moretolove

white

white

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Uskomaton päivä

Tänään kävin antamassa ääneni, vaalikahveilla ja nauttimassa muutenkin hyvästä säästä ja lämmöstä. Lainakoira on muuten kiva kaveri näillä ulkoilukeleillä, tosin ei ainakaan laimenna tätä alati pahenevaa koirakuumetta...

Nyt oon aika todella järkyttynyt tästä vaalituloksesta. Ei voi ku ihmetellä, että mitä tässä maassa oikein tapahtuu... Jännityksellä odotan kyllä lopputulosta. Huh. No katellaan...

Kai äänestitte? Miellyttääkö tulos?

48 kommenttia:

 1. mun on pakko sanoa et tää uus ulkoasu on ihan superkiva! :)

  http://ready-for-fashion.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. no onneks toi tulos ei oo vielä täysin varmaa. nyt toivon et loput äänistä on ilman perussuomalaisia!

  VastaaPoista
 3. Hiljaseks vetää. En ymmärrä nyt yhtään. Ja tosiaankin äänestin :)

  VastaaPoista
 4. Suvaitsemattomuus kunniaan uudessa Suomessa! :(

  Epistä, teillä on jo ihan kesä siellä etelässä!

  VastaaPoista
 5. Tavallaan miellyttää, tavallaan ei todellakaan. Hienoa, että kokoomus on niin hyvällä kannatuksella ja samoin SDP. Niistä enemmän kuin iloinen! :)

  MUTTA Perussuomalaiset... Ei ei EI! En haluais tuommosta junttia pääministeriksi...

  VastaaPoista
 6. harmi kyllä ikä ei vielä riitä äänestämään. ja tulos ei miellytä. en ymmärrä miksi persut on niin suosittuja..

  VastaaPoista
 7. Aikamoinen voitto tulossa abortti-naispappi-homo-vastaiselle Soinille ja persuille. :S
  -E-

  VastaaPoista
 8. Äänestin kokoomusta ja muutan pois suomesta jos persut saa eniten ääniä... oon järkyttyny!!!

  VastaaPoista
 9. Huhhuh tuota perussuomalaista. En toivoisi noin junttia eduskuntaa, mutta ääneni olen antanut, ja toivottavasti muutkin kaltaiseni varsinaisena vaalipäivänä.

  No, peli ei ole vielä pelattu! :D

  http://paivauni-daydreams.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. en saa vielä äänestäää! arr, ensi kerralla sitten..

  VastaaPoista
 11. !!! Olen järkyttynyt tuloksista! Hirvittää ajatella, millainen uusi natsi-saksa suomesta tulee jos persujen kannatus on noin suuri ja ihmiset ovat samoilla linjoilla soinin kanssa! Hurautin äänestämään varmaan viimeisenä koko suomessa, mutta kannoin korteni kekoon suvaisevaisen ja tasa-arvoisen suomen puolesta! (btwm ihana uus ulkoasu!)

  VastaaPoista
 12. Äänestin ja tällä hetkellä kylmät väreet ja kylmä hiki otsalla. Mikä tätä maata vaivaa?! Siinäpä sitä sitten ollaan, kun ihmiset tajuavat minkälaisen virheen tekivät ja tapellaan seuraavat 4 vuotta.. En ymmärrä mitä ihmiset oikein ajattelevat? Mutta toivon, että Soini joutuu taipumaan mielipiteittensä kanssa. :P Näin kuvataideopiskelijana toivon ainakin...

  VastaaPoista
 13. SDP kärkeen ja kokoomus hevonper****een, perussuomailaisetkin käy, kunhsn ei kokoomusta. Ja toki äänestin! :)

  VastaaPoista
 14. no ahistaaa hulluna toi PS! kuka näitä oikeesti on ees äänestänyt, missä ne ihmiset ees on :D en tiedä henkkoht KETÄÄN joka koskis heihin pitkällä tikullakaan .....

  VastaaPoista
 15. Ihana ulkoasu!

  Itse äänestin ja tulos miellyttää! Toiv. persut vaan eivät ole ihan sormisuussa jatkossa. :)

  VastaaPoista
 16. Olin tänään niin hyvillä fiiliksillä ton sään takii, mut sit kun rupesin kattoo noit vaalijuttui, niin kyl aika vakavaks vetää. Ei voi muuta sanoo ku ihan tyhmää! Enkä ymmärrä, ketkä noita persuja oikein äänestää :(

  Toivottavasti huomen paistaa taas aurinko, ni sit voi taas vähän hymyillä (ja unohtaa kaikki vaalihöpinät) :)

  VastaaPoista
 17. Todellakin äänestin eikä tällä hetkellä paljoa naurata tuo tulos.

  VastaaPoista
 18. Persut ei vaan aja mitään hyviä asioita ja pelkkä Soinin kuvittelu pääministeriks saa karvat pystyyn...

  VastaaPoista
 19. Ite oon ollut tänään (ja huomenna meen kans) laskemassa ääniä, kyllä ahdisti kun kasas niitä 257-numerolla varustettuja äänilipukkeita pinoon :/ Huolettaa!

  VastaaPoista
 20. Voi PerSu! Vaikken politiikasta vielä kauheesti tiedäkkään, en mä silti haluu mistään tollasesta hyypiöstä uutta pääministeriä. Jos mulla olis jo äänioikeus, omaa ääntäni en perussuomalaisille antas vaikka maksettais!

  VastaaPoista
 21. Voi että mua ärsyttää teidän "suvaitsevaisten" suvaitsemattomuus, joka tuli niin itse tekstistä kuin edeltävistä kommenteistakin esille. Vaikka itse kuulunkin teidän "suvaitsevaisten" mielestä niihin suvaitsemattomiin tyhmiin juntteihin, hyväksyn silti teidänkin mielipiteenne asioista. Suomi on demokratia, ja nämä vaalit menevät nyt siihen suuntaan mitä ennusteet tähän mennessä näyttävät.

  VastaaPoista
 22. Ehei, ei miellytä. Kokoomuksen menestys joo, mutta SDP ja etenki Persut, mitä hittoa!?! :/

  VastaaPoista
 23. Mua ei vois vähempää kiinnostaa tommonen p*ska. En käynnyt äänestämässä ja hyvin iloinen siitä. Sitten voin käydä äänestämässä ku saavat tehtyä jotain, josta olisi jotain hyötyäkin tähän maahan . Eli ei koskaan...
  Todellinen pohjanoteeraus oli vaihtaa 95 bensa siihen saakutin 10 bensaan -.-' Great!
  Hyvä Suomi! Olen todella ylpeä!

  T. Todella kyrpiintynyt tähän toimintaan

  VastaaPoista
 24. Järkytti kyllä todellakin. en tosiaankaan tajua miksi joku antoi äänensä persuille.. järkyttävää!

  VastaaPoista
 25. Hyvä perussuomalaiset!!! _o/

  VastaaPoista
 26. Seuraan itse tätä menoa Hollannista, ihan järkyttyneenä. Ja niin ilmeisesti kaikki kaveritkin, mitä nyt facebookista ja twitteristä osaa lukea ja ymmärtää. Miten voi PS nousta noin järkyttävästi, herranjumala +36 paikkaa?!?! Tossa on nyt itsetutkiskelua joka puolueella. mutta ei voi ymmärtää. Onneksi äänesti, että on ainakin oikeus valittaa ;)

  VastaaPoista
 27. Ei todellakaan miellytä! siis kuka niitä perussuomalaisia äänestää...
  En kestä, jos siitä tulee pääministeri.

  VastaaPoista
 28. Moikka!

  Oon kauhuissani perussuomalaisten "vaalivoitosta". Suomeen varmaan tulee markka ja sukupuolineutraalista avioliitosta ei tule mitään.. Mitä vielä? Itse järkytyin esim. ääniharavasta nimeltään Kike Elomaa. Onko se oikeasti niin selvillä kaikista asioista, että se voi äänestää Suomen laista ja ydinvoimaloista yms. Toivotaan myös, ettei Halla-ahosta tule ministeriä, huoh.

  Semmoinen kyssäri vielä, joka ei kuulu asiaan, että mistä hankitte esim. noita pitkävartisia saappaita ja kenkiä? Kun mulla tosi paksut pohkeet, niin tavallisista kenkäkaupoista en ikinä löydä mitään. ): Haluaisin uudet pitkävartiset saappaat, mutta ei.. /: Onko teillä paksut pohkeet vai meneekö normaalit kengät teille? (:

  VastaaPoista
 29. Mikä niissä persuissa on niin kamalaa? Luuletteko, että Suomi muuttuu neljässä vuodessa radikaalisti johonki päin? Eihä siellä persut oo yksin päättämässä.
  Sitte on kyllä turha myös valittaa, jos ei oo käyny äänestään.. Itse äänestin kokoomusta, sillä toivoisin talous- ja verotuspolitiikasta tulevan jonain päivänä jopa äärioikeistolaista.
  Terv. siivooja 21 v.

  VastaaPoista
 30. Jostain syystä en pienen tuppukylän kasvattina edes ihmettele tuota Persujen menestystä, tiedän ihan liikaa sen tyyppisiä ihmisiä jotka noita äänestää.. xP

  Mutta äänestin jopa, oma ääni meni Piraateille, joiden menestykseen olen itseasiassa jopa lähes tyytväinen! Ei oltu enää vain "Muut", vaan ruudulle päästiin :)

  VastaaPoista
 31. Hyvästi euron hyvä kurssi, hyvästi kehitysapu ja hyvästi eu, ei ole ainakaan mitenkään ylpeä suomalainen olo. Onneksi täällä Helsingissä oli jonnin verran alhaisempi persujen kannatusluku.

  VastaaPoista
 32. Äänestin toki, ja valitettavasti oma puolue ei tällä kertaa oikein pärjännyt, mutta vain yksi vaalivoittaja tuolla muutenkin oli. En itsekään ole mitenkään tyytyväinen vaalitulokseen, mutta olen samaa mieltä käyttäjän milla16 kanssa että tämä "suvaitsevaisten" mesoaminen on aika tekopyhää. Valitetaan että kansa on tyhmä ja äänestänyt väärin, koska muut ovat valinneet eri tavalla kuin itse. Omasta mielestäni suvaitsemattomuuden lähtökohtana on ajatus, että jos ajattelee eri tavalla kuin itse on tyhmempi tai jollain tavalla huonompi ihminen.

  No, eiköhän tämä älämölö tästä pian laannu. Ensi vaaleissa voi olla jo aivan toinen tulos :)

  VastaaPoista
 33. Itsestäni on todella outoa että Perussuomalaisista maalaillaan jo piruja seinille vaikka hallitusta ei ole vielä edes muodostettu ! Ja tuskinpa Soinista pääministeriksi, kuitenkin vasta kolmanneksi suuriman puoleen pj. Itse äänestin vasemmistoliittoa koska heidän arvonsa kohtaavat kanssani. Kuitenkin on suvaitsematonta olla hyväksymästä persuja, vain koska he ajattelevat eritavalla kuin minä ja te. Kansa päätti, ja hyvä niin, sillä silloin demokratia toimii ! Hyvää päivän jatkoa :)

  VastaaPoista
 34. Uskaltaako täällä myöntää ollenkaan, että ääneni meni automaattisesti Perussuomalaisille. :D

  En ole tietenkään _ihan_ kaikissa asioissa samoilla linjoilla kuin Perussuomalaiset, mutta puolue vastaa kaikkein eniten omia ajatuksiani. Mielestäni on hyvä vaan, että saadaan sekoitettua vähän pakkaa politiikassakin! Eipä EU:stakaan ole ollut kuin haittaa Suomelle...

  VastaaPoista
 35. Itseasiassa vain pieno osa kansasta, 19% äänesti heitä. Ei siis koko kansa. Turha muuten sitten vinettää, kun ne ei lunasta lupauksiaan. Persut ei oo mitään muuta kuin massa juntteja populisteja. Onneksi Kokoomus sai eniten paikkoja.

  VastaaPoista
 36. Tää on kyllä taas niin väärin, suomalaiset on menossa persut edellä mäntyyn ja pahasti.

  Luulin asuvani liberalistisessa hyvinvointivaltiossa enkä natsisaksan jäljitelmässä.

  Eikä tuo Kataisenkaan rahapolitiikka muhun oikein iske kun arvonlisäveron sanotaan olevan progressiivinen, mutta kyllähän sen nyt jumalauta maalaisjärjelläkin voi sanoa ettei verotus jossa köyhä ja rikas maksavat samaa ole progressiivista.

  Jännä nähä miten Soini pitää kaikki vaalilupauksensa, ja hoitaa tuon melkein 80miljardin euron valtion velan pois ilman että kukaan joutuu pahemmin kärsimään.

  Mitä EUhn,maahanmuuttoon,euroon,homoliittoihin,yleiseen asepalvelukseen ja koulutukseen tulee persujen kannalta, en edes halua ottaa kantaa kun suurin osa heidän aatteistaan ko. asioista on sairaita.

  Toivottavasti Urpilainen nousee pääministeriksi Kataisen takaa, siinä on kyllä ainoa asianainen tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 37. Ihan periaatteen vuoksi en äänestänyt, enkä aio äänestää ikinä missään vaaleissa. Kaikki siellä ajavat vaan omaa etuaan, kansanedustajat korottavat omia palkkojaan tyyliin 1000€ kerralla ja samaan aikaan KELA:n päivärahat ovat pudonneet nykyisen hintatason kelkasta jo ainakin 15 vuotta sitten.. Tämä vaalivoittaja Kokoomus on vaan rikkaiden asialla. Vai muka hyvinvointivaltio? Ihan kaikkea muuta.. Perussuomalaisten menestyksestä olen siinä mielessä iloinen, että tähän maahan kaivataan muutosta. Protestiääniin se niiden menestys perustui, eikä aiheetta.. Onko esim. EU:sta ollut tälle maalle muuta kuin haittaa? Ei minun mielestä ainakaan. Jokainen maa hoitakoon omat velkansa, ei sinne suomalaisten veronmaksajien rahoja tarvitse laittaa... Olenkin sanonut, että jos joskus äänestäisin (mitä en todellakaan aio tehdä), äänestäisin kommunisteja. Ihan vaan kettuillakseni..

  VastaaPoista
 38. Suvaitsen itse kyllä kaikkia mielipiteitä, paitsi sitä että JÄTTÄÄ ÄÄNESTÄMÄTTÄ. Kuinka idioottia touhua... Turha sanoa, että "äänestää kun jotain tapahtuu", ehkä pitäisi itse äänestää ja jotain tapahtuisi. Niin kuin nytkin, ainakin ihmiset ymmärtävät että ääni merkitsee, kun saivat tuolla tavoin heilutettua lopputulosta. Äänestäkää nyt hyvät ihmiset oikeasti, turha jupista ja valittaa jos ei yritä tehdä jotain, raivostuttavaa!!
  Argh, mitä sitä pitäis oikein ihmisten tehdä, että tää valtaisa nukkuvien puolue joskus ryömis ulos sieltä pikku koloistaan....

  VastaaPoista
 39. "Suvaitsen itse kyllä kaikkia mielipiteitä, paitsi sitä että JÄTTÄÄ ÄÄNESTÄMÄTTÄ. Kuinka idioottia touhua..."

  Minä en taas voi käsittää tuota näkökulmaa joka kaikilla äänestysjeesuksilla tuntuu olevan. Jos siellä ei ole ketään tai mitään mikä itseä liikuttaisi, ja kukaan ei tunnu ajavan niitä asioita jotka kiinnostaa, niin mikä ihmeen järki on äänestää sitten sitä pienintä pahaa ihan vain periaatteen vuoksi? Periaateääni, jolla ei ole merkitystä henkilölle itselleen, on vain toisten pussiin pelaamista. Mielipiteensä voi ilmaista myös nukkumalla, jos ketään sopivaa ei löydy.

  Ja kyllä, minä äänestin, koska ehdokas löytyi. Jos ei olisi löytynyt, en olisi missään nimessä äänestänyt vain siitä ilosta että äänioikeus on.

  VastaaPoista
 40. Voi miten tietämätöntä porukkaa täälläkin on kommentoimassa..:´) Ihan tosissaanko kuvittelette, että PerSut ajavat aborttikieltoa ja jotain "rajat kiinni" -politiikkaa? Lukekaapa vaikka huviksenne PerSujen vaalimanifesti, niin saatte edes jotain todellista käsitystä siitä, missä mennään.

  PerSujen menestyksestä käy kiittäminen ennenkaikkea mediaa ja valtapuolueita, panettelulla ja tiettyihin henkilöihin kohdistuneella ajojahdilla em. tahot ovat nimenomaan herättäneet kansan kiinnostuksen.
  Kannattaa pitää kaiken kamaluuden keskellä mielessä se, että PerSut ovat kolmanneksi suurin puolue, toisin kuin Jyrki Käteinen & co., he eivät tule heiluttelemaan tahtipuikkoa tulevassa hallituksessa, vaikka heidän painoarvonsa selkeästi nouseekin. Neljässä vuodessa Suomesta ei tulla tekemään mitään sisäänpäinkääntynyttä impivaaraa, jossa pyritään "potkimaan pellolle kaikki n**kerit (anteeksi sananvalintani)" tai rakentamaan uutta natsi-Suomea. Vähän perspektiiviä asioihin nyt ihmiset.

  VastaaPoista
 41. Totta kai äänestin ja olen myös aika järkyttynyt tuloksesta.

  Mielestäni se, että ei pidä suvaitsemattomista mielipiteistä ei ole suvaitsemattomuutta vaan mielipiteen vapautta. Kukaan "suvaitsevaiston" edustaja ei ole kieltämästä toisilta oikeutta heidän mielipiteeseensa, mutta kyllä sitä pitää voida sanoa jos toiset omasta mielestä ovat väärässä. Myöskin vaikkapa sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajat eivät ole pakottamassa ketään naimisiin omaa sukupuolta olevan kanssa vaan vain mahdollistamassa sen niille jotka sitä haluavat. Lain vastustajat toisaalta haluavat määritellä toisten ihmissuhteita omista preferensseistään käsin.

  Huomata kannattaa myös se että monet vihreiden, vassareiden, piraattien ja vastaavien kannattajat suunnittelevat tällä hetkellä itse oma-aloitteisesti muuttavansa pois Suomesta (enemmän tai vähemmän tosissaan) kun taas monet esim. PS:n kannattajat haluaisivat karkottaa toisia pois täältä. Tässä on aika suuri ero siinä mistä asetelmista ajattelussa lähdetään.

  VastaaPoista
 42. Onneksi täällä on jotain ihmisiä edes, jotka ymmärtävät asian. Kaikilla meillä on oikeus antaa äänemme kelle haluamme, leimaamatta ketään idiootiksi, joka ei ymmärrä mitään.

  Itse äänestin Vasemmistoliittoa. Arvot samanlaisia kuin minulla oikeudenmukaisuutta ja huolehditaan muistakin kuin vaan omasta edusta. Itsellänikin on monia eri arvoja kuin persuilla. En silti ihmettele yhtään, jos joku äänesti Perussuomalaisia. Ja naurettavaa pelätä, että Perussuomalaiset pilaavat koko Suomen. Eiköhän se Kokoomus Jyrki Kataisen johdolla johda Suomea. Katsotaan, mitkä arvot silloin on vahvoilla Suomessa. Pakko kestää vaan, vaikka ei miellytä. Jos Soinia on todella kuunnellut, moni asia ei edes täällä pidä paikkansa. Esim. Soini itse vastustaa aborttia, ei todellakaan hänen puolue. Sananvapaus sen sijaan on Suomessa kaikilla, eikä kannattaisi käyttäytyä kuin itsekkäästi ja suvaitsemattomasti, jos muiden mielipide ei miellytä.

  PS. Haluan lisätä tästä kaikesta huolimatta, että teillä on mahtava blogi!! Olen seurannut melkein alusta asti teidän meininkiä. Jotkut asiat saavat vaan äkkiä minut tulistumaan:D

  VastaaPoista
 43. Omasta mielestäni Kokoomuksen menestys vaaleissa on se ainoa huono asia tässä. Rikkaiden etua ajava puolue..
  Vihreille tosin olisin enemmän paikkoja eduskunnasta toivonut.

  VastaaPoista
 44. Kommentoinnin taso tassa blogissa on ylipaataankin luokkaa "ihan tyhmaa, kun tyhmat ihmiset aanestaa persuja" ja "tosi kauheeta, kun elaimia raakataan, mutta onneksi tanaan paistaa aurinko!". Kertoo ehka enemman lukijoiden iasta kuin mistaan muusta.

  VastaaPoista
 45. hAHA, aikamoisen fiksuja mielipiteitä täällä näyttäs olevan persuista! :D sanotte vaan että ahistaa ym. Soini on kauhee hyypiö ja sen politiikka perseestä, mutta perusteluja ei näy ko. mielipiteille, ette edes taida olla persujen ajamista asioista perillä kun ette niitä edes mainitse?! :D

  Ylpeänä voin sanoa että minä äänestin persuja

  VastaaPoista
 46. Itse ainakin olen melko tyytyväinen vaalien tulokseen. Tietysti harmittaa, kun Kokoomus on Suomen suuri puolue ja Katainen mahdollisesti uusi pääministeri. Kokoomus voisi mielestäni siirtyä suoraan oppositioon pohtimaan viime kauden mokailuja ja kantaa vastuunsa edes nyt Keskustan ja Vihreiden kumppanina.

  Luin muistaakseni aikaisemmista kommenteista jotain kritiikkiä Kike Elomaan suuresta äänimäärästä. Pistää vaan miettimään kuinka paljon ex-missi Tanja Karpelalla oli annettavaa eduskunnalle ensimmäisenä kautenaan... tai Mikko Alatalolla. Näissä vaaleissa Kokoomuksen riveistä taisi sujahtaa läpi myös jääkiekkoilija Sinuhe Wallinheimo. Eli eiköhän olisi hyvä vain antaa kaikille valituille mahdollisuus työskennellä paremman Suomen puolesta ja jättää arvioinnit siihen kun on todella jotain arvioitavaa.

  - Eija

  VastaaPoista
 47. Vaalitulos miellyttää, paitsi kokoomuksen osalta. Voin ylpeänä sanoa, että perussuomalaisia äänestin.
  t. 20-v. opiskelija

  VastaaPoista
 48. jee, mä sain ekaa kertaa äänestää! Miellytti tulos, kokoomuksen tulos varsinkin! en tosin äänestänyt kokoomusta, ei ollu hyvää ehokasta täällä meillä päin. äänestin persuja, mikä ihme niissä muka on et pitää niin kauhistella? ei taia olla ihmiset ihan perillä asiosta jos niitä natseiksi vertaa!

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.