moretolove

white

white

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Oikeasti?

Mulla meni äsken pannu jumiin. Mulla meni totaalisesti pannu jumiin. Menin Facebookkiin ja silmiini osui ensimmäisenä kirjoitus, joka sai ihan jokaisen karvan niskassani nousemaan pystyyn.

Kuten monet tietää, More To Love on erittäin rasismin vastainen. Me tykätään kaikista, eikä meidän seurassa ketään syrjitä. Meidän ystävät on kaikenkokoisia, kaikenikäisiä, kaikenvärisiä. Meidän ystävät eivät häpeä olla erilaisia, vaan se nähdään pelkästään rikkautena. Meidän ystävät saa olla homoja, lesboja, tummaihoisia, keltaihoisia, punaihoisia, lihavia, laihoja, lautoja, harvahampaisia, kaljuja tai ihan mitä vaan. Meidän ystävät saa tehdä virheitä, mutta meidän ystävien tulee oppia virheistään. Meidän ystävien tulee hyväksyä kaikki muutkin meidän ystävät. Muuten ne ei ole meidän ystäviä.

Meitä molempia on kiusattu koulussa ja molemmat on myös jätetty joskus ulkopuolelle asioista, koska ollaan lihavia. Ollaan molemmat jouduttu kohtaamaan se tilanne, kun joku ei ole halunnut tutustua suhun, koska olet lihava. Meidät molemmat on kuitenkin kasvatettu hyväksymään kaikenlaiset ihmiset ja antamaan kaikille mahdollisuus. Meidät on myös opetettu pyytämään ja antamaan anteeksi.Chike on henkilö johon tutustuttiin reilu vuosi sitten juontaessamme rasismin vastaista konserttia Gloriassa yhdessä herran ja Kristiina Wheelerin kanssa. Chiken kanssa huumori oli alusta asti todella härskiä ja meillä synkkasi samalla sekuntilla kun tavattiin. Kun kerran mentiin liian pitkälle vitsailussamme Kristiinan kanssa, jyrähti Chike todella kovasti ja sanoi meille suoraan, että tuo ei ollut enää hauskaa. Joku olisi voinut tilanteesta loukkaantua, mutta mun silmissä Chiken pisteet nousi taivaisiin, eikä ne pisteet oo laskenut vielä kertakaan edes milliä.Nyt löysin Facebookista Chiken erittäin mielenkiintoisen kirjoituksen, jonka toivon teistä jokaisen lukevan ja miettivän miltä tämä tuntuisi jos sattuisi omalle kohdalle.

Olin äsken Heurekan nurmikolla lukemassa kirjaa, kun kolmekymmppinen mies alkoi huudella, että rannalle oli ajautunut hylje. En kiinnittänyt herraan sen enempää huomiota, kunnes huomasin, että nilkkoihini tartuttiin ja mies yritti raahata minua veteen. "Eläin pitää viedä takaisin luontoon", hän sanoi. Oikeasti.

Rakas Suomi, Sinulla on potentiaalia olla yksi maailman hienoimmista maista. Sinulla on koulutus ja luonto, kauniita naisia ja MM-kulta. Mitä Sinulle on tapahtumassa!? Keitä nämä neandertaalit ovat!? Älä vaivu sosiaaliseen lamaan! Älä anna idioottien kulkea kansaasi brändäten ja symboleitasi omien. Ääripäät osoittelee sormilla toisiaan ja huutaa saatanaa sen kummemmin tietämättä, mikä oikeasti vituttaa. Älkää jumalauta Suomalaiset seiskö vieressä katsomassa, kun teidän maanne vedetään lokaan idiootti-taudin levitessä.

Soini haikailee Olavi Virran elokuvia ja haluaa kasvattaa kansallisidentiteettiä itävaltalaiselta taidemaalarilta ajatuksia lainaten. Hakkarainen kamppailee solmionsa kanssa ja huutaa neekeriä minkä kerkiää ja saa nuhteeksi sormen heristyksen. Sillä välin kun tämä hallitseva kansallisääliö myy keltaisen lehdistön pankkitilit tukkoon ja brändää p(P)erus s(S)uomalaista yhä idiootimmaksi, Kokoomus on hyvää vauhtia johtamassa Suomea kuin korporaatiota ja opiskelijan ruuan hinta nousee. Joku juntti käski ryhmää nuoria olla puhumatta ruotsia, kun odotettiin Leijonien saapumista kauppatorille. JUNTTI, ETKÖ SÄ TIEDÄ MISSÄ MAASSA ASUT? Siihen on syy, miksi tiekylteissä lukee Helsinki/Helsingfors. Jopa Mikael "Ilmaveivi" Granlund tietää tiekylttimysteerin vastauksen, onhan hän sentään suomenruotsalainen.

- Suomalaisuus ei ole juntteutta, vaikka juntit sillä käytöksensä perustelisivatkin.

- Suomalaisuus ei ole kateutta, vaikka sitä viljellään tässä maassa niin paljon.

- Suomalaisuus ei myöskään ole syy olla keskinkertainen, vaikka korkealle tavoittelijoita vedetään alas jatkuvasti.

- Eikä Suomalaisuus ole missään nimessä sitä, että piilottaa pelosta kumpuavan vihansa ketjun päässä roikkuvaan kansallissymboliin ja kutsuu sitä isänmaallisuudeksi.

Minun isovanhempieni vanhemmat eivät laittaneet niskaansa pantiksi tämän maan puolesta, jotta tinasotilas-sankarit voisivat kohdella heidän jälkeläisiään kuin B-luokan kansalaisia heidän itsenäisessä Suomessaan. Suomalaisuus on Sisua, tarmoa ja sitä, että taistelee oikeudenmukaisuuden puolesta. Kaveria ei jätetä ja isompia ei pelätä!

Kun sain kirjani luettuksi, pakkasin tavarani ja astelin tämän kolmekymppisen pujoparran ja hänen kahdeksan ystävänsä luo. Puut käänsivät katseensa ja maa tärisi, kun lauloin tämän naurettavan Joukahaisen suohon. Teki mieli lyödä, mutta tämä käsi ei satuta lapsia, olivat he sitä sitten fyysisesti tai henkisesti. Se kaljupää, jota pelottaa, että vien hänen naisensa olisi kiitollinen, jos saisi edes kynnellisen sitä Sisua ja Suomalaisuutta mitä minussa on. Ja se afropää, joka väittää, että olen myynyt Afrikan päästäkseni pohjoisen suosioon ei ole nähny edes jäävuoren huippua siitä, kuinka Nigeria minussa sykkii. Koti on siellä, missä sydän on ja tämä pätee kaikkiin.

Loukkaavan käytöksen laittaminen kulttuurin piikkiin on tekosyy olla ottamatta itsestään vastuuta. Yksilö tekee kulttuurin, Sinä olet se miltä Suomi näyttää.

-Chike Ohanwe

Täällä me nyt elämme ja näitä ihmisiä me ollaan päästetty päättämään asioista puolestamme. Suomi on maailman paras maa, maailman paras paikka asua ja täynnä upeita ihmisiä, mutta jokaiseen joukkoon mahtuu niitä pilaantuneitakin yksilöitä. Meidän ei tarvitse tykätä kaikista, mutta meidän tulee kunnioittaa toisiamme.Mä vaan toivoisin, että maailma olisi täynnä Chikejä.

52 kommenttia:

 1. en oikeesti tiiä mitä tähän voi sanoo. siis mitä noiden ihmisten päässä liikkuu?! ihana toi chiken teksti :)

  VastaaPoista
 2. Hirvittavaa hommaa ja tuntuu etta nyt persujen nousun jalkeen ihmiset tuntevat itsensa jokseenkin oikeutetuiksi ihan avoimesti rasistisiin tekoihin ja molaytyksiin. Toki varmasti rasismia ja syrjintaa on ollut aikaisemminkin mutta ei tassa ainakaan parempaan suuntaan olla menossa.

  Mahta kirjoitus ja totta jokaikinen sana tuossa kirjoituksessa.

  VastaaPoista
 3. upee teksti!

  ironisinta tosiaan on, miten nämä "suomi finland isäm_maa perkele 666"-tyypit saa näin kantasuomalaisenkin hippusen vihaamaan ja häpeämään omaa isänmaataan. mikä järki?

  VastaaPoista
 4. Huhhuh... Sanattomaks vetää, siis toi hylje-episodi, sitä seurannut teksti mykisti ihastuksesta.

  VastaaPoista
 5. Mä haluisin mennä naimisiin tollasen Chiken itsensä, tai vastaavan kanssa !
  Suomalaiset miehet on niin TYHMIÄ, niin haluaisin sielukkaan, tunteellisen, järkevän ja sympaattisen miehen ulkomailta <3

  VastaaPoista
 6. Upea teksti!

  Ja mä en voi käsittää mihin Suomi on taantunut :(

  VastaaPoista
 7. Vau, olipa loistava ja erittäin hyvin kirjoitettu teksti!

  Chike vaikuttaa kertakaikkisen upealta ihmiseltä! Kaikkea hyvää hänelle, ihanaa että joukostamme löytyy hänen kaltaisiaan ihmisiä! :)

  VastaaPoista
 8. aivan mahtava chiken teksti! kamalaa että tällästä on, jokanen ihminen on saman arvonen :(

  VastaaPoista
 9. Muuten allekirjoitan jokaisen sanan, mutta Granlund ei kyllä oo suomenruotsalainen (ei sillä että siinä jotain pahaa olisi) vaikka nimestä niin voisikin päätellä...

  VastaaPoista
 10. Sympatiat lähtee sun ystävälle, todella vittumaista joutua kohtaamaan tuollaista käytöstä.

  ps.Mikael ei ole ruotsinsuomalainen, hän on lähtöisin oulunsalosta, ei sillä etteikö sielläkin voisi olla ruotsinsuomalaisia tai että sillä mitään merkitystä olisi vaikkei hänen äidinkielensä olisikaan suomi.

  VastaaPoista
 11. Nyt on pakko kyllä kommentoida, sen verran tärkeä aihe. Kuinka totta tuo nykyään onkaan, valitettavasti. Itse olen töissä lastenkodissa, jossa on maahanmuuttajataustaisia lapsia. Työyhteisössä olemme huolestuneena seuranneet sitä, mihin maamme on menossa. Välillä joutuu jo miettimään, uskaltaako lähteä lasten kanssa joka paikkaan vai alkaako joku siellä huutelemaan tai vielä pahempaa käy vaikka käsiksi.. Minulle on arkipäivää ihmisten pitkät katseet, kun liikun teini-ikäisten tummaihoisten kanssa kaupungilla. Näkee kuinka ihmisten päässä raksuttaa: Onko toi adoptoinu noi? Onko noi kavereita? Onko toi yhdessä ton neekeripojan kanssa? jne jne. Välillä miettii kuinka nuoremme tuleekaan pärjäämään maassaamme. Mitä kaikkea he joutuvatkaan kestämään. Ja kaikki vain sen vuoksi, että on eri ihonväri vaikka olisi kuinka fiksu ja ihana ihminen.

  VastaaPoista
 12. "Mä haluisin mennä naimisiin tollasen Chiken itsensä, tai vastaavan kanssa !
  Suomalaiset miehet on niin TYHMIÄ, niin haluaisin sielukkaan, tunteellisen, järkevän ja sympaattisen miehen ulkomailta <3"

  Chike on ihan suomalainen.
  Suurin osa suomalaisista miehistä on ihan yhtä järkeviä, sielukkaita ja sympaattisia kuin ulkomaalaisetkin, valitettavasti vaan se pieni murto-osa, jotka on urpoja, on enemmän esillä.Ja ihan yhtälailla niihin ulkomaalaisiin miehiin mahtuu niitä mulkkuja. Voi tulla aika yksinäinen loppuelämä, jos huutelee kuinka juntteja suomalaiset miehet on ja odottelee sitä ulkomaalaista hurmuriaan. Tosin kommenttisi perusteella olet noin 15 vuotta, joten toivottavasti kasvat tuosta.

  VastaaPoista
 13. hitsi vieköön. Se on uskomatonta miten tyhmiä ihmisiä maailmassa piisaa. Ja suomessa..
  Mä oon luullu että suurin osa rasisteista löytyis täältä maaseudulta. Mutta näköjään niitä sinne pääkaupunkiseudullekin eksynyt. *huokaus* Tommoset ihmiset vois lähettää jonnekin missä niitä kohtaan käyttäydyttäis samalla lailla kun ne itse käyttäytyi.

  Ite oon kans sillä linjalla millä tekin tuon ystävien valitsemisen suhteen. En katso ulkonäköön vaan luonteeseen. :)

  VastaaPoista
 14. Asiatekstiä. Kaikenlainen rasismi on syvältä, ja mun on kyllä niin pirun vaikea ymmärtää sitä, miksi suomenruotsalaisia pidetään kielensä takia jotenkin vähemmän suomalaisina. Ruotsinkielisiä on asunut täällä satoja vuosia! Ja harva isänmaaintoilija tulee miettineeksi, että suomalaisista merkkihenkilöistä esimerkiksi Runeberg ja Sibelius olivat ruotsinkielisiä, samoin kuin käännteyin kirjailijamme Tove Jansson!

  VastaaPoista
 15. Aivan älyttömän hyvä teksti. Muistutti taas siitä, kuinka paljon suvaitsemattomia ja laput silmillä kulkevia ihmisiä tähän kauniiseen maahan mahtuu.

  VastaaPoista
 16. Näinpä. Mua itkettää ku tilanne on oikeasti välillä se, että vaan suomalainen suomalainen joka pystyy sen erinomaisen suomalaisuutensa todistamaan väh. kymmenen sukupolven ajalta on suomalainen. Mielellään tietenkään ei saa osata ruotsia eikä oikein englantiakaan, koska suomi on paras kieli.

  Ra-kas-tin sitä erästä rasismin vastaista lausuntoa, jossa tuomittiin myös positiivinen erityiskohtelu. Puhumattakaan siitä kokoomusnuorten lausunnosta, jossa se rinnastettiin rasismiin.

  Sanonpahan vaan, että jos ei ole Chikellä aina kavereita Suomessa niin ei oo mullakaan. En voi käsittää miten uskomattomia ihmisiä tässä maassa asuu. Parikin ihmistä on sanonut mulle ihan suoraan, että pilaan mun lapsen elämän ku opetan sille ekana kielenä jotain ihan muuta kuin suomea - kysytään, että mitäs jos se ei sitten opikaan kunnolla sitä suomea. No ei varmaan opi, kun sillä lapsen äidinkielellä tulee telkkarista ohjelmaa viis minuuttia kerran viikossa ja sekin kyllä tod. näk. loppuu ennen lokakuuta kun lapsi syntyy, radiosta tulee vaan uutiset ja kirjat on luettu parissa tunnissa. Niin ja sen lapsen isä ja 95% suvusta puhuu ihan vaan suomea. Ja vaikka ei puhuiskaan niin tuskin siinä kamalaa vahinkoa kävis jos sen lapsen ekat sanat oliskin jotain ihan muuta ku suomea. Ja mie olen silti se huono äiti, kun haluan siirtää sen toisen kielen sille lapselle ekana kielenä. Kamala minä.

  Luulen, että jos tapaisin Chiken niin rakastuisin siihen sekunneissa. Koska oon rakastunu siihen oikeastaan vähän jo nyt. :D Teihin kans. Pitäkää lippu korkealla murut.

  VastaaPoista
 17. Osuva ja hieno kirjoitus. Alkoi itkettää kun luin...
  -naela

  VastaaPoista
 18. Hyvä Chike!! :)

  http://elamaavaatteidenkeskella.blogspot.com/

  VastaaPoista
 19. Mua niin ihmetyttää tommonen rasistius. Ollaan nii isänmaallisia että suomalaiset on suomalaisia. On olemassa myös tummaihosia, aasialaisia jne jotka ON SUOMALAISIA. Aina asuneet suomessa ja ovat suomen kansalaisia. vaan ku on erivärinen iho ku muilla kalman kalpeilla suomalaisilla, ni heti syrjitään. Ei se ihon väri sitä kansalaisuutta tee. Jos on suomen kansalainen ja sydämmeltään suomalainen ja on alunperin vaikka Siperiasta, nii sillon se on suomalainen, olkoonsa ihon väri vaikka kirkkaan punanen.!

  VastaaPoista
 20. Kiukuttaa, millaisia aivokääpiä voi ollakaan olemassa Suomessa.. olisipa Chike soittanut mulle, olisin tullut avuksi laulamaan kaljupäitä suohon.. + olisin soittanut poliisit ja haastanut oikeuteen kunnianloukkauksesta tai jostain. SAPETTAA!!!

  VastaaPoista
 21. Oi, miulla menee kylmät väreet, niin hyvin tekstin kirjoittaja osas miunkin turhautuneisuuden ja ajatukset aiheeseen liittyen pukea sanoiksi! Terkkuja ja iso kiitos siis hälle <3

  VastaaPoista
 22. tulin tosi tosi surulliseks tosta...miten tollasia ihmisiä voi vaan oikeasti olla olemassa enää nykypäivänä suomessa...vaikka toisaalta kyllähän itekin olen omalla pikku paikkakunnalla nähnyt ja kuullut tollasta käytöstä,mut mua vaan niin oksettaa miten jotkut ihmiset voi olla yksinkertaisesti noin TYHMIÄ..:/ huoh.

  VastaaPoista
 23. Tosi hienoa että sanoitte tän kaiken ääneen!! Jotenkin ollut niin turhautunut olo viime aikoina, kun kaikki idiootit on yhtäkkiä saaneet "luvan" laukoa mitä vaan ja muut vaan katsoo vierestä.
  Ihmiset: ei anneta idioottien voittaa! Kaikki me voidaan vaikuttaa asiaan. Otetaan Chikestä ja Mimmistä ja Pepistä mallia ja avataan suumme!

  VastaaPoista
 24. Hyvää tekstiä!
  Itseni kasvatettiin rasistiseen perheeseen. Vasta myöhemmin ymmärsin sen vääryyden, kun avasin omat silmäni enkä kulkenut kuin pässinarussa. Rasismi on jotain, mikä todella ärsyttää ja tuottaa pskaa fiilistä sitä kokeville. Älkää katsoko vierestä kun jotakuta pilkataan tai lyödään vain ihonvärin tai etnisen taustan takia!

  VastaaPoista
 25. Kiitos molemmille asiatekstistä!
  On itsekin tullut kummasteltua, notta mitä hemmettiä täällä oikein tapahtuu nykyisin. Yllättäen rasismista on tullut jollain normilla jopa hyväksyttävää koska eräs puolue sattui nousemaan suosta ja kaikki oikeutetaan ns. isänmaallisuuden nimessä. Kukaan ei ilmeisesti kertonut noille tyypeille, että rasismi ei ole isänmaallisuutta..? Ja hauska pointti elävästä elämästä: mitä idemmäksi menee niin sitä enemmän saa kuulla ryssittelyä semmoselta väeltä joka on tuolta naapurimaasta alunperin tullut. Jo on otsaa.

  Tuota politiikkaa seuratessa tulee väistämättäkin mieleen, että ne on rasisteja koko tyynni. Toivon, ettei näin ole ja että sieltäkin suunnalta näytettäisiin ettei rasismi OIKEESTI oo siisti juttu. Tosi moni ei kuitenkaan tainnut äänestää väkeä sinne noiden arvojen (muukalaisvihan) takia.

  VastaaPoista
 26. Go Chike!!!
  Viisaita sanoja.

  VastaaPoista
 27. Aivan mielettömän hyvä teksti! Ei voi muuta sanoa. Rupesi itseä ihan itkettämään tuommoinen teksti.

  Olen itse myös ollut koulukiusattu kokoni takia ja se vaan on tehnyt minusta vahvemman ihmisen. Vieläkään en ole täysin itsevarma itsestäni, mutta parempaan suuntaan ollaan kokoajan menossa :)

  VastaaPoista
 28. Ihan mahtavaa että Chike kirjotti tollasen tekstin, ehkä se sais ihmiset avaamaan silmänsä, kun tollasta suoraa rasismia tapahtuu jollekkin vähän tunnetummalle. Mä oon varma että rasismi voitaisiin kitkeä pois, jos ihmiset ei pelkäisi niin paljon muutosta

  VastaaPoista
 29. Ja taas saa hävetä suomalaisuutta silmät päästään..

  VastaaPoista
 30. Monet on tätä jo täällä sanonu mutta esitänpäs minäkin asiani...

  Suohon perussuomalaiset junttimiehet, jotka pistää rasistiutensa ja epäoikeudenmukaisuutensa ulkomaalaistaustaisia kohtaan juntteuden syyksi. Suohon suomalaismettäpöyrööt jotka turistilomilla levittää suomesta kuvaa sivistymättömästä metsäkansasta, joka räkii yhä kirkossa parvelta alhaalla istuvien päälle. Chiken asenne on loistava, rasismi on perseestä.

  Ystävällisin terveisin lukiolaistyttö vm. 1994.

  ps. syytä tummaihoista rikoksista - pahoinpitele kolme somalia ja ryöstä lähikauppa, olethan suomalainen!!

  VastaaPoista
 31. Näitä juttuja ei vaan pysty käsittämään... Itselläni on tummaihoinen poikaystävä ja jos totta puhutaan niin eniten pelkään aina sitä että miten mä pystyisin toimimaan ton tyyppisissä tilanteissa, tuun niin vihaseks rasismista että tuskin pystyisin pysymään pelkissä sanoissa jos joku tulisi meille huutelemaan. Vaikka on ikävää joutua kokoajan mediassa kuulemaan rasismista Suomessa, niin toisaalta loistavaa että asia pysyy esillä, ehkä joku kaunis päivä rasistitkin oppii ihmisiksi...

  VastaaPoista
 32. Hieno teksti Chikeltä!

  Haluaisin kuitenkin muistuttaa, ettei niitä persuja voi lähteä syyttelemään ihan kaikesta, ellei oikeesti perehdy heidän ideologiaan. Sen ei ole tarkoitus olla rasistinen, vaikka kuinka niin haluaisi uskoa. Typerää lähteä syyttämään jotain puoluetta, kun niissä äänestäjissä se vika on, ja varsinkin niissä jotka näitä rasistisia tekoja ja sanoja laukoo muille. Tosiasiahan on se,että onhan siellä puolueessa
  ne muutama selkeästi ehkäpä yksinkertainen edustaja,joiden jutut on melkoisia aivopieruja.
  Itse ajattelen, ettei sillä ihonvärillä ole väliä, en usko että monen rasistinkaan mielestä.

  Mutta varmasti jokainen voi jollain tapaa myöntää, että nykyajan ajatusmaailma on se,ettei suomalaista auteta hädässä, mutta ulkomaalaista autetaan asunnolla ja rahalla yms eikä oikein mitään tarviste tehdä näiden etuuksien saamiseksi (ja valitettavasti suomalaiseen verrattuna se ihonväri on tummempi). Siinä samassa menee sitten niidenkin maine, jotka eivät saa/halua avustuksia.

  Näin helposti siis yhdistyy epäoikeudenmukaisuus ihonväriin/maahanmuuttajaan, joka luo tietysti vihaa. Jotain on siis mennyt päättäjillä pieleen jo vuosia sitten, nyt ihmiset eivät vain enää kykene olemaan hiljaa :/

  Siinä sivussa sitten kärsivät myös he, jotka ovat syntysuomalaisia, ovat maksaneet veronsa ja opiskelleet sekä tehneet työnsä täällä, mutta ulkonäkö ei ole se tyypillinen suomalainen.

  Kauhetaa, että tähän tilanteeseen ollaan jouduttu ylipäätään :/

  VastaaPoista
 33. Luulin ettei enää olisi olemassa tuollaisia ihmisiä...kyyneleet meinas tulla. Niin paljon tavannu idiootteja, että olen menettänyt uskoni että tälläisiä aitoja, empaattisia ja sydämellisiä ihmisiä olisi enään edes olemassa. Nyt huomaan että kyllä niitä on. Pieni osa, mutta kumminkin on ja se tuo hitusen toivoa tulevaisuuteen

  VastaaPoista
 34. Hei, hieno teksti, kuitenkin kiinnittäisin huomiota muutamaan asiaan.
  1. Tämä on varmaan sanottukin täällä jo, mutta Mikael Granlund EI ole suomenruotsalainen. Se, että on 'ruotsinkielinen' sukunimi, ei tarkoita, että olisi suomenruotsalainen. Tarkista faktat, ennenkuin nolaat itsesi netissä.
  2. Politiikastakaan ei välttämättä kannata tehdä noin suoria väitteitä, jos ei siihen ole perehtynyt. Kokoomuksen ajatuksena ei ole nostaa opiskelijaruoan hintaa. Jostain on otettava rahaa saadakseen sitä johonkin toiseen hankkeeseen. Tätä kutsutaan valtion budjetoinniksi. Kokoomuksen ajatuksena tässä on se, että opiskelijoilla ON varaa maksaa hieman enemmän kouluruokailusta. Tukia nostetaan kyllä, jos näyttää siltä, että opiskelijat kuolevat nälkään. Ei siitä sen enempää.
  3. Aika posketonta verrata Timo Soinia Hitleriin! Jotain rotia tohon nyt! En keksi sanoja. Tylyä. Chikenä etsisin hieman enemmän tietoa näistä jutuista. Tämä on kuitenkin julkista, niinkuin kaikki mitä internetissä sanotaan. Siitä VOI nostaa syytteen kunnianloukkauksesta. Rikoslain 24. luku 9 pykälä.
  4. Teksti oli muutenkin melko ylimielistä. Totta, että Suomessa on näitä äärirasisteja, mutta niitä on jokapaikassa. Ei ehkä ihan korrektia haukkua suomalaisuutta.

  Ei muuta, kivaa päivänjatkoa :)

  VastaaPoista
 35. Tosta Chiken tekstistä loistaa kyllä viisaus. Jokainen sana on aivan totta. Erilaisuus on rikkaus.

  VastaaPoista
 36. loistava postaus! Inhoon niin paljon näitä rasistisia ihmisiä jotka ei voi hyväksyä kaikkia pelkän ulkonäön takia.. >:(

  VastaaPoista
 37. Mitäs tuohon nyt sanoisi, paitsi että järkyttävää kuulla, minkälaista kohtelua Suomessakin voi saada jos poikkeaa valtavirran ulkonäöstä. Suvaitsevaisia ihmisiä kyllä löytyy, mutta meistäkin monet hiljaa hyväksyy ja ummistaa silmänsä rasismilta. Jokaisen meistä pitäisi löytää sisältään pieni Chike, joka ei hiljene silloin kun pitää puhua ja puolustaa oikeutta. <3

  VastaaPoista
 38. Ihan tosissaan liikuttava teksti, täyttä asiaa.
  Erilaisuuden tai monimuotoisuuden hyväksymättä jättäminen on vähän niin kuin ei hyväksyisi sitä että välillä ulkona sataa.

  Respect.

  VastaaPoista
 39. Äärettömän viisaita sanoja. On mielettömän erikoista ja mielettömän surullista miten nykypäivänä rasisteja pidetään "totuuden torvina" ja "tosiasioita ääneen lausumaan uskaltavina". Surullista, etteivät tietyt yksilöt ole kehittyneet muutaman sadan vuoden takaisista sosio-kulttuurisista oloista yhtään mihinkään. Ei voi kuin ihailla Chiken asennetta! Hän kuulostaa ihmiseltä, joka olisi ilo tuntea.

  VastaaPoista
 40. Mikäköhän siinä on, että heti kun joku kirjoittaa omakohtaisen tekstin kohtaamastaan rasismista, jonkun anonyymin on pakko ryhtyä oikolukijaksi ja opettajaksi? Rasismi ja idiotismi ulottuvat syvemmälle kuin vain ulkomuodon arvosteluun - perimmiltään kaikessa tällaisessa räyhäämisessä on kyse siitä, että halutaan korottaa itsensä muiden yläpuolelle. Se on surullista.

  VastaaPoista
 41. Tää on näitä hetkiä kun taas saa olla niin ylpeä suomalaisuudestaan....NOT! Kun luin tän tekstin niin viha nous kyl ihan korkeimmilleen ja mun päässä pyöri vaan, että mistä tollasia ihmisiä tulee, jotka arvostelee toista, toisen ulkonäköä, koko olemusta?! Kai se on sitten niin sitä itsetuntoa kohottavaa! Jos itselleni kävisi samanlaisesti niin nuo sanat eivät lähtisi ikinä päästäni pois, ne kaikuisivat päässäni joka päivä, koko loppuelämä ajan...Muutenkin jos kohtaan ihmisen joka on läpikotaisin rasisti, en pysty edes juttelemaan hänen kanssaan, koska aina lauseiden välissä tulee jokin rasistine kommentti ja siinä vaiheessa savua nousee korvistani ja minun on vain pakko lähteä paikalta, etten loukkaa toista ihmistä sanomalla hänelle jotain aivan hirveää. Ps. Ihanaa huomata, että tässä maailmassa on muitakin rasisteja vastaan olevia ihmisiä, koska niitä tuntuu olevan harvassa!

  VastaaPoista
 42. Ihan uskomattoman hieno kirjoitus, kosketti todella.

  VastaaPoista
 43. "Mä haluisin mennä naimisiin tollasen Chiken itsensä, tai vastaavan kanssa !
  Suomalaiset miehet on niin TYHMIÄ, niin haluaisin sielukkaan, tunteellisen, järkevän ja sympaattisen miehen ulkomailta <3"

  tää kommentti kyllä kiteytti mun mielestä hyvin ton tekstin pointin.
  Voi luoja!

  VastaaPoista
 44. Million thumb's up!

  Nyt voi sanoa olevansa ylpeästi suomalainen. Miksi?
  Koska meissä on tuollaisia ihmisiä ja miehiä kuin Chike!

  Tuollaiset idiotismin huiput ja latvakakkoset, jotka kehtaavat käyttäytyä muita kohtaa siten miten tuo punaniska meidän kansalaistamme kohtaan, noh. Ei ne mitään suomalaisia ole, ja suomalaisuudesta vielä kauempana ovat miehiä. Pitää näköjään se pieni muna ja huono omatuntoa purkaa niihin tosi miehiin.

  Go Chike, go! Ja Go Mimmi ja Peppi sekä tasa-arvoinen ja avarakatseinen Suomi!

  VastaaPoista
 45. Rasismi on asia, joka todellakin pitää ottaa tulevaisuudessa yhä enemmän huomioon. Tällä hetkellä Suomessa kasvaa uusi sukupolvi lapsia, joiden vanhemmat/toinen vanhemmista tulee jostain ihan muualta, mutta se ei tee heistä yhtään sen vähempää suomalaisia.

  Rasismi perustuu nimenomaan ennakkoluuloihin ja tietämättömyyteen, ikävä kyllä monesti myös tyhmyyteen ja pelkoon. Jos tutustuu lähemmin ulkomaalaiseen, huomaa että lopulta ihmiset ovat aina samanlaisia, näyttivätpä he miltä tahansa. Toki kulttuurieroja on, mutta nekään eivät ole aina pahasta. Täällä joku kommentoi, että maahanmuuttajien ja pakolaisten saamat edut ja helpotukset aiheuttavat eriarvoisuutta. Kannattaisi ensinnäkin tutustua maahanmuuttopolitiikkaan ja muistaa, että maahanmuuttajia ovat kaikki muutkin kuin pakolaiset/turvapaikanhakijat. Suurin osa maahanmuuttajista tulee Suomeen työn perässä eli näin myös maksaa veroja ihan yhtä lailla kuin muutkin työssäkäyvät. Monet myös vailla oikeutta hyötyä suomalaisesta sosiaaliturvasta. Pakolaisista ja turvapaikanhakijoista vain osaa saa Suomesta turvapaikan ja jäädä tänne, paikan saaminen on suoranainen ihme. Kannattaisi myös ajatella laajemmalla näkökulmalla ja miettiä niitä syitä, miksi ihmiset joutuvat lähtemään kotomaistaan pois? Onko esim. väärin lähteä pois, jos kotimaan tilanne on epävakaa ja pelko ja turvattomuus ovat aina läsnä? Ja toisekseen, me elämme täällä kaiken yltäkyllyyden keskellä, ehkä meillä on myös mistä antaa. Sosiaaliset etuudet ovat myös veronalaista tuloa!
  Perussuomalaisten puolueen rasistisuutta on turha lähteä vähättelemään. Puolueen jokainen jäsen edustaa kuitenkin yhteisiä "arvoja" mitä puolue kantaa... ja kun äänestetään oikeistoa enemmän, on luvassa myös korotuksia veroihin.

  Seurustelen ulkomaalaisen miehen kanssa ja hänen kanssa liikkuessa kohtaan rasismia tämän tästä. Ärsyttävintä on juurikin tämä "ääneen kommentointi" mihin kaikenmaailman idiootit kokevat olevansa oikeutettuja. Mutta toisaalta vierelläni on ihan järjettömän ihana ja hieno ihminen, jonka vuoksi on vain kestettävä. Miehen "maanmiehet/naiset" ovat taas ystävällisiä ja vieraanvaraisia minua kohtaan...

  Suomi on järjettömän hieno paikka elää ja asua. Meitä mahtuu tänne enemmänkin ja tulevaisuudessa varmasti olemme paljon "kirjavampaa sakkia"... toivottavasti myön avoimempia ja myötämielisempiä.

  VastaaPoista
 46. nyt tosta oli iltalehteenkin ilmestynyt jutttu :b
  oisivatkos täältä bongannu?


  http://www.iltalehti.fi/viihde/2011060313830331_vi.shtml

  VastaaPoista
 47. Chiken teksti on loistava, täynnä asiaa ja menee siitä hyvästä mun fb-seinälle.

  http://dashantilife.blogspot.com/

  VastaaPoista
 48. Aivan mahtava toi Chiken teksti, huomaa että se tulee suoraan sydämestä..tällaista lisää, on tärkeetä että ihmiset olisi avara mielisiä ja monikulttuurisuus ei ole muuta kuin rikkaus. Kiitos tästä jutusta, se kosketti mua tosi paljon.

  VastaaPoista
 49. Asian ytimessä täysin, aivan sika hyvä teksti! :) Hei kertokaa Chikelle että sillä on yksi ihailija täällä Lapissa Torniossa ja se vois tulla pyörähtään täällä! :D

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.