat hyvät, niin eläinrakkaalle on selvää se, että ystävää ei syödä. Ei lyödä, eikä syödä.

  VastaaPoista
 34. Toi on ihan kauheeta:(

  VastaaPoista
 35. Mä niin toivoin että tää olis päättyny siihe että norsu olis rynniny noiden ihmisten päälle, potkassu tai purru, mut ei. :( se ei uskalla puolustautua. Tekis mieli mennä noiden ihmisten koteihin yöllä ja hakata niitä vähän haravalla, potkia jalkaan täysillä ja iskeä nenään. Eihän toi norsu tehnyt YHTÄÄN MITÄÄN. Ja sama noi muut eläimet tossa lopussa. Itselläni on koiria, kissoja ja hevosia ja en voi sietää tämmöstä, koko ikäni kun oon eläinten kanssa tekemisissä ollu. Toivottavasti tää video levii paljon ja saa eläinsuojeluyhdistykset puuttumaan asiaan ja ottamaan noi eläimet pois tolta sirkukselta, toivottavasti jopa lakkauttamaan koko sirkuksen. Yhtä mun hevosista on pahoinpidelty entisten omistajien aikaan ja kyllä sen siitä vieläkin näkee. Se puree ja potkii, ettei ihmiset uskaltais tehdä sille pahaa. Karsinaan se ei edes päästä ilman että sitä syöttää. Eläinrääkkäys jättää aina jälkiä eläimeen, oli se sitten kissa tai norsu, mutta noi eläimet eivät tommosta kohtelua ansaitse! Itseään vastaan nuo ihmiset vain ovat.

  VastaaPoista
 36. Oon tosi onnellinen ja kiitollinen siitä, että näitä tehotuotetun lihansyönnin ja muun eläinrääkkäyksen rinnastavia ihmisiä on jatkuvasti enemmän ja enemmän. Itse en enää oikein jaksa yrittää selittää näitä asioita kenellekään, koska tuntuu vaan, että kaikki hyökkää päälle ja suuttuu, jos heidän syöntitottumuksistaan tai niiden seurauksista huomauttaa vähänkään kriittisempään sävyyn. Huoh.

  Ihmiset on niin julmia ja hedonistisia ihme mässäilijöitä, että tuskin kaikki eläinrakkaaksikaan itseään tituleeraavat ikinä tajuavat, että se sika siellä karsinassa tai missä nyt ikinä kaverinsa saparoa narskuttaakaan ja odottaa sähkötyskuolemaa (tai elävältä keittämistä) varmaan valittaisi myös kohtalostaan, jos vaan osaisi ja omaisi keinot siihen. Ei mulla muuta. Kauhea video, en pysty edes katsomaan, kun tekee jo kuvaus ja kaikki kommentitkin niin pahaa.

  VastaaPoista
 37. Järkyttävää. Kyyneleet vaan valu silmistä, en pystynyt edes katsomaan tota loppuun. Kuinka jotkut voi olla noin julmia?

  VastaaPoista
 38. Ihan järkyttävää, miten tuollaista voi tapahtua? Ihan uskomatonta. ;( Itkuhan tosta tuli.
  Nuo eläintarhan työntekijät ja se helvetin omistaja pitäis kaikki ampua. Tuo on niin törkeetä.

  Nyt loppu eläintarhoissa käynti lopullisesti.

  VastaaPoista
 39. Hyi, mä pidättelin kyyneleitä pitkään. Tuli tommonen mieleen jo Espanjassa, kun Berlin circus tjsp oli käymässä Aurinkorannikolla, ja nähtii niitte teltta. Kerran olen Suomessa sirkuksessa käyny ja toist kertaa ainaka tän videon jälkeen mua ei sinne saa.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.