moretolove

white

white

tiistai 6. syyskuuta 2011

"Blogin kautta saatu."

"Piilomainonta" blogeissa nousee tasaisesti blogosfäärissä esiin aina muutaman kuukauden välein. Bloggaajilta vaaditaan kattavaa selvitystä tuotteiden alkuperästä ja pahimmillaan jokaista tuotemainintaa blogissa epäillään piilomainonnaksi. Bloggaajia painostetaan kommenttibokseissa tunnustamaan onko tuote lahjaksi saatu vaiko omalla rahalla rehellisesti ostettu. Muistan ajan kun en vielä pitänyt blogia ja sotaa aiheesta käytiin jo silloin.

Olemme Pepin kanssa saaneet blogin kautta paljon. Luultavasti enemmän kuin ketkään muut bloggaajat Suomessa. Olemme päässeet tekemään töitä, joista olemme joskus vain ujosti unelmoineet. Olemme saavuttaneet asioita ja juttuja, joista emme muutama vuosi sitten olisi edes uskaltaneet haaveilla. Jos kaksi ja puoli vuotta sitten More To Lovea perustaessamme meille olisi kerrottu, että parin vuoden päästä syksyllä olette Suomen suurimman tavarataloketjun plussamalliston mainoskasvot, teiltä tulee myyntiin oma pipomallisto, teidän suunnittelema kalenteri saapuu kauppoihin ja olette ehdolla vuoden 2011 naispukeutujiksi olisimme luultavasti epäilleet tätä väitettä vahvasti. Ei sillä, ettemmekö luottaisi itsemme ja kykyihimme saavuttaa asioita elämässä, vaan siksi ettemme koskaan todella olisi kuvitelleet kuinka iso ilmiö tästä blogista voikaan kehittyä. Olisimme ehkä jopa hieman epäröineet ja pahimmassa tapauksessa jopa kavahtaneet ja miettineet blogin perustamista vielä uudemman kerran.

More To Lovehan syntyi ihan hetken mielijohteesta lihavuusmesekeskustelun tuloksena. Olin Sloveniassa lopettelemassa puolivuotista vaihtorupeamaani ja Peppi puolestaan kotoisasti Suomessa. Elimme molemmat varsin huoletonta elämää. Minä vietin täysillä opiskelija/sinkkuelämää ja Peppi suunnitteli vuoden päästä tanssittavia häitään. Päätöksestä perustaa yhdessä blogi kului noin 10 minuuttia ja More To Love oli syntynyt. Varsin kivuton synnytys siis, blogin kasvukivut sen sijaan ovat osoittautuneet sitäkin rankemmiksi.

Olemme herättäneet usein pahennusta blogipiireissä. Kiilasimme suosittujen blogien kärkijoukkoon vähän takavasemmalta. Meitä revittiin joka suuntaan, kaikki halusivat osansa More To Lovesta. Yhäkin monien mielestä yksi More To Loven "kohokohta" on esiintymisemme yhdessä suomen suosituimmassa talkshowssa lähes kaksi vuotta sitten. Tällöin 250 000 ihmistä todisti esiintymistämme suorassa lähetyksessä. Omasta mielestämme ykkösenä listalla keikkuu kuitenkin edelleen puolentoista vuoden jälkeen työpaikka nuortenlehdessä. Kakkos- ja kolmossijat puolestaan menevät yksittäisille blogikommenteille ja sähköposteille, joita muistelemme tippa linssissä vielä tänäkin päivänä.

Blogin suosion myötä myös sen markkina-arvo tietysti kasvaa. Tuotteita sataa ovista ja ikkunoista usein niin, ettet edes tiedä odottavasi minkäänlaista pakettia. Päivä jolloin postissa ei odota kutsu tai paketti on nykyään melko harvinainen. Lähipostissa sinut tunnetaan nimeltä ja saat jopa erikoiskohtelua hyvän kanta-asiakkaan tyyliin. Ihan valehtelematta tällä kotoa löytyvällä kosmetiikkapurkkimäärällä huolehtisi helposti kuukauden pienen kylän henkilökohtaisesta hygieniasta.

Nykyään itsenäisten bloggaajien niskaan hyökätään piilomainontaepäilyissä helpommin kuin joidenkin yhteisöjen alla bloggaavia kollegojemme kimppuun. Samat säännöt ja lakipykälät ne vain tuppaavat kyllä koskemaan ihan yhtälailla meitäkin. Blogosfääri vaan nyt sattuu olemaan sitä harmaata aluetta ja edelleen lain osalta tietynlainen villi länsi. Harva blogin lukija tuskin tietää, että usein testiin saatu tuote (olipa se sitten ripsiväri, meikkivoide, kamera tai puhelin) jää "testaajalleen" loppupeleissä ihan ikiomaksi. Me esimerkiksi emme nykyään ota mitään tuotteita vastaan niin, että lupaisimme niistä blogiimme kirjoittaa, eli jos mainostaja antaa meille tuotteen on mahdollista, että se jossain vaiheessa (tässä voi mennä vaikkapa vuosi) näkyy tai sitten ei. Jos puolestaan joku tuote ei meille sovi emme anna sille myöskään negatiivista huomiota, sillä jollekkin toiselle sama tuote/palvelu voi olla aivan loistava. Välillä vika voi siis olla myös meissä.

Itseäni tässä "piilomainontajupakassa" ihmetyttää eniten se, miksi tuote ja sen mainostaminen on vähemmän uskottavaa, jos sen on saanut ilmaiseksi/alennuksella. On usein käynyt niin, että kirjoitat blogiin tuotteesta jonka olet ihan omin työllä ansaituilla euroilla ostanut jonka jälkeen ko. tuotteen edustajan puolelta otetaan yhteyttä ja tarjotaan tuotetta sinulle. Mielestäni tuotteen arvo bloggaajalle itselleen lempituotteena ei tässä vaiheessa yksinkertaisesti muutu mihinkään. Kuinka moni väittäisi rehellisesti kieltäytyvänsä vastaavanlaisesta tarjoukseta ja mieluummin sijoittavansa omat rahansa lempituotteeseensa? Omien aivojen käyttö myös bloggaajan puolelta on siis sallittua (jopa toivottavaa). Me esimerkiksi emme päästä blogiimme tuotteita, joiden takana emme seiso ja joihin emme muuten hyvillä mielin rahojamme sijoittaisi. Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa käyttämäni meikkivoide. Olen maininnut käyttäväni tasan kahta meikkivoidemerkkiä joista toista saatan välillä saada "testiin". Kuitenkaan kaikista lemppareintani ja vuosikausien suosikkiani en ole vielä tähän päivään mennessä saanut ilmaiseksi/alennuksella yhtäkään putelia ja silti sitä naamaani lotraan päivittäin ja ihoani ihastellaan. Usein kerronkin meikkivoiteeni merkin ihan mukisematta, vaikka en siitä millään lailla itse hyödy. Meikkivoiteita puolestaan noin yleensä olen saanut vuosien saatossa vaikka kuinka monta, yksikään niistä ei kuitenkaan ole päätynyt blogiin saakka. Mielestäni homma pysyy näin aika hyvin balanssissa ihan kaikilta osin.

Toinen minussa ihmetystä herättävä aihe on monien bloggaajien luisuminen mainosblogeiksi. Ensin ollaan oltu niiin jyrkästi vastaan kaikkea mainontaa ja kohta blogissa vilisee arvontaa/kilpailua toisen perään. Meidän blogissa linja on aina ollut sama. Järjestimme ensimmäisen kilpailun jo blogin ensimmäisen elinkuun aikana ja siihen taisi tulla yhteensä 9 osallistujaa (LOL). Tällöin kustansimme toki palkinnon ja postikulut ihan omasta pussistamme, muistan vielä postikulujen maksaneen loppupeleissä enemmän kuin koko arvontapalkinnon… Nykyään arvontoja voisimme järjestää firmojen piikkin päivittäin, jos siis haluaisimme. Otimme tietoisesti mainostajat ja tuotteet osaksi blogiamme siis heti alusta alkaen. Nykyään useimmiten järjestämme kilpailut mieluummin Facebookissamme, kuin blogissamme. On myös jännä, että postauksissa joissa mainitaan tuotteet, se herättää närää, mutta yhtälailla jos tuotteita ei mainita niin niistä kysytään sitten kommenttiboksissa tai sähköposteissa ja näin asiasta aiheutuu taas "lisätyötä".

Välillä kosmetiikkatuotteiden asiantuntijana ja parturi-kampaajana minua myös ihmetyttää, miksi naistenlehtien tuotearvostelut ja vinkit ovat jotenkin hyväksyttävämpiä kuin vastaavat vinkkaukset blogeissa. Ihan yhtälailla ne toimittajat niitä (samoja) tuotteita testiin saavat ja jotkut brändit jopa bannataan lehtien sivuilta elleivät ne syydä tarpeeksi euroja lehtiin vaikkapa mainostulojen muodossa. Jokainen joka ostaa naistenlehden asettaa itsensä mielestäni ihan yhtälailla alttiiksi sille mainosvirralle, minkä myös blogit tänäpäivänä vieläpä ilmaiseksi tarjoavat. Blogin lukeminen on mielestäni valinta ihan yhtälailla kuin se lehden kanssa kassalle marssiminenkin. Älä siis avaa blogia, jos et ymmärrä riskiä joutua markkinoinnin uhriksi. Äläkä tule ilmoittamaan meille, että "nyt kyllä lopetan blogin lukemisen" vaan tee se.

Uskomattominta kuitenkin mielestäni on se, että meiltä on oikeus tiedustella vaikkapa meidän kuukausituloja jopa haastatteluissa (kommenttiboksista tietysti puhumattakaan). Missä vaiheessa ihminen joka meiltä palkkaa tivaa unohtaa hyvät tavat ja etiikan? Minulle ei tulisi mieleen kysyä edes läheisimpien ystävieni tuloja, saatikka vaatia heiltä kattavaa selvitystä muista työpaikan tuomista eduista. Se nyt ei mielestäni ole minulta millään lailla pois jos ystäväni käyttääkin kuntosalinsa maksamiseen työpaikan sponsoroimia liikuntaseteleitä, maksaa ravintolakäyntinsä lounasseteleillä, soittaa minulle työpuhelimestaan tai parhaassa tapauksessa karauttaa paikalle työpaikan omistuksessa olevalla autolla. Vaikka asetammekin blogissa osan elämästämme tietoisesti tuhansien ihmisten tarkasteltavaksi joku roti tässä hommassa minusta on edelleen pidettävä. Ymmärrän sen, että itseänikin tietysti hetkellisesti ärsyttää jos saman tuotteen saa ystävä vaikkapa alennuskuponkia tai kantiskorttia vilauttamalla edullisemmin, mutta kannattaako koko elämä perustaa asian murehtimiseen? Jokainen siellä ruudun toisella puolella voi minun puolesta ihan vapaasti perustaa blogin ja jokaisella on ihan yhtälailla eväät menestymiseen, kuin minulla ja Pepillä. Tyhjästähän mekin More To Loven aloitimme.

Olemme saaneet siis blogin kautta paljon. Unelmatyöpaikkoja, ystäviä ja jopa poikaystävän. Mutta olemme blogin myötä joutuneet myös luopumaan paljosta, omasta yksityisyydestämme, vapaa-ajastamme, joistain ystävistämme ja seurustelukumppaneistamme. Toisaalta hirvittää ihan ajatella mitä tulevaisuus vielä voi meille tullessaan tuoda, mutta toisaalta suuntaamme tulevaisuutta kohti avoimin mielin. Yhteenvetona lopuksi siis vielä todettakoon: More To Love-blogi on meidän elämää ja meidän elämä on More To Love-blogi. Blogin kautta saatua taitaa siis myös tällä hetkellä olla meidän koko tämän hetkinen elämä.

Nyt menen rakastamaan puhki Jykän, mopsipoikani jota ei blogin kautta ole saatu (mutta jonka kasvattajaa ja muita tietoja blogissa kuitenkin esille tuotavaksi vaadittiin), sillä suuntaamme huomenna Helsinkiin, torstaina Joensuuhun, perjantaina Kotkaan ja lauantaina takaisin Helsinkiin Sokoksen kiertueelle. Ja kyllä, kiertue ja mainoskasvoina Gossip-mallistolle toimiminen on blogin kautta saatu ;)

Peace & Love,
Mimmi More To Love

EDIT: Teksti isommaks, että kaikki varmasti nyt sitten näkee lukea!

116 kommenttia:

 1. Kiva kirjoitus!
  Mua on välillä sapettanut bloggareiden saamat "testaustuotteet", mutta vain lähinnä siksi,että tuotteesta kirjoittaessa bloggari on moneen otteeseen maininnut, miten se on ilmaiseksi saatu vähän ikävään tyyliin.. En osaa selittää, mutta joillain on sellainen tyyli. Ja varsinkin jos joku on kommentoinut negatiiviseen sävyyn niin bloggari on saattanut ilkeillä takaisin, et mitä sitten jos saan, tätähän tämä on.. No ei nyt ihan näin mut kärjistetysti.

  Teille MTL:n tytöille tsemppiä kiertueelle! Mä tykkään teidän aitoudesta :)

  T: Pike

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pike! Juurikin näin. Mä en tiedä olenko se vain minä, mutta mua lähinnä rasittaa lukea sellaista "tämä paita (blogin kautta saatu) sopii hyvin näiden housujen (nämäkin muuten blogin kautta saatu) kanssa koska nämä kengät (puoliksi blogin kautta saatu tämän yhden kamppiksen ansiosta) eivät rasita jalkojani.

  Me ollaan alusta asti kyllä tuotu esille, että More To Love on meidän päiväTYÖ, mutta se työ ei kuitenkaan ole blogi. Tämä on kaikkein eniten meidän harrastus. Eihän me herraisä voida laskujamme maksaa noilla shampoopulloilla joita meille lähetellään. Suuri osa "testaukseen" tulleista jutuista lähtee myös suoraan eteenpäin jos ne ei vaikka meidän hiuslaadulle sovi. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvin kiteytetty! :))

  - Hannavee
  http://likoorikahvi.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Tämä oli kyllä aivan huippu kirjoitelma, asiaa joka sana!
  Eniten ihmetyttää se onko se keneltäkään pois jos joku bloggaaja/bloggaajat saavatkin ilmaislahjoja tms..

  diamondgirl-janika.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Asiaa! :) Kiva lukea bloggarin näkökulmasta tämäkin asia, tosiaan tätä piilomainontahässäkkää, syyllistelyä ja erityisesti tietämättömyyttä leijuu aikalailla! Jatkakaa samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 6. Heippa! Tässä oli nyt sen verta hyvää juttua mainonnasta blogeissa, että linkkaan tämän omaan kommenttiboksiini erääseen sopivaan kohtaan. Hope that's cool. Kiitti tästä!

  VastaaPoista
 7. Itsellä on se linja, että jos olen saanut jotain ilmaiseksi ja se joku esiintyy asukuvassa, mainitsen ilmaisuudesta ensimmäisellä kerralla kun tuote näkyy blogissa. Näin se ei jää kenellekään epäselväksi että kyseessä on lahja, eikä itse ostettu tuote. Reilu peli. Luulen että tästä johtuen minulta ei kukaan tivaakaan tuotteiden alkuperää, koska on selvät sävelet heti kerrasta.

  Kuinka monta kertaa ilmaisuus sitten pitäisi mainita, onkin mielenkiintoinen juttu ja siitä ei ole mitään tiukkaa ohjeistusta olemassa. Osa on sitä mieltä että mainittava on joka kerta (melko kökköä jos käyttää saamiaan kenkiään joka päivä...) ja osa sitä mieltä että kerta riittää. Itse linjaan tuohon kerta riittää + kysyttäessä myöhemmin vastaan tottakai rehellisesti. Suurin osa lukijoista on kuitenkin vakkareita.

  Mutta sen verran kritiikkiä lukijoillekin, että sana "sain" ja "ostin" on vissisti eri asia ja siitä pitäisi ymmärtää asian laidan, vai halutaanko oikeasti blogitekstien väliin ratakiskomallia _TÄMÄ TUOTE ON ILMAINEN, VARO VERKKOKALVOJASI PAHAN MAINONNAN VARALTA!!!_ viestejä ;)

  VastaaPoista
 8. Couldn't agree more. :] Toi on hyvä kaneetti, et jokainen voi perustaa blogin ja "yrittää" menestyä sillä. Kaikki on loppupelissä kiinni siit, mikä nappaa lukijoihin. Ei nekään tolkuttomasti jaksa lukea niitä mainoskirjotuksia erinäisistä tuotteista.

  Pitäkää vaan linjanne, se on hyvä!

  Monelta se teiän kiertue on Joessa? Jos vaikka pistäytyis... :]

  VastaaPoista
 9. Joo ja ihan järjetöntä pilkunviilausta, luin eilen sen tekstin mitä joku oli edelliseen postaukseenne linkittänyt. Asiaahan siinäkin oli, mutta teitä alusta asti seuranneena, eilen tuli ekaa kertaa mieleen "hetkinen... ai onko tää piilomainontaa?" - vaikka jo oman koulutuksen puolesta tiedän mitä sellainen on ja niin. Siinä on vaan sitten vissiin niin hiuksenhieno raja, että joillain menee hermot. Jos markkinoinnin uhriksi jääminen pelottaa niin paljon, niin netti/telkkari/lehti/simmut kiinni! :)

  VastaaPoista
 10. hyvä kirjotus!! mun mielestä bloggareiden saamat lahjat palvelee kaikkia: lahjan antaja saa (mahdollisesti) mainostusta, bloggari saa (mahdollisesti) kivan tuotteen, ja lukijat saavat tuotteesta arvion, joka on apuna ostopäätöstä tehtäessä. lukijat kuulevat uusista tuotteista, joista välttämättä eivät saisi tietää muuten.

  pitäiskö siitäkin aina mainita että tämä oli muuten mun äitin ostama, en maksanut siitä itse :D

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Tosi hyvä postaus! Oon ihan samaa mieltä tuon kanssa, että miten muka naistenlehtien tuotearvostelut ovat hyväksyttävämpiä kuin bloggareiden tuotearvostelut?? Samalla tavallahan nekin saa lahjaksi testaamansa tuotteet.

  VastaaPoista
 13. Nelliina: On se nyt pikkuisen eri asia onko ko. tuote saatu joltain yritykseltä vai esim. omalta äidiltä. Sanasta "sain" kun ei asia selviä.

  Miksi tästä pitää tehdä niin vaikeaa, eikö voisi kerran vaan tuotteen esittelyn yhteydessä mainita, että tuote on saatu lahjaksi siltä ja siltä taholta? :D

  VastaaPoista
 14. Hyvä kirjoitus ehdottomasti :)

  Piilomainonnan kriteerithän tiukentuivat vähän aikaa sitten, joten se aiheuttaa vaan lisää miettimistä mainostajille ja mainosten julkaisijoille.

  Löysin yhden hyvän kirjoituksen kuluttajaviraston sivuilta, joka on kirjoitettu kerrankin selkeällä suomen kielellä:
  http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/a2d01e8b-c4b0-4d73-a7f7-88de45a0207d.aspx

  Erityisesti tuo kohta Mielipide vai maksettu mainos? -kohta on varmaankin kaikille blogien mainontaa pohtiville hyvä lukea :)

  VastaaPoista
 15. S, no tottakai se lause jatkuu että "sain tämän viitan Lindexiltä" tms. ;) ei kai nyt pelkkä "sain" sana kerrokaan mitään.

  Ja usein lahjus on saatu PR-toimistolta joka edustaa tiettyjä firmoja ja ihan perusjuttuna sellainen käytäntö, että PR-toimistot eivät sitä mainosta kaipaa vaan kyseinen tuote itsessään. Tämän vuoksi kukaan bloggari ei alleviivaa tahojaan (eli pr-toimistoja) joista tuotteet on lähetetty, eikä tarvitsekaan. Lukijalle riittää se info, että kyseessä on tuotelahja, kun taas MISTÄ tuote on saatu, on yhdentekevää.

  VastaaPoista
 16. Kysehän ei ole kateudesta sitä kohtaan, että olette saaneet tavaraa, vaan siitä, että ne tuotteet on mainittava, mitä on saanut. Minua ei haittaa, vaikka olisitte saaneet kuun taivaalta, kunhan mainitsette, että Kuu, saatu avaruudelta.

  lehdethän nyt on asia ihan erikseen, sillä jokainen sen OSATAJA tietää, että siinä markkinoidaan asioita ja sillä tehdään voittoa. Monista blogeista voisi luulla, että ne on pystyssä ihan hyvästä tahdosta, mutta totuus onkin se, että niillä tienataan.

  VastaaPoista
 17. En ymmärrä, minkä takia blogeissa mainostaminen saa aikaan tällaista vouhotusta. Maalaisjärjen käyttö on sallittua ja suotavaa, eikä rahoja ole pakko syytää siihen asiaan, mitä joku bloggaaja suosittelee. Mua niin korpee se, että ihmiset ei tunnu osaavan ajatella omilla aivoillaan enää itse, vaan jos joku homma menee metsään (vaikka meikkivoiteen valinta), ollaan heti sormi ojossa meuhkaamassa, ettei tuon vika, ei mun. Höpsöä!

  VastaaPoista
 18. Eniten koko asiassa ehkä häiritsee se, että ilmaiseksi blogin kautta saatua tuotetta hehkutetaan sitten blogissa ihan vain sen mainostamisen vuoksi ja siksi, että saisi lisää ilmaista rompetta. Muuten bloggaajien sponsorointi on ihan OK, minun mielestä ainakin.

  Te More To Loven tytöt ootte kyllä ihailtavia. (:

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä on ihan kohtuullistakin, että bloggaajat saavat tuotteita vastineeksi siitä, että mainostavat ja lisäävät firman ja tuotteen näkyvyyttä sekä myyntiä.

  Ja tosiaan eihän mikään estä ketä tahansa perustamasta blogia, jonka kautta tuotteita voisi saada. Monet bloggaajat, jotka nykyään saavat kutsuja ja lahjoja, ovat myös aloittaneet nollasta ja saaneet omalla panoksellaan blogeistaan suosittuja ja sekä mainostajat huomaamaan blogien markkina-arvon sekä sen kuinka ison yleisön blogit tavoittavat.

  Mä en ainakaan itse jaksa käyttää aikaani sen miettimiseen, onko joku saanut jotain ilmaiseksi vai ei. Ei se ole minulta pois.

  VastaaPoista
 20. Olipa hyvä kirjoitus, sääli vain, että luultavimmin ne, joiden kipeimmin pitäisi lukea tää, jättävät väliin.

  Tää aihe menee mun mielestä todella vahvasti siihen perussuomalaiseen naapurikateuteen, jossa toinen ei saisi saada mitään enemmän/parempana/helpommin/... Ja se miten paljon tällaiseen jengi käyttää energiaa, on ihan uskomatonta.

  VastaaPoista
 21. Hannaa edeltävä anonyymi: Mutta kun kyse ei olekaan siitä (vaikka Mimmi niin virheellisesti kirjoitti, halusi kai kääntää asian päälaelleen ja huomion heidän virheistään pois), että joku olisi kateellinen, vaan siitä, että piilomainonta on KIELLETTYÄ!!

  Kuten jo aiemmassa kommentissani kerroin, minua ei ainakaan haittaa se, että saavat tavaraa, vaan se, että eivät kerro siitä. Ihmiset luulevat, että ovat ostaneet omalla rahallaan jotain, vaikka oikeasti vain mainostavat. Ja tämä ongelma ei koske vain tätä blogia, vaikkakin täällä ongelma on huomattava.

  VastaaPoista
 22. Mun mielestä esim. Nelliinan tapa ilmoittaa saaduista tuotteista on sinänsä ihan ok, eikä se häiritse mua jos joka ikisessä postauksessa ei ole mainittu että "sain nämä farkut yritykseltä x". Enemmän mua häiritsee kokonaisten kauppojen/yritysten mainostaminen. Välillä saa lukea koko postauksen mittaisen hehkutuksen esim. jostain nettikaupasta. Eikä vielä sekään haittaa, mutta nykyään sitä jää vaan monesti mietimään että oliko tämä nyt joku kamppanja vai muu maksettu mainos vai ihan vaan bloggaajan oma "ilmainen mainos". Vaikka eipä silläkään kai ole väliä, koska kaikki bloggaajat vannovat mainostavansa vain hyviä juttuja... :) Tuntuu vaan, että eikö ne mainokset sivupalkeissa ja bannereissa riitä vai pitääkö niitä tunkea vielä itse postauksiinkin?

  No anyway, musta on mahtavaa että Suomessakin ollaan päästy samaan vauhtiin kuin esim. Ruotsissa! Nykyaikana sosiaalinen media on työnantaja siinä missä kuka/mikä tahansa muukin.

  VastaaPoista
 23. Viimesin Anonyymi: Eli jos postauksessa ei ole mainintaa, että Lindexin viitta on LAHJAKSI SAATU, EI ITSE OSTETTU, kun tämä tieto on aiemmin ollut jo tarkoitus julkaista asukuvien yhteydessä, mutta ne asukuvat onkin jääneet julkaisematta ja kirjoitan 11h työpäivän jälkeen kotona väsyneenä asukuvapostauksen josta tämä todella olennainen tieto unohtuu niin sulla menee uskottavuus kokonaan meidän blogiin? :D Pystyn ehkä just ja just elämään tän asian kanssa.

  VastaaPoista
 24. Maui: Sehän on ihan fakta, että bannerimainonta yrityksen kannalta ei ole yhtä tehokasta, kuin sisältöyhteistyö, siksi mainostajat haluavat ostaa mainostilaa suoraan postauksista.

  VastaaPoista
 25. Mimmi: Mutta kun tämä blogikin on työtänne, niin pitäisi ehkä hieman skarpata tai sitten kirjoittaa postaus myöhemmin. Ei minullakaan ole varaa virheisiin työssäni, eikä siihen auta selitys, olin jo tehnyt töitä 10 tuntia.

  VastaaPoista
 26. Now I love you even MORE! -Kaisa

  VastaaPoista
 27. Tämä blogi kun ei ole työtämme. Kukaan ei meille tämän blogin kirjoittamisesta maksa, vaan suurin osa nykyisistä työtehtävistämme on tullut tämän blogin kautta.

  Luulisi sullakin olevan parempaa tekemistä ku toimia täällä jonain blogipoliisina. :)

  VastaaPoista
 28. Moro ihanat MTL-tytöt ja muut!
  Sehän on (minun mielestäni) sellanen homma, että kateus ja nillityksenhalu saavat ihmiset inisemään bloggaajan saaduista, ostetuista, hankituista tahi lahjoituksena tulleista tavaroista. Mainontaa tuotesijoittelun tai lahjojen muodossa on paljon muuallakin. Meille tuupataan mainoksia joka paikassa, eikä vain blogeissa. Mutta kun mainoksen esittelijänä toimii elävä ihminen, on hän helppo kohde vouhkaajille. Kukapa nyt katumainoksille rähjäisi.
  Yrittäkää jaksaa, oi te suositut ja lahjakkaat bloggaajat! ;)

  VastaaPoista
 29. Totta on, että piilomainonta on laitonta. Mutta eikö silloin kaikki blogit ole piilomainontaa? Eikö useat ihmiset juuri lue blogeja, jotta saisivat tietää mistä sen blogin pitäjät pitävät, mistä he kokoavat oman lookkinsa yms. Näin saa vinkkejä omaan pukeutumiseen ja juuri sitä monet haluavat. Mutta eikö mennä jo liian pitkälle, jos jokainen tuote JOKA KERTA täytyy mainita mistä se on ja millä hinnalla.
  Itse ainakaan en perusta omaa mieleipidettäni siihen onko tuote saatu ilmaiseksi, ostettu alennuksella vai ostettu täydellä hinnalla omilla rahoilla.

  Tähän samaan kummastelen myös millaiseen hiillostukseen tytöt joutuivat koiraostoksistaan. Voi ihme sentään. Pitäisiköhän jokaisen kaungilla kulkevan kailottaa mistä vatteet ja koirat on hommattu.

  Hienoa työtä tytöt, jatkakaa samaan malliin!

  VastaaPoista
 30. Kiitos isommasta fontista, on oikeasti mukavampi lukea! :)

  Blogien tuotelahjat eivät vaivaa minua pelkästään bloggaajan kannalta, vaan myös tuotteen lahjoittajan. Tässä muutama viikko sitten törmäsin kahdessa eri blogissa siihen, että eräs laukkumerkki oli nimennyt uudet laukkumallinsa kyseisten bloggaajien etunimillä. Molemmat bloggaajat olivat aiemminkin esitelleet kyseisen yrityksen tuotteita. En valitettavasti voinut estää ajatuskulkua, jossa aloin a) epäillä bloggaajien maininneen useasti ihanista ja ylellisistä tuotteista, jotta saisivat ilmaislahjoja ja b) yrityksen näin ostaneen halpaa mainostilaa areenalta, jota seuraavat juuri heidän kohderyhmänsä edustajat. Bloggaajia ja heidän tyyliään ihaillaan, jolloin heillä on oikeasti suuri mainosarvo.
  Kateus on asia erikseen, mutta koska sekä lukijoiden että varmaan myös joidenkin bloggaajien itsensä on vaikea nähdä, milloin heitä käytetään mainostajan taholta hyväksi, olisi mukava lukea se lahjaksi saatu -maininta tuotteen kohdalla, ainakin kerran. Se, onko lahjaksi saadun tai muun tuotteen kehuminen uskottavaa, on blogin lukijan omassa päätäntävallassa. Piilomainonta blogeissa on aihe, joka tässä vaiheessa ehkä vielä näyttää viattomalta, mutta ilman rajoituksia ja ehkä pientä pilkunviilaustakin, saattaa riistäytyä käsistä.

  VastaaPoista
 31. Heippatitirallaa. Teilla on kiva blogi ja tykkaan teitin rempseasta asenteesta. Mutta tassa asiassa olen hieman erimielta. :) (Silleen hyvalla tavalla etta tata voitas pohtia viinilasin ja tapas-lautasen aaressa)
  "Välillä kosmetiikkatuotteiden asiantuntijana ja parturi-kampaajana minua myös ihmetyttää, miksi naistenlehtien tuotearvostelut ja vinkit ovat jotenkin hyväksyttävämpiä kuin vastaavat vinkkaukset blogeissa. Ihan yhtälailla ne toimittajat niitä (samoja) tuotteita testiin saavat {...{"
  Ongelma tuossa lauseella on se, etta naistenlehtien toimittajien "tulot" eivat muutu, vaikka he eivatkaan kehuisi jokaista tuotetta maasta taivaisiin. Nuori bloggaaja (siis puhun nyt ylestasolla) ei ehka "uskalla" joko olla kirjoittamatta tai ainakaan antamaamaan kritiikkia tuotteesta jos pelkona etta tavara lakkaa tippumasta postilaatikkoon :) Jotekin journalistin etiikka ja "integrity" ei mielestani pade bloggaajiin.
  Minua ei yhtaan hairitse jos joku saa ilmaista tavaraa joten se kateus kortti ei pade ainakaan minuun. Ihan vaan tykkaan tietaa sen factan onko tuotteesta oikeasti maksettu markkinahinta vai tippuiko se postilaatikkoon sattumalta ja bloggaaja ahkerana tyontekijan kirjoittaa siita hyvan tuotearvion siina toivossa etta postipoika tiputtaa lisaa paketteja postilooraan.
  Siis en nyt tarkoita etta tama patisi teihin, puhun yleisella tasolla.

  Terkut vihrealta saarelta :)

  T. Ansku

  VastaaPoista
 32. Asian vierestä:
  Miksi ette tuu Kuopioon Gossip-kiertueella???

  VastaaPoista
 33. Koska a) Joko ette oo toivoneet meitä tarpeeksi Kuopioon tai b) Kuopion tavaratalon päättäjät ei ymmärrä hyvän päälle! ;)

  Päiviä tulee vielä varmasti lisää, mutta ainakaan vielä Kuopiolle ei ole varmistettu mitään päivää.

  VastaaPoista
 34. anonyymi: Mimmi: Mutta kun tämä blogikin on työtänne, niin pitäisi ehkä hieman skarpata tai sitten kirjoittaa postaus myöhemmin. Ei minullakaan ole varaa virheisiin työssäni, eikä siihen auta selitys, olin jo tehnyt töitä 10 tuntia.

  Kuten Peppi jo tuossa kirjoitti, niin itseasiassa ei ole varsinaista työtämme. Kukaanhan tästäkään (saatikka eilisestä) postauksesta ei kukkaronnyörejään meille raota. Valitettavasti.

  Kai tässä nyt taas voi vedota siihen, että bloggaajahan on ilmeisesti joku yli-ihminen, joten virheisiin ei todellakaan ole varaa. Kärjistettynä, jos harrastuksesi on jumpassa käynti, niin sinä varmaan osaat ne askelkuviot ennalta ja et tee yhtäkään virhettä siellä tunnilla? Meidän HARRASTUS on bloggaaminen.
  Jos blogi mielestäsi on työtämme niin siinä tapauksessa olemme sen 247365 töissä. Ja mulla taitaakin olla pari pitämätöntä sairaslomapäivää tämän työn tiimoilta iiihan just...

  VastaaPoista
 35. Kiitos tästä tekstistä! Olen seuraillut sivusta blogianne jonkin aikaa,hiljaisesti,mutta iloisin mielin. Ihanaa että teillä on jalat maassa,mutta pää hieman pilvissä. Haaveita saa ja pitääkin aina olla, mutta ihmetyttää joidenkin ihmisten käytös bloggaajia kohtaan.
  Itse olen vuoden kirjoitellut blogia,rauhassa toistaiseksi ja mukavien kommentoijien kera.
  Kiitos kun olette omia ihania itsejänne ja tuotte iloa minunkin päiviini :)

  VastaaPoista
 36. Anna: Viinilasillinen, tapaslautanen ja rakentava keskustelu kuulostaa aina hyvältä!

  Ongelma tuossa lauseella on se, etta naistenlehtien toimittajien "tulot" eivat muutu, vaikka he eivatkaan kehuisi jokaista tuotetta maasta taivaisiin. Nuori bloggaaja (siis puhun nyt ylestasolla) ei ehka "uskalla" joko olla kirjoittamatta tai ainakaan antamaamaan kritiikkia tuotteesta jos pelkona etta tavara lakkaa tippumasta postilaatikkoon :) Jotekin journalistin etiikka ja "integrity" ei mielestani pade bloggaajiin.

  Aivan, tulot eivät muutu, mutta esim. me ei niitä meidän vuokria niillä tuotelahjuksilla makseta kuitenkaan, joten se raha tulee jostain ihan muualta kuin blogista. Ymmärrän hyvin tuon pointtisi, varmasti moni (varsinkin aloitteleva) bloggaaja mielellään pitää tuotelähetykset aktiivisina ja on helposti ohjailtavissa, mutta väittäsin että meitä vähän "kokeneempia" puolestaan on melko hankala enää nykypäivänä aivopestä tai huijata markkinoimaan ihan mitä tahansa.

  Vielä mainittakoon, että oma etiikka ei myöskään oikein anna kaupata ainakaan kalliimpia blogin kautta saatuja lahjuksia huuto.netissä tms. Niillä lahjuksilla ei tosiaan elä ja meille ei tästä blogista makseta, toisinkuin joillekkin jonkun yhteisön alla bloggaaville.

  VastaaPoista
 37. Paras postaus pitkään aikaan! Ihanaa että taotte ihmisille järkeä päähän. Ootte parhaita,jatkakaa näin <3

  VastaaPoista
 38. Jos te saatte tämän blogin kautta lahjoja / tavaraa / palveluita, niin kyllä se silloin on työtä. Te saatte vastiketta työstänne. Se ei ole silkkaa rahaa, ettekä varmasti maksa sillä vuokraanne, mutta sillä rahalla mikä jää yli, kun vaatteita, rasvoja jne. ei tarvitse ostaa, maksatte sen vuokran.

  VastaaPoista
 39. Anonyymi: Mutta ei se tyhjästä sekään raha tule :D

  VastaaPoista
 40. Muistelen teidän molempien maininneen useaan kertaan täällä blogissa, että tämä blogi on teidän työ.

  Myös seuraava lause ihmetyttää:

  "Yhteenvetona lopuksi siis vielä todettakoon: More To Love-blogi on meidän elämää ja meidän elämä on More To Love-blogi. Blogin kautta saatua taitaa siis myös tällä hetkellä olla meidän koko tämän hetkinen elämä."

  Tuntuu tosi ääliöltä takertua joihinkin yksittäisiin sanontoihin ja lauseisiin, mutta välillä tulee vahvasti sellainen olo, että teidän homma menee ihan pelkäksi selittelyksi AINA kun tulee kritiikkiä tai negatiivisempaa palautetta.

  VastaaPoista
 41. mielestäni piilomainontana ei voisi pitää ainakaan näitä muotiblogeja, sillä useimpia aina kiinnostaa, minkä kaupan vaatteista on asunsa koonnut. Se on aivan sama asia, jos kertoisit kaverillesi mistä vaatekappale on ja paljonko se maksoi, mutta nyt vain kerrot sen kaikille jotka lukevat sinun blogiasi = kaikki ne on nyt sun kavereita. tämä ei mielestäni kyllä ollut mitään piilomainontaa tyttöjen tapauksessa, eikä tämmöisestä jutusta pitäisi nostaa näin suurta haloota. hyvää tekstiä mimmi! (:

  VastaaPoista
 42. Muistan meidän molempien maininneen moneen otteeseen, että More To Love on meidän työ. More To Love kuitenkin on paljon enemmän kun pelkästään tämä blogi. More To Love on brändi ja teemme sen nimissä paljon juttuja. Blogista olemme aina sanoneet, että tämä on se mistä kaikki lähti.

  Eikö sinullekkin olisi helpompaa vain lopettaa meidän blogin lukeminen kun käydä nillittämässä joka asiasta? Miten tylsää voi ihmisen elämä olla?

  VastaaPoista
 43. Kaiken tämä argumetoinnin keskellä herää kysymys, että eikö koko riita saataisi sillä, että bloggaaja postaa sivun ylälaitaan kärpäsen kakan kokoisella fontilla "blogi sisältää tuotesijoittelua" kuten lähes jokaisessa TV:n stailaus/make-over-ohjelmassa tehdään. Kun Inno-auto ajaa stailattavan asunnon pihaan ja kamera kuvaa muutaman sekunnun ajan auton keulaa (merkkiä, tuotesijoittelua, IIIK) pitäisikö ruutuun ilmestyä teksi: Ohjelman kautta saatu sponsori auto? Jos tätä vaaditaan bloggareilta niin sitten myös muulta medialta.

  VastaaPoista
 44. Hei tytöt

  Kun itsellenikin satelee tavaraa välillä ovista ja ikkunoista, olen joutunut ottamaan selvää jonkinverran piilomainonnasta. Jos se, että Lindex ANTAA teille kaavun, joka näkyy heti saatua postauksissa ilman tietoa että se on saatu, yhdistän sen piilomainontaan.

  Vai miten te määrittelette piilomainonnan, tuon laittoman mainontamuodon? Millaista on piilomainonta, jollei juuri tuollaisia Lindexin kaapuja vaivihkaa postauksissa?

  Itse käsitän piilomainonnan blogimaailmassa niin, että jos tuote yritetään piilottaa tavanomaiseen tekstiin niin että lukija ei saa käsitystä sen olevan ilmaislahja, jo se on piilomainontaa. On täysin eri asia saada lahja poikaystävältä kuin Lindexiltä. Poikaystävä tuskin antaa sitä siksi, että se näkyisi blogissa, Lindex taas...

  Myöskään se, että rehellisesti pidätte jostain saamastanne tuotteesta ei pitäisi olla este alkuperän kertomiselle. vaikka se ei teillä vaikuttaisikaan esim kritiikkiin, miksi sitä ei voi tehdä selvästi? Se on vähän naurettava selitys, että oli kiire, unohdin, jos siitä tulee tällainen sotku sitten.

  Lehdissä satuja tuotteita ei mainita monestakaan syystä, vaikkapa siksi että oletusarvo on ettei toimittaja arvioi omia tuotteitaan. Bloggari taas ei ole toimittaja ja oletusarvo on, että tuote on itse hankittu. teidän kohdalla oletusarvo on hyvin hämärä, mitäpä jos kokeilisitte esim 2 viikkoa mainita tuotteen alkuperä tarkemmin mikäli se on lahjus?

  VastaaPoista
 45. tämmönen keskustelu voi syntyä vain suomessa, kateuden mekassa, missä kenenkään muun ei kuulu saada mitään mitä ei itsekään saa.

  VastaaPoista
 46. minusta tää keskustelu on erittäin tervetullutta! on lukijoiden aliarvioimista yhdistää kritiikki kateuteen (..Johanna Tukiainen harrastaa muuten samaa..)

  mikäli itse olen ymmärtänyt suurimman osan kriittisistä kommenteista oikein, ei kyseessä ole kateus sitä kohtaan että joku saa tavaraa ilmaiseksi, vaan se, että blogin luotettavuutta ja ammattimaisuutta parantaisi tieto siitä, onko tuotteet ostettu omalla rahalla vai saatu.

  omasta mielestäni avoimmuus ja rehellisyys näissä asioissa on ehdottomasti vain plussaa blogille, ja samalla olen täydestä sydämestäni iloinen teidän ja sen puolesta mitä olette blogin kautta saavuttaneet!

  VastaaPoista
 47. Malliston nimi ja iremembertapes.:in uusi biisi natsaa aika hyvin yhteen! http://www.youtube.com/watch?v=ppYE51c5cjA

  Hyvä kirjoitus. :-)

  VastaaPoista
 48. En tiedä, tuntuu että tämä piilomainonta blogeissa on loputon suo. Kerran kun otat jotakin vastaan, armottomat lukijat upottavat bloggaajaparan sinne ja sieltä ei pääse ylös koskaan. Ja hulluhan se on, joka ilmaisesta tavarasta kieltäytyy?

  Mua ei häiritse se, että ihan jokaisen tuotteen kohdalla ei ihan joka kerta muisteta mainita, mistä se on peräisin. Mutta jotenkin (valitettavasti) viime aikoina tämä blogi& teidän facebook-ryhmä huutaa kilometrien päähän, että teidät on kyllä tosissaan tuotteistettu.

  Ymmärrän kyllä, että kun olette päässeet tekemään yhteistyötä esim. Sokoksen ja Ajaston kanssa, niin se edellyttää sitä, että teidän täytyy promotakkin niitä tuotteita, ja näkyvästi täytyykin.

  Olen lukenut teidän blogia ihan alusta asti ja tykästyin aitouteenne ja elämänmakuisiin merkintöihin. Nyttemmin ne vaan ovat kadonneet.. Ja tietty, kuviot on vähän suurempia nyt, mutta kun joka postaus on täynnä jotain ihmeen kissanristijäisiä ja muita true-bloggaajalife kertomuksia. Ei oikeen jaksa enää innostua. Harmi!

  Kaipaisin vähän enemmän muutakin tähän blogiin. Te olette mielenkiintoisia persoonia, mutta nykyjutut ei kyllä loputtomiin riitä.

  VastaaPoista
 49. Ihan näin off-topic mutta suomi tvllä pyörii sarja jonka nimi on more to love :D tai siis suomeksi se on joku unelmien paksu poikamies tms.. :D

  VastaaPoista
 50. Sinä kysyt Peppi, että kannattaisiko minun lopettaa blogin lukeminen kun valitan vaan kaikesta eikä minulla ole muuta elämää.

  Olen tosi pahoillani jos minun kritiikkini pahoitti mielesi niin, että toivot minun lopettavan blogin lukemisen ja kommentoinnin. Olen lukenut teidän blogia n. puolitoista vuotta ja jos välillä aiheet ei ole olleet niin mielenkiintoisia olen skipannut niiden yli. En juuri koskaan kommentoi vaikka luen monia eri blogeja päivittäin. Olen anonyymi koska en kommentoin niin harvoin, etten viitsi tehdä tunnuksia.

  Osaan kyllä lopettaa jos siltä tuntuu. En lue tätä blogia sen takia, että voisin valittaa ja takertua yksityiskohtiin, en ole läski, elän aika epämaterialistista elämää, en ole täysin tyytyväinen vartalooni, enkä varsinkaan valitettavan usein osaa rakastaa itseäni. Ehkä kaikesta huolimatta minäkin voin saada jotain teidän blogistanne irti? Ei me täällä toisellakaan puolella varmaan kuvitella olevamme täydellisiä.

  VastaaPoista
 51. A-A-ASIAA!

  Kiva, kun tuutte Kotkaan ja Lappeenrantaan kiertueellanne. Aion tulla moikka teit jommas kummas paikas.

  Ootte kyl ihan huippuja ja teidän blogi parhain kaikista mitä luen. Jatkakaa samaan malliin ;)

  VastaaPoista
 52. itse asiassa tv-ohjelmien alussa lukee "ohjelma sisältää tuotesijoittelua", eli kaikki tietävät niissä olevan mainontaa.

  VastaaPoista
 53. aaa rakastan teitä <3 vihdoinki sellasia bloggareita jotka kirjottaa oikeesti asiaa!

  VastaaPoista
 54. Voi hyvät hyssykät oikeesti noita urputtajia. Kuinka noin negatiivismieliset ihmiset on koskaan tänne blogiin edes eksyneet? Pitäkää te tyttöset lippu vaan ylhäällä salossa aina! Ankeuttajia ja mitätöijiä on maailma täynnä ja niiden jättäminen omaan pikku maailmaansa on ehkä niille jopa pahempi rangaistus kuin teidän ilmaistuotteet! Hug =)

  VastaaPoista
 55. Mun persettä ainakin kutittaa aivan hemmetisti muutaman blogin ilmiselvät mainokset, lähinnä siks että ne on vaikuttanut sisältöön älyttömissä määrin - usein tuntuu et lukisin itse yrityksen newsletteriä. Kyrsii, kun jossain ennen piilleet inspiraationlähteet ja osuvat sanavalinnat ja/tai elähdyttävät tekstit ja kaikki muu inhimillinen uppoo kaiken sen paskan alle, taas yks yritys jolle en oo muuta kuin kävelevä kukkaro.

  Enkä puhu todellakaan teistä, mun mielestä ootte fiksuja tytyjä ja ootte aina hoitanut blogihommat älyttömän ammattitaitoisesti, hienosti ja sympaattisesti ! Halusin vaan tänän näkökulmani kanssa vähä ragettaa. :D

  VastaaPoista
 56. Mulla vähän räsähti korvaa tuo BRÄNDI-sanan käyttö, kun en ainakaan itse pidä teitä vielä sen verran tunnettuina että teistä voisi puhua brändinä vielä.

  Ja vastaatte asialliseenkin kritiikkiin sillä asenteella että "no ei tarvitse sitten lukea jos ei miellytä". No ei tarvitse joo, mutta eikö se ole vuorovaikutusta että myös ne teidän "fanit" voivat antaa soraääniä ilman että kimpaannutte siitä? Kun te sitä vuorovaikutusta niin kovin kaipaatte ja arvostatte. Välillä tunnutte jotenkin kovin ylimielisiltä ja ja aliarvioitte porukkaa, jota täällä käy. Että jos tällä kommentoi, niin sen sitten pitää olla vaan ylistävää ja positiivista. Ja itseensä ei tietenkään voi koskaan mennä.

  Ja mitä tulee itse tuohon aiheeseen, niin en ainakaan itse kaipaa blogeja lukiessani jokaikisen tuotteen perässä tietoa siitä mitä kautta se on saatu. Lähinnä kaipaan tietoa silloin, jos tuotetta mainostetaan/kehutaan ihan erikseen. Ja alkuaikoina teillä oli melko paljon kaikenlaista hehkutusta aina kauneushoitoloista Samsungin elektoroniikkaan ja hius- ihonhoito- ja meikkituotteisiin ja harvemmin niissä oli mitään mainintoja onko ne itse hankittuja vai blogin kautta saatuja mainoslahjoja. Uskon, että moni oli saatu tuotelahjana ja siksi niitä kehuitte, että tavaraa tulisi lisää. Nykyään kun kehuja ei enää tarvitse antaa ilman että tavarahanat ehtyisivät, niin ette sitä enää niinkään harrasta.

  Ja jos teitä kerran kovasti kritisoidaan blogimaailmassa, niin ehkäpä siihen on aihettakin?

  VastaaPoista
 57. Tämä ei nyt liity mitenkään mainontaan, mutta siis onko Peppi ollut /onko naimisissa?!? Nyt on mennyt ihan ohi...

  VastaaPoista
 58. En ole ollut enkä ole naimisissa. Erosin ennen häitä. :)

  VastaaPoista
 59. Aivan loistavaa tekstiä kerrassaan. Right on the money, mikä oikeus ihmisillä on tietää kaikki pikku detailsit, ei ymmärrä.

  Perjantaina Kotkaan? Minä myös:) Ootteko Sokoksella vai muuten vain?:)

  VastaaPoista
 60. Minulle on alusta asti jäänyt vähän epäselväksi, että miksi se on niin suuri asia, onko joku rätti saatu ilmaiseksi vai ostettu omalla rahalla. Jos bloggaaja tuotetta kehuu ja käyttää usein, niin miksei voi jo uskoa että tämä oikeasti siitä pitää? En minä ainakaan viitsisi käyttää vaatetta/kosmetiikkatuotetta vain siksi että se on ilmainen, jos en oikeasti tykkää. Tuntuu ettei mistään saa sanoa mitään positiivista ilman, että aletaan epäillä maksettua mainosta. Nelliinakin siellä vissiin koittaa vaan saada ilmaiset Parikat itselleen kun niitä kehuu, aijai ;)

  Tokihan se on väärin ja epäreilua jos valheellisesti ylistää ilmaiseksi saatuja tuotteita tai mainostaa ilmaiskrääsän toivossa jotain mistä ei pidä/ole kiinnostunut. Mutta muka jaksaa valehdella huonon/ epämieluisan krääsän puolesta vain, että saisi sitä lisää? Tai ehkä minä vaan olen naiivi ja aliarvioin ihmisten materiahimon :d

  VastaaPoista
 61. Siis voi hyvä luoja!!!
  Muistahan käydä Peppi korjaamassa esim. Café regatasta kirjoittamaasi juttuun, että MAKSOIT KAHVISTA TÄYSI HINNAN ja "mainostit" paikkaa siksi että meillä oli siellä mukava ilta ja koska oikeasti paikasta tykkäät, etkä siksi että toivot saavasi sieltä ensi kesän kahvit ilmaiseksi...

  Älä unohda kertoa että nycin matkan KUSTANSIT ITSE ja kirjoitit siitä tänne ihan vain huviksesi ja "mainostit" New Yorkia koska halusit jakaa muille kokemuksesi ja koska se on sulle rakas paikka...

  Muista myös mainita että munakkaat jotka tein sulle ILMAISEKSI päätyivät blogiisi siksi että rakastat niitä, ei siksi että suunnittelemme munakas bisnestä ja halutaan "mainostaa"!!!!!

  Ei voi muuta kun nauraa ja ihmetellä mistä kaikesta jengi jaksaa mumista! :D

  T. Kira

  Ps. Musta tuolta käy aika selkeesti ilmi, että tytöt eivät ole luvanneet kellekään lahjoittajalle mainontaa ja käyttävät tuotteita vain jos he itse tykkäävät eivätkä välttämättä edes silloinkaan mainitse niitä täällä.. Joten mikä tässä on ongelma!!!!?????

  VastaaPoista
 62. Olenko mä ainut, jota ei kiinnosta pätkääkään, mistä bloggaajat kamansa saavat? Jos joku tietty juttu erityisesti alkaa kiinnostaa, niin voin kysyä "mistä tuo harja on, kun tarvisin juuri tuollaisen", tms. Mutta jos esitellään päivänasua tai ihan mitä tuotetta tahansa, niin ihan sama onko se ostettu vai saatu. Ei kiinnosta.

  Nuo palkkajutut kiinnostaa lukijoita varmastikin siksi niin paljon, kun palkan saaminen blogin pitämisestä on suht tuore asia. Kenelläkään ei oikein voi olla mitään käsitystä siitä palkkamäärästä, mitä bloggaaja saa (en siis tarkoita teitä nyt, tätä tunnutaan kyselevän vähän jokaiselta), joten tokihan se kiinnostaa. Voisiko siitä olla minulle pieni lisätieneti? Saisinkohan siitä tarpeeksi?
  Monella voi pyöriä juuri tuollaiset kysymykset mielessä.

  Tsemppiä meidän lukijoiden keskelle! Ja pitkää pinnaa! ;D

  VastaaPoista
 63. Hei,

  tässä keskustelussa menee helposti puurot ja vellit sekaisin. Ongelmahan ei kaiketi ole se, saatteko te (tai bloggaajat yleisesti) tavaroita ja palveluita ilmaiseksi vaan avoimuuden puute, mikäli näin on.

  On totta, että myös naistenlehdet "piilomainostavat", mutta siihen vetoaminen on mielestäni jo vähän saivartelua. Kaikki ymmärtävät, että bloggaaminen on uusi ilmiö, joka hakee vielä rajojaan ja käytäntöjään. Kun ottaa vielä huomioon, että muotiblogeja lukee todennäköisesti melkoinen määrä nuoria lukijoita, onko kohtuutonta pyyttää bloggaajia olemaan erityisen tarkkoja asian ("ilmaisten" lahjojen) suhteen?

  Ymmärrän kyllä, että bloggaajat saavat asiatonta palautetta monista asioista, myös tästä: eivät lukijatkaan läheskään aina käyttäydy korrektisti. Mutta ihmeellistä on myöskin bloggaajien reaktio, suoraan sanottuna suuttumus, kun tästä asiasta yrittää herättää keskustelua.

  Näkeehän joku ongelmana myös sen, että poliisit maksavat kahvistaan vain puolet ABC-liikennemyymälöissä (ja kyllä, tiedän, ette ole virkamiehiä. Mutta näissä asiassa on syytä olla tarkkana).

  Ei muuta, oikeasti pidän blogistanne todella paljon! Tämä ei ole siis *ittuilua.

  VastaaPoista
 64. Taitaa tytöillä itselläänkin mennä vähän puurot ja vellit sekaisin. Onko blogi työtä vai ei... Onko more to love blogi vai jotain muuta... Tuo alkuperäinen teksi oli ihan hyvä, mutta nämä kommentit täällä eivät ole.
  Rahaa (tavarankin muodossa) pitää jostain meidän jokaisen saada ja tämä on varmasti kiva tapa saada sitä. Helpompaa ainakin kuin moni työ. Mutta miksei sitä voi sitten suoraan sanoa, että tämä on työtä? Vaikka harrastusta ja työtä yhtä aikaa?

  Tässä aiemmassa kommentissa oli hyvin kiteytetty ongelma:
  "Millaista on piilomainonta, jollei juuri tuollaisia Lindexin kaapuja vaivihkaa postauksissa? - - On täysin eri asia saada lahja poikaystävältä kuin Lindexiltä. Poikaystävä tuskin antaa sitä siksi, että se näkyisi blogissa, Lindex taas..."
  Eli onko se lopulta niin vaikea kirjoittaa:
  "Viitta, tuotelahja Lindexiltä"?

  Teidät on tosiaan tuotteistettu viime aikoina hyvin tehokkaasti. Ymmärrän sen, sillä tämä tosiaan on nyt teidän työtä. Mutta myös harmittelen sitä, sillä alkuaikojen viehätys on tosiaan sitä myötä kadonnut. Ja juuri tämä teidän brändäys on karkoittamassa ainakin minut lukijana. On sitten ihan sama lukea Sokoksen mainosta kuin More to love -blogia. Aito elämä on täältä lähes yhtä kaukana.

  Ja täytyypä sanoa, että minäkin olen huomannut että tosiaan vastaatte aika ylimielisen olosesti lukijoiden kommentteihin, niihin kivoihinkin. Esimerkkinä vaikka tämä: "Koska a) Joko ette oo toivoneet meitä tarpeeksi Kuopioon". Ootteko niin hienoja ihmisiä, että teitä pitää oikein rukoilla tulemaan paikalle?
  Joo, ei tarvii tulla. Pärjätään hyvin ilmankin :)

  VastaaPoista
 65. En kyllä ymmärrä tätä hälyä tästä mainonnasta, enkä kyllä edes tiennyt siitä ennenkuin tämän postauksen jälkeen. Lueskelen siis joitain blogeja silloin tällöin ja taitaapa tämä olla jopa ensimmäinen kommentti minkä kirjoitan..

  Vaatekuvia teiltä katselen lähinnä kiinnostuneena siitä, miltä näytätte - teillä on niin vänkä tyyli. :) (tämä siis positiivisesti sanottu!)

  Ja joskus toinen teistä hehkutti jossain postauksessaan jotain ihonhoitotuotetta, niin siitähän innostuneena kirjotin heti tuotteen lappuun ja lähdin kauppoihin katselemaan - ei tullut mieleenkään että kunhan mainostatte, vaan toki ajattelin että täytyyhän tuota kokeilla kun hyvä ihonhoitotuote ollut hakusessa jo kauan. :D

  Tsemppiä teille jatkoon ja tulevaan, sulkekaa korvat turhalta hälyltä ja pitäkää periaatteistanne kiinni! :) Antaa muiden märehtiä!

  terkuin, Nore

  VastaaPoista
 66. Sori mut nyt ei jaksa enää jankuttaa samoja asioita. Verottaja tietää mikä on työtä ja mikä ei, kun työstä verolle normaalisti maksamme. Blogin kirjoittamisesta meille ei mikään taho maksa (More To Love pyörii itsenäisesti), joten emme sitä sen takia työksi myöskään laske. Kaikki muu blogin ympärille kasvanut (Kyllä, More To Lovea kutsutaan brändiksi ja me olemme hyvin tarkkoja brändistämme) taasen on työtämme ja työstä otamme rahaa. :)

  Tän enempää asiasta tuskin tarvitsee keskustella. Me toimimme jatkossakin kuten itse parhaaksi koemme ja meille sääntöjä tulee määrittelemään vain Suomen laki.

  Kiitos kaikille :)

  VastaaPoista
 67. Eikä tytöt saa käyttää ihan niitä vaatteita/tuotteita mitä itse haluaa ? en ymmärrä tätä koko hässäkkää. Mitä väliä sillä on onko tuote saatu ilmaiseksi vai onko siitä maksettu !?! Kuitenkin esim. joka asupostauksen alla lukee mistä vaatteet on hankittu, eikö tämä riitä?

  VastaaPoista
 68. Antakaa mun nauraa: More to love on brändi :D :D Brändiksi tullaan, sitä voidaan myös koittaa tehdä, mutta yleensä se toimii niin, että jostain asiasta ja ilmiöstä tulee brändi. Madonna on brändi, ette te :D

  VastaaPoista
 69. Anonyymi kirjoitti : Rahaa (tavarankin muodossa) pitää jostain meidän jokaisen saada ja tämä on varmasti kiva tapa saada sitä. Helpompaa ainakin kuin moni työ. Mutta miksei sitä voi sitten suoraan sanoa, että tämä on työtä? Vaikka harrastusta ja työtä yhtä aikaa?

  Mutta entä jos meille ei kukaan tästä maksa yhtään mitään ja kaikki raha meille tulee blogin ulkopuolelta, mutta duuneista jotka ollaan kuitenkin saatu blogin kautta. Jos poistettaisiin yhtäkkiä blogi, meidän tulot eivät käytännössä muuttuisi siis yhtään mihinkään. Vähän sama jos olet hyvä harrastelijakirjoittaja ja sinulle tarjotaan töitä sen kautta -> saat siitä rahaa -> työtä. Tai jos harrastat tanssia -> tarjotaan keikkoja vaikkapa musavideoissa tanssin saralla -> saat rahaa -> työtä. Vaikka kuinka paljonhan meihin otetaan yhteyttä että "paljonko veloitatte, jos kirjoitatte tästä ja tästä asiasta" SE, että ottaisimme rahaa tästä postailusta, olisi laitonta.

  Teidät on tosiaan tuotteistettu viime aikoina hyvin tehokkaasti. Ymmärrän sen, sillä tämä tosiaan on nyt teidän työtä. Mutta myös harmittelen sitä, sillä alkuaikojen viehätys on tosiaan sitä myötä kadonnut. Ja juuri tämä teidän brändäys on karkoittamassa ainakin minut lukijana. On sitten ihan sama lukea Sokoksen mainosta kuin More to love -blogia. Aito elämä on täältä lähes yhtä kaukana. Yhteistyö Sokoksen kanssa on TYÖTÄ. Tämä blogi kertoo meidän elämästä ja jos ollaan Sokoksen kautta kiertueella niin luonnollisesti postailemme sitten siitä. Jos se, että meidät tuotteistetaan edesauttaa tekemään jotain tälle meidän plussakokoisten vaateteollisuudelle Suomessa niin mielellämme "uhraudumme" sitten tämän erittäin sydäntä lähellä olevan asian vuoksi ;)

  Ja täytyypä sanoa, että minäkin olen huomannut että tosiaan vastaatte aika ylimielisen olosesti lukijoiden kommentteihin, niihin kivoihinkin. Esimerkkinä vaikka tämä: "Koska a) Joko ette oo toivoneet meitä tarpeeksi Kuopioon". Ootteko niin hienoja ihmisiä, että teitä pitää oikein rukoilla tulemaan paikalle?
  Joo, ei tarvii tulla. Pärjätään hyvin ilmankin :)
  Ootkohan kuinka paljon seuraillut meidän kommentointia/kommentteihin vastailua noin yleensä, ekaa kertaa oikeastaan nimittäin provosoidutaan näistä tämän postauksen kommenteista ja vastaillaan kipakammin takaisin. Ja mitä tuohon Kuopioon tulemiseen tulee niin kysehän on tosiaan Sokoksen kiertueesta ja meitä pyydetään kaupunkeihin ihan kysynnän mukaan. Jos Kuopiossa ei kysyntää ole, ei tavaratalo meitä sinne ota :) Ymmärtänet varmaan. Henkilökohtaisesti käyn kuitenkin Kuopiossa useamman kerran vuodessa, koska olen Savosta kotoisin, joten tulen sinne, pärjäsit sitten minua ilman tahi et ;) Sitten minut bongaa sieltä ken bongaa.

  Muutenkin meidän suhteellisen sarkastista tyyliä ei kannata ihan aina ottaa niin älyttömän vakavasti.

  Kiitos ja hei taas hetkeksi :)

  VastaaPoista
 70. Olen yleensä liian laiska kommentoimaan, mutta nyt teen poikkeuksen. Kolmikymppinen akan alku olen, ja blogia seuraillut jonkun aikaa.

  Kyllä on älytöntä jupinaa jengiltä! Haloo?! Voi sissos. Kuten itse sanotte Mimmi&Peppi, niin toimitte Suomen lakien puitteissa ja se riittää. Kuulun myös niihin lukijoihin, joita ei kiinnosta pätkän vertaa se, mikä jonkin tuotteen "alkuperä" on, onko se itse ostettu vai mummon kutoma vai ranskalaisen rakastajan lahjoittama. Johtunee siitä, että vaikka mielenkiinnolla luenkin mielipiteitä, voin muodostaa itse ihan omani, etenkin kun kyse on vaatteista tai kosmetiikasta. En nyt sokeasti ryntää ostamaan jotain juuri siksi, kun se täällä mainitaan (sori vaan, M&P :D ). Ei ole pakko viedä rahojaan sinne Lindexiin, vaikka se viitta täällä vilahtaa. Ihan on oma valinta. Tai jos vaatteeseen tykästyy, niin sen kuin menet ja ostat. Mitä siinä valitat. Tai perusta menestyvä blogi, ja jää odottelemaan postia. ;D Enkä usko hetkeäkään, että Mimmi tai Peppi vetäisi jonkun rytkyn päällensä vain siksi, kun sen ilmaiseksi ovat saaneet, jotenkin ei sovi tämän blogin kuvioon. ;) Tyylinne on kuitenkin niin... Omaanne ja mietittyä, mistä pidän todella paljon!

  Eipäs-juupas-tasolle on kuitenkin turha juuttua. Jos ei tykkää, ei tarvi lukea, siitäkin olen ihan samaa mieltä tyttöjen kanssa.

  Ja kyllä brändiä nimenomaan rakennetaan, ei se vain tulla tupsahda jostakin. Yritykset tekevät sitä koko ajan, brändäystä. Vaikka en Madonnasta brändinä perustakaan, on hänkin määrätietoisesti työskennellyt imagonsa ja brändinsä eteen vuosia, kuten More To Love-tytöt työskentelevät tällä hetkellä oman brändinsä eteen.
  Tehkääpä muut perässä! Ryökäle! :D

  "Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: niihin jotka kulkevat edellä ja saavat jotain aikaan, ja niihin jotka kulkevat jäljessä ja arvostelevat" -Seneca-

  VastaaPoista
 71. hei
  Musta on ainakin UPEETA että mainostatte tuotteita ja siksi teidän KUULUUKIN saada tuotteita ilmaiseksi ! Itse olen hankkinut paljon kaikkea nähtyänne ne teidän sivuilta ! Varsinkin se koirankantolaukku lilasininen on seuraavana ostoslistallani !!!!
  Suomen kansa on umpikateellista sakkia, koittakaa kestää, ei kannata ottaa niin vakavasti !! Tosin toki ihmiset ihmettelee, kun teillä on varaa matkustaa koko ajan maailmalla, kun normi työssä käyvällä ei siihen ole varaa, niin tulee vaikutus, oletteko varakkaista perheistä tms kun mökitkin on upeita jne.. Katsokaas kun tommonen mietityttää, kun näytätte olevan melko hyvin toimeen tulevia, niin sepäs suomijuntteja ketuttaa ! Mutta kaikkia blogisteja haukutaan, syystä tai ei, valitettavasti.MUTTA Pitäkää pintanne, ootte parhaita, oikeesti !

  VastaaPoista
 72. Yleensä en ikinä kommentoi mitään, mutta nytpä aktivoiduin. Älkää hyvät Mimmi ja Peppi välittäkö noista nillittäjistä! Karavaani kulkee ja koirat räksyttää vai miten se nyt menikään. Olette ainakin minun päiväni ihana piristys, älkää ihmeessä miettikö bloginne lopettamista. Minusta olette hanskanneet mainiosti ilmaissäläasian, ei häiritse lainkaan (mitä ei kaikista blogeista voi sanoa). Pitäkää pintanne ja pysykää juuri sellaisina kuin olette!

  VastaaPoista
 73. Jos noudatatte Suomen lakia, niin lukekaa tämä missä on hyvä tiivistelmä tuosta laista. (jota muuten ette noudata)
  http://kermakeksit.blogspot.com/2011/08/painava-sananen-piilomainonnasta.html

  Minulle edelleen aivan sama mainitaanko jokaikisen tuotteen perässä onko se saatu vai itse ostettu, mutta joitain se kiinnostaa ja laki siihen velvoittaa. Eikö olisi vaan helpointa alkaa tekemään niin, niin keskustelu loppuisi siihen?

  VastaaPoista
 74. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu...tsemppiä vaan tytöt, hyvää duunia!

  VastaaPoista
 75. Moi!
  Olen nyt vaan seurannut sivusta tätä keskustelua, mutta pakkohan tähän on kommentoida! Tää koko keskustelu on naurettava ja selvästi koskee vain sitä, että ollaan kateellisia kun saatte ilmaiseksi tavaraa. Niinkuin olette itsekin sanoneet: jokainen voi ihan itse perustaa oman blogin ja katsoa kuinka pitkälle se kantaa. Tästä kaikesta paistaa vaan niiiin läpi KATEELLISUUS, niin yksinkertaista se minun mielestäni on.
  Toivottavasti ette anna sen nujertaa teitä,kateellisia löytyy aina. ETTEKÄ SAA LOPETTAA BLOGIA TÄMÄN TAKIA! Tästä blogistanne on ollut paljon iloa ja se on auttanut ainakin itseäni hyväksymään itseni ja vartalon muotoni sellaisena kuin ne nyt ovat. Ja se on paljon se, sietäisitte olla ylpeitä itsestänne!

  VastaaPoista
 76. Heippa! Minulle itselleni on ihan sama mitä kautta olette tavaranne saaneet vai oletteko ne itse hankkineet. Olen jo pidemmän aikaa blogianne seurannut ja tykännyt kyllä!

  Olen hämmästynyt siitä kuinka törkeästi olette varsinkin tämän postauksen yhteydessä oleviin asiallisiinkin kommentteihin vastanneet. Minun mielestä teilläkään (suuresta lukijamäärästä huolimatta) ei olisi varaa sättiä ja ylimielisesti ilmoittaa "Eikö sinullekkin olisi helpompaa vain lopettaa meidän blogin lukeminen kun käydä nillittämässä joka asiasta? Miten tylsää voi ihmisen elämä olla?" Oma mielipiteeni on, että kritiikkiä saa ja pitääkin antaa, jotta voisi olla parempi. Eikä siitä pidä loukkaantua, varsinkaan jos se on asiallisesti esitetty.
  Voi olla, että kun kehotatte ihmisiä lopettamaan lukemisen, yllättävän moni lopettaakin sen. Eikä tuollainen lopulta ole teidän brändillekkään hyväksi.

  VastaaPoista
 77. Yksi ilkeä anonyymi täällä taas hei. Mietin kauan, että kommentoisin tuohon teidän fb-statukseen, IHAN OMALLA NIMELLÄ, mutta ei sitten uskallus riittänyt.

  On tosi harmi, että teillä on paha mieli. Mutta kuitenkin, ei kai tämä kritiikki ihan tyhjästä synny? Teidän blogi on niin iso juttu, että varmasti sitä negatiivistakin palautetta joutuu pakosta välillä kohtaamaan.

  Ehkä tuo blogitauko ei olisi huono idea? Jotenkin tuntuu, että olette jo ihan "leipääntyneet" tähän. Pienen tauon jälkeen kirjoittelukin varmaan maistuisi eri tavalla ja postaukset olis muutakin kun tätä, mitä viime aikoina on nähty. Ja ehkä me nillittäjätkin osattais taas ihan eri tavalla arvostaa teidän juttua?

  Ja ps, ihan pikkasen pikkasen ärsyttää tuo marttyyriasenne.. Se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäkööt!

  VastaaPoista
 78. joo ja tuli vähän paha mieli kun katoin teidän kuvia, ette te varmasti ole mitään ahneita ja ilkeitä tyttöjä vaan oikeasti olette tehneet hienoa työtä! :)

  Toivottavasti ette vaan tee liikaa töitä ja pala loppuun ja rupea vihaamaan maailmaa, koska se olis tosi väärin! Kuunnelkaa itseänne niin eiköhän kaikki selviä, tsemppiä ja anteeksi :))

  t. se ilkeä anonyymi vielä!

  VastaaPoista
 79. Hui mitä kommentteja. Tässähän se taas nähdään että jos yhdellä ihmisellä on jotain teitä tai ketä tahansa vastaan, yrittää hän kyllä kaikin mahdollisin keinoin saada teidän olonne kamalaksi.
  Mua ei hetkauta yhtään, vaikka saatte kaikenlaisia ilmaisjuttuja bloginne kautta. Se on ainoastaan hienoa, että saatte kiitosta tekemästänne asiasta. Ja kyllä nyt ihmisten pitäis ymmärtää, että näin suositut blogi"julkkikset" saa niitä ilmaisjuttuja. Ja kyllä uskon, että jos saatte jotain ilmaista josta ette yhtään tykkää, ette sitä myöskään esittele täällä blogissanne tai mitenkään mainosta.

  Ootte upeita ja ihania, älkää antako tuollaisten nipottajien masentaa, vaan jatkakaa kirjottamista.
  Haleja! :)

  VastaaPoista
 80. Helpoimmalla pääsette tytskät, kun alatte kulkea alasti, ilman meikkiä ja ehkä myös ilman hiuksia ja kirjotatte kuvien perään vaan "iho, äidin kautta saatu"!:D

  VastaaPoista
 81. Tuohon "lol more to love muka brändi, brändi on tunnettu liibalaaba"-lässytykseen:

  Olkaa nyt hyvä ja tutustukaa, mitä sana brändi tarkoittaa. Ei brändi ole yhtä kuin "tunnettu tuotemerkki".

  Otetaanpa vaikkapa Suomen Mediaoppaan sanastosta vähän vauhtia:

  Brändi
  Lyhyesti: tavaramerkin ympärille muodostunut positiivinen maine.

  "Brändi tarkoittaa tavaramerkin ympärille muodostunutta positiivista mainetta. Brändin arvo muodostuu nimen tai logon tunnettuudesta, asiakkaiden merkkiuskollisuudesta, brändin mukanaan tuomasta laadun tunteesta ja brändiin liitetyistä mielikuvista. Brändi voidaan nähdä eräänlaiseksi yhteenvedoksi tuotteen tai palvelun sisällöstä tai identiteetistä. Median näkökulmasta brändi tekee tuotteesta houkuttelevan ja lupaa laatua. Onnistunut ja tunnettu brändi luo tuotteelle lisäarvoa ja vahvistaa käyttäjänsä identiteettiä."

  Ehkei More to Love ole tunnettu kaikkialla maailmassa tai välttämättä edes koko Suomessa vauvasta vaariin, mutta OMASSA KOHDERYHMÄSSÄÄN (nuoret naiset, etenkin 15-25v) se on tunnettu. Jos Mimmi & Peppi-More to lovella markkinoidaan tuotetta myös blogin ulkopuolella (aka tyttöjä pyydetään mainoskasvoiksi/-ääniksi erilaisiin kamppiksiin), ei voida kuin puhua More to Love-brändistä. Siihen liittyy paljon mielikuvia ja ne mielikuvat ovat sellaisia, millä Miss Mix ja Sokos tahtovat myydä tuotettaan.

  Blogeissa tapahtuu mainontaa. Se on mielestäni jo niin yleistä, etten ymmärrä, miksi siitä niin vouhkataan ja valitetaan. En ymmärrä, miksi postaus, missä kehutaan tuotetta X saa heti osakseen "ootko oikeesti tuota mieltä vai kehutko, että saisit enemmän €uroja, kuitenkin lahjaksi saatu?!?"-viestitulvan. Jos mainitsee, että tuote on blogin kautta saatu testaukseen, ei mielipidettä uskota. Jos taas ei mainitse (koska on ihan oikeasti ostettu kaupasta rahalla meidän tavallisten tallustelijoiden tapaan), ollaan syyttämässä piilomainonnasta ja utelemassa, onko saatu vai ostettu TAI sitten kysellään, että miten blogaajalla riittää rahat. :D

  Ehkä tosiaan kannattaa kirjoittaa jonkinlainen disclaimer tuonne sivupalkkiin, muutamassa blogissa olen moiseen jo törmännyt... On niissä blogeissa ainakin mussutus vähentynyt ;)

  Itse olen blogisuosittelujen kautta löytänyt pari ihan ykköstuotetta omaan kosmetiikkahyllyyni. Eli jatkakaa ihmeessä tuotesuositteluja, mutta ei minua haittaisi lukea myöskään niistä ei niin onnistuneista testituotteista. Mikä meni vikaan, miksei toiminut jne :) En nyt tietty tarkoita tuotteen mollaamista, mutta kyllä sitä negatiivistakin palautetta saa antaa ;)

  VastaaPoista
 82. Brändiä voidaan rakentaa, mutta se ei tarkoita sitä, että brändi tulisi. Ja brändejä on myös erilaisia, hyviä ja huonoja. Ja useinkaan sillä ei ole tekemistä sen kanssa miten sitä rakennetaan.

  VastaaPoista
 83. Mitä ikinä te tai muut ihmiset ajattelevatkin, rakastan blogianne, sillä se on antanut minulle niin paljon! Olette aivan ihania ihmisiä, katson teitä ylöspäin!

  VastaaPoista
 84. Jooh nyt ei voi muuta sanoa kun että hitto mitä nillitystä eräiltä :(
  Musta on kiva lukea sellaisista tuotteista joita olette blogin kautta saaneet ja niitä mahdollisesti testanneet ja niistä pitäneet :)
  Jotenkin nuo aiemmat nimeltä mainitsemattomat kirjoitukset haiskahtavat silkata kateudelta!!!

  Elkää tyttö kullat vaan lopettako tätä ihanaa blogia on meikäläiselle henkireikä :)
  <3<3<3<3<3<3

  VastaaPoista
 85. Asiaa! En myöskään ymmärrä tota vouhotusta. Saatan itse päätyä kokeilemaan jotakin tuotetta blogivinkkauksen perusteella ja se saattaa toimia minulla tai sitten ei, mutta se ei varmaankaan ole kiinni siitä onko kyseessä bloggaajan ilmaiseksi saama vai itse hankkima tuote. Katsojan silmässä, makuasioista ei voi kiistellä ja toisen roska on toisen aarre - vaikka bloggaaja miten vilpittömästi ja siitä mitenkään hyötymättä seisoisi jonkin tuotteen takana, voi se toiselle olla aivan susi. (Ja toisinpäin, siksi ehkä onkin fiksua jättää ei niin hyväksi havaitut tuotteet tuomitsematta.)

  Vinkkailen toisinaan itsekin mielestäni toimivista tuotteista ja arviotani ei varmastikaan hetkauttaisi vaikka tuote olisi jostain lahjoituksena tullutkin. Itse ainakin moisesta mainitsisin, kuten varmaankin 99% bloggaajista tekeekin.

  Kiitos siis kovasti asiallisesta postauksesta, kurjaa, että yksityisyyden rajat välillä noin hämärtyvät. Jykälle iso hali täältäkin, jatkakaa samaan malliin! :)

  PS Naputtelin tän hieman hopussa enkä ehtinyt lukea muita kommentteja, ei siis käryä millaista keskustelua aiheesta on aiemmin käyty. :)

  VastaaPoista
 86. Huhheijjaa. Pakko tähän väliin huutaa että helppohan se on nimettömänä täällä haukkua. Jos itselläni jotain negatiivista tästä blogista olisi ( mitä ei todellakaan ole, eikä tuskin ikinä tule, love u girls <3 ) niin sen kyllä kertoisin joko naamakirjassa tai spostilla.

  Rakkaat inisijät, jos ei muuta ole kuin haukkumista niin miksi luette tätä? Ymmärrettävää ettei kaikesta kaikki tykkää ja jotkut postaukset saattavat ottaa päähän, so what? KUKAAN ei ole täydellinen, kukaan ei voi kirjoittaa blogia, jonka jokaisesta postauksesta jokainen lukija pitäisi.

  Annetaanko olla jo? Mimmi ja Peppi, ootte ihania! <3
  ps. gossipin farkut rulettaa!

  VastaaPoista
 87. hauskaa, heti ootte nostamassa kädet pystyyn ja miettimässä blogin lopetusta jos tulee palautetta, joka on rakentavaa. Onhan se nyt törkeetä jos otetaan vaikka esimerkki joka ei nyt välttämättä teihin liity, että menisitte vaikka ravintolamaailmaan syömään ilmaiseksi sillä ehoin että "mainostatte" sitä blogissa. Kyllä te itsekin tiedätte. Löytyykö sieltä jotain vielä hämärämpää, kerta jo pienen kritiikin tullen tekisi mieli lopettaa blogi. emmätajuu.

  VastaaPoista
 88. Edellinen anonyymi: Rakentava kritiikki ei tosiaan oo pahasta, mutta jossain vaiheessa homma vaan menee yli. Ja tällä hetkellä ajoitus tämmöselle vaan sattuu olemaan se huonoin mahdollinen, kun ollaan niin tiukilla monenkin asian kanssa ja rupee itekkin miettimään tuota itsensä loppuunpolttamisen riskiä...

  Hyvä ystäväni Berliinistä eilen mielestäni hyvin totesi, että jos ihmiset panostais yhtä paljon energiaa vaikka ihmisoikeuksien parantamiseen mitä tämmöseen niin maailma ois niiiiin paljon parempi paikka!

  Miettikääpä omalle kohalle jos yrittäis parhaansa ja joku tulis lyttäämään vieläpä anonyymina ajoittain koko kuvion.

  VastaaPoista
 89. Hei Peppi ja Mimmi,

  En aio kommentoida piilomainontajupakkaa, koska kaikki olennainen puolesta ja vastaan on jo sanottu moneen kertaan.

  Olen kanssanne samaan ikäluokkaan kuuluva nuori nainen. Teini-ikä oli minulle vaikea, niin kuin se on useimmille lihaville tytöille. Teki uskomattoman kipeää, kun ikätoverit, aikuiset ja oikeastaan koko ympäröivä yhteiskunta viestivät päivästä toiseen, että kehoni on vääränlainen ja minun tulee muuttaa sitä, jos haluan olla kaunis ja hyväksytty.

  Jos minulla olisi silloin ollut teidän kaltaisianne esikuvia, positiivisen kehonkuvan muodostaminen ja itsekunnioituksen saavuttaminen olisi ollut paljon helpompaa. Sydäntäni lämmittää ajatus siitä, että ehkä nykyään samanlaisilla teinitytöillä on teidän työnne ansiosta hieman helpompaa - se ajatus auttaa minua myös parantamaan omia vanhoja haavojani.

  Te teette uskomattoman arvokasta työtä, ihanat naiset. Mitkään piilomainontajupakat eivät muuta sitä tosiasiaa. Olkaa ylpeitä itsestänne ja saavutuksistanne. Ja ennen kaikkea - muistakaa tämän pyörityksen keskelläkin pitää hyvää huolta itsestänne!

  Johanna

  VastaaPoista
 90. Hei
  No voin sanoa, että monia lytätään jo kotona esim minua isäni toimesta, kiusataan koulussa, työpaikalla, naapuristossa...jne
  Aika paljon lyttäystä ja ilkeitä ihmisiä elämässä kohtaa !
  Mutta älkää välittäkö !
  Olette tehneet NIIN paljon hyvää NIIN MONELLE ihmiselle ja työnne on edelleen arvokasta !
  ISO HALI ! Ja kiitos kun olette olemassa !!!

  VastaaPoista
 91. "Ja pahimmillaan jokaista tuotemainintaa blogissa epäillään piilomainonnaksi." Niin, tässäpä juurikin syy siihen, miksi on syytä mainita, onko tuote lahjaksi saatu vai itse ostettu - ei tarvitse kenenkään epäillä mitään. Opetan työkseni peruskoulussa äidinkieltä, ja vasta tällä viikolla mainontaa käsitellessämme kysyivät oppilaat, mitää pahaa piilomainonnassa (tuotesijoittelussa) on. Äärimmäisen hyvä kysymys, josta saimmekin loistavan keskustelun aikaiseksi.

  "Jos puolestaan joku tuote ei meille sovi emme anna sille myöskään negatiivista huomiota, sillä jollekkin toiselle sama tuote/palvelu voi olla aivan loistava." Eikö tämä voida kääntää myös nurinkurin: Jokin teille sopiva tuote voi olla jollekin onneton hutiostos? Kenties ilmaista tuotetta voidaan arvioida hieman armollisemmin kuin sellaista, johon on sijoittanut ison kasan omia roposiaan. Jos ostan itse 200 euron kengät, ovat vaatimukseni todella korkealla: Kenkien laadun on oltava moitteeton. Mutta jos saisin tuollaiset kengät ilmaiseksi, en ehkä viitsi valittaa yksittäisestä repsottavasta ompeleesta. Mitenkäs se vanha sanonta lahjahevosesta ja sen suusta menikään...

  VastaaPoista
 92. Mielestäni ei täällä ole todella pahoja kommentteja ollenkaan ja koska teidänkin lukijoitanne kiinnostavat nämä mainosasiat ja niiden taustat, on niistä välillä ihan aiheellista puhua. Tämähän liittyy ihan olennaisesti teidän itsenne brändäykseen, jos nyt puhutaan näin kylmän kaupallisesta näkökulmasta. Ylistyskuoroa ja soraääniä löytyy aina ja toisaalta hyvä niin? Keep your friends close, enemies even closer... vai miten se nyt meni.
  Blogistanne saa kyllä sen kuvan, että myös tämä on osa teidän brändinne työnkuvaa, vähän niinkuin portfolio siitä mitä olette tehneet ja millaisissa jutuissa olette mukana ja toisaalta näitten sivujen kauttahan yhteistyötahot voivat ottaa teihin yhteyttä ja lehdistö saa tarvittaessa pressikuvia. Ihan täysin puhtaasta harrastuksesta on siten vähän hassua puhua...? Ja toisaalta myös tsemppaatte tuossa sivupalkissa näkyvää FB-ryhmäänne äänestämään teitä vuoden pukeutujiksi, jotta saisitte pluskokoisten asiaa kuuluville, eihän sekään ole sattumaa? Siis ette lukijathan ovat tavallaan osa teidän brändinne laajenemista ja toimintaa, tunnettavuutta ja arvoa.
  Ehdottaisinkin, että mietitte lisää toimintasuunnitelmianne kinkkisten tilanteiden varrelle, en usko että kukaan haluaa teidän palavan loppuun, vähiten niiden jotka ihailevat teitä ihan hirmuisesti. Ehkä voisitte lisätä vaikka tuonne fakta-välilehdelle suhtautumisenne mainontaan ja tuotelahjoituksiin, näin ainakin se olisi koko ajan kaikkien luettavissa.
  (ja jos tavaraa tulee ovista ja ikkunoista koko ajan, liiaksi asti, voihan niille pr-toimistoille ilmoittaa, ettette halua vastaanottaa kaikkea.)

  VastaaPoista
 93. Heippa ihanat Memmi ja Peppi! Ja kaikki muutkin ihanat lukijat :)

  Minäkin haluan osallistua tapaslautasen äärellä keskusteluun *kipittää hakemaan lautaselle hiukan täytettä*

  Ymmärrän, että blogin mainonta herättää keskustelua, koska tämänkaltainen blogin kautta mainostaminen on vielä verrattain uutta ja sen takia kaikilla ei ole tiedossa siihen liittyvät pelisäännöt ja se herättää ihmetystä. Ja mielestäni avoimuus ja hyvässä hengessä käytävä keskustelu on hyvä ja tärkeä asia jota tulee tukea.

  *kipittää hakemassa hiukan punaviiniä tapaksien seuraksi ja jatkaa*
  Kuitenkin huonossa hengessä kirjoitettu negatiivinen palaute ei auta keskustelussa. Mimmi ja Peppi tulitte ihan minun uniin mukaan viime yönä kun jäin suremaan sitä, kuinka te ihanat naiset saatte kestää ikävää palautetta blogin kautta - vaikka onneksi blogin kautta olette saaneet paljon positiivisia asioita myös. Voimia ja rutistuksia teille teholikat!

  VastaaPoista
 94. Hei, älkää masentuko meijän takia. Ihmisiä mekin ollaan vaikka joskus tyhmiä kommentteja heitetään. Mahtavaa, että ootte meijän isompien naisten asialla ja olette rehellisesti kauniita naisia. Oon joskus nähnyt pepin bussissa ja täytyy sanoa, että kaunis nainen :) Älkääkä polttako itseänne loppuun, oikeasti. En käy mitään neuvomaan, mutta omaa kokemusta on mitä se on. Eli hidastakaa tahtia jos siltä tuntuu ja älkää välittäkö tai ottako liikaa itseenne jos joku kritisoi, vaikka se tuntuskin epäreilulta. Meitä on niin moneen junaan. Tsemppiä !

  VastaaPoista
 95. Hyvä kirjoitus! Ostin tänään sen clarinsin putsarin, kasvoveden ja voiteen josta kerroitte täällä blogissa. Kiitos siitä vinkistä, tuotteet vaikuttavat erinomaisilta :) tulihan niille yhdessä hintaa, mutta päätin panostaa kerrankin hyviksi todettuihin tuotteisiin.

  VastaaPoista
 96. Hei! Tsiljoona asiaa mitä tekisi mieli sanoa, ja tuntuu, etten niitä saa puettua sanoiksi.
  Tässä siis lyhyesti ja ytimekkäästi;
  Olette loistavia roolimalleja nykyajan teineille, meille vähän vanhemille ja meitä vielä vähän vanhemmillekkin!
  Aitous ja rehellisyys on nykyään todella harvinaista, ja sitä teistä löytyy.
  Hyvä Peppi ja Mimmi!
  -K-

  VastaaPoista
 97. Onhan toi nyt ihan törkeetä, että vertaatte negotiivista palautetta, joka on tullut asiasta, koulukiusaamiseen! Hävetkää! Ihan tämän takia äänestin jotain muuta.

  VastaaPoista
 98. Alkoko tää koko juttu nyt siitä, että Mimmi unohti mainita tarpeeksi selvästi saaneensa lindexin viitan lahjana? Ou mai gaad, pahin virhe tässä maailmankaikkeudessa kautta aikojen! Mä en oikein tajuu. No mä en toki tajuu sitäkään, mitä väliä sillä on, mistä blogin kirjoittaja tavaransa saa vai ostaako se ne vai mitä, IHAN SAMA! En vaan osaa ymmärtää, mitä ihmeen väliä sillä on mutta mä olenkin tosi yksinkertainen ihminen.

  Mimmi ja Peppi, noista teiän kommenteista kyllä paistaa se, että ootte väsyneitä mutta eihän se mikään ihme ole. Aikamoinen hyökkäys tämä on ollut. Paljon tsemppiä teille jatkoon. Oon seuraillut aika tiiviisti teitä alusta asti ja tykännyt kovasti siitä, millainen teidän sanoma on.

  Aikamoiseen pyöritykseenkin ootte ihan yleisestikin tainneet joutua, mikä on varmaan ihan kummallista ja outoa, koska ootte kuitenkin ihan tavallisia tyttöjä :) Mutta niin se menee, että hyvien asioiden mukana tulee roppakaupalla negatiivisia. Toivon, että pidätte päänne pystyssä ja jatkatte rohkeasti sillä linjalla, jonka ootte valinneet!

  Täytyy miettiä, josko teitä uskaltaisi tulla puhuttamaan, kun tuutte Jyväskylän sokokseen :)

  VastaaPoista
 99. "Olemme Pepin kanssa saaneet blogin kautta paljon. Luultavasti enemmän kuin ketkään muut bloggaajat Suomessa."

  "Jos kaksi ja puoli vuotta sitten More To Lovea perustaessamme meille olisi kerrottu, että parin vuoden päästä syksyllä olette Suomen suurimman tavarataloketjun plussamalliston mainoskasvot, teiltä tulee myyntiin oma pipomallisto, teidän suunnittelema kalenteri saapuu kauppoihin ja olette ehdolla vuoden 2011 naispukeutujiksi olisimme luultavasti epäilleet tätä väitettä vahvasti."

  Onkohan tämä nyt ihan tarpeellista? Eivätköhän kaikki lukijat tunne teidän saavutuksenne muutenkin. Tuntuu kummalliselta, että tunnette tarvetta korostaa omaa menestystänne tuolla tavalla. Se, että toteaa saavuttaneensa enemmän "kuin ketkään muut bloggaajat Suomessa", osoittaa miten kauas taakse ovat jääneet ne maanläheiset, vaatimattomat tytöt jotka blogin aikoinaan perustivat.

  VastaaPoista
 100. Minusta tässä mainostuskeskustelussa on mennyt kaksi eri asiaa sekaisin.

  Ensinnäkin blogeissa vastustetaan sitä, että ylipäätään mainostetaan. Tämä on lukijan kannalta ymmärrettävää sikäli, että moni lukija juuri hakee blogeista sellaista aitoa meininkiä, jonka mainostaminen usein laimentaa. Varmaankin tulevaisuudessa tulee olemaan selkeämpi jako näiden kotikutoisten ja kaupallisten blogien välillä, jolloin kaikille on sitten tarjolla jotain.

  Toinen kysymys koskee mainostamista ylipäätään ja sitä, miten sitä on asiallista harjoittaa.

  Suomessa bloggaajia koskee laki piilomainonnasta. Se on täysin yksiselitteinen asia, ja on vain ajan kysymys, kun ensimmäisiä rikosoikeudellisia rangaistuksia aletaan tämän lain rikkomisesta jakaa. Ruotsissa esimerkiksi Blondinbella ja monet muut bloggaajat ovat jo joutuneet myöntämään itselleen tämän asian virallisia teitä.

  Minusta kysymys on samanaikaisesti myös moraaalinen. On täysin tyyli-/tekninen seikka, miten mainostamisestaan ilmoittaa. Senkin voi tehdä omaa tekstiään sotkematta. On Suomen lain ja ennen kaikkea lukijoiden aliarvioimista vähätellä tätä täysin päivänselvää asiaa: "Jos mainostat, niin siitä myös selkeästi ilmoitat".

  Oikeastaan toivon, että sanktioita alkaisi vähitellen suomalaisillekin bloggaajille tulla. Näin peli vähitellen selkenisi myös niiden osalta, jotka eivät "tiedä" tai "viitsi" pelata reilua peliä.

  Nykyisellään meininki on täysin naurettavaa ja epäkunnioittavaa ihan kaikkia kohtaan.

  VastaaPoista
 101. Piilomainonta tietysti on ja sen tuleekin olla laitonta, mutta tyyli- ja lifestyleblogithan perustuvat suurilta osin pelkästään kirjoittajansa tekemien valintojen esittelemiseen ja mainostamiseen. Blogia lukiessaan voi siis olettaakin altistuvansa kaikenlaiselle "mainonnalle" ja voisin olettaa, että kun kyse on plus-kokoisten pukeutujien blogista, klikkailee suuri osa lukijoistakin itsensä tänne pukeutumisvinkkien (eli sen mainonnan) toivossa. Piilomainonnassa on kyse siitä, että kuluttaja altistetaan mainonnalle tarkoituksellisesti niin, ettei kuluttaja sitä itse huomaa. Tästä ei blogeissa ole kyse, ellei blogin kirjoittajan ja tuotteen lähettäjän välillä tehdä sopimusta, jossa blogin kirjoittaja lupaa esitellä ilmaiseksi saamansa tuotteen blogissaan vaivihkaa positiiviseen sävyyn.

  Tuotesijoittelu on sitten asia erikseen. Mutta se ei automaattisesti ole piilomainontaa. Eikä laitonta.

  VastaaPoista
 102. Tykkään ihan tosi paljon teidän blogista, teistä ja oon lukenut tätä blogia jo monta vuotta. Ymmärrän teidän näkökulmankin, mutta minun mielestä kun kerran Suomen laki kieltää piilomainonnan, niin ette voi mihinkään omiin syihin vetoamalla sitä kiertää. Virheitä sattuu kaikille, mut ois tosi kiva näin lukijana jos ottaisitte vähän johdonmukaisemman linjan tässä asiassa ja ilmoittaisitte suoraan KAIKKIEN lahjaksi saamienne tuotteiden alkuperän. Ei se johdu siitä, että me epäiltäis teitä kaikesta mahdollisesta, mutta on se aika hämmentävää jos ei kerta kaikkiaan voi ottaa selvää kirjoitusten perusteella, että onko tuote lahjaksi saatu vai itse ostettu. Luulen, että se on vielä hämmentävämpää nuoremmille lukijoille kuin mulle.

  Mä ymmärrän että teillä on tosi kiireinen elämänvaihe nyt tuon Gossip-mallistonkin ansiosta (mikä on ihan mahtava juttu, onnea siitä! :) ), mutta mitä jos tekisitte pienen suunnanmuutoksen tässä ja olisitte tälläkin tavalla trendinluojia, eli ehdottoman rehellisen bloggaamisen aallonharjalla? :) <3

  VastaaPoista
 103. Amen to this! Oikeesti asiaa koko teksti mitä kirjoititte. Olen alusta asti seurannut blogianne vaikka en ole tänne naamallani mitään koskaan kommentoinut. Ihmiset jää ihan liika kateuden vangiksi. Mimmi ja Peppi on huippuja! Menestytte varmasti jatkossakin ja annetaan marisijoiden naukua omissa nurkissaan ja ympyröissään. Jos ei kaikki jauhot mahdu samaan pussiin niin siitä on turha tätä blogia syyttää. Moni on varmasti saanut täältä sen olennaisen, miten upeaksi innostuminen ja omana itsenään olo tekee! Olette niin tärkeitä!

  VastaaPoista
 104. "Brändiä voidaan rakentaa, mutta se ei tarkoita sitä, että brändi tulisi. Ja brändejä on myös erilaisia, hyviä ja huonoja. Ja useinkaan sillä ei ole tekemistä sen kanssa miten sitä rakennetaan."

  Hohhoijaa, mistä se brändi tulisi? Ei kannata saivarrella brändeistä tai markkinoinnista, jos ei siitä mitään tajua. Käytännössä jokaisen brändin takana on paljon työtä ja imagon ylläpitämistä, joten kyllä brändejä rakennetaan.

  Hyvi ja huono brändi on käsitteenä täysin subjektiivinen, hyvä kenelle? Ympäristölle, kohderyhmälle, yhteiskunnalle, yritykselle? Brändin arvoa mitataan brändipääoman kautta, joka koostuu useista eri tekijöistä, ja joiden kehittäminen ja tukeminen on hyvin työlästä.

  Se siitä kauppatieteellisestä saivartelusta. Tykkään hirveästi Mimmi ja Peppi teidän blogista, asenteesta ja brändistä! :) Teitä on aina mukava lukea ja seurata muuallakin mediassa.

  VastaaPoista
 105. "Suuri osa "testaukseen" tulleista jutuista lähtee myös suoraan eteenpäin jos ne ei vaikka meidän hiuslaadulle sovi. :)"

  Pyydättekö noista vielä sitten rahaakin ("Saat tän shampoon vitosella ku kaupassa maksais 20e?") Miksette muuten ilmoita niiden tuotteiden lähettäjille, ettei tuote ole se sopivin hiuslaadullenne, joten ei kannata lähettää? Miksi vastaanottatte paljon tavaraa, joita ette aio käyttää/niistä kirjoittaa?

  Ihan vain pohdin, että olisi helpointa varmaan kaikille osapuolille.

  VastaaPoista
 106. Mimmi ja Peppi te ootte aivan ihania.
  Ja kiitos vilkutuksista (9.9) kotkan juna-asemalla piristi miun ja kaverin päivää :) ja oli kiva mennä kavereille kertomaa ketkäs meille sit vilkuttikaa. Oli osa aika kateellisia :)

  VastaaPoista
 107. Ou nou,
  taidan lähteä itse muokkaamaan blogiania. Muistakaa tästä lähtien aina kirjata kaikki ostot pieneen mustaan kirjaan.
  Sukat (ostettu Lindexiltä sukkapassilla, joten nämä olivat ilmaiset)
  Housut (kaverini tekemät, joten lahjoituksena saatu, ilmaiset)
  Paita (SOkokselta ostettu v 2009, silloin hinta oli 29,90 euroa, tuskin enää maksaisi niin paljoa).

  Hei haloo, antakaa toisten kirjoittaa mistä haluaa. Jokainen meistä lukee niitä juttuja mitä haluaa!

  Anna

  VastaaPoista
 108. Moi,

  mua kävi mietityttämään tuo, että teillä on kotona esim. sellaiset kasat kosmetiikkaa, että sillä varustaisi pienen kylän. Kuulostaa uskomattomalta haaskaamiselta, kosmetiikaakin vanhentuu ja teiltä menee siis järkyttävät määrät tavaraa roskiin kun ette voi kuitenkaan kaikkea käyttää.

  Kiinnostaako teitä ekologinen ajattelu ollenkaan? En ainakaan muista lukeneeni blogistanne mitään sen suuntaista ja se on aika surullista kun ottaa huomioon maailman nykytilan ja sen, että olette roolimalleja useille nuorille.

  Sori, tykkään kyllä blogistanne, mutta mieletön kuluttaminen saa vaan niskakarvani pystyyn.

  VastaaPoista
 109. Ylempi anonyymi: Siksi annammekin kosmetiikkaa eteenpäin. Tässä ollaan kuuleppas oikein valveutuneita asian suhteen ja tiedostan oikein hyvin kosmetiikan pilaantumisen riskit yms. jo ihan koulutuksenikin puolesta. Tämän takia en säilytä avaamatonta kosmetiikkaani esim. kylpyhuoneessa. PAO-merkintä (esim. pakkauksessa merkintä 12M) tarkoittaa, että tuote säilyy AVAAMISEN jälkeen 12kk, joten luonnollisestikin se tulee käyttää/käytettyä siinä ajassa, ennenkuin siirrytään seuraavaan. Oletko myös miettinyt, että useat kosmetiikkamerkit ovat todella ekologisia nykyään? :)

  VastaaPoista
 110. moro: Ööö... ei pyydetä? :D Meidän ystävät saa meiltä tuliaisena ja muutenkin aina kivoja kosmetiikkalahjotuksia ja tuotteet pääsevät siten oikeanlaiseen testiin. Useinhan kosmetiikat yms. tulevat testiin viestintätoimistojen kautta tai ovat goodie bageissa, joten eivät mitenkään henk. koht. juuri sinulle valkattuina, joten huteja tulee valitettavan usein.

  VastaaPoista
 111. Olen seurannut blogianne pitkään - kommentteja en ole niinkään lukenut. Tämän kommenttiboksin avaaminen sai minut
  pettymään toden teolla, omien kirjoitustenne vuoksi. Käsittääkseni kaikki (koko More to Love) on lähtenyt tästä blogista ja kuten itsekin sanotte, olette blogin kautta saaneet mahtavia työtarjouksia. Veikkaisin, että suurinosa faneistanne tuntee teidät juuri tämän blogin kautta. Kommenteistanne saa kuitenkin käsityksen, että tämä blogi olisi teille nykyään lähes yhdentekevä, koska More To Love- brändillä on muitakin hommia. Tuo on aikamoista lukijan/fanin aliarvioimista. Vahvistukaa kritiikistä, älkää provosoituko. Toimikaa niin, mihin toisia (=lukijoita) kannustatte.

  VastaaPoista
 112. Mahtavaa, että tulette Raumalle! Tulen varmasti fanittamaan:)

  VastaaPoista
 113. Anteeks mut mikä tää brändi-kohina on?? Itse en löytänyt muuta kuin tämän lauseen:

  "jotkut brändit jopa bannataan lehtien sivuilta elleivät ne syydä tarpeeksi euroja lehtiin"

  Hyvä kirjoitus anyway!

  VastaaPoista
 114. luin tän viimeks sillo syyskuussa ja juuri idlla aloittaneena n00bina. nyt uudestaan lukemalla avautui aika moni asia kun tässä samassa "jamassa" olen heh. kiitos tästä1

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.