moretolove

white

white

lauantai 6. elokuuta 2011

Saanko esitellä: Jykä More To Love!

Me heitettiin Matin kanssa torstaina lenkki Imatralle ja takas ja palattiin kotiin seuraavanlaisen karvakakaran kanssa:

Jykä on siis mopsipoika ja ikää kaverilla on reilu 7viikkoa. Jykä painaa nyt 1,5kg ja on näin parin päivän tuttavuudella kyllä aivan huippu tyyppi ja ollaan onnesta pyöreenä (heh heh). Peppikin (kuulemma Jykän ISOtäti) uhkas tulla melko heti Suomeen tultuaan meille ja opettaa Jykälle kaikenlaisia tuhmuuksia :D (ootan mielenkiinnolla muuten mitä nää tuhmuudet on ja tekeekö Peppi asian edeltä ja Jykä perästä vai miten...)

Oon halunnu omaa koiraa jo niiiiin monta vuotta ja nyt se on meillä, enkä voi oikein vieläkään käsittää koko hommaa! Ei tosiaan kerrottu tästä meidän pikkuprojektista kellekkään, vaan alettiin soitella ihmisille vasta kotimatkalta :D

Paras puhelu meni näin :
Matti: Meillä on yks yllätys... Haettiin itä-Suomesta äsken 1,5kg mopsi.
Jukka: ...LAPSI?!
Matti: Eiku MOPSI!
Jukka: Aaa, no mä vähän jo ihmettelin :D
Repesin muuten vähän...

Nyt meen ruokkimaan pennun ja sitten jos kahtois vielä Matin kanssa yhen leffan, vuokrattiin sadepäivän kunniaks kaks ja katottiin jo Hella W, mutta jumitettiin kattomaan nyt r&a leffaa Subilta...

Kokemuksia/vinkkejä mopseista (tai pentukoirista yleensä) anyone? :)

EDIT:
Kyllä on paperit ja eläinlääkärin todistukset Jykällä oikein kunnossa. :) Ollaan myös käyty kotona ja nähty emo ja koko pentue ja pennun elinolosuhteet. Kasvattaja on Suomen Kennelliiton jäsen ja hommat hoidettu toki ihan virallisesti. Madotettukin oli ja madotettiin vielä kotiin lähtiessä. Saatiin myös kattavat ohjeet ja pentupaketti ja ollaan kasvattajan kanssa tekstailtukin kuinka pentu jakselee :)

Törmättiin tosiaan pentua etsiessä moneenkin parin sadan pentuun mm. Keltaisessa pörssissä ja ei käynyt kyllä mielessäkään ottaa moista. Eikä olleet ensimmäiset pennut mitä kysyttiin. Nuita mustia poikia vaan ei aina oo niin saatavilla :)

No worries, ollaan molemmat oltu pentukoirien kanssa tekemisissä (minä 6-vuotiaasta asti ja meillä on ollut kolme omaa koiraa kotona).

Tämän postauksen tarkotuksena oli laittaa pari kuvaa meidän tulokkaasta, ei tehdä sen kattavampaa postausta aiheesta :)

Jykä varmasti tullaan näkemään blogissa välillä kyllä jatkossakin :)

95 kommenttia:

 1. Ihana hauvavauva! :)) Mopsin voisin itsekin ottaa joskus! Hurmaavia tapauksia. :))

  Pentukoirista on kokemusta ja aikamoisia rasavillejähän ne ovat. Ne kuitenkin kasvavat nopeasti ja rauhoittuvat sitten, ehkä.. :D

  Onnea molemmille uuden perheenjäsenen johdosta!

  VastaaPoista
 2. Ei luoja tuo on maailman suloinen pikkupallero!! En kestä... Koirakuumehan tässä vaan kasvaa :D

  VastaaPoista
 3. meillekki on tulossa just tollanen musta 8-viikkonen mopsipoika! :---D ♥

  VastaaPoista
 4. voi miten ihana pikkuinen ! Koirakuume iski (taas)

  VastaaPoista
 5. Ihana Jykä :)

  Mopseista ei kokemusta ole, mutta pennuista on. Itselleni tulee shelttipentu n. kuukauden päästä <3

  Pentujen kanssa kai vaan kärsivällisyytä, aikaisia aamuherätyksiä. Ulosramppaamista heti kun herätään, heti kun syödään, heti kun vaan näyttää siltä, että on hätä. Ja paljon paijaamista ja sosiaalistamista.

  Ja varokaa nyt parvoa, jota liikkuu paljon ympäri Suomea. Se on tosi vaarallinen pienille pennuille.

  Rapsut ihanuudelle ja ihania pentuaikoja. Ja voi sitä ihanaa pennun tuoksua.

  VastaaPoista
 6. - Oih! Ihana pikkunen <3

  VastaaPoista
 7. Ihana otus :)
  Muistuttaisin kuitenkin, että suositeltu koirien luovutusikä on 8 viikkoa, eikä päivääkään vähempää! (by: Kennelliitto)

  Toivon, että koira on oikealta kasvattajalta, JA riittävän ikäinen.

  VastaaPoista
 8. Moi!
  Mulla itselläni ei ole ollut mopsia,mutta serkulla on ollut yhteensä kuusi. Ja kerronkin tarinana yhdestä niistä.
  Serkkuni oli tullut käymään vanhempiensa luona ja ottanut koiran mukaan. Serkkuni äiti oli lähtenyt ulos ja oli laittamassa ulko ovea kiinni kun tämän mopsin pää oli jäännyt ulko oven väliin ja sen oikea solmä oli pullahatanut ulos silmäkuopasta. Siitä tuli sitten eläinlääkri reissu, mutta onneksi mopsi voi nykyään oikeen hyvin.

  VastaaPoista
 9. Eikä, ihana pikkunen pallero. ♥ Mopsit on kyllä hirmusen lutusia olentoja.

  t:yks lukija, joka on huono kommentoija. :D

  VastaaPoista
 10. aaaaaa voi luoja sulin tolle ;___;♥ ihana!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana ja super sulonen <3

  VastaaPoista
 12. Terhi, koiranpennun luovutusikä on vähintään 7 viikkoa ;). Tiedän, kun itsekin kasvatan rotukoiria.

  Mopseista ei mulla ole kokemusta, mutta tiedän ettei ihan tervein rotu ole kyseessä :/. Tietenkin se riippuu myös paljon yksilöstä, mutta kokonaisuudessaan rotu on melko sairas, perinnöllisiä sairauksia on jonkin verran, samoten muita terveydellisiä ongelmia.

  MUTTA, uskon kyllä että olette rotuun perehtyneet sekä hankkineet pennun kunnon kasvattajalta, jonka koirat tulevat terveistä suvuista :). Ja oletan että koiran vanhemmat on myös terveystutkittu. :)

  Onnea uudesta pallerosta, ja muistakaa että koirankasvatukseen pätee aika lailla sama periaatteet kuin lapsen kasvatuksessakin! Rakkautta ja kuria sekä maalaisjärkeä, niillä pääsee jo pitkälle! ;)

  VastaaPoista
 13. Miten ihana! ♥ Onhan se rekisteröity? :)

  VastaaPoista
 14. Kannattas alkaa jo kynsiä leikata, aika hurjat :)
  Eipä muita neuvoja koiran omistajille yleensäkään, ku että johtajuus kuntoon niin muutkin asiat sujuu :)

  VastaaPoista
 15. Kasvattajana pitää itse todeta, että 8 viikkoa pitäisi olla enemmän sääntö kuin poikkeus luovutuksissa. Minä en anna pentuja uusiin koteihin päivääkään alle 8 viikon. Toinen seikka, onhan pentu varmasti Suomalaiselta kasvattajalta, rekisteröity ja taustat, terveystulokset ynnä muut tarkistettu? Olette tavanneet kasvattajan ja käyneet hänen luonaan jo ennen pennun hakemista, pentua kun ei myydä puhelimessa. Vaikka kasvattaja tähän suostuisi niin pennunostajan ei pidä ostaa msitä tahansa.
  Toivon totisesti, että kaikki nämä seikat ovat kunnossa. Etenkin kun koira saa varmasti julkisuutta tämän blogin kautta. Mikäli näin ei ole, annatte esimerkkiä pentutehtailun tukemisesta.
  Jos asiat on kunnossa toivoisin että, koska lukijoita on paljon kertisitte täällä siitä työstä minkä olette tehneet vaitaksenne oikeian kasvattajan, sopivan pentueen, kaiken sen vaivan ja sen palkinnon siitä työstä.

  Toisaalta kysymys Mopseista ja pennuista vähän mietityttää.. näitä pitäisi kysellä ennen pennun hankkimista.. Kaikki se mitä ei tiedä, sen kertoo kasvattaja. Kasvattajalta, hyvältä sellaiselta, saa elinikäisen tuen ja avun sekä tietoa niin suullisesti kuin kirjallisesti kauppojen yhteydessä.

  onea pentusesta toivottelen kunhan tiedän sen olevan valoisa pentu..

  VastaaPoista
 16. kynsiä muuten leikataan jo kasvattajan luona hyvin pinestä aj useasti ennen luovutusta.. että hmm..

  VastaaPoista
 17. Mistäs kennelistä pikku poitsu on? :) Ja btw, koiranpentuja kyllä voi luovuttaa 7-viikkoisenakin, omakin riiviö on sen ikäisenä kotiutunut ja ihan tasapainoinen yksilö siitä on kasvanut ;)

  Mopsit ovat varsin hauskoja tapauksia, tuttava niitä kasvattaa ja näyttelyissä pyörin esittämässä mopseja. Mopseissakin on aika paljon hajontaa luonteissa. Jotkut ovat pystyynkuolleita fletkumatoja, toiset taas terrierimäisen riiviöitä. Suurin osa on kuitenkin pirteitä ja hauskoja, sekä älyttömän jääräpäisiä. Mopsin kanssa pitääkin muistaa aloittaa tapakasvatus jo pienestä pitäen, sillä ne osaavat muuten vedättää omistajaansa 6-0.

  Mopseilla on valitettavan paljon sairauksia, joten suosittelen lämpimästi virallisia terveystutkimuksia, vaikka koiraa ei käytettäisikään jalostukseen. Se antaa kullanarvoista tietoa tämän kasvatuslinjan terveydestä (oletan siis, että Jykä on oikeasta kennelistä eikä rekkaamaton).

  Ja vaikka mopsipiireissä on käsityksenä, että mopsin pitää olla lihava ja se varmaankin sopisi teidänkin habitukseen, niin ihan koiran hyvinvoinnin kannalta kannattaa pitää se koira hoikkana. Mopsin liioitellun lyhyt kuono ym. piirteet voivat hankaloittaa jo muutenkin hengittämistä, niin siihen ei ylimääräisiä kiloja enää tarvita.

  VastaaPoista
 18. Mulla on ollut mopsi aikoja sitten ja mopsit ovat kyllä aivan ihania luonteeltaan. Niillä on vaan harmittavan usein silmätulehduksia ja jos niitä nenä- ja naamapoimuja ei putsata tarpeeksi usein niin nekin voivat tulehtua - ja silloin ne haisevat ihan kamalalle...

  Onnea uuden perheenjäsenen johdosta ja kaikkea hyvää koko porukalle :)

  VastaaPoista
 19. onnee uudesta koirasta(: ! neuvoksi että kannattaa ainakin olla tosi kärsivällinen esim sisälle pissailuista ja hyppimisestä ja puremisista:----D

  VastaaPoista
 20. Päivi ja muut huolehtijat: Kyllä on paperit ja eläinlääkärin todistukset oikein kunnossa. :) Ollaan myös käyty ja nähty emo ja koko pentue ja pennun elinolosuhteet. Kasvattaja on Suomen Kennelliiton jäsen ja hommat hoidettu toki ihan virallisesti. Madotettukin oli ja madotettiin vielä kotiin lähtiessä. Saatiin myös kattavat ohjeet ja pentupaketti ja ollaan kasvattajan kanssa tekstailtukin kuinka pentu jakselee :)

  Törmättiin tosiaan pentua etsiessä moneenkin parin sadan pentuun mm. Keltaisessa pörssissä ja ei käynyt kyllä mielessäkään ottaa moista. Eikä olleet ensimmäiset pennut mitä kysyttiin. Nuita mustia poikia vaan ei aina oo niin saatavilla :)

  No worries, ollaan molemmat oltu pentukoirien kanssa tekemisissä (minä 6-vuotiaasta asti ja meillä on ollut kolme omaa koiraa kotona).

  Tämän postauksen tarkotuksena oli laittaa pari kuvaa meidän tulokkaasta, ei tehdä sen kattavampaa postausta aiheesta :)

  Jykä varmasti tullaan näkemään blogissa välillä kyllä jatkossakin :)

  VastaaPoista
 21. Jykä, kui ihana nimi oikeasti! :D Toooosi suloinen pikku veitikka!

  VastaaPoista
 22. Minäkin toivon todella, että koiralla on rekisteripaperit, eikä ole pimeä pentu!

  Monet ajattelee (jotka ei asioista tiedä) että "mitä niillä papereilla tekee kun ei meinaa kasvattaa/käytä näyttelyissä" ym. Ne paperit on kuitenkin tae siitä, että koiran vanhemmille on tehty tarvittavat terveystutkimukset (ja läpäisseet ne), ettei narttua käytetä pentukoneena ja että koiran taustat on tiedossa.

  On hirveän surullista, että ihmiset lankeaa halpoihin rekkaamattomiin pentuihin, ja sitten ollaan sormi suussa kun ongelmia alkaakin ilmetä.

  Koira on kuitenkin pitkäikäinen lemmikki ja ystävä! Kannattaa huolehtia, että se myös tulee hyvistä oloista ja on saanut elämälleen parhaimmat mahdolliset eväät!

  Mimmi, sano pliis että olette hankkineet pennun vastuuntuntoiselta kasvattajalta!

  VastaaPoista
 23. Mä olen ainakin innokas näkemään Jykää lisää! Jykästä tulisi vaikka hyvä vakiobloggari teidän kahden lisäksi.

  Näin Facebook -päivityksessä söpön pentupepun ja piti tulla katsomaan minkä rotunen koira on. Huulilta pääsi pieni innostunut kiljahdus kun näin, että kyseessä on mopsi. Mä oon halunnut omaa mopsia nyt ainakin 15 vuotta, mutta en vielä ole hankkinut. Tykkään kyllä kaikista koirista, mutta jotenkin mopsit on ollut aina tosi lähellä sydäntä. :)

  VastaaPoista
 24. Voi apua miten ihana ! <3 <3 Kyllä kelpaisi tuollainen omaksikin, varokaa etten tule hakemaan tuota yöllä :D

  VastaaPoista
 25. Hienoa! kiitos vastauksesta ja onnea pennusta! Koska teillä on laaja lukijakunta suosittelen että tästä seikasta puhutte, on tärkeää huolehtia mistä pennun ostaa!
  Ja kyllä, åennun voi luovuttaa 7-viikkoisena. Kennelliitto suosittelee 8 viikkoa ja itse oman kokemuksen mukaan en alle sen koskaan luovuta, niin kiire ei saa olla.

  VastaaPoista
 26. Voi miten sulonen ja pieni ! :3 <3

  VastaaPoista
 27. Jumantsuikka mua ärsyttää teijän puolesta Mimmi ja Peppi ja muidenkin blogien puolesta.
  Että ihmisten pitää olla niin saakutin negatiivisia, miks ei voi olla toisen puolesta iloinen?!
  Sitten käsketään tehdä näin, tee noin...blaablaablaaa. Jos et tee niin sä oot ihan mulkvisti, lopetan sun blogin lukemisen nyt ja heti. Tiedetään itse parhaiten mikä hyväksi. Pieni avautuminen.
  Mut söpö koira on :) Se on niin pieni oO

  T. OIu

  VastaaPoista
 28. Hah, en vaan voi ymmärtää näitä ylikoiraihmisiä. "Kasvattajan elinikäinen tuki" kuulostaa samalta kuin "Joku kyttää koko ajan miten koiraasi hoidat". Haloo, ne on kuitenkin vaan eläimiä.

  Söpö otus <3

  VastaaPoista
 29. Apua kun suloinen! :)

  Kauhee koirakuume päällä jo valmiiks tää vaan pahens... Jos oman kakaran sais vaan kutistettua tosta päälle vuoden iästä takasin. :P

  VastaaPoista
 30. Miks heti, kun koira blogissa ensimmäisen kerran vilahtaa, moni alkaa kyselemään, että onhan varmasti luotettavasta paikasta ym?

  Tuskin koiraa täällä paljon esiteltäisiin, jos se olisi joltain pentutehtailijalta. Miksi aina bloggaajien koiria tai niiden alkuperää aletaan kyseenalaistaa? Tuskin kukaan menee kadulla kulkevalta koiranulkoiluttajaltakaan kysymään, et "mistäs toi sun koira on, ei varmaan miltään luotettavalta kasvattajalta ainakaan".
  Musta on myös outoa tollanen, että aletaan syyllistämään "vaikka mopsipiireissä on käsityksenä, että mopsin pitää olla lihava ja se varmaankin sopisi teidänkin habitukseen, niin ihan koiran hyvinvoinnin kannalta kannattaa pitää se koira hoikkana." Että jos omistaja on lihava, niin koirastakin automaattisesti tulee sellainen.

  VastaaPoista
 31. Aikamoista tuttavallisuutta ihmisiltä heti kysellä, onko pimeä vai madotettu vai pentutehtaasta jne. TOSI tärkeitä asioita, mutta jotenkin aika tunkeilevalla tyylillä..No jokainen tavallaan. Itse luotan siihen kuvaan, minkä olen blogista saanut; olette molemmat fiksun ja järkevän oloisia naikkosia. Eiköhän Jykä ole ihan asiallinen tapaus! Ja hirmusöpökin vielä:)

  VastaaPoista
 32. EIII miten ihana :D <3

  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 33. Mun sydän just suli. <3___<3 Hommaan vielä joku päivä mopsin, sit kun oon ensin hankkinu ainakin chihun ja kääriömäykyn.. :D

  VastaaPoista
 34. Onnittelut Pikkuisesta.. :)

  Hemmotelkaa, antakaa rakkautta niin paljon kuin on....!

  Inhoan itse ihmisiä, jotka NEUVOVAT toisia lemmikin omistajia. Itsellä 2 koiraa, meillä menee hyvin.. Sitä vaan sanon, että kannattaa varautua pennun "pahuuksiin", meillä repi 1 koira tapetit makkarista.. ;) Ei ollut yksin oikeastaan koskaan - repi ne kun nukuin. ;) Eli siis jotain "kepposia" tulee varmaan, mutta sellaista on koiranomistajan elämä.. ;)

  Tsemppiä, onnea vielä kerran.. ihana pieni koira!

  VastaaPoista
 35. Jonna: onko sekin hirveän sääli, kun jotkut "lankeaa" ihan sekarotuisiin (gasp!) koiriin jonkun eläinten turvakodin kautta..??? ;)

  VastaaPoista
 36. awww jotain niin ihanaa! :-D

  VastaaPoista
 37. miten söppänä! sydän suli <3

  VastaaPoista
 38. eiiiiiiiiiiiiikä! IHANA <3 oon itsekin jo vuosia haaveillut mopsista, juurikin tuollainen musta oli ihana! miten voi olla nuin söpö! <3

  VastaaPoista
 39. Voi herranen aika miten suloinen ukko! Toki ymmarran ihmisten huolen noista pentutehtailijoista ja muista, ne ku on ovat juo Suomessakin niin yleistyneet. Hyva kuitenkin kuulla etta hankitte pennun ihan kunnon kasvattajalta - ihanan nakoinen turrikka!

  Meille tuli tiistaina ensimmainen yhteinen lemmikkimme, Toby-kissa. Koirasta olen aina haaveillut mutta tassa elamantilanteessa se ei vaan onnistu. Ennen en ollut ollenkaan kissaihmisia vaan voi nyt ku se on oma - on kuule eri aani kellossa! :D

  VastaaPoista
 40. Itse en kyllä pentua 7 vko:sena luovuta, Kasvatan itse ja pidän pentuja mielelläni jopa 12 vko asti kotona . Monet asiat hoituu helpommin niin :) Pennuista siis on kokemusta :) Mopsien kuten muidenkin hyperallergisten koirien kanssa ruokavalio on tärkeä,uskon että jos on kunnon kasvattajasta kyse hän on suositellut ruokaa tai ruokia ja varmasti kertonut niiden vaikutuksesta ihoon,silmiin ja luustoon? Ja kasvattaja varmasti perhedytti teidät mopsien ongelmalliseen terveys tilanteeseen ja mahdollisiin terveydellisiin ongelmiin kasvavan koiran kanssa? Kertoi varmasti myös vanhenpien terveystulokset? itse kasvtan astetta suurenpia koiria,lytty turpia myös ja koen itselleni erittäin tärkeäksi terveydelliset seikat ja sen että tuleva omistaja on myös niihin perehtynyt. Itse en mopsien terveydellisestä tilanteesta pidä mutta jatkan asioiden "kehittämisen" kyseisen rodun kasvattajille kuten hekin tämän tehtävän omassa rodussani he ovat jättäneet minulle. Mutta onnea uudesta pennusta ja muistakaa olla eläimen kunnioitruksen arvoisia ja kouluttaa se asian mukaisesti. Liian monta psykedeelistä pikku koiraa on nähty...

  T/ Bullmastiff breeder

  VastaaPoista
 41. Ei oo totta. :D

  aika hassua, mekin haettiin eilen koira. kultainennoutaja.

  onnea teille karvaisen perheenjäsenen johdosta. <3

  www.ladylikeiam.blogspot.com

  VastaaPoista
 42. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 43. Oi että mikä ihana pieni rakkauspakkaus <3

  VastaaPoista
 44. Voi hellanlettas miten ihana! mä oon aina pitäny mopseista tooosi paljon.. ne vaan on sellasia sulosia ryttynaamoja <3

  VastaaPoista
 45. No nytte on oikee valinta koiran suhteen tehty! Mopsit on ihan parhaita. Itseltäni löytyy yksi musta poika :) Mahtavaa! Onnittelut :)

  VastaaPoista
 46. En jaksa vääntää asiasta enempää, mutta tehdään siis selväksi se, ettei sekarotuiset ole yhtään sen "huonompia" kun rotukoiratkaan, ei missään tapauksessa! Mä en kuitenkaan kannata niiden tarkoituksellista pennuttamista. Rotukoirien kasvatusta säännöstelee tietyt "lait" ja säännöt, joita seropien pennuttajat voivat huoletta kiertää.
  Toiset tekee paljon työtä yhdistelmien suunnitteluun ja tutkituttavat koiransa, siksi ärsyttää kun tuollaiset epämääräiset tyypit kiertää kaikki säännöt ja menevät sieltä, mistä aita on matalin.
  Maailmassa on niin paljon kodittomia sekarotuisia koiria (ja koiria yleensä) joten en tue niiden "kasvatusta" millään tavalla.

  Ja se, että sekarotuiset olisi puhdasrotuisia terveempiä, ei todellakaan pidä paikkaansa. Miten esim. kaksi perinnöllisistä sairauksista kärsivää rotua sekoittaessa se jälkeläinen olisi terveempi vain sen takia, että on sekoitus? Ja sekarotuisia pidetään senkin takia terveempinä, kun niitä ei tutkita esim. silmien ja lonkkien osalta. Esim. lievä lonkkavika ei näy koirassa välttämättä mitenkään, mutta eihän sitä vikaa tiedosta, ellei koiraa tutki, niinpä omistaja olettaa koiran olevan terve.

  Että näin. :)

  VastaaPoista
 47. ompas sulonen koiruus! Ihanan nimen ootte antaneet:)

  VastaaPoista
 48. voi että on sulonen♥ äiti on sanonu, että seuraava koira tulee olemaan vaalee mopsi :) pitäs sille näyttääki nämä kuvat :p

  VastaaPoista
 49. oi en kestä! aivan ihana! meillä on chihuahua ja muistan ku se oli pentuna sellanen margariini paketin kokonen rääpäle:)

  VastaaPoista
 50. EN KESTÄÄ!!! Ei kukaan voi näyttää tolta?! :D<3

  VastaaPoista
 51. Hahaa, olen itsekin onnellinen mopsin omistaja. Mopsi on rotuna (tai ainaki tämä meidän oma) tosi luonteikas. Välillä saattaa olla suurta draamaa ja mököttämistä kun ei saakaan nukkua pää tyynyllä peiton alla sängyssä ja välillä jykevä möllykkä pomppaa keveästi tuolille syliin ja jakaa rakkauttaan. Mopsilla on tietenkin omat sairautensa, mutta ei perusterve eläin kärsi sen enempää kuin muutkaan (ehkei nyt ekana kannata 10km hikilenkille semmosen kanssa lähteä.. :D)

  Suosittelen hankkimaan jonkin verran kunnollisia vetoleluja, ainakin meillä on vetolelut saaneet suuremman suosion kuin kumiset kitinäjutut.

  Vanhemmalla iällä kannattaa aina silloin tällöin putsailla kuonon päällä oleva "vekki" ettei sinne kerry mitään mikä voisi aiheuttaa tulehduksia/hankausta.

  Mutta onnea uuden mopselikärsän johdosta.

  VastaaPoista
 52. Awwwww! :) <3 Meillä on kotona kaks tyttömopsia.. Musta ja vaalee :) Melko höppäniä kavereita ovat! Vinkkinä antaisin, et älä _koskaan_ jätä mitään sipsiä/karkkia/mitään muutakaan syötävää mopsin kuonon ulottuville, mikäli et haluu ruuan katoavan :D Ainaki meen mopsit on ihan pohjattomia ton ruokahalunsa suhteen... Toinenki söi joskus rasiallisen juhlapöydän konvehteja ja kerran jos toisenki ne on pölliny jostain avatun sipsipussin/karkkipussin ja vedelly ne onnellisina omiin pikku masuihinsa.. :D

  VastaaPoista
 53. Aivan ihana poitsu ! :) Onnea perheenlisäyksestä :) Täälläkin on pienen pieni, 8-viikkoinen Westie prinsessa, jolta ei kyllä vauhtia puutu :)

  Kokemuksia ei itelläni viel pennuista juurikaan ole, tämä kun on vasta eka ihan ikioma koira. Mutta kasvattajan ohjeilla mennään, viel varoen ettei tuu mitään viruksia ennen ku saa rokotukset ja muutenkin lähinnä pennun ehdoilla. :) Onnea kasvatukseen ja nauttikaa mussukasta <3 :) !

  VastaaPoista
 54. Voiei, ihanaa! Tuli ihan mieleen meidän vauva pikkuisena vaikka se onkin fawn-värinen :) Meidän on ainakin ihan tosi huomioinkipeä ja sitä ei millään halua jättää yksinään kun se on niin säälittävä aina.

  VastaaPoista
 55. Huvittavaa kun jotkut kommentoijat uskovat, ettei rekisteröityjä pentuja tuottava kasvattaja voi tehdä väärin.. Ja kuitenkin KAIKKI tietävät näitä juttuja, että ensin tehdään rekisteröity pentue, sitten "pimeä", sitten taas rekisteröity..

  VastaaPoista
 56. Ihana pentu, ONNEA! Pennun kanssa pitää olla todella kärsivällinen, esim. sisäsiistiksi oppiminen koirakohtaista.
  Ja ne kaikki koiruudet, miten hyö osaakaan ne ilman opettamista -mutta minäkin jään mielenkiinnolla odottamaan mitä konnankoukkuja Peppi osaa pennulle opettaa -ehkä hän on löytänyt jotain uutta lätäkön takaa!

  VastaaPoista
 57. Anonyymi, noh, urpot on aina urpoja, kasvattaa sitten rotukoiria tai ei. Kukaan vastuuntuntoinen kasvattaja ei tee tuollaista. Kasvattajasitoumus (kennelliiton) sitoo tiettyihin sääntöihin, ja jos kennelliitto saisi moisesta toiminnasta kuulla, saa varmasti koirankasvatuskiellon. (kennelliitto)

  VastaaPoista
 58. aws, että toinen osaa olla söpö.:--)
  ite haettiin eilen mäyräkoiran pentu. se tosin oli sellai vähä extemporena mut ihana on<3 niin ihana luonne ja oikee sylikoira!

  onnee koiran johdosta!

  nyt alkaa vaan totuttautuminen!

  terv. elämänsä ensimmäinen koira

  VastaaPoista
 59. Ihmettelen kyllä miten jotkut ihmiset ovat heti negatiivisella asenteella liikkeellä. Uskon, että oikea valinta on tehty ja muiden on siitä turha jeesustella!

  Onnea uudesta maailman suloisimmasta pennusta! <3

  VastaaPoista
 60. Herran jestas on se suloinen<3 Oon aina rakastanu mopseja, ja tuun aina rakastamaan!(:

  VastaaPoista
 61. Awwww <3 Onpa suloinen!
  Mekin tehtiin niin että haettiin ensin suomenpystykorvan pentu Lapualta, ja vasta kotimatkalla soiteltiin.... Ei haluttu sitä turhaa neuvomista ja lässyttämistä että harkitkaa nyt tarkkaan ja on siinä iso homma. Nythän meidän hauveli on jo 2 ja puoli vuotias, niin se aika kuluu!
  Mut sitä mietin et aika nuori koira! Meidän koira oli 10 viikkoinen kun se haettiin. Meinaan kun 7-8 viikon ikäisillä pennuilla on pelkokausi, minkä aikana yksikin huono kokemus voi vaikuttaa negatiivisesti pennun kehitykseen.
  Mut anyways, onnee suloisesta mopsilapsesta!

  VastaaPoista
 62. Minusta siinä ei ole mitään negatiivista, että tälläisessä blogissa esiintyvän koiran taustoja kysellään. Mopseja ja muita pieniä seurakoiria tehtaillaan niin perhanasti, ettei se välttämättä olisi ollut mahdotonta että Jykä olisi valitettavasti ollut sellainen, etenkin jos kokemusta koiran ostamisesta ei ole ennestään (ja me emme välttämättä voi tietää Mimmin koirataustoista, etenkään jos tätä blogia ei aktiivisesti seuraa). Ja jos tälläinen paperiton koira olisi esiintynyt yhdessä Suomen suosituimmassa muotiblogissa, niin se varmasti vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin.

  Tätäkin blogia lukee moni nuori, joka voisi ajatella, että no, kun ei se Mimmikään hankkinut paperillista koiraa, niin ei minunkaan tarvitse. Ja tsädäm, taas on lisää markkinoita pimeille pennuille.

  Minusta on todella hienoa, että Mimmi laittoi nyt tuohon postaukseen, että Jykä on paperillinen tapaus, sillä tälläiset pienet asiat vaikuttavat vähitellen ihmisten asenteisiin ja pentuetehtailu saadaa vähenemään. "Ei meidän Muffe papereita tarvii kun ei me käydä näyttelyissä"-asenne on edelleen juurtunut syvälle ihmisiin ja pentutehtailu kukoistaa...

  VastaaPoista
 63. EIKÄ ! Mä oon jo pidempään himoinnut mopsia ja tää pikkukaveri sulatti mun sydämen lopullisesti !

  VastaaPoista
 64. IHANA! ♥__♥ Toinen on niin pienikin vielä. :')

  VastaaPoista
 65. Pennun saa luovuttaa 7-viikkoisena, ainakin 8 vuotta sitten sitä vielä jopa suositeltiin sen 8 viikon sijasta. Itelläni vehnä tullut taloon 7 viikkoisena ja ihan täyspäinen yksilö on.

  VastaaPoista
 66. Voiko mopsilta tippua silmät päästä? Näyttävät niin ulkonevilta... Luulisi että heinät viiltää herkästi silmän pintaa, kun ei ole kuonoakaan tuulta halkaisemassa.

  VastaaPoista
 67. Mopsien terveystilanteesta sen verran, että lähes kaikki tuntemani/näkemäni mopsit kärsivät hengitysteiden puutteellisesta ja ylijalostetusta rakenteesta. Kyllähän jokainen ymmärtää, että koiralla on oltava riittävän mittainen kuono, jotta se voi hengittää normaalisti ja vaivattomasti. Mopsien kohdalla kuono on käytännössä jalostettu kokonaan pois, ja sen seurauksena mopsin hampaatkaan eivät mahdu normaalisti suuhun. Hyvin usein mopsin läähättäessä myös kieli kipristyy luonnottomasti ulos suusta kääntyen kirsun eteen.

  Toinen iso terveysongelma on mopsien silmät, jotka ulkonevan rakenteen (ja puuttuvan kuonon) vuoksi ovat alttiita mm. haavaumille ja tulehduksille. Esim. sarveiskalvohaavat ovat kivuliaita, ja omistajalle työläitä hoitaa.

  Edellä mainitut seikat perustuvat usean vuoden työhistoriaani eläinlääkäriasemilla. Toivon todella, että pentunne kohdalla jalostusvalinnat olisi tehty terveempään suuntaan, koska muuten tiedossa on lukuisia käyntejä eläinlääkärillä. Eläinlääkärivakuutusta suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
 68. voi hellalettas miten suloinen. Tulee ihan semmonen IIIH!-fiilis kun meillekkin on parin kuukauden päästä tulossa semmoinen ihana pikku karvakasa kun löydettiin viimein sopiva kasvattaja. Mopsia aateltiin itekkin hankkia, mutta päädyttiin sitten vähän isompaan kaveriin, Lagottoon(tryffelikoira). Itelle just kans ensimmäinen koira ja en niin millään malttais odottaa sen saapumista kotiin :) Toivottavasti päästään seurailemaan Jykän kasvua ja temmellystä jatkossakin !

  VastaaPoista
 69. Aww, supersuloinen! <3____<3

  Ja ihana puhelu... :D

  VastaaPoista
 70. paljon paljon onnea uudesta perheenjäsenestä.. toinen näyttää syötävän söpöltä <3

  ja voih sitä pentukoiran tuoksua.

  VastaaPoista
 71. Mopsipojan omistaja täällä hei!

  Meidän rontti täyttää tänä vuonna jo kahdeksan, mutta virtaa löytyy edelleen, vaikka kovin urheilullinen yksilö ei ikinä ole ollut kyseessä. Olen huomannut, että mopseja on Suomessa vähintään kahta eri tyyppiä, toinen on hoikka ja ryppyjä sekä poimuja on vähemmän ,ja toinen on pullea ja poimuisampi tyyppi. Meidän läskipää on tuota jälkimmäistä, jonka takia se näyttääkin aika pullealta, vaikka on normaalipainoinen eläinlääkärinkin mukaan (noin 10 kg, aika rontti siis kyseessä :D). Pohjaton ruokahalu sillä kyllä on, ja söisi varmaan itsensä halki jos mahdollisuus olisi.
  Mahdottoman suuri egokin sillä on ja se on hyvin huvittavaa. Silloin kun se alkoi nostaa jalkaa pissatessaan, se välillä pyllähti kumoon kun jalka nousi liian korkealle ja tasapaino petti. Tätä tapahtuu toisaalta kyllä vieläkin välillä. :D

  Vaikka mopseilla on toki ikäviä sairauksia ns. roturasitteina, en yleistäisi sitä poikkeuksellisen sairaaksi roduksi, koska onhan nykyään melkein kaikkien rotujen jalostus johtanut siihen pisteeseen, että sairauksia on. Toki välillä sitä tulee mieleen, että miksi mopsiraukoille on pitänyt jalostaa ahtaat hengitystiet ja mulkosilmät, joista ei ole kuin haittaa..
  Ja nenävekistä sen verran, että sen putsailu kannattaa aloittaa jo ihan pentuiällä, että koiru tottuu sen tonkimiseen ja saadaan tulehdukset, haavautumat(ym, mitä tuossa edellä jo puhuttiin) estettyä. Meidän tyypillä on ainakin sen verran syvä vekki, että sitä on ollut mielestäni tarpeellista putsata pari kertaa viikossa aina.
  Mopsille on yllättävän helppo opettaa temppuja, kunhan löytyy sopiva motivaattori (lue: ruoka). Meillä osataan mm. kieriä ja näyttää peukalo. Sen sijaa "nouda" tai "tule tänne" ovat vaikeampia juttuja ja käskyt johtaa useimmiten siihen, että mopsi vahtaa sua kysyvän näköisenä. :D Tassuakin osataan periaatteessa antaa, mutta se on vähä huteraa puuhaa varmaankin sen takia, että mopsi on niin etupainoinen rotu. Vaikka koira siis istuisikin, se nojaa suurimmaksi osaksi etutassuihinsa joten sen on vaikea nostaa toista tukipylvästä ilmaan. :D

  Voi voi, lisää mopsihöpinää kyllä riittäisi, mutta lopetetaan nyt tähän. Onnea "vanhemmille" ja nauttikaa vauva-ajasta!

  VastaaPoista
 72. Onnea vaavasta! Oikein suloinen tapaus :>

  Hahhah Imatra :D Kiersittekö tätä kylän pahasta enemmänki ?

  VastaaPoista
 73. onpa lutunen!! :)) ja nuin pieni, aivan ihana!!

  Tulee elävästi mieleen se ku haettiin äitin kanssa käytännössä pissit housussa toukokuussa meille meijän ihana vaaveli Martta, joka parhaillaanki vähän ottaa lepoa tossa sängyllä :))

  Koirat on vaan niin ihania, ei niitä voi kun rakastaa!

  Ja pentuvinnkinä älkää ostako 10x10cm -rakosta aitaa kokemuksen rintaäänellä, kyllä se sieltä pois pääsee vielä yllättävän isonaki :DD terveisin KOLMAS aita toden sanoo ;)

  VastaaPoista
 74. Voi hyvä jumala sentään mikä palleroinen!!! Aivan ihana! :'--)

  VastaaPoista
 75. Ihana mopsi!!!

  Itsellänikin on ollut mopsi ja tosiaankin tuo ruoka on niille lyttykuonoille mahdottoman tärkeä juttu :D ja äärettömän seurallisia pikku kavereita ne on ja haluavat olla ihan kaikessa touhussa mukana. Omapäisiä ja oman arvonsa tuntevia, näyttää varmasti omat tunteensa ja mielipiteensä asioista, eikä sen jääräpään päätä ihan helpolla käännetä :)

  Meillä ei ainakaan ollut mitään suurempia terveysongelmia, mutta totta kai kesällä kuumalla ilmalla se lyhyt kuono ei ollut maailman paras juttu.

  Oon äärettömän onnellinen teidän puolesta, sillä parempaa pikku kaveria ette varmasti olisi voinut saada! Mopsit on luonteeltaan niin persoonallisia ja ihania!!

  VastaaPoista
 76. Miten voi toinen olla noin SÖPÖ!!! http://dashantilife.blogspot.com

  VastaaPoista
 77. Cute <3 Mopsit on ihan mahtavia !
  http://lifeonplate.blogspot.com/

  VastaaPoista
 78. Onnea perheenjäsenestä :) On suloinen<3 Nauttikaa joka hetkestä, ne kasvaa niin nopeasti!

  Haukotus ja huokaus ihmeellisen negatiivisille kommenteille, miksi täytyy aina epäillä pahinta ym. Meillä on myös rotukoira ja ihanan kasvattajan tuki ja neuvot mutta tietenkin olen kysellyt kokemuksia ja vinkkeja myös muilta ihmisiltä, joilla on kyseistä rotua tai muun rotuisia. Meidän kohdalla kukaan ei ole epäillyt taustoista ym, mutta se taitaakin olla teidän julkisuuden haittapuolia... :)

  Ihanaa arkea <3

  -Jenni

  VastaaPoista
 79. Voi kun söpö pentu! :)

  Ihme saarnaamista täällä kommenttiboxissa, kun "tiedän-kaiken-koirista-koska-olen-kasvattajat" jyrähtävät. Enkä kiistä etteikö tietoa olisi, mutta eikö se ole jo hieman blogin kirjoittajan aliarvioimista, jos kysellään, että onhan koira madotettu/rokotettu yms.? Jos blogissa halutaan esitellä uusi perheen jäsen, pitäisikö sen perään kirjoittaa terveyshistoria, kasvattajan nimi ja kaikki mahdolliset tiedot. Kivan ja iloisen postauksen idea kaatuu kyllä aika pian tämmöisten kommenttien myötä.

  Sitten ylipäänsä pohdintaa koirista ja roduista ylipäänsä. Omistan itse koiran, josta oli hiljattain lööppiuutinen "koko rotu lopetetaan" tyylillä, kyseessä siis cavalier. Kaikilla roduilla on omat ongelmansa ja ns. tyyppisairautensa. Seropit ovat ilmeisestikin keskimäärin terveempiä yksilöitä. Mutta eihän semmoista rotua olekaan, jonka voitaisiin sanoa olevan täysin terve? Koira on ainakin meillä tärkeä perheenjäsen, josta huolehditaan rakkaudella. Rodulle ominaisia vaivoja sillä on ollut esim. korvien osalta. Mutta ei ole ikinä tullut mieleenkään, että olisiko tämä koira nyt pitänyt jättää ottamatta, kun sillä on korvatulehdus. Onhan meillä ihmisilläkin pienempiä ja isompia vaivoja.

  Vielä Mimmille: nauttikaahan koirulin pentuajasta ja ottakaa paljon kuvia! Ne kasvaa niin hirmuisen nopeasti ja hetken päästä voi muistella, että oliko tämä meidän rötkälekin joskus pikkuinen pentunen.:)

  VastaaPoista
 80. Moikka! Aivan ihana tuo sun mopsi! Mullakin asustaa 2.v mopo poju ja nyt siitä on aikuistuessa tullu aika itepäinen. Tekee vaan sen mitä ite haluaa:D Nyt se on vaan antiobiootilla ku sillä on nenävekissä pieni tulehus:(
  Mutta onnee teille Jykä mopon kanssa!:)
  -jenna

  VastaaPoista
 81. aivan älyttömän sulonen tapaus !

  VastaaPoista
 82. Onnea perheenlisäyksestä! :)

  Itselläni ruttunaama kotona myös, 1,5 vuotias bostoninterrieri, Mimmi nimeltään. Me odotettiin kyseistä neitoa perheeseen 1,5 vuotta. Moneen kertaan kävi odotus liian tuskalliseksi, mutta kun se päivä koitti jolloin oma koiravauva tavattiin oltiin aivan myytyjä <3
  Koiran pennut on parhautta. Ne on söpöjä, höpsöjä, kokeilevia, testaavia, tuhmia, riiviöitä, IHANIA! <3

  Itselläni meni moneen kertaan hermo kun kotiin tullut 4 kuukautinen pentu ei niin vain oppinutkaan sisäsiistiksi, vaan pissoihin astuttiin jatkuvasti. Ja sehän vasta ratkiriemukasta olikin kun Mimmi oppi hyppäämään sänkyyn. Pariin kertana tuli pää painettua pissaiseen tyynyyn... Sen jälkeen makuuhuoneen ovi on pysynyt visusti kiinni :P

  Pennun kanssa tarvitaan kärsivällisyyttä, kuria, selvät pelisäännöt ja paljon rakkautta :)
  Ja pienet hampaat (ainakin meillä) löytää helposti tekemistä...Kaikki mitä ei halua tuhottavan, pois ulottuvilta ;) Meillä on arkkusohvapöydän kaikki 4 kulmaa kaluttu, kokeilin laittaa hiuslakkaa, hajuvettä, etikkaa kulmiin jotta ei maistuisi neidille, ei auttanu :D Kirjoituspöydän kulmaa syöty (!?), eteisen lipaston kulmaa syöty, lehtitelinettä kaluttu...:D Yhdet saappaat joutuivat roskikseen kun kenkien karjistä meinasi varpaat tulla läpi :D
  Hermot menee moneen kertaan ja olin muutamaan kertaan palauttamassa pentua, mutta silti rakkaus sitä pientä ruttunaamaa kohtaan on valtava :) <3
  Ja kyllähän ne rauhoittuu ja aikuistuu, eli pentu ajasta kannattaa nauttia :)

  VastaaPoista
 83. Oooi jestas, minulla on kyllä ikuisesti joku soft spot sydämessäni mustille mopseille <3

  Meillä on ollut mopseja siitä asti, kun olen ollut 4-vuotias, ja eihän niitä voi kuvailla paremmin kuin sanalla rakastettava. Minusta mopsit myös rakastaa ihmiskumppaniaankin jotenkin niin uskomattomalla aitoudella, että mopsin läheisyydessä ei oikein osaa olla surullinen, ainakaan kauaa.

  Oma mopsimummoni lähti rennommille laitumille viime kesänä ja onkin ihana nähdä että MTL-kotiin on nyt tullut mopsivavva <3

  VastaaPoista
 84. oo, Jykä on aika hurmuri :)

  Olin tosi innoissani tästä siihen saakka ennen kuin luin edit-kohdan ja aloin lukea kommentteja.

  Tulee vaan mieleen sanonta "something crawled into their asses and died"...tms.. Inhottavaa kun ensimmäisenä aletaan kysellä että ootko nyt varmasti tehny jotain väärin. En usko sekuntiakaan että noissa kommenteissa olisi perimmäisenä tarkoituksena hyvää tahtova lähimmäisen auttaminen mielessä :(

  Mut anyways, onnee perheenlisäyksen johdosta :)

  VastaaPoista
 85. Ihana iihana pentunen !! Aina pitää jengin olla pätemässä, en ummarraa !

  VastaaPoista
 86. voi ei, mä just hajosin totaalisesti osiin (hyväl taval) ja päiväkin piristyi noi kuvat selattuani koirasta!

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.