moretolove

white

white

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Terkkuja silmäpuolelta!

Koomisesti ton perjantain postauksen jälkeen mä jouduin ongelmiin silmäni kanssa. Silmä oli ärtynyt ja siksi turvonnut kiinni. Harmi vaan, että toinen lääkäri teki pienen virheen ja luuli siellä olevan piilolinssin, jonka seurauksena mulla on nyt iso haava sarveiskalvossa. Kiinni muurautuneeseen silmääni tungen 10 kertaa päivässä silmätippoja ja tällä hetkellä en pysty kun makaamaan silmät kiinni, koska kipu on niin järkyttävä. Nice.. Arvatkaa kuinka paljon houkuttaisi äidin ruoat Kirkkonummella ja perheen näkeminen, mutta makaankin Mikon tuoman cokiksen kanssa yksin kotona silmät kiinni... En pysty olla paria minuuttia pidempään pystyssä tällä hetkellä. ÄITIIIIIIII!En myöskään saa käyttää piilareita nyt ainakaan kahteen kuukauteen, eli nyt on sitten pakko saada äkkiä mun aurinkolaseihin vahvuudet. Oon käyttänyt laseja piilareiden kanssa ja tällä hetkellä toi auringonvalo sattuu ihan sairaasti! Onneksi sain juuri kahet uudet silmälasit joista tykkään paljon, joten ei haittaa niitä käyttää ollenkaan. Jos vien optikolle omat aurinkolasien kehykseni niin voidaankohan niihin vaan vaihtaa aurinkolasilinssit vahvuuksilla, vai onko mun pakko ostaa kehyksetkin? Minä en osaa elää ilman piilareita!!


Mitenkäs teijän pääsiäinen on mennyt? Toivottavasti vähän paremmin? :DD

54 kommenttia:

 1. Miten surkealta voi joku näyttääkin :( Paranemisia ja paljon! Silmätulehdukset suks.

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä sun pitää vaihtaa kehyksetkin koska aurinkolasien linssien paksuus on eri kuin normaalilinsseissä.

  mullakin on ollut kaks kertaa haava sarveiskalvossa ja se on jotain niin kauheeta.. silloin en pystynyt pitämään silmiä auki vaikka mulla oli aurinkolasit ja istuin auton takapenkillä jossa oli tummennetut lasit!

  varoitan siis.. että tilanne voi olla pahempi mitä uskotkaan..

  Mutta kyllä sä paranet, koitat vaan nyt maata sängyssä.

  Susan

  VastaaPoista
 3. Oivoi :( Toivotavasti paranet pian. Tsemppiä sinnepäin!

  VastaaPoista
 4. Voi eii peppi, näyttää ja kuulostaa tosi ikävältä! Pärjäile :(

  VastaaPoista
 5. No raivostuttavaa! Kai sä saat isot korvaukset siltä sikalääkäriltä?

  VastaaPoista
 6. Toinen lääkäri on jo tehnyt ilmoituksen siitä, mut tuskin Suomessa on tapana jakaa mitään hirveitä korvauksia? En tiiä. Olis pitäny tän tapahtua Nycissa, ni saattaisin olla kohta miljonääri. :D

  VastaaPoista
 7. Voi sua. :( Aina sulle sattuu tämmösiä! Pärjäile :)

  VastaaPoista
 8. Joo mä oon aika meneväistä sorttia, ni osuu näitä haavereitakin aina välillä kohdalle. :D Aika pienellä oon onneks selvinnyt. :) Mut olin pienenä jo se joka tippui puusta tai ajo aitaan pyörällä, ku jarrut lakkas toimimasta :D

  VastaaPoista
 9. Ite tilasin favoptikilta arskat vahvuuksilla. Tulee kymmenen kertaa halvemmaksi kuin optikolla ja kuudet kehykset saa kotiin ennen ostopäätöstä mallailtavaksi.

  Kannattaa käydä tsekkaan - sitten kun silmä on parempi :)

  T.Tyttit

  ps. En oo töissä favoptikilla, tykkään vaan niiden toimintaideasta tosi paljon :)

  VastaaPoista
 10. Voi ei, toivottavasti se hillitön kipu ainakin loppuu pian.

  Jos sulla on semmoiset paksusankaiset (esim muovisankaiset) lasit, voi olla että niihin olis mahdollista saada aurinkolasi linssit, kannattaa ainakin kysyä. (:

  VastaaPoista
 11. Voi Peppi!
  Sulle sitten sattuu ja tapahtuu!

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä Pepille :)
  Voit viedä aurinkolasisi optikolle ja pyytää vahvuuksia. Moniin kehyksiin se ei ikävä kyllä onnistu, lasit eivät saa olla liian kaarevat. RayBanin Wayfarereihin ja Aviatoreihin saa vahvuudet.

  VastaaPoista
 13. Voi ei, aivan kammottavaa. Tiedän kokemuksesta miten hirvittävästi toi sattuu. :( Mutta ei voi muuta kuin ihmetellä tota lääkäriä... Jos siellä silmässä ois se piilari ollut, niin olisihan se nyt ihan sormella sieltä lähtenyt. Ei kai silmää nyt sentään neulalla ruveta terveyskeskuksessa ronkkimaan?!? >:/

  Ja siitä aurinkolasi-asiasta vielä: Ainakaan kaikkiin tavallisiin aurinkolasikehyksiin ei pysty vaihtamaan voimakkuudellisia linssejä, saattaa olla että joudut ostamaan kehyksetkin. Ja valitettavasti ainakin noissa perus ketjuoptikkoliikkeissä on aika surkeat aurinkolasivalikoimat. :/

  Mutta kovasti tsemppiä ja pikaista paranemista kaikesta huolimatta! :)

  VastaaPoista
 14. Hei Peppi!

  Ensinnäkin kiitokset mahtavasta blogista! Tää on mun lemppariblogeja, kun seuraan päivittäin sitä Bloglovinin kautta.

  Toivottavasti tuo lääkärijuttu ei jää tuohon, vaan siitä tulee tutkinta ja lääkäri saadaan vastuuseen mahdollisesta hoitovirheestä - neulan työntäminen silmään ei kuullosta näin maalaisjärjellä kiireisen päivystyspolin lääkärin tehtävältä... Toivottavasti tuo ei jätä pysyvää haittaa! Tsemppiä paranemiseen! (ps. sinuna kokeilisin saada vakuutukseen nyt ne aurinkolasit vahvuuksilla, kun sinun on nyt pakko hankkia ne...)

  Mukavaa keväänjatkoa ja toivottavasti saadaan lukea sun seikkailuista NYCissä taas pian!

  miksu

  VastaaPoista
 15. Mulla oli haava silmässä, kolme kertaa tässä puolen vuoden sisään, joten voin kokemuksen syvällä rintaäänellä, että käytä niitä tippoja tosi usein vielä senkin jälkeen, kun ei enää satu, muuten se aukeaa samantien uudestaan! Sama homma oli täällä, sattu enemmän ku koskaan eläessä ja olin aivan riippuvainen poikaystäväni avusta, kun yritti avata toista silmää, painoin vahingossa kipeää ja siinä sitten ollaan silmät kii ja yritetään olla itkemättä ku sekin sattuu.. Toivottavasti sulla paranee pian se! Ainiin kipu lakkas lääkkeiden ja tippojen kanssa muutamassa päivässä niin, että pysty edes jotenkin olemaan, vaikka vieläkin särki..

  VastaaPoista
 16. voi että, sulle kyllä sattuu ja tapahtuu :< paranemisia!

  VastaaPoista
 17. hyi kauhia, sie kyllä oot joutunut kärsimään vaikka mitä! :G
  eikö se lääkäri sitten sulta kysynyt suoraan, että onko sulla piilari silmässä, vai tiesitkö yhtään mitä se puuhailee? niin olisit voinut kertoa, että ei, sulla ei ole piilaria silmässä. huh, hämärätä hommaa, olikohan se joku valelekuri? :D

  VastaaPoista
 18. Voi ei, ei oo totta D8 Kuin voi käydä noin huonosti ! Toivottavasti saat nopeasti silmän paranemaan, etkä kärsi mistään ylimaalisista kivuista kauan ! Haleja ja puseja sinne vaan, pikaisia paranemisia ja lähetän täältä rukouksen muotoa myös paranemisia <3

  VastaaPoista
 19. Voi Peppi, ei kuulostanut eikä näyttänyt kivalta :/ Pikaista paranemista! Täytyy sanoo että lääkäriltä kyl aikas paha moka vaiks kaikkee on tullu kuultua ja nähtyä.

  VastaaPoista
 20. Ja tässä näemme taas syyn siihen miks mä boikotoin terveyskeskuksia sun muita amatööri"lääkäri"paikkoja... ne ei osaa mitään. Ne mokailee aina, munki vaihto-oppilasvuotta varte lääkärillä täytettävänä ollu terveyslomake täytettiin ihan päin peetä (= Paranemista ja jaksamista!

  VastaaPoista
 21. Voi että, toi sarveiskalvojuttu on tosi kipee. Ite olin kanssa kokonaisen viikon silmä paketissa viime kesänä kun lähti iiriksen kokoinen osa sarveiskalvosta. Kolme päivää kärsin ensin kun sitä luultiin silmätulehdukseksi..
  Eli tiiän miltä siusta tuntuu :(
  Mutta aika nopeesti se onneksi paranee! Tsemppiä ja pikaista paranemista <3

  VastaaPoista
 22. auts! kipua en pysty kuvitteleen, mutta uskoisin että se on ihan hirvee :( paranemisia<3 :)

  VastaaPoista
 23. Voi ei!! Mulle tulee nii huono olo sun puolesta. :(( Koita parantua pian!

  VastaaPoista
 24. Voi ku toine on raasun näköne! Paranemisia sinne! :)

  Ps. oon tässä itekki miettiny et pitäiskö hankkia piilarit, mut taitaa nyt jäädä hankkimatta! :D rillit on iha ok, ja turvallisemmat..

  VastaaPoista
 25. No nyt taidat olla viimestään sitä mieltä että leikkaukseen kun voit, eikö vain ?=D jos nääkään piilarit ei kerran sopineet.

  inhottavaa tuo lääkärien ammattitaidottomuus : < kun sairastuin sikainfluenssaan jonka jälkitautina, no oikeastaan samanaikaisesti sairastuin myös keuhkokuumeeseen, lääkärin ensimmäinen kysymys oli "oletko kenties kaatunut kännissä jossain, siis tuohon selkäkipuun viitaten?" olin tällöin 14 vuotta :D

  toisen kerran menin yön tuskailun jälkeen ambulanssilla sairaalaan, jossa en pysy hetkeäkään pystyssä ja hoitajat pelkäävät jo sydämeni puolesta, mutta lääkäri sanoo että oksenteluni ja vastakipuni on vain ohimenevää mahatautia. Kun heräsin lepohuoneesta ja päivystävä lääkäri oli vaihtunut, uusi lääkäri antoi lähetteen poriin leikkaukseen, umpisuoli tulehtunut :>

  ei näin

  VastaaPoista
 26. Moikka! Kommentoin nyt poikkeuksellisesti anonyyminä, kommentin luettua ymmärrätte varmaan miksi :-)

  Isälläni on ollut selkävaivoja jo kauan. Noin vuosi sitten tilanne meni tosi pahaksi ja ne lähti yöllä sairaalaan, kun jalatkaan ei kantanut. Selässä joku hermo painanut niin, että jalka ei toiminut. Siellä lääkärissä sanottiin vain, että ne ei voi näin yöllä tehdä mitään, menkää kotiin ja tulkaa joskus toiste uudestaan. Ne ei ees oikeen tutkinut sitä.

  Noin kuukausi sen jälkeen tilanne meni huonoksi uudestaan ja sillon lääkärit sano, että selkä olisi pitänyt leikata jo kauan sitten viimeistään kun ne oli sillon yöllä lähtenyt sairaalaan. Ja isäni sai siitä oikeasti todella mukavat korvaukset, koska leikkaus tehtiin liian myöhään ja sillä on ollut nyt ongelmia sen jalan kanssa. Ihan vaan sen takia, kun ne lääkärit ei jaksanut yöllä tutkia.

  Eli nyt vaan kun viet ton asian pidemmälle, sä saat siitä reilusti korvauksia vaikka siinä vähän aikaa kestäisikin. Vaikkei tietenkään raha tota kipua paranna, ymmärrän täysin. Olisin mäkin ottanut mielummin terveen isän joka pystyy kävelemään kunnolla(nykyään asiat jo paremmin, kävelee melkein normaalisti :-), kuin ne muutamat tuhannet. Sulta olisi voinut vaikka mennä näkö, ja toi on tosi iso hoitovirhe.

  Paljon tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
 27. Hui kamala :/ Toivotaan, että silmä paranee piakkoin, jakselemisia :)

  VastaaPoista
 28. Entä jos hankkisit näin ensihätään clip-on arskalinssit niihin uusiin laseihin? Ehtisit sitten rauhassa katsella sopivia arskoja eikä tarttis välttää ulkonaoloa niiden valmistuessa.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 29. Mulla tuli loppuvuodesta kans haava sarveiskalvoon kun revin piilarin silmästä pois ja se olikin kuivunu jotenki silmään kiinni. Ja olihan se kipeä! En oo ikinä tuntenu niin suurta kipua ja ymmärrän täysin miltä susta tuntuu. Itse vietin muutaman päivän pilkkopimeässä huoneessa kun silmä ei kestäny yhtään valoa ja nukkumisesta ei tullut yhtään mitään. Onneksi se sitten parani jonku lääkärin määräämän voiteen kanssa muutamassa päivässä. Pikaista paranemista sinne, kokemuksesta voin sanoa että sitä osaa taas arvostaa sitten kun ei enää satu silmään! :)

  VastaaPoista
 30. Voi Peppiä :/
  Tsemppiä nyt sinne, toivottavasti tuo pahin tilanne silmässä helpottuisi kuitenkin mahdollisimman pian..
  Tsemppiii!

  VastaaPoista
 31. Moi Peppi! Teil on ihan mahtava blogi, ei ihme että on niin paljon lukijoita. :) Toivottavasti silmäsi paranee pian. Harmi että lääkäreillekin joskus sattuu tollasia kämmejä. :( Kaikki sympatiani on sun puolella! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 32. Noniin, ja arvon kommentoijat ottaa sitten järjen käteen, eihän sinne silmään mitään _neulaa_ tungeta vaikka sieltä otettaisiinkin jotain pois. Ei niitä roskiakaan silmästä neulan kanssa ronkita...

  VastaaPoista
 33. Kauhea, miten pahalta toi voi näyttää;( Tosi surkeeta, että tällänenki pääs nyt tapahtumaan:( Koitas jaksella:)

  // Muuten, blogi on ihan parasta:)<3

  VastaaPoista
 34. siis kauheeta!!!! en voi edes kuvitella kuinka paljon toi sattuu :S paranemisia! <3

  VastaaPoista
 35. Envia, kyllä Peppi varmaan itse tietää, että mitä tämä hölmöillyt lääkäri sinne silmään tunki ja tossa videossa sanotaan varsin selvästi, että neulalla hän sitä yritti sieltä pois ottaa.

  Mulla tuli heti ton videon jälkeen sellanen vihanen olo, että miten voi olla noin ammattitaidottomia lääkäreitä, että rupeaa sörkkimään potilaan silmää ties millä. Kyllä musta sun pitäis tästä ilmottaa jonnekkin, koska tosta olis voinu ihan hyvin aiheutua jotain pysyviä vammoja sun silmään.
  Mutta paranemisia ja koita jaksaa tän kaiken kanssa!

  VastaaPoista
 36. Todella paljon jakselemisia ja paranemisia sinne päin Peppi! :(

  VastaaPoista
 37. Kuulostaa ja näyttää todella pahalta! :( Ihme lääkäri, ku ei tajunnu heti sormella, ettei siellä mtn ollut. Toivottavasti saat hyvät korvaukset tosta! Kipu on varmasti ihan sietämätön.. :s Tsemppiä sulle ja pikaisia paranemisia! <3

  VastaaPoista
 38. Iida, siinä kohtaa lienee syytä kyseenalaistaa lääkärin ammattitaito, sillä kyllä ne sieltä otetaan pois ihan muuten kuin neulalla, kertaakaan koko sinä aikana minkä olen ollut silmälääkärissä töissä en ole yhdenkään lääkärin kuullut edes harkinneen neulan tunkemista kenenkään silmään. Rikkaneula on kyllä käytössä, mutta se ei todellakaan ole sama kuin tavallinen neula, ja sillä tuo silmän puhkaisuvaara on aika olematon. Ainakin osaavissa käsissä...

  VastaaPoista
 39. voi ei, tosi tylsä juttu ! koitahan parantua ! <3

  VastaaPoista
 40. Hei te ihanaiset!!

  KIITOS KIITOS KIITOS kaikista ihanista tsempeistä, ootte ihan mahtavia. <3<3

  Mä jouduin eilen yöllä palaamaan sairaalaan pahojen kipujen takia, mutta nyt oon Kirkkonummella vanhempien luona täyshoitolassa, joten parantuminen saa luvan alkaa! :)

  Lääkäri sanoi tänään, että haava on ruvennut jo vähän paranemaan mutta on edelleen auki. Kuulemma on ollut todella todella iso haava, joten sitä täytyy seurailla koko ajan. Kivut tässä on kaikkein pahimmat, kun ei noi buranat ja panacodit auta mua oikein mitenkään, kun sarveiskalvossa on kuulemma niin sairaasti hermoja, että koko pää särkee ihan järjettömästi. Edes se palaminen ei sattunut näin paljon, sehän tässä outoa onkin.

  Teidän tsempit on ihania ja piristää mun mieltä paljon. Äiti lukee mulle lehteä, kun en pysty nyt oikein kunnolla lukemaan mitään kun aina ihan hetken ajan vaan.

  Mimmiä on ikävä, toivottavasti se tulee moikkaamaan mua tänne täyshoitolaan, kun kerta palaa tänään kotiin! :)

  Lääkäristä on tehty jo valitus ja mulle on annettu ohjeet miten mun pitää toimia ja keneen olla yhteydessä. Kyllä mä haluan tästä tehdä valituksen, mä nimittäin oon joutunut makaamaan nyt kohta 2 päivää pimeässä huoneessa aurinkolasit päässä ihan järjettömissä kivuissa ja tää ei todellakaan ole hauskaa. :)

  Kiitos, olette ihania! <3

  VastaaPoista
 41. Moikka,

  toivottavasti paranemaan päin sun silmä. Auts! Harmi että vappureissu peruuntui sun osalta :(

  Aurinkolaseihin voidaan laittaa linssit voimakkuudella ihan niinkuin silmälaseihinkin. Ovat samoja linssejä, mutta värjätty tummiksi. Mahdollisuus on myös itse valita minkä väriset linssit haluaa ja millä tummuusasteella tai voi myös valita liukuvärjäyksen linsseihin, jolloin ne ovat ylhäältä tummemmat ja alhaalta vaaleammat.

  //Heli

  VastaaPoista
 42. Voi Peppi :/
  Se on kyllä ihme, miten joku noin pieni juttu ku silmä voi ollakki ihan uskomattoman kauheen järkyttävän kipee :(
  Monessa sopassa sut kyllä tämän elämän aikana näköjään keitetään..
  Pikaisia paranemisia ja jaksamisia ja haleja ja kaikkee!! <3

  VastaaPoista
 43. Hei

  Favoptic , sieltä saa noin 60 e aurinkolasit vahvuuksilla!
  tsekkaappa!
  www.favoptic.fi

  kun tilaa kotiin sovituslaseja niin menee vaan pari päivää ja ne on jo postilaatikossa.

  Niissä ei vaan oo sitä aurinkolasivärjäystä kun tilaa kotiin sovitettavaksi.

  VastaaPoista
 44. Pikaista paranemista! (: Kyllä se siitä. Itselläkin ihan jumalaton korvatulehdus, toissayönä ei mutsi suostunut lääkäriin kuskaamaan ja kuinka ollakaan itkin koko yön tuskissani. Aamulla pääsin lääkäriin ja odotin liki puoli tuntia tunkkaisessa odotushuoneessa puoliksi nuokkuen. Mut piti hereillä söpö tyttövauva jota stalkkasin :D Huh, että se kipu meni ohi. Samiksia, eikö? Mulla on kuulo paskana ja sulla näkö :D Joo tosiaan, ota ihan rennosti ja parantele itteäs. Lämmin suihku/kylpy auttaa myös tosi paljon! Kaiva jostain vaikka vanhoja lehtiä tai kirjoja, pyydä jotakuta hakemaan mässyä ja lorvi kotona!

  VastaaPoista
 45. alko itkettää ku katoin tota videota ku säki olit jo ihan itkun partaalla. voin kuvitellla miltä tuntuu ;( KOITA JAKSAAA !! virtuaalinen halaus zroooooooooom !
  meri-

  VastaaPoista
 46. paljon paranemisia. itse joudun käyttämään välillä silmalaseja koska en uskalla piilareita laittaa ja ainakaan sun kokemuksen luettua en enää ees harkitse ostavani piilareita. toivottavasti saat silmän pian kuntoon ja pääset nauttimaan kevät auringosta.

  VastaaPoista
 47. Vähän OT, mut mun koiralle tuli niin paha haava sarveiskalvoon, että koko silmä jouduttiin poistamaan (leikkaus ei siis enää auttanut). Onneksi silmän poisto ei ole vaikuttanut koiran elämään mitenkään, eli on silti iloinen oma itsensä. Pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
 48. Asutko siis missä nyt? :)

  VastaaPoista
 49. Tee ihmeessä valitus tuosta lääkäristä, joka tollein toilaili! Vaikka kaikille sattuu virheitä, niin ihan karmiva virhe tuollainen, voin vaan kuvitella sun tuskat ja kivut. Ja vielä kun kivat suunnitelmat peruuntuu:C Mutta ehkä näin oli tarkoitettu, ja sä nouset vahvempana kun ennen ja jos vaikka näkökin ois ihmeen kaupalla parantunut (ihmeitä voi aina sattua)!
  Hirmusesti voimia ja jaksamista kivun kanssa, toivottavasti pian helpottaa! Ja Mimmi hophop, äkkiä ystävää piristämään ja lukemaan kommentteja vaikka:)
  T:Riikkis

  VastaaPoista
 50. Hellurei ja paranemisia!

  Kuten varmaan moni on jo sanonut, riippuu ihan sun suosikkiaurinkolaseista että pystyykö niihin laittaan vahvuuksilla olevat linssit. Jos ne on liian kaarevat (u know, semmoset kärpäslasit jotka nuolee poskipäitä ja ohimoita) ja heikkoa muovia niin ei pysty mutta luulisin että jos ne on semmoset "nörttilasit" ( :D ) niin en itse näe ainakaan mitään syytä miksei vois laittaa.

  Ja kun mahdollista niin rahallisesti kuin silmien kuntoa ajatellen, suosittelen käymään esim. Medilaserilla esitutkimuksessa että voiko sulle tehdä laserleikkausta - sen jälkeen voi käyttää mitä vaan arskoja eikä tarvi miettiä että onko vahvuuksia tai ei. Kyllähän se hinta kirpaisee mutta tällä hetkellä, n. 1,5 vuotta leikkauksen jälkeen, oon itse edelleen sitä mieltä että ELÄMÄNI PARAS OSTOS!!!

  (Clip-oneista sen verran vielä että niitä ei enää suositella laitettaviksi silmälaseihin, naarmuttavat sen verran sitä linssin pintaa)

  //Sanniainen

  VastaaPoista
 51. Voi ei!!! Voimia sulle :((((!

  http://dashantilife.blogspot.com

  VastaaPoista
 52. Tä video on ihan paras! Toimii iltasatuna! Oon postannut tän jo kaikille kavereillekin! Kiitos!

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.