moretolove

white

white

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Ravintolapäivän ravinnot!

Eilen yöllä kun käppäiltiin keskustasta Pepin kotiin Kallioon niin totesin vaan Hakaniemen torin kohalla, että en niin älyttömästi pidä Helsingistä. En oo oikein koskaan pitänyt. No tänään jo muutin vähän mieltäni, että pidän Helsingistä kyllä aina välillä... Ja muutaman tunnin kerrallaan. Syynä tähän tykkäämisen saattoi olla ravintolapäivä ja erittäin sympaattinen pihakirppis Vallilassa.

Tänään vietettiin siis ravintolapäivää, johon oli meidänkin ensin tarkotus osallistua (ens kerralla sitten), mutta loppupeleissä jätettiin kokkailut muille ja osallistuttiin ihan asiakkaina tällä kertaa.

Herättiin Pepiltä Kalliosta ja ruvettiin tutkimaan Facebookista ravintolapäivän tarjontaa ja todettiinkin, että lähes Pepin takapihalla on tarjolla brunssi ja muita herkkuja. Kömmittiin tietty siis välittömästi paikalle.


Napotettiin ootella sapuskoja jonkun pariskunnan(?) eteisessä :)


Ja tuo jauhelihafetapiiras kyllä maittoi! Mmmm...


Katutaidetta Kalliossa. Love it!


Sörkästä suunnattiin Vallilaan luomutomaattikeiton perässä, mutta ilmeisesti keitto oli jo sold out, sillä ei koskaan löydetty sitä "ravintolaa"...


Löydettiin kuitenkin tosi idyllinen sisäpiha, jossa oli pihakirppis. Ja kirppikseltä löysin sitten (yllättäin) vaikka mitä...


...Kuten hillittömän kokosen unisiepparin kolmella eurolla.


Taisin todeta siinä Pepille, että "en viiti ees katella mitään, ku ei oo oikein rahaa" ja heti ku sen silmä vältti löysin jo ton unisiepparin, tunikan ja saappaat... "Hups".


Vallilasta meidän reitti suuntautu lasipalatsille, jossa oli b-Ellesin avajaiset ja sen edessä burritokoju. Tässä vaiheessa myös Matti liittyi nälkäisenä seuraamme...


Jono burritokojulle oli ihan hillitön, mutta sitkeesti jonotettiin ja olihan se nyt kyllä sen arvosta. Terveisiä myös niille kahelle tyypille, jotka sniikkas just koko jonon ohi meidän eteen just sillon ku oltiin ihan äärellä. MUR!!!


Viereisestä kojusta puolestaan sai mm. lempijuomaani Bionadea.


Ja herkullisia muffinsseja, jotka kuitenki jätettiin muille, mielessä nimittäin oli muurinpohjaletut!


Awwww. Sumi ja supersöpö poikanen.


Meidän burritolätyt. Noiden jälkeen oiskin maistunu muurinpohjaletut Kalliossa, mutta kaikki oli jo loppuunmyyty, joten suuntasin Matin kanssa Nummelaan ja Peppi paineli kotiin.

Kotona meitä oottikin aika nälkänen pikkuapina, eli JYKÄMONSTERI ja sen kanssa touhutessa (ja ehkä vähän Pepin kanssa Fruit Ninjaa kaksinpelinä verkon kautta pelatessa) tämä ilta onkin sitten mennyt. Huomenna luvassa aika kiva juttu, nimittäin päästään seuraamaan yhen artistin videokuvauksia! Cool.

Osallistuiko kukaan muu ravintolapäivään joko ravintoloitsijana tai asiakkaana? Ja mitä ylipäätään ootte koko konseptista mieltä. Me kyllä tykätään! :) Tää on meidän mielestä just sitä jota Suomi kaipaa!


Ps. Hauska, etten ite ollu käytännössä yhessäkään kuvassa :DDD

4 kommenttia:

 1. Ihana idea! Siis toi ravintolapäivä! Ens kerralla kyllä mukana sata varmasti.

  VastaaPoista
 2. ei hitsi, miten en tiennyt tosta vallilan kirppiksestä, asun viereisessä talossa ja oon näköjään kulkenut ihan laput silmillä :)

  kävin kaverin kanssa katsomassa samaa brunssipaikkaa, mutta ei oikein jostain syystä iskenyt. kaikki muut paikat oli taas aivan täynnä tai ruuat loppu. harmi, mutta tää ravintolapäivän idea on ihan mahtava!

  VastaaPoista
 3. Osallistuin Kaukokokki Live-ravintolaan, johon piti varata paikka etukäteen. Oli kyllä ihan superia. Ravintolaa piti tuttu bloggaaja. Ruoka oli hyvää, meiniki rento ja kaikenlisäksi voitin arvonnassa joka siellä järjestettiin. Sain siis lopulta rahoilleni enemmän kun tarpeeksi vastinetta. Ihan kiva oli osallistua tollaseen ravintolaan mihin oli etukäteen varaukset, ei tarvinnu pelätä että ruoka loppuis kesken tai olis liikaa ihmisiä. Plus oli ihan hauskaa kun toisilleen tuntemattomia suomalaisia istutettiin muutamaks tunniks yhteisen pöydän ääreen :). Jos osaisin edes alkeellisesti laitta ruokaa niin perustaisin ens kerralla oman ravintolan.

  VastaaPoista
 4. Heis,

  meillä oli jo toista kertaa oma ravintola. Tällä kertaa Töölönlahdella, toukokuussa oltiin Tervasaaressa. Kaikki ruoka myytiin loppuun nopeesti, sitä tosin osattiin odottaakin ja tehtiin tosi paljon enemmän ruokaa kun ekalla kerralla. Oli älyttömän kivaa, mutta toisaalta harmittaa kun ei oo kumpanakaan Ravintolapäivänä päässyt katsastamaan muiden ravintoloita.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.