moretolove

white

white

torstai 21. huhtikuuta 2011

Silmät? Voiko näille tehdä jotain?

Okei nyt mä käännyn taas teidän puoleen, koska yleensä aina kun en oo tiennyt jotain niin oon voinut kysyä teiltä apua.

Mun rakkain ystäväni ja tukipilarini nimeltä mummi on viimeaikoina kärsinyt ihan hirveesti ongelmista sen silmien kanssa. Lääkärit ei osaa neuvoa mitä pitäis tehdä ja mummi onkin ollut tosi surullinen, koska särky ja silmien kuivuminen hankaloittaa sen elämää ihan hirveästi.

Mä oon käyttänyt piilareita siitä asti kun oon ollut ehkä jotain 13... Mun silmät ei oo koskaan oikeastaan kestänyt niitä kunnolla ja oonkin jatkuvasti kärsinyt säryistä, kuivumisesta ja punotuksesta. Jos oon pitänyt piilareita muutamaa tuntia pidempään, oon joutunut turvautumaan kosteuttaviin tippoihin.

Toinen ongelma on ollut hajataitto. Mulla on sitä sen verran, että tavallisten piilareiden kanssa en oo nähnyt kunnolla ja sekin on sitten aiheuttanut päänsärkyä. Mun onni olikin kun optikko ehdotti mulle toorisia linssejä (Focus Dailies Toric), jotka korjaa hajataittoa ja joissa on joku jokaisella räpäytyksellä aktivoituva kosteusjuttu. Ne on muutenkin niin kevyet, että pystyn käyttämään niitä helposti pidempäänkin, enkä aina välttämättä tartte silmätippojakaan. Oon nyt puolisen vuotta käyttänyt näitä toorisia linssejä, enkä kyllä rehellisesti sanoen voisi enää palata tavallisiin, koska hajataiton kanssa eläminen ei oo mitään herkkua.

No nyt kuitenkin on taas kesä tulossa ja mä tiedän, että mun kohdalla se tarkottaa seuraavia juttuja: Silmät kuivuu, silmiä rupee särkemään jossen voi pitää kunnon aurinkolaseja, paljon erilaisia tapahtumia joissa ollaan töissä, kuvauksia joissa en saa pitää silmälaseja, uimista, silmälasien välttelyä, muutamia jo valmiiksi hommattuja täydellisiä aurinkolaseja ilman vahvuuksia, halua nähdä paremmin...

Niinpä oonkin ruvennut miettimään, että pitäisikö mun oikeasti harkita sitä paljon puhuttua laserleikkausta? Olisiko se sijoitus tulevaisuuteen? Tinie Tempahkin on tulossa Suomeen ja olis kiva nähdä se kunnolla... :D

Oon nyt googletellut tietoa tosta leikkauksesta ja luonnollisesti mua pelottaa ajatus siitä, että joku sörkkis mun silmiä ja mua nyt kiinnostaiskin, että onko -2.0 ja -2.5 likinäköä järkeä lähteä ees korjaamaan? Entäpä kun tätä hajataittoa? Entäpä ku rakastan silmälasejani ihan hirveesti? Pitäis vaihtaa niihin vahvuudettomat linssit sitten. :D

Teistä jollain on kuitenkin kokemusta tästä leikkauksesta ja nyt pyydänkin häntä astumaan esiin! Mua jännittää ja mietin, että jos menisin tollaselle arviokäynnille vähän keskustelemaan ja kuulostelemaan kannattaisko mun edes harkita tätä leikkausta..

Löysin tällaisen, vissiin ainakin Duudsoneiden HP suosittelee. :D
Auttakaa Peppiä!

44 kommenttia:

 1. Kyllä, suosittelen! Meidän iskä oli puoli sokee, ja meni leikkaukseen, ja nyt pärjää ilman laseja tai piilareita ihan todella hyvin.

  VastaaPoista
 2. http://www.laserleikkaus.fi/

  Saatoit törmätä tohon linkkiin jo googletellessasi, mutta laitan nyt silti. :D Tuolla on aika kattavasti infoa tosta leikkauksesta, ja löytyy muutama videokin missä laserleikkauksessa käyneet ihmiset kertoo millasta se oli ja miten heidän elämänlaatu on leikkauksen myötä parantunu. :)

  VastaaPoista
 3. http://inthespotlightofstyle.blogspot.com/2010/01/eroon-silmalaseista.html

  Tuolla on yksi toinen bloggailija kirjoittanut aiheesta. Suosittelen kyllä ehdottomasti tollaista leikkausta jos silmät kuivuu ja ei voi käyttää silmälaseja. On kuitenkin paljon helpompaa nähdä aamuisinkin heti herättyään jotain. Viron puolelle varmaan kannattaa mennä leikkauttamaan, hinta ero on meinaan aika suuri. Eihän tuo leikkaus mikään halpa ole, mutta se on koko elämän kestävä investointi.

  VastaaPoista
 4. suosittelen. meijän äiti kävi siinä jo joskus -99 kun se oli ihan uus juttu ja pääsi laseista eroon. tosin nyt sillä rupes iän myötä näkö huonomaan :D

  VastaaPoista
 5. Hei jes, mielenkiintoista!

  Onko kellään kokemusta, että olis käynyt ulkomailla tässä leikkauksessa?

  VastaaPoista
 6. Mun luokanvalvoja oli laserleikkauksessa ja se ei silti nää okei mitää eli sillä se oli iha turha. Mutta sehän toimii eri ihmisillä eri lailla.

  VastaaPoista
 7. Suosittelen! Itse olen käynyt leikkauksessa vuonna nakki ja makkara (-99), näkö oli -6 molemmissa silmissä eli en nähnyt ilman laseja yhtään mitään! Nyt ikää 31 ja olen edelleen tyytyväinen.Hämäränäkö huononi pikkasen mutta ei mitenkään huomattavasti.Kipuja ei ollut yhtään , pari päivää vuosivat.Tippoja piti käyttää jokun kk verran.Leikkaus oli ohi todella nopeasti korkeintaan 5 min=) Poikaystävä oli vieressä tukemassa.Helpotti elämää huomattavasti!!!

  VastaaPoista
 8. mä kannatan myös tota leikkausta, vaikka itellä ei ole siitä kokemusta. haluisin myös ite siihen, sillä mulla menee näkö jo tuolla -4 puolella ja inhoon silmälaseja! ne on mulla käytössä vaan kotona ja välillä kauppareissuilla. ja toisekseen rakastan kesällä aurinkolaseja, niin miten se oikeen onnistuis silmälasien kanssa, pitäiskö käytää vahvuuksilla ja sisätiloissaki vedellä arskat päässä? :D ei kiitos! yks työkaveri kävi siinä viime kesänä ja oli leikkaukseen tosi tyytyväinen! vaikka onhan se aika pelottavaa, että näkee kaiken mitä siinä tapahtuu, mutta eiköhän se oo sen arvoista :) kannatan!

  VastaaPoista
 9. Kokeile myös ihmeessä luontaistuotekaupoista saatavia mustikkavalmisteita. Mustikka on itsessään jo vahva antioksidantti, jonka eräs/eräät ainesosat korjaavat silmää. Esim. Stockalla myydään yhtä tuotetta, Strix jotain, jossa on myös A-vitamiinia joka on tarkoittu kuiville limakalvoille. Mun mummolla ainakin auttanut ihan reippaasti.

  VastaaPoista
 10. Miksi niissä kuvauksissa ei muka voi käyttää silmälaseja? :D Mä ainakin käytän mun laseja aina enkä kyl ees haluais laseista eroon, koska ne on vaan niin osa mua. Tietty harmittaa, kun ei voi normi aurinkolaseja käyttää :/

  VastaaPoista
 11. Teemu: Meillä tytöillä on katsos välillä sellainen asia kun meikki ja erilaiset meikit.. Ihan joka meikkiin ei lasit sovi siihen päälle! :D

  VastaaPoista
 12. Harkitsisin vielä. Ootteko miettiny miksi lähes kaikilla silmäkirurgeilla on itsellään rillit?

  Leikkauksen jälkeen "läppä" on kuitenkin todella heppoisesti kiinni.

  VastaaPoista
 13. Elämäni pelottavin kokemus, mutta suosittelen. Itse sain lasit joskus 14- tai 15-vuotiaana ja leikkaukseen menin 21-vuotiaana, kun näköni ei ollut huonontunut muistaakseni viimeisen 1,5 vuoden aikana (about -4 molemmissa silmissä). En tykännyt käyttää lainkaan silmälaseja ja pidinkin piilareita lähestulkoon joka päivä kuuden vuoden ajan. Jännä kyllä, silmälääkäri sanoi, että silmistäni ei edes huomaa, että olisin käyttänyt piilareita, ne eivät siis olleet aiheuttaneet silmiini minkäänlaista vahinkoa tiiviistä käytöstä huolimatta.

  Ensin kävin tarkastuksessa, jossa tarkistettiin näköni ja katsottiin voidaanko minut leikata. Piilareita ei saanut käyttää viikkoon ennen leikkausta (mikä oli outoa, sillä en ollut tottunut rillien käyttöön julkisilla paikoilla ;). (Sain yllättävän paljon kehuja, että mulle sopii hyvin rillit, joten ehkä niitä olis voinut käyttää vähän enemmän.) Leikkauspäivänä jännitti aika pirusti. Paikanpäällä silmiin laitettiin monenlaisia tippoja. Itse leikkaus meni ohi melko nopeasti, mutta oli hmm... toooodella pelottavaa. Leikkauksen jälkeen istuskeltiin hämärässä huoneessa ja totuteltiin uusiin silmiin. Kosteutustippoja piti laittaa vähäväliä. Omat silmäni eivät olleet kovinkaan valonarat vaikka usealla ovat.

  Tarkastusten jälkeen pääsin kotiin, jossa kosteutustippojen käyttö jatkui. Tuntui kuin olisi roskia silmissä ja välillä panikoin, että entä jos läppä onkin huonosti paikoillaan tms. Silmiä ei saanut kastella tai kosketella. Yöksi piti silmien päälle laittaa rumat muoviset suojat, ettei tule vahingossakaan hierottua silmiä. Aamulla kun heräsin, niin näin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen täydellisesti. Oli muuten aika mahtava tunne! Kosteutustippoja piti käyttää ja silmiä ei saanut meikata. Leikkauksesta on nyt yli vuosi ja leikkauksen jälkeen olen käynyt kahdesti tarkistuksessa ja kaikki on hyvin. Kallistahan se on, mutta en ole kertaakaan katunut! Rillien käytön vihaajalle melko täydellinen ratkaisu. Tietenkin näkö voi uudelleen lähteä huononemaan, mutta ainakaan vielä näin ei ole käynyt. Itse luin leikkauksesta etukäteen, mutta en muistaakseni katsonut niitä hirveitä videopätkiä Youtubesta yms ja ehkä ihan hyvä. Muuten olisi voinut etukäteen jännittää ainakin tuhat kertaa enemmän.

  VastaaPoista
 14. Suosittelen. Oot just siinä iässä, että sun näkö ei todennäkösesti seuraavien vuosien tai vuosikymmenten aikana merkittävästi muutu. Leikkaus ei kuitenkaan välttämättä takaa sulle hyvää näköö loppuiäkses, koska siinä 40-50 vuoden paikkeilla alkaa ikänäkö vaivaamaan lähes kaikkia.
  Jos piilareiden käyttö ei tunnu mukavalta, niin se ei tee silimillekään vuosien mittaan hyvää ja riskit pysyviin näkövammoihin kasvaa sen myötä.
  Ja sitten vaan pitäisit niitä silmälaseja ilman vahvuuksia, jos tykkään niistä niin paljon :D Paitsi että ne näyttää hyvältä, ne myös suojaa silmiä pölyltä ja uv-säteilyltä.

  VastaaPoista
 15. Itte oon kanssa aatellu tota laserleikkausta ja viho ja viimein aloinkin siihen sitten säästämään. Inhoan sitä, kun lasit + piilarit maksaa aina aivan suunnattomasti + kumpikaan ei korjaa näköä kokonaan, vain auttaa tilapäisesti. Toki olen kuullut huonojakin juttuja laserleikkauksesta, mutta ne ovat yleensä olleet vain muutama prosentti kokonaismäärästä.

  - Hannavee
  http://likoorikahvi.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. Harkitse tarkkaan ennen kuin menet. Sitä ei voi peruuttaa... Silmien kuivuminen pahenee, hämäränäkö heikkenee. Ja todellakaan kaikki leikkaukset ei mene niin kuin ptiää. Niistä vain ei puhuta. Sulla on vielä noin vähän voimakkuutta, etten todellakaan edes harkitsisi leikkausta. Miinusvoimakkuus nimittäin vähenee vuosien varrella. Suosittelisin sua jatkaan tällä samalla linjalla kuin tähänkin asti. Eli käytät sekä laseja (ne sopii sulle TOSI hyvin) että piilareita, kun käytät hengittäviä piilareita ne ei vahingoita silmiä/silmien pintaa ja käytät niitä harvakseltaan.

  Jos menet konsultaatiokäynnille, muista kysyä myös haittavaikutukset. Ja pieleen menneistä leikkauksista. Jos niitä vähätellään, suosittelisin poistumaan saman tien paikalta.

  VastaaPoista
 17. Kiitos videosta! Kotipaikkakunnalta kuvattu, nyt tiedän että Medilaser odottaa muaki. :) Kunhan vaan vähä säästöjä kerättyä...

  VastaaPoista
 18. Minulla tehtiin leikkaukset v. 2000 ja 2001 (säästin välissä rahaa toisen silmän leikkaukseen :D). En ole katunut, en todellakaan! Ei sitä operaatiota itse näe niin kuin joku tuossa ylempänä sanoi. Eikä silmät ole kuivuneet yhtään enempää kuin ennenkään. Piilareiden aiheuttama ärsytys hävisi saman tien eikä nykyään ole mitään niitä ongelmia mitä piilareiden kanssa tuli. Olen säästänyt aika moneen kertaan leikkauksen hinnan, kun ei tarvi ostaa piilareita/laseja/nesteitä.

  VastaaPoista
 19. Hei! Kävin viime vuonna Tampereen Mehiläisessä leikkauksessa ja omalla kohdallani kaikki sujui hyvin. Näin silmillä hyvin jo samana päivänä, hämäränäkö ei heikentynyt ja kuivumista ei ole ilmennyt. Kirkkaiden valojen kanssa hivenen halo-ilmiötä, ei kummempaa. Sen sijaan samaisessa paikassa kaverini leikkaus ei aivan onnistunut toisen silmän kohdalla ja on menossa kohta uudestaan korjauttamaan, hänellä tosin oli isommat voimakkuudet eikä siis leikattu tarpeeksi sitä silmän pintaa.

  Nämä ovat täysin yksilökohtaisia päätöksiä. Tässä ei kannata säästää vaan kuunnella suosituksia ja kysellä eri paikoista kuinka moni leikkauksista onnistuu ja harkita ja harkita vielä uudestaan. Riskin ottaa jokainen joka leikkaukseen menee ja se riski täytyy ottaa itse.

  VastaaPoista
 20. Itsekin samaa leikkausta miettinyt, piilareita tullut käytettyä kohta 10 (!!)vuotta.

  Ystäväni kertoi, että jos on liikaa hajataittoa, ei leikkausta voi tehdä. Mutta kannattaa selvittää asia, en tiedä varmaksi tästä enempää :)

  VastaaPoista
 21. Sulla on kyllä melko pienet miinukset (toisin ku mulla), mut tosiaan toi hajataiton korjaaminen ois ehkä sitäkin kivempi juttu (sitäkin löytyy, mut ei onneks paljoo!). Yleensä ne korjauttaa näkönsä, jotka ei siedä laseja tai ne on tiellä (urheilu, tietyt työt..) tai pitää olla tarkempi näkö (lentäjä..), mut jos koet että toi sijoitus ois kannattava, niin miksei? Pistäthän sä kuitenkin laseihin varmasti useamman satasen kerralla, joten sellanen muutaman tonnin sijotus saattaa jopa tulla halvemmaks loppujen lopuksi (paitsi jos ostat sen jälkeen vinon pinon sellasia, joissa ei oo vahvuuksia! :D). Riskejähän siihen toki liittyy, niin kuin kaikkeen muuhunkin, mut sun kannattaa ehdottomasti mennä arviokäynnille juttelemaa asiasta, vaikkakin päätös on sun. Tsemi tsemi!

  VastaaPoista
 22. Sulla on noissa silmissä aika pienet miinukset, en iahn vielä ehkä kävis. Kuitenkin se on kallista touhua ja sulla saattaa sitten vanhemmiten tulla sitä ikänäköä. Kävi tosta tekstistä kuitenkin ilmi, että sua häirittee toi hajataitto. Mulla ei oo siitä mitään tietoa, koska ite oon vaan likinäkönen, mutta eiköhän sen saa kans jollakin leikkauksella korjattua? Tää on kuitenkin sun oma päätös ja teet miten susta itestä hyvältä tuntuu. :) Käy nyt ainakin aluks juttelemassa jollekkin silmälääkärille/optikolle ym., joka on ammttilainen näissä asioissa.

  VastaaPoista
 23. voiko hajataittoakin muka korjata laserleikkauksella? mitä ihmettä?? :O

  VastaaPoista
 24. Itse kävin joitain vuosia sitten laserleikkauksessa ja olen niin onnellinen sijoitukseeni! Mieluummin käytän rahaa tähän, asiaan joka selkeästi parantaa elämänlaatua, kuin turhaan materiaan. Kärsin monta vuotta piilarit-silmälasit-rumbasta ja parina viimeisenä vuonna en pystynyt käyttämään piilareita enää ollenkaan. Leikkaus oli hetkessä ohi ja näkö jo samana päivänä todella hyvä. Mitään ongelmia en ole huomannut tuon jälkeen. Itselläni tosin oli kuivat silmät jo ennestään, joten tippoja joutuu välillä tietysti käyttämään. Veikkaan, että pitkällä tähtäimellä olen säästänyt suuren summan ja tietysti kaikki se muu hyöty mikä tästä on tullut.

  Toki suosittelen jokaista harkitsemaan tarkkaan, mutta itselleni laserleikkaus oli ihan huippujuttu.

  VastaaPoista
 25. Monelta olen kuullut että kyllä se leikkaus auttaa mutta ei se sitä kokonaan poista sitä likinäköisyyttä.
  Ja pari on jättänyt lasit päähän ulkonäkösyistä.

  Itsellä on kanssa jotain -2.0 silmissä mutta en itse menisi niin pientä vielä leikkaamaan ellei tosiaan halua olla ilman piilareita ja laseja.
  (Enkä itse voi käyttää piilareita koska silmät tulee kipeeksi ja näytän muutenkin tyhmältä ilman laseja :P )

  VastaaPoista
 26. mun kummitätini kävi laserleikkauksessa tossa jokunen vuosi sitten. en tiedä kuinka huono näkö hällä on, mutta eipä vaan toiminut kummitätini kohdalla. :< on tosin yksilöllistä, mutta hänellä leikattiin (voiko ees sanoa että leikattiin? anyway) yks silmä kerrallaan, ja siinä oli sitten tauot, ensimmäisen silmän jälkeen hällä oli lasti, koska toista ei oltu vielä laseroitu. aluksi pystyi olemaan ilman laseja ja piilareita, mutta nyt ei enää. että toki se jäi paremmaksi kuin ennen leikkausta, mutta lasit on ja pysyy.

  VastaaPoista
 27. Itse kävin lasik-laserleikkauksessa vuosi sitten ja olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Näköni oli ennen -3.5 ja -4.0. Hajataittoakin löytyi, laseissa oli hajataiton korjaus, mutta piilareissa ei. Leikkauksen jälkeen näkökyky on edelleen täydellinen.

  Silmät ovat ehkä hieman kuivemmat kuin ennen. Mutta piilolinssejä itse 13 vuotta käyttäneenä, tiedän kokemuksesta että silmät kuivuivat silloinkin joskus enemmän. Eli en ole kokenut leikkauksen jälkeen asiaa hankalaksi millään tavalla. Pimeänäkö tasaantui n.2kk leikkauksen jälkeen normaaliksi.

  Suomessa kävin ja Medilaser oli firma. Tutkin asiaa ahkerasti ennen kuin menin ja siellä oli Suomen kokeneimmat Lasik-silmälaser kirurgit.

  Elämäni paras rahallinen satsaus itseeni ehdottomasti ja suosittelen lämpimästi =D!

  Rohkeasti vaan leikkaukseen!

  T. JaZee

  VastaaPoista
 28. Kävin Femtolasikissa puolisentoista kuukautta sitten. Kokemukset aikalailla samat kuin anonyymillä. Mulla itse operaatio sattui toisen silmän osalta aivan tolkuttomasti ja oli lievää hajataittoa, mutta se korjaantui leikkauksen myötä. Roskan tunne ja valonarkuus oli aivan tolkutonta leikkauksen jälkeen, silmiä kirveli ja ne vuotivat todella paljon. Kirvely saatiin kyllä nopeasti kuriin, kun lääkäri laittoi piilarit silmiin (?? :D ) Pari ensimmäistä päivää on pahimmat, mutta nopeasti se siitä helpottaa..

  Tosiaan kannattaa ottaa huomioon tuo, että silmät kuivuvat entistä enemmän. Mullakin on luonnostaan kuivat silmät, niin leikkauksen jälkeen saa kyllä tiputella! Ohjeiden mukaan ite aion ainakin puoli vuotta käyttää tippoja. Leikkaukseen oon ollut supertyytyväinen ja voin suositella. Vaikka vähän sattuisikin, niin se on sen arvoista! :)

  VastaaPoista
 29. Hei Peppi!

  Olen sun ikäsesi tyttö ja kävin leikkauksessa pari vuotta sitten. Uskaltauduin leikkaukseen sen jälkeen, kun kälyni oli käynyt siinä. Käytiin molemmat leikkauttamassa silmät Eiran sairaalassa. Sinne oli sillon kaks vuotta sitten otettu käyttöön uusimmat menetelmät, ja sillon se oli ainoa vielä Suomessa. Nimi oli muistaakseni joku Femtolasik. Mulla on ollu silmälasit kutosluokasta asti ja leikkausvaiheessa miinuksia oli melkein 5 molemmissa silmissä. Hajataittoakin oli vähän.

  Leikkaus onnistu tosi hyvin, vaikka pelottikin. Suosittelen ottaa jotain diapameja ennen sitä, mutta mulle niitä ei tarjottu, vaikka olisin toivonut. Ennen leikkausta kävin siis tarkastuksessa, jossa ne tarkasti, onko mun sarveiskalvo edes sopiva leikattavaksi. Eli jos on liian ohut, niin ei pysty leikkaamaan. Sain leikkausajan tosi lyhyellä varotusajalla. Leikkaukseen meni suunnilleen 10 minuuttia. Tuntu, että meni vähän liiankin nopeasti, kun ite ei päässy hommaan ollenkaan mukaan. Lääkärien puolella oli vähän liukuhihnameininki ja oisinkin kaivannu niiden puolelta vähän rauhallisempaa otetta.

  Leikkaus ei sattunut millään tavalla. Tunnin ajan leikkauksen jälkeen silmiä kutitti ja kirveli, mutta ei sattunu missään vaiheessa. Vaikka silmiä suositeltiin pidettävän kiinni, kurkistelin kyllä sieltä lasien läpi ja huomasin, että saman tien leikkauksen jälkeen pystyin näkemään. Kattelin illalla myös vähän telkkaria ja näin tekstitykset!

  Eli tulokset näky heti. Paraneminen oli tosi nopeeta. Viikon ajan piti pitää öisin sellasia laseja, ettei vahingossa hiero silmiä.

  Koko leikkaus makso yhteensä jotain 3000e, mutta voi olla, että hinnat on tullu jo alas. Puolen vuoden kontrollitarkastuksen jälkeen todettiin, että mulla on haukan katse, eli näen kaikki pienimmätkin merkit niistä tauluista :D

  Eli omasta puolestani voin todellakin suositella. Elämänlaatu on parantunu siinä mielessä, ettei enää ole riippuvainen laseista, eikä ne rajota toimia.

  VastaaPoista
 30. sekä mun äiti että pikkusisko on leikannu silmänsä. kaikki mennyt hyvin ja näkö täydellinen. halpaa se ei todellakaan ole, mutta ei mulla siitä muuta huonoa sanottavaa ole :D se toipuminen on joku viikko, jolloin ei saa tehdä oikein mitään, ja siskolla oli pari viikkoa verenpurkaumat silmissä. ei kummempaa :)

  VastaaPoista
 31. Mieti vielä! Silmäkirurgit eivät suosittele laserleikkauksia. Silmälääkärit eivät itse leikkauta silmiään, vaan käyttävät kiltisti silmälaseja. Syy on se, että laserleikkaus voi myöhemmin altistaa esim. verkkokalvon irtaumaan, joka onkin sitten ikävämpi, jopa sokeuttava sairaus.

  Vetistelevät ja punoittavat silmät ovat inhottavat, mutta voit hoitaa niitä kostutustipoilla. Saat ilman reseptiä apteekista monenlaisia valmisteita. Esimerkiksi Tears Again-silmäsuihke on helppo käyttää. Sitä suihkautetaan silmät kiinni ja voi laittaa vaikka silmissä olisi meikkiä. Ko suihkeen myös kehutaan ehkäisevän ryppyjä :)

  Silmälasisi eivät myöskään ole vielä kovin vahvat ja näkökykysi saattaa huonontua kun tulet kolmenkympin ikään. Ikänäköä tulee yleensä juuri tuossa vaiheessa.

  Tietysti teet asiassa omat ratkaisusi, tsemppiä päätökseen mikä se sitten onkin!

  Terveisin silmäpolin sairaanhoitaja :)

  VastaaPoista
 32. kaveri teki ja se kavi nopeasti ja toimi taydellisesti. oon muuten nahny taalla briteissa tv-mainoksia jossa on puhuttu etta operoitas hinnalla 500 puntaa per silma. ne oli jotain yksityisia, eli kannattaa tehda vahan reserachia. en valitettavasti muista klinikan nimea!

  VastaaPoista
 33. Tämä nyt ehkä vähän out of topic
  tai sitten ei.
  Jäin miettimään mummiasi. Onko hän kokeillut kosteuttavia silmätippoja,
  Bepanthenilla nyt myös tippoja, joissa ei ole säilöntäaineita.
  Onko mummisi silmien kuivuuden syytä tutkittu....kuivasilmäisyys...älä säikähdä...on myös yksi oire Sjögrenin syndroomaa ( monimuotoinen reumasairaus) ja silmät tutkii silmälääkäri kyyneltestillä. Tietenkin kuivasilmäisyyden syitä voi olla monia muitakin.

  Tsemppiä kovasti teille molemmille!
  t.Leena

  VastaaPoista
 34. Törmäsin eilen tälläiseen surffaillessani. Erilainen näkökulma aiheeseen silmälasit:

  http://www.iskuryhma.com/2011/04/neulanreikalasit.html


  Mielenkiintoista :)

  VastaaPoista
 35. Suosittelen! Äitini kävi siinä tuossa vajaa vuosi sitten paikallisella klinikalla. Äitillä oli miun käsityksen mukaan suht vahvat lasit ollut ja leikkauksen jälkeen se näkee melkein paremmin kuin minä. :D Kallishan tuo leikkaus on (tai en siun rahatilanteesta tiedä, mutta yleisesti pari tonnia on suhteellisen thintava :D), mutta on kyllä hintansa takaisin maksanut! =)eik mitään komplikaatioitakaan tullut, eik kipujakaan, leikkauksen jälkeen silmät olivat sumeat laajentavien silmätippojen takia. Mutta tämäkin riippuu kyllä henkilöstä, joillain ei välttämättä toimi niin hyvin. :)

  VastaaPoista
 36. Mä kävin puolisen vuotta sitten leikkauksessa ja minulle tämä oli ehdottomasti oikea ratkaisu. Mutta sun täytyy tietenkin itse punnita riskit ja hyödyt, ja käydä keskustelemassa asiasta silmäkirurgin vastaanotolla - kaikille näitä ei nimittäin voi tehdä. Itse kävin Helsingin Terveystalossa, huippu paikka ja olin tosi tyytyväinen koko prosessiin.

  Jännä muuten että muutamat täällä väittää etä silmäkirurgit ei lasereita suosittele... Mä kyllä oon tavannut useamman joka ko. leikkauksen on itselleen hoitanut :)

  Kirjoittelin omaan blogiin pitkät pätkät leikkauksesta ja paranemisesta joten jos kiinnostaa kokemukset -->

  http://suklaatajakahvia.blogspot.com/2011/02/intralasik-plus-osa-2.html

  VastaaPoista
 37. Hei :>

  Marraskuussa olin Lasikissa, tismalleen samoilla vahvuuksilla ;)
  http://meidanhetkia.blogspot.com/2010/11/silmitonta-riemua-maailman-pisin.html
  Kokemusta tuolla, suosittelen ! On jo tässä muutaman kuukauden aikana helpottunut elämä niin vietävästi.

  Ja sitä ikänäköä tulee, tottakai. Mutta siihen on vielä aikaa ihan tarpeeksi :)

  VastaaPoista
 38. Heipparallaa,

  Itse kävin ko. leikkauksessa kaksi kuukautta sitten (kertoilen siitä mm. laserleikkaus.fi-sivustolla ja Lilyn puolella täällä http://www.lily.fi/juttu/videoterveiset

  http://www.lily.fi/juttu/kukkuu-0

  http://www.lily.fi/juttu/laserkatse

  Omalla kohdallani leikkaus onnistui todella hyvin, lähtökohdat olivat suotuisat ja pitkän harkinnan jälkeen (aloitin sen jo varmaan 10v sitten;) uskalsin siihen mennä, kun kaikki riskit selvittelin etukäteen. Itse suosittelen käymään ainakin esitutkimuksessa ja kuulostelemaan ja kyselemään, olisiko se oma juttu. Terkuin Hertta/Lilou's Crush

  VastaaPoista
 39. Helmikuussa kävin leikkauksessa ja oli yksi elämäni parhaita päätöksiä. Miinusta mulla oli molemmissa silmissä viiden kieppeillä ja piilareita olin käyttänyt jo melkein 10 vuotta ennen leikkausta. Tosin viime vuosina todella harvoin, kun alkoivat tuntua epämukavilta - roskantunnetta silmissä ja kuivuutta ja punoitusta aina piilareiden kanssa.

  Esitutkimuksessa leikkaava lääkäri sanoi, että silmieni sarveiskalvo on niin paksu, että tarvittaessa ne voidaan operoida vaikka uudelleen sit jos/kun alkaa ikänäköä tulla. Medilaserilla leikkautin ja niillä on semmoinen "takuu" että tietyn ajan kuluessa leikkauksesta saa ilmaisen korjausleikkauksen jos on tarvetta ja näön uudelleen heikentyminen ei ole itseaiheutettua (eli toisin sanoen, jos ei noudata jälkihoito-ohjeita, niin voi tulla komplikaatioita ja silloin ei uusintaleikkaus oo maksuton).

  Itse operaatio oli todella nopea, valmisteluajat pois laskien noin 3 minuuttia/silmä. Leikkauksen jälkeen piti pötkötellä hämärässä huoneessa tunnin verran ja sit lääkäri tutki silmät ennen kotiin lähtöä. Saman tien näin jo todella hyvin ja kipua en tuntenut juuri ollenkaan. Pari tuntia leikkauksen jälkeen silmät tuntuivat hieman aroilta (tää on tosi yksilöllistä, toisilla sattuu pidempään ja enemmän kuin toisilla) mutta sen jälkeen olo oli melkein kuin niille ei olisi mitään tehtykään! Viikon verran pitää nukkuessa käyttää suojalaseja ettei vahingossa hiero silmiä (läppä kiinnittyy jo muutamassa tunnissa leikkauksen jälkeen mutta on tietysti alkuun herkempi) ja meikata ei silmiä saa viikkoon samoin kuin kastella. Kosteustippoja käytetään alkuun parin tunnin välein ja sit voi tiputtelua jatkaa niin usein kuin itsestä tuntuu siltä.

  Hetkeäkään en ole katunut päätöstäni vaikka leikkaus melko tyyris onkin. Intoilen nykyään ihan eri lailla jokaisesta aurinkoisesta päivästä kun voi käyttää huoletta aurinkolaseja ilman että tarvitsee silmissä epämukavalta tuntuvia piilareita tai vahvuuksia aurinkolaseihin. Talvella ei mene linssit huuruun kun tulee pakkasesta sisälle lämpimään, uimahallissa näkee muutakin kuin sumuverhon joka puolella, aamulla heti silmät avattuaan näkee kunnolla... hyvien puolien listaa voisin jatkaa loputtomiin.

  Mulle leikkaus siis toimi täydellisesti ja olen siihen todella tyytyväinen. Riskikin siihen kuitenkin sisältyy - olkoonkin häviävän pieni - joten päätöstä kannattaa pohtia ja maistella rauhassa. Ja ennen kaikkea, jos päädyt leikkaukseen menemään, rauhoita seuraava viikko työhommien yms. osalta jotta voit antaa silmiesi rauhassa toipua.

  Iloista kesänodotusta!

  VastaaPoista
 40. Täällä onkin moni sanonut juuta ja jaata leikkauksen puolesta ja kävinkin itse juuri toiseen postaukseen kirjaamassa näitä mietteitä (olis kannattanut lukea blogia eteenpäin..)

  Mutta itse olen sitä mieltä että go for it! Käy esitutkimuksessa, se ei velvoita sua mihinkään ja siellä kyllä kerrotaan kaikki mitä haluatkin tietää, myös sen että pystyykö edes sun silmiä leikkaamaan.

  Mitä siihen tulee että sulla on "vain" -2 se näkö niin mitäs sitten? Se paljon puhuttu ikänäkö tulee jos tulee, oli sulle tehty leikkausta tai ei. Itselläni oli silmälääkärien mukaan näkö -2,0 ja -2,5 ja esitutkimuksessa kävi ilmi että molemmat silmät olivat oikeasti -1,5 ja -1,75.. on vissiin vähän tarkemmat laitteet kuin perusoptikolla :)

  Leikkaus onnistui täydellisesti, pari tuntia silmät oli leikkauksen jälkeen älyttömän kipeät (hirveä hedari) mutta iltaa kohti sitten parani. Lääkärin ohjeita kannattaa noudattaa, tottakai. 1kk tarkastus ja 6kk tarkastukset oli sitä mieltä että näkö on edelleen huippu ja näin ollen uusintaleikkausta ei tarvita.

  Jos se ikänäkö tulee niin tulkoon, ainakin mulla on tässä semmoset 20-50 vuotta siihen aikaa joten aion nauttia jokaisesta rillittömästä päivästä täysillä!

  // n. 1,5v. ilman silmälaseja ollut Sanniainen

  VastaaPoista
 41. Kaksi vuotta sitten menin itku kurkussa leikkaukseen ku jännitti niin pirusti!
  Lääkärinä oli todella kokenut henkilö ja leikkaus sujui todella hyvin. Mulla oli miinusta 8 (eli ilman laseja en OIKEASTI nähnyt mitään). Oli maailman paras tunne kun nousin siitä penkistä ja näin eteeni :´)
  Ei sattunut yhtään ja mulle annettiin rauhottavia (niitä saa jos haluaa) ennen leikkausta, joka ilmeisesti vielä vähensi silmän omaa tärinää joten ei tarvinu jännittää sitä ainakaan että katse harhailee väärässä paikassa.

  Pari kuukautta silmät etti omaa tarkkuuttaan (siis plussan puolella) ja alussa oli hankala lukea kun silmät olivat hieman eri vahvuiset.

  Leikkauksen jäljeen en osannu muuta kuin itkeä, jännitys purkautui, eikä ollu ehkä fiksuin päätös koska kyyneleet kirveli silmiä niin hitosti :D

  Mutta suosittelen! Tarkastuskäynnillä viimeistään osaa päättää, haluaako leikkaukseen vai ei :)

  VastaaPoista
 42. Hei kiitos aivan ihanista kommenteista, lueskelen näitä ajatuksen kanssa kyllä.

  Mä juttelin silmälääkärini kanssa joka totesi, että tämän onnettomuuden takia mä en todellakaan ainakaan hetkeen pystyisi edes menemään tähän leikkaukseen, kun täytyy odottaa että siläm paranee ja piilareitakin saa käyttää vasta parin kuukauden kuluttua.

  Aika harmi. :/ Olisin just halunnu ehkä kesäks toteuttaa tän!

  VastaaPoista
 43. Omasta laserleikkauksesta on melkein 3,5 vuotta. Näköni oli -6,5 ja -6. Se tunne kun leikkausiltana kotona avaat telkkarin ja näet lukea tekstit ilman rillejä! <3 Muistan yhä että telkkarissa pyöri sillä hetkellä Emmerdale. :D

  Leikkaus oli kivuton, eikä minulla ollut lainkaan epämukava olo leikkauksen jälkeen. Leikkaus oli nopea ja vasta jälkikäteen sain puistatuksia kun ajattelin itse leikkaustilannetta. Aika friikkiähän se on. Olin leikkauksen aikaan 23-vuotias ja lääkäri kysyi, että haluanko vielä miettiä leikkausta, sillä sarveiskalvoni on sen verran ohut että sen pystyy operoimaan vain yhden kerran. Vaikka tiesin, että näköni saattaisi huonontua lähivuosina, päätin silti mennä leikattavaksi. Halusin elää edes hetken nuoruutta ilman rillejä. Leikkauksesta on nyt 3,5 vuotta ja näen edelleen loistavasti! Ainoa miinuspuoli, joka jäi ilmeisesti pysyväksi, on huonohko hämäränäkö, joka vaivaa vain autolla ajaessa. Eli ei ole ongelma minulle. Silmien kuivuus ei ollut iso ongelma, sillä silmätippojen käytöstä tuli arkea. Käytin tippoja varmaan vuoden verran. Joskus kesäisin olen silloin tällöin käyttänyt niitä.

  Muuten, suosittelen leikkausta ehdottomasti syksyllä tehtäväksi, koska silmät ovat leikkauksen jälkeen TODELLA valonarat, niin syksyn pimeys on silloin oikein jees. Tsemppiä silmien paranteluun!

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.