moretolove

white

white

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Ajatuksia arjesta...

Anonyymi sanoi...

Kurjaa, että nykyään yhä useammin petyn tänne tullessani. En seuraa blogianne nähdäkseni IKEAn joulumainoksen. On ok, että esittelette välillä pakon edessä yhteistyökumppaneidenne juttuja, mutta pliiiiis voisitteko esiintyä itse näissä postauksissa enemmän? Mua ainakin kiinnostaa eniten "päivän asu" -tyyppiset postaukset ynnä muut arkiset jutut. Ihmiset on täällä kiinnostuneita teidän elämästänne, ja juuri avoimuus on mielestäni ollut yksi niistä tekijöistä, jotka aikoinaan bloginne nosti suosioon.

Tämä edelliseen postaukseen tullut kommentti sai minut kovin mietteliääksi. On jännä, että ihan postauksessa rehellisesti ilmoitettu
yhteistyö koetaan niin vastenmieliseksi, mutta jos taas esittelisin muina henkilöinä samoilla kuvilla, että aikun ihania joulujuttuja niin asiassa ei olisi mitään ongelmaa. Ongelma näyttää aina syntyvän joillekin siinä vaiheessa kun kyseessä on yhteistyö tai jokin asia on blogin kautta saatu (oli se sama asia sitten ennen tätä saamista vaikka 134 kertaa itse ostettu).

Me emme edelleenkään pakon edessä esittele täällä yhtään mitään, kukaan ei pakota meitä kirjoittelemaan tänne myöskään yhtään mistään. Kaikki, mitä julkaisemme on juurikin sitä, mitä haluamme täällä julkaista. Tässä tiivistettynä myös tärkein syy siihen, miksi haluamme pysyä itsenäisinä bloggaajina. Kukaan ei siis pakottanut minua IKEAan tai kuvaamaan joulujuttuja. Keksin koko kuvion ihan itse ja se tuntui kivalta. Eikä kukaan myöskään maksanut minulle siitä.

Entä jos blogin tällä puolen olevassa elämässä eletään aikaa, kun päivät kuluvat koneella opinnäytetyön parissa ja illalla ei yksinkertaisesti jaksa ottaa niitä kuvia, saati istua sitten vähän vielä lisää koneella. Entä jos myös se arkinen viikonloppu on täynnä niitä
blogin kautta saatuja ärsyttäviä asioita?


Suklaa josta väännät mutakakun (siksi, että joku kertoi statuksessaan Facebookissa tekevänsä Halloweeniksi mutakakun ja sait siitä ihan hillittömän himon) on
blogin kautta saatu.


Minttu jota kuivattelet talven varalle on
blogin kautta saatu. (Tästä saa hieman muuten perspektiiviä siihen, mitä kaikkea blogin kautta saakaan...)


Juot mukin toisensa jälkeen teetä omalla terassilla (oon vihdoin opetellut teen juonnin!). Ja kynsilakka, jota et ole jaksanut vaihtaa pariin viikkoon on sekin
blogin kautta saatu. (Onpahan ainakin suhteellisen hyvä pysyvyys, joten voin suositella Yves Rocherin kynsilakkoja oikein lämpimästi! ;))


Et ole viikkoon jaksanut meikata, koska omille pojille kelpaat ihan ilman meikkiäkin.Pidät samoja kotivaatteita kolmatta päivää putkeen. (Kolmatta kuukautta putkeen, korjaa poikaystävä positiivisena tuossa vieressä :D)Viihdyt mieluummin ulkona kävelemässä..


...pihatalkoissa...


...ja varastoa siivoamassa.


Nautit auringon noususta...


Ja kynttilöistä illan pimeydessä.


Hyvästä musiikista.


Ja syksystä ihan yleensä.


Hyvästä ruuasta.


Leffoista.


Ja niistä kahdesta parhaasta elämäsi miehestä.

Oon kyllä tosi kiitollinen näistä kaikista asioista mitä mulla on. Myös teistä anonyymeista. Välillä vaan tuntuu, että kommentointi yleensäkin on kokenut blogeissa inflaation ja siksi negatiivisia kommentteja sataa suhteessa enemmän kuin ennen. No ehkä tämä arki, jota täällä on taas jo parisen viikkoa vietetty, on tosiaan sitten sitä kaikista parasta blogisisältöä?

Kiitollinen olen myös tästä tämän päiväisestä yhdestä "lisätunnista", hassua miten päivä on tuntunut pitkältä. Näitä lisää kiitos! (Harmi vaan koiranpentu ei tajunnut aamulla kellojen siirtoa, vaan herätteli tapansa mukaan puoli kahdeksan aikaan...)

Että tämmösiä ajatuksia tähän sunnuntai-iltaan. Huomenna "pitkästä aikaa" ihmisten ilmoille piäkirkolle, eli Helsinkiin.

Ps. Anonyymin kommentissa peräänkuulutettu asupostaus siltä samaiselta IKEA-reissulta (jolloin pitkästä aikaa ihan vähän pukeuduin) löytyypi täältä.

58 kommenttia:

 1. Ei tosta tarvitse hernettä nenään vetää jos tulee kritiikkiä :D mustakin tuntui postausta lukiessani, että mulle yritetään väkisin tunkea ikean tuotteita.

  VastaaPoista
 2. hähä tää on niin hyvä! <3

  VastaaPoista
 3. :) Jes, juuri näin!

  Samalla kun hämmennyin aika tavalla kommenttini näkyvyydestä uusimmassa postauksessanne, on kuitenkin kiva kuulla, että mielipiteeni mietitytti. Olen sitä mieltä, että teillä on aina ollut reilu ja rehti tapa julkaista kaikenlainen palaute.

  Kirjoituksenne sai minut puolestani ymmärtämään sen, että lukijanakin sitä heti katsoo erilaisten lasien läpi postauksianne, kun tietää teidän tekevän yhteistyötä joidenkin yritysten kanssa. Silloin bloginne alkuaikoina tuskin olisin moittinut teitä IKEAn mainostamisesta negatiiviseen sävyyn.

  Kiitos vielä, kun huomioitte palautteeni näinkin suuresti - tämä sai myös minut miettimään asioita vähän toiselta kantilta. Luen blogianne jatkossakin :)

  T. "Se" anonyymi

  VastaaPoista
 4. Onhan se hyvin ymmärrettävää, että bloggaajilla on muutakin elämää elettävänä, kuin kameran edessä pönöttäminen ja postauksien lyöminen eetteriin klo 12 ja 18. Mutta jotenkin viime aikoina olen hyvin monen blogin kohdalla joutunut painamaan "merkitse luetuksi"-namiskaa jo ennen kun edes viitsin edetä itse blogiin. Jos kymmenen ensimmäistä postausta on kaikki otsikkolla "Osallistu Nellyn lahjakortin arvontaan!!!!", niin niskakarvat nousee pystyyn. Valitettavan monen blogin sisältö on muuttunut viime aikoina niin paljon kaupallisemmaksi, että olen siirtynyt hieman arkisempien blogien pariin.

  Jokaisella on oikeus valita omat luettavansa, eikä bloggaaja vastaavasti ole mikään kansanpalvelija jonka pitää tehdä sitä ja tätä tietyllä kellonlyömällä. Itse olen ainakin hyvinkin kiitollinen monelle bloggaajalle, jotka jaksavat tehdä todella laadukkaita postauksia. Eikä siinä mitään pahaa ole, että niiden tekemisestä jopa hieman maksetaankin. Liika kaupallisuus alkaa tosin kääntymään itseään vastaan jossain vaiheessa. Nämä ajatukset ihan yleisesti koskien näitä suosituimpia blogeja.

  Mutta hyvää syksyn jatkoa vaan :)

  VastaaPoista
 5. Nytkin kun katsoo tuota että on suklaata, yrttejä, mukia ja kynsilakkaa blogin kautta saatuna niin herää kysymys että eikö toi millään tapaa häiritse teitä itseänne? Eikö tunnu halvalta ottaa vastaan kaikki tuo krääsä, kirjoititte niistä tai ette? Eikö se hävetä, kerta toisensa jälkeen tuputtaa blogissa yhteistyöjuttuja vaikka lukijat ärsyyntyvät niistä? Onko täysi mahdottomuus olla suosittu bloggaaja joka kieltäytyisi tyystin yhteistyökampanjoista? Ok, ymmärrän että te olette silleen eri juttu kun teillä on ihan oikeesti työkeikkaa blogin tiimoilta mutta joku ihan perus muotiblogi, mitä hittoo ne siitä kaupallisuudesta saa muuta kuin anonyymejä nillittään. Itselläni nousee iho kananlihalle joka blogissa heti kun mainitaan jotain kaupallista. Olen pahoillani että julkaisen tämän anonyyminä.

  VastaaPoista
 6. Minulla on hirveä työstressi, perheasiat on vinksallaan ja kaikki muutenkin tökkii. Merkinnän alku ei ollut kovin lupaava, mutta sen edetessä hymyilin yhä enemmän ja lopulta miltei vedet silmissä, kun se on juuri _noin_. Juuri tuollaisista asioista minäkin nautin ja olen sitä mieltä, että kaikkien muidenkin pitäisi. Ne on ne pienet arkiasiat, jotka tekee elämästä ihanan. :) Kiitos perusasioiden mieleen palauttamisesta.

  Ja silleen yleisesti kiitos: Annatte paljon myös tällaisille hoikille neidoille olemalla omia itsejänne, se ei ole aina helppoa jos vähänkään poikkeaa ns. valtavirrasta.

  VastaaPoista
 7. Voi elämä sulla on nainen kuules ihan täydellinen iho! Jos mää näyttäisin tuolta ilman mitään, niin en koskaan meikkaisi. :D Aaah ooh!

  VastaaPoista
 8. mimmi oletko raskaana?

  VastaaPoista
 9. Mua ei ainakaan häiritse tuollaiset yhteistyöpostaukset. Jätän lukematta jos en ole kiinnostunut. Enkä ole koskaan ymmärtänyt että mitä pahaa siinä on, jos saatte blogin kautta kaikenlaisia kivoja juttuja :) Asukuvia on tietenkin aina kiinnostavaa katsella, mutta ymmärrän ettei niitä aina jaksa suoltaa.
  Mutta seurasipa tuosta kommentista kuitenkin hyvä keskustelu :)

  VastaaPoista
 10. Mikä tää juttu on et "blogin kautta saatu" tuntuu et sitäki näkyy aika mones postaukses. vaikka joitan ärsyttää ni ei aina tarvi viilata pilkkua "TÄMÄKIN on blgin kautta saatu". Ja teidän blogi on kyllä muuttunut erittäin paljon siitä mitä se silloin oli.

  Kerro mimmi mitä opinnäytetyötä teet, mikä aihe?

  VastaaPoista
 11. Ihana postaus, ja olen kyllä tykännyt muistakin, vaikka siellä näkyisi tekstit "blogin kautta saatu" "yhteistyökumppani" jne. Jatkakaa samaan malliin, olette hirmu ihania ihmisiä ja piristätte ainakin omaa päivääni asenteellanne! :)

  VastaaPoista
 12. Minusta on vähän hölmöä sanoa, mistä bloggaajan pitäisi kirjoittaa ja mistä ei ellei bloggaaja sitten sitä erikseen kysy. Aina voi jättää lukematta ne tekstit, mitkä ei kiinnosta. Itse en lue juuri koskaan blogien "mainoksia". Esim. tuo edellinen Ikea-postaus. Lukematta jäi, sori Mimmi ja Peppi, ei mitään henkilökohtaista. :D
  Kaikkein vähiten kiinnostaa Nelly-postaukset. Onneksi täällä on voinut käydä rauhassa pelkäämättä, että milloin silmiin lävähtää juttu Nellystä.

  Ihana tuo viimeinen kuva. :)

  VastaaPoista
 13. Blogitha on muuttunut nykyään "kaupallisemmiksi" koska mainostaminen blogien kautta on niiiiiiiin paljon halvempaa kuin joku mainos bussipysäkillä :) Ja jos ei kiinnosta esim yhteistyö IKEAn kanssa, niin sitten vain ohittaa ne postaukset, yksinkertaista eikö? Joitakin ne kyllä kiinnostavat.

  Ja veikkaan, että jos näillä valittajilla olisi blogi olemassa ja mahdollisuus upeisiin yhteistöihin, niin tuskin kieltäytyisivät siitä. En mä ainakaa kieltäytyis! :D Ne epämiellyttävältä tuntuvat yhteistyöt voi kuitenkin aina sivuuttaa tai kieltäytyä niistä :)

  Hyvää jatkoa <3

  VastaaPoista
 14. Hei täällä oltais vailla sitä kysymys vastaus postausta mistä jäi loput joskus puuttumaan....

  VastaaPoista
 15. Hei Mimmi ja Peppi! Arkisen elämän askareet ja tapahtumat, niin hyvässä kuin pahassa, ovat sitä parasta lukemista myös minunkin mielestäni. Ihmiset haluavat samaistua ja "tirkistellä", siihenhän blogien lukeminen pitkältä perustuu.Korostan kuitenkin vielä, itseäni ei haittaa tippaakaan, että olette markkinamiesten/naisten suosiossa, se on ihan ok.

  En myöskään pitänyt IKEA-postauksesta ja syy oli myös se että "koin yhteistyön vastenmieliseksi". "Vastenmielisyys" ei tässä tapauksessa johdu siitä että se on blogin kautta saatu tms.

  Pettymykseni johtuu lähinnä siitä, että koen teidät fiksuiksi nuoriksi naisiksi ja koska usein otatte kantaa yhteiskunnallisiin asioihin kuten rasismiin, kiusaamiseen, syrjintään jne. olisi hienoa, että tämä valveutuneisuus myös näkyisi yhteistyökumppaneiden valinnassa.

  Tiedän, Ikea tekee hyvännäköisiä, trendikkäitä ja edullisia kodin sisustukseen liittyviä tuotteita, mutta oletteko miettineet minkä kustannuksella? Suosittelen lämpimästi lukemaan seuraavan kirjan ja miettimään asiaa laajemmin. Kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää ja mitä kerrotaan. Koska ko yritys mielellään kertoo upeita tarinoita toiminnastaan, niin tässä on tarinan toinen puoli:

  http://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/totuus-ikeasta/

  Kiitos kuitenkin kivasta blogista! Ja jotta osaisitte ottaa tämän asiallisena palautteena, niin lisään vielä, että en aio lopettaa bloginne lukemista tämän vuoksi :)

  VastaaPoista
 16. Mua ei häiritse ne mainos-/
  yhteistyöpostaukset, mutta kyllä mun mielestä blogien parasta sisältöä on juuri se tavallisten ihmisten arkinen elämä. Siinä määrin tietenkin mitä kukakin haluaa elämästään julkiseen blogiin jakaa. :)

  Jälleen ihmettelen tuota, kun aina jaksetaan marista siitä, että bloggaajat saa tuotteita ilmaiseksi tai palkkioksi jostakin. Ne, joita se häiritsee, voivat perustaa oman blogin, tehdä siitä suositun ja kenties saada myös niitä lahjoja ja ilmaistuotteita.

  VastaaPoista
 17. Mun mielestä noi edellisen postauksen kuvat ei tuo mitenkään sellasta oloo että yritettäis väkisin saada ihmiset ostamaan IKEAn tuotteita. Tekstissä tai kuvissa ei edes ole mitään siihen viittaavaa että olisi pakko ostaa. Jos jotakuta ärsyttää ne postaukset missä on jotakin kaupallista tms niin jättäis lukematta.

  Ootte ihania ja teidän blogi on ihan mahtava, piristävää luettavaa. :)

  VastaaPoista
 18. Hahaa eikö ookkin aivan ihanan sekavaa kun mun mielestä taas ne IKEA postaukset oli tosi inspiroivia. Mimmi anto mulle kunnon joulukuumeen ja päätin että pitkästä aikaa myös minä aion koristella kotini jouluiseksi ja vielä tarpeeksi ajoissa :) Postauksien jälkeen olen kierrellyt ties missä kaupoissa kattelemassa joulukoristeita :)

  Ei kaikkia voi aina mielyttää mutta mun mielestä on ainakin ollut kivat postaukset :)

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä se on vain ihan reilua, että on suoraan kerrottu, ettäs jos tämä tai tuo on saatu blogin kautta.
  Eikä siinä ole mitään hävettävää.

  Se miksi niitä tuotteita 'saadaan', on se, että nämä tytöt/naiset, tai muiden blogien henkilöt, tavoittavat tietyn kohderyhmän, antavat näkyvyyttä. Halutessaan.

  Tavaroita ei varmastikaan tule tyyliin, "nyt koko vuoden varasto kerralla!" periaatteella, vaan kyse on näytteistä.
  Mitä kadehdittavaa siinä on?

  Ja itseäni ei tämä 'kohuttu' IKEA bloggaus häirinnyt, sillä sitähän varten nämä naiset tätä blogia pitävät; se sanotaan jo ihan tuolla alussa; seurataan heidän elämäänsä. Kyllä niitä katalogeja itse kukin katsoo tykönänsä, ja miettii ja sovittaa tavaroita omaan kotiinsa, joten mitä pahaa siinä on, että jos Mimmi ja Peppi jakavat tämän myös meidän lukijoiden kanssa?

  Noh, tämä on nyt vain minun mielipiteeni, ja jos joku kokee asian toisin, tai blogin liian kaupalliseksi...niin...eikö vaan kannattaisi olla lukematta? :)

  VastaaPoista
 20. Miten toi Jykä voi olla noin suloinen...? <333

  VastaaPoista
 21. Menee nyt ihan aiheen vierestä, mutta menköön. Itse olen toista lastani odottava nuorekas pluskokoinen rouvashenkilö ja tuon yhden anon raskauskyselyt kyllä pistää silmään. Voidaanko sopia, että kukin nainen ihan itse kertoo jos haluaa, jos ja kun on raskaana? Itseltäni on kerran kysytty, kun EN ollut raskaana, että olenko, kun päälläni oli hieman normaalia vartalonmyötäisempi paita. Sen jälkeen olen pitänyt huolen, että masu ei pömpötä ikävällä tavalla. Onneksi tajusin, että kyselijä oli muutenkin ilkeyksiä toisista hakeva, jotta saisi minut noloksi tms. Empire-leikkaus paidoissa ja mekoissa ei ole ainakaan minulle se imartelevin malli, mutta joku toinen ei taas välitä mahdollisesta raskaus-efektistä, jonka se antaa.
  Toisaalta onkin rohkeaa, että anon kommentit julkaistaan, vaikka niihin ei vastata. Itse en siihen pystyisi, myönnän. Mutta summa summarum, miettikää mitä möläytätte? :)

  VastaaPoista
 22. Anonyymin kommentista irtosi kiva postaus ja uskon, etta moni kaipaa juuri tallaisia postauksia lisaa:)

  "Valitettavan monen blogin sisältö on muuttunut viime aikoina niin paljon kaupallisemmaksi, että olen siirtynyt hieman arkisempien blogien pariin" aaK
  -taysin samaa mielta!

  VastaaPoista
 23. mistä saa tollaset ihanat hanskat :P?

  VastaaPoista
 24. Voi olla että ymmärsin väärin, mutta jotenkin mulle jäi tosta anonyymin viestistä sellanen fiilis, ettei se "avainärsytys" olekaan blogiyhteistyöt tai blogin kautta saadut mitkälie, vaan lähinnä blogin muuttunut painopiste... Mutta tämä on vain minun näkemykseni. :)

  Hyvää syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 25. Voi että on söpö koira!
  Tuo minttu oli hauska, tarkemmin ajatellen, minäkin olen saanut aika monta kasvia muiden blogien kautta, vaikka omaa ei olekaan.
  h.

  VastaaPoista
 26. No jopas! :D
  Ja minun mielestä Ikea kuuluu ihan Mimmin sellaisiin "mistä tykkään juttuihin", tai ainakin sen käsityksen olen saanut että Ikeana tuotteita Mimmiltä mukavasti löytyy ;)

  VastaaPoista
 27. Tän teidän asenteen takia tätä blogia luetaan,kiitos <3 Ootte ihan parhaita!

  VastaaPoista
 28. Se joka ei halua lukea juttujanne ja katsella kuvianne, voi pysyä poissa. Ei ole pakko tulla blogiin jos ei taho, eikö vain.
  Jatkakaa tytöt samaan malliin, minä tykkään!

  VastaaPoista
 29. Pusipusihalihali - olette aivan ihania koko sakki. Vesi hanhen selästä tuollaisten ikävien kommenttien suhteen ja auringonpaisteessa eteenpäin. Valoa päiviinne. <3

  VastaaPoista
 30. Love u girls! Tykkään teidän blogista ihan hulluna oli teillä höpöteltävää ihan mistä tahansa. Keep it going u two =))))

  VastaaPoista
 31. Koetan ajatella tätä aihetta objektiivisesti ja tähän blogiin liittymättömästi - mielestäni on totta, että yhteistyökuviot muuttavat blogin sisältöä. Ilman että bloggaaja itse sitä tajuaa. Blogien rakenne ja aiheet ikäänkuin yksipuolistuvat.

  Jokainen jollain tapaa sponsoroitu objekti tai elämys tuntuu ruudun läpi falskilta siinä vaiheessa kun sponsorituotteet vilahtavat teksteissä monta kertaa viikossa.
  Jos lukee blogia useamman kuukauden, alkaa tajuta millaiseksi suunta on kääntynyt. Siitäkin huolimatta, vaikka joukossa olisi ihan "normaaleja" postauksia omasta arjesta.

  Markkinat vedättävät tässä täysin nuoria lukijoita - syntyy "pakko saada" massahysteriaa. Uutta tavaraa toisen perään. "Olet suosittu/kaunis/x kun ostat tämän"
  Pitää ottaa huomioon se, että nuorilla ihmisillä ei ole välttämättä tarpeellisia välineitä medioiden lukemiseen. Saati kuluttamisen kyseenalaistamiseen. Heidän identiteettinsä on kiinni siitä, pitävätkö muut heistä ja näyttävätkö he tarpeeksi suosituilta tai samanlaisilta kuin idolinsa. Heitä tämä niinsanottu mainonta ei ehkä häiritse, mutta meitä kypsempiä lukijoita kyllä. Bloggaaja on mainosmiesten ja naisten orja. Karu totuus. Annat pikkusormen, se vie koko käden. En väitä, etteikö joukossa olisi myös oikeasti mielekkäitä kampanjoita, tästä merkkinä mm. Nenäpäivä. Mutta ne ovat kovin harvassa. Muotiblogeissa harvemmin otetaan kantaa yhteiskunnallisiin asioihin tms. Se on harmi. (Enkä nyt tarkoita, että pitäisi alkaa pitää mitään moraalisaarnoja lukijoille.)

  Onneksi sponsoroitu kama ja sisältö jossain tapauksissa eivät kuitenkaan sulje toisiaan pois.

  Joo-o, amen ;D

  VastaaPoista
 32. Voi itse kun olen niin jouluihminen niin olisin voinut lukea ties kuinka monta IKEA-aiheista päivitystä. En nyt vain ymmärtänyt ko. anonyymin kommenttia, missä hän sanoi, että kiinnostavampaa on arkielämäänne liittyvät päivitykset eikä mitkään IKEAn reissut... Yhdellä tavallahan myös kyseinen kauppareissu kuului teidän elämäänne, se ei ehkä ollut mitään jokaviikkoista, mutta silti.

  Itsehän toivoisin vielä lisää tällaista ja varsinkin joulun alla paljon jouluhössötystä niin silloin tulee kurkkailtua tännekin useammin kuin yhdesti päivässä ;)

  VastaaPoista
 33. HUHHUH
  Miksi tää koko juttu oli niin v-mäistä "blogin kautta saatu" jankutusta? Oletko tosiaan Mimmi noin nuori siis lapsi, ettet kestä yhtään kritiikkiä ? NOLO !
  Muakin ärsytti ikeajoulutyrkky, kun oli vielä rumiakin.
  Onko niin vaikeaa olla se aito ja suloinen, joka kirjoitti ihanasti arjesta, juhlasta, kaikesta ?
  Miksi alennut vittuilemaan ?

  VastaaPoista
 34. Ilmaisjuttuihin kommentti: onhan monesta aika kiva saada ilmaiseksi jotain tavaraa, se on vaan kumma juttu. Se ilahduttaa ihan älyttömästi.

  Sama juttuhan näkyy blogien lukijoissa. Kun bloggaaja ilmoittaa arpovansa vaikka leffalipun tai messulipun tai kynsilakan, tulee huimasti vastauksia " voi vitsi miten kiva olis mennä tonne messuille" tai " just ihanan väristä kynsilakkaa". Jolloin helposti miettii, että no miksi et mene ja osta sitä kaupasta. Kun siis monesti nuo blogeissa arvottavat tuotteet on ihan jotain melko vähäisiä arvoltaan. Siinä juuri näkyy se, miten kiva on nimenomaan saada ilmaiseksi, vähän yllärinä.

  VastaaPoista
 35. Mua ärsyttää ku tästä tuli tälläinen haloo, joo saatte paljo kamaa blogin kautta mut se pepin postaus aikoja sit ku se oikeen esitti mikä on blogin kautta ja mikä ei oli typerää. Teitte tästä vielä enemmän ison jutun ja sen huomaa koska myös muut blogit ovat kaupallisempia mutta siellä ei käydä tälläistä keskustelua. Päivitätte harvemmin... mua ärsyttää en jaksa enää kirjottaa :D

  VastaaPoista
 36. No jo on mennyt isooo herne,etten sanois melooni joillakin nenukkaan,päivän parhaat naurut kommenteista koskien saatujen juttujen valittajista,siitä vaan blogia pystyyn ja lukijoita kalasteleen ja yhteistyökumppaneita.Tää nyt on tätä päivää ja keltä se on pois jos joku jotain koekäyttöön/testiin saa,voi elämä teitä,jättäkää blogit lukematta jos naama menee mutterille =)
  minä ainakin jatkan lukemista ja nostan hattua Mimmille ja Pepille kun jaksavat tälläistä,itsestäni ei olisi blogin pitäjäksi.
  Ihanaa joulun odotusta Teille molemmille !!

  VastaaPoista
 37. Ihana. Kiitos :) Ainoa vaan että koiranpentukuume kasvaa jykän kuvia ihastellessa <3

  VastaaPoista
 38. Samaa mieltä kuin edellinen. En ole aikoihin käynyt täällä, mutta nyt kun tulin niin jäi Ikea- jutut lukematta. Eihän näissä jutuissa ole enää jäljellä samaa mitä alussa oli - kahden isoluisemman naisen elämää. Kaikki vähänkään henkilökohtainen elämä on kadonnut ja luetaan Sokoksen ja Ikean mainoksia päivästä toiseen. Kotona on ovessa lappu "ei mainoksia" - jätän siis tämänkin blogin jatkossakin lukematta, kun en niistä mainoksista välitä. Harvoja blogeja vielä löytyy, joista tulee hyvälle tuulelle luettuaan ihan vain ihmisten elämästä ja meiningistä!

  VastaaPoista
 39. Ihania kuvia! Itseäni ainakin kiinnostaa lueskella näitä ns. tavallinen arki postauksia, varsinkin näin ihanien kuvien kanssa höystettynä. Haluaisin muutenkin ihailla Mimmin upeita valokuvaajantaitoja enemmän, luontokuvat on todella hienoja!

  P.s. Meilläkin kotona miespuoliset blogipoliisit kommentoivat tuolla taka-alalla. =)

  VastaaPoista
 40. Koska koko juttu nyt lähti edelleen tuosta minun kirjoittamastani viestistä liikkeelle, kommentoin vielä keskustelua tämän verran:

  Haluaisin painottaa (lähinnä niille, jotka sanovat etteivät käsitä alkuperäistä viestiäni ja antavat ymmärtää, että kommenttini oli asiaton), että mielestäni on aivan ymmärrettävää, että silloin tällöin postauksissa täytyy näkyä yhteistyökumppaneiden tuotteita.

  Mainitsemani "pettymys" aiheutuu välillä nimenomaan siitä, että omasta mielestäni blogin painopiste on muuttunut siitä, mitä se joskus on ollut. Tajuan erittäin hyvin, että tämä ei ole enää MTL-tytöille harrastus vaan työ, ja siitäkin syystä postauksissa täytyy silloin tällöin näkyä tiettyjä tuotteita.

  Ymmärrän myös sen, että ehkä todella on näin, että arkipäivä muodostuu "blogin kautta saatujen" tavaroiden ympärille.

  Joku kommentoijista oli sitä mieltä, että minun pitäisi lopettaa blogin lukeminen, jos en halua tutustua IKEAn joulukuvastoon. Ei tuokaan nyt ehkä ratkaisu ole, sillä
  minua edelleen kiinnostaa tämä blogi, ja edelleen haluan lukea tätä.

  Eiköhän tässä silti saa esittää asiallisen mielipiteensä ja nostaa esiin oman huomionsa siitä, että blogin painopiste on mielestäni hieman muuttunut. Jos tällaisen asian ääneen sanominen on jonkun mielestä asiatonta, ehkäpä hänen tulisi sitten jättää kommentit lukematta.

  Ei tällaisesta todella tarvitse hernettä nenään vetää - ei minun, ei Mimmin ja Pepin, eikä kenenkään lukijan.

  Kaikki taidetaan olla kuitenkin samalla viivalla siinä, että haluamme lukea laadukasta ja persoonallista blogia, jonka tekemisen Peppi ja Mimmi kyllä osaavat ihan varmasti.

  Terveisin,
  "se" anonyymi.

  VastaaPoista
 41. En tiedä olenko oikeassa, mutta mun mielestä nyt vedettiin vähän turhasta herne nenään. Mun mielestä Anonyymi ei sanonut kertaakaan tekstissään "blogin kautta saatu" ja tarkoitti, että blogi on muuttunut- ja pyysi "pliiis voisitteko esiintyä näissä postauksissa itse enemmän?" Itse olen samalla kannalla.ymmärrän toki, että välillä on aikoja jolloin ei tule niin pukeuduttua. Minä luen blogia lähinnä koska minua kiinnostaa, miten te pukeudutte, mutta esimerkikiksi viidessä viime postauksessa ei ole ollut asukuvia. Ja nyt jotkut valittavat että mitäs luen sellaisia postauksia jotka eivät kiinnosta. En luekaan. Olisi vaan mukava jos näiden IKEA-postauksien välissä olisi MYÖS niitä asu- ja arkijuttuja :) ja älkää Mimmi ja Peppi suuttuko tämä on vain minun mielipiteeni :) p.s. tämän postauksen kuvat olivat juuri sellaisia joista tykkään! t.isompi teinityttö

  VastaaPoista
 42. Vaikea tuota Ikea-postausta oli lukea muuna kuin mainoksena. Mainokseen viittaa otsikko, mainokseen viittaa alussa mainittu kaupallinen yhteistyö, mainokseen viittaa kuviin liitetyt tuotetiedot ja mainokseen viittaa kritiikitön suitsutus. Jos ei noita asioita huomaa, ei ole ainoastaan medialukutaidoton vaan suorastaan sokea.

  Ja kuten aiempien kommentoijien toimesta todettua, tämän postauksen inspiroinut anonyymi ei maininnut "blogin kautta saatua" vaan harmitteli kaupallisen sisällön lisääntymistä.

  VastaaPoista
 43. Mun taytyy myos sanoa, etta olen jo useamman kuukauden ajan huomannut, etta taman blogin suunta on kaantynyt. Postaukset tuntuu vahenevan koko ajan (vrt. 2009 syyskuussa jopa 62 postausta, mika on aika huikea luku:D) ja useammin kuin kerran, kun olen innostuneena katsonut, etta vihdoin on tullut uusi postaus, olen joutunut pettymaan, kun kyseessa onkin pelkka mainospostaus :(

  Ihan nopeasti katsoin lokakuun postaukset (pelkat otsikot, joten tama ei ole mikaan vedenpitava tilasto :)!) ja otsikoiden perusteella seitseman 22:sta postauksesta on jonkinsortin mainos. Puhumattakaan niista postauksista, joihin on upotettu Antti Asplundin, kampaajan tai jonkun muun yhteistyokumppanin/kaverin mainostusta.

  Ymmarran, etta tasta blogista on tullut teidan tyo ja lisaksi teette muita toita, joten aikaa ei blogille ole enaa samalla tavalla. Mutta ainakin tama lukija olisi hyvin iloinen, jos silloin kun ehditte postaamaan, postaisitte jotain muuta kuin mainoksia. :)

  VastaaPoista
 44. Voi ei :(

  Minä olen samaa mieltä siinä, että onhan tämä blogi muuttunut. En ala sen kummemmin analysoimaan että miten muuttunut, koska jos jokin kiinnostaa minua, luen ja hihkun asiasta onnessani, jos jokin ei kiinnosta, jätän lukematta, mutten myöskään valita siitä, ettei kiinnosta. Ja jos blogi lopulta alkaa olla aivan muuta kuin mikä minua kiinnostaa, en enää seuraa sitä, vaikka haikea mieli siitä kyllä tulisi. Siltikään en kokisi tarpeelliseksi ilmoittaa, että ähää, enpäs lue tätä blogianne enää. So what.

  Se, mistä olen nyt pettynyt, on Mimmin vastaus "sen" anonyymin kommenttiin. Mimmi, eiii! Olet mun henkilökohtainen lempparini, ja siksi mua harmittaakin tuo sun tyylisi vastata, aikalailla vinoillen ja ivaten. Tyyliin "no onhan meillä nyt muutakin elämää" ja "BLOGIN KAUTTA SAATU". Aika pikkumaista, etenkin kun tuo kakkoskohta ei ollut anonyymin pääpointti... Kritiikki taitaa teille vieläkin olla vähän herkkä paikka, vaikka muuta väitättekin. Tällainen lapsellinen vastaustyyli kyllä ainakin näyttäisi siltä.

  Kyllä minä, ja monet muutkin lukijat, tajuavat sen, että teillä todella ON muutakin elämää, eikä kukaan halua sitä teiltä kieltää! Sellainen väitös taas vähän aliarvioi meitä lukijoita :/

  Nyt jäi harmittamaan. Taas tällainen vähän "aggressiivinen" vastaus kritiikkiin. Huokaus sentään.

  VastaaPoista
 45. mistä noita söpöjä sormikkaita voisi itselleen yrittää löytää? :)
  neiti S

  VastaaPoista
 46. Hei vaan kaikki. Meiltähän tosiaan menee julkiseksi lähes kaikki palaute (paitsi meidän läheisiä loukkaava) ja siksi myös nostin tätä kommenttia erityisesti postauksessa esille, koska se herätti minussa ajatuksia. Ei tosiaankaan ollut tarkotus hyökätä ketään vastaan, niinkuin totesinkin niin tämänsuuntaisia ajatuksia pyöri päässä siis sunnuntaina. Tarkoituksena oli nimenomaan valottaa sitä, ettemme ole kenenkään päätösvallan alla ja miksei meitä kumpaakaan tällä hetkellä postauksissa oikeastaan paljoakaan näy (Peppi sairaana jo monetta viikkoa ja itse väännän tosiaan opinnäytetyötä ja hengailen päivät pitkät samoissa vaatteissa ja ilman meikkiä kotona). Minusta tämä koko kommentointi lähti siis täällä vähän väärään suuntaan, siitä miten ite asian alunperin ajattelin.

  Tuosta Ikea-reissusta semmosta, että olisin sen tehnyt ihan joka tapauksessa ja laitellut kuvia sitten sen asukuvapostauksen kanssa, ellei meillä olisi nyt sattunut yhteistyötä (jonka tiimoilta tein tuon oman IKEAn joulu-postauksen) olemaan. Syy miksen kirjoittanut kritiikkiä noista kuvista/tuotteista oli yllättäen se, että kuvailin siellä juurikin niitä minua kiinnostavia asioita. Monta kattausta ja asetelmaa jäi kyllä kuvaamatta, eivät puhutelleet minua ja makuani.

  Mielestäni tuo Kiosked on mukava tyyli postata "mainoksia", ne on upotettu sinne ja jokainen katsokoon lisätietoja tuotteesta, jos asian kokee tarpeelliseksi. Hyvä esimerkki on mielestäni se, että moni on esim. tästä postauksesta noista hanskoista (kummatkohan hanskat kyseessä, heh) jo kysellyt mistä ne on (vastaus: LOVE-sormikkaat on Monkista, punaiset työhanskat Jyskistä :D) ja jos siis olisin upottanut tiedon vaikkapa tuohon kuvaan niin olisi tieto saavuttanut teidät samantien, mutta tietysti ne, ketä asiaa koskettaa. Ymmärrätte varmaan pointin. Tässä luultavasti suurin syy, miksi monesti tulee kerrottua suunnilleen kynsilakan sävystä lähtien postauksessa, asiasta kun kysytään yleensä kuitenkin myöhemmin kommenttiboksissa.

  Tuo Kiosked on myös selkeä, sillä itseäni ainakin rasittaa se, että monissa blogeissa linkit esim. on täynnä clicktrackereita yms. ja Kioskedin kanssa tätä ongelmaa ei ole.

  Ja tuon Blogin kautta saatua-asian vedin tähän mukaan siksi, että ihan itsekin hämmästelin asiaa (kun kuivasin noita minttuja, olin siis ottanut kasan kuvia pitkin viikonloppua) että jopas tosiaan on... Se asia on suuri osa meidän arkea nykyään. Ja onhan meidän arki parissa vuodessa mullistunut ihan täysin, ei sitä käy millään lailla kieltäminen ja se näkyy myös siis blogissa.

  Rasittavaa on muuten myös se, että kun sitten laitat niitä asukuvia niin kysellään oletko raskaana. Minusta tämä asia ei millään lailla kenellekkään kuulu ja voin vaan kuvitella miltä moiset kommentit mahtaisivat tuntua, jos vaikka toivoisimme lasta tuloksetta. Kaikille kuitenkin tiedoksi, en ole (tietääkseni) raskaana. Yksi karvavauva tällä erää riittäköön. Totesin Matille just ennen lähtöä, että näyttänpä ihan raskaanaolevalta, eli sovin siis IKEAn perus asiakkaan muottiin mainiosti! :D

  Jatkuu...

  VastaaPoista
 47. Blogeissa toivotaan aina sitä henkilökohtaisempaa elämää, mutta entä jos ei kestä/halua ottaakkaan sitä kritiikkiä, joistain elämänsä valinnoista. Suoraan sanottuna olin järkyttynyt esim. siitä kun iloissani sen kummemmin ajattelematta postasin ekoja kuvia tuoreesta koiravauvastani ja kuinka jotkut asiaan suhtautuivat. Huh. Nykyään joutuu tosiaan miettimään mitä sitä oikein "uskaltaa" julkaista ja mielestäni se ei taas ole hyvä juttu. Blogeista siis toivotaan aina sitä henkilökohtaista elämää ja heittäytymistä, mutta monikaan lukija ei itse loppupeleissä olisi valmis jakamaan omaansa kymmenilletuhansille ihmisille. Kannattaa muistaa, että mehän bloggaajatan usein ollaan myös ihan 'pystymetsästä' tähän pyöritykseen repäistyjä. Tuntuu, että jokaisessa blogissa puidaan näitä samoja asioita kerta toisensa jälkeen.

  Opinnäytetyötä teen Laureaan. Tarkoitus olisi pian valmistua estenomiksi ja kyllä, opinnäytetyö tekeytyy aiheesta "Kosmetiikan markkinointi sosiaalisessa mediassa ja erityisesti blogeissa".

  AnniVain: Just yks päivä pyörittelin niitä kyssäreitä, jotka tuossa työpöydällä vieläkin on vastaamattomina, eli tulossa on. Tässä varmaan syy, miksei tehä niitä "toivepostauksia" kauheen usein? :D

  Ansku: Ollaan kyllä valveutuneita myös IKEAn ja monen muun asian suhteen. No worries. Kuten sanottu, käytän IKEAn tuotteita ja voin niistä kirjoittaa, en viiti huijata ketään ja väittää, ettei meiltä löydy mitään IKEAa :)

  passer-by: Samaa mieltä. Myös monen joka vannoi, ettei koskaan aijo kaupallistaa blogiaan... Mielenkiinnolla seuraan koko skenen kehitystä.

  Pilvi: Ihan asiallista kritiikkiä aiheeseen, mutta mielestäni tuokaan ei aina ole niin yksioikoista. Tällä postauksella olikin tarkoitus valottaa kuinka ne tuotteet tosiaan soluttautuu sinne meidän arkeen. Pari vuotta sitten ketään ei olisi ihmetyttänyt suklaapatukan kuva (ja merkki) leipomispostauksessa, mutta nyt nämä asiat on ihan erilailla pinnalla.

  VastaaPoista
 48. Anonyymille joka totesi "Kaikki vähänkään henkilökohtainen elämä on kadonnut." sanon vaan, että totta. Ja sitten voidaankin miettiä, että onko tämä syy vai seuraus? Monet "pienet" blogit kalastelevat lukijoita (mm. järkkäämällä niitä arvontoja) ja isot blogit yrittävät pitää tarjotut arvonnat "järkevässä suhteessa/määrässä". Niinkuin eräs Ano totesi, on kivaa saada tuotteita ilmaiseksi, tai voittaa niitä. Se nyt vaan on fakta. Se tunne, kun voittaa jotain. Varsinkin jotain arvokkaampaa.

  Maria: Ilmeisesti opiskelijana ja satunnaisesti töissäkäyvänä oli huomattavasti enemmän luppoaikaa, kun nyt opiskelevana ja siihen päälle täyspäiväisesti (ja vähän ylikin) työssäkäyvänä ;) Mitä esim. tuohon kampaajan mainostamiseen tulee, niin meiltä kysytään sitä kuitenkin sitten kommenteissa, ellei sitä postauksessa mainita. Kärjistettynä jos puhun postauksessa Matista, kommenttiboksissa kysytään, että kuka Matti. Siksi laitankin usein poikaystäväni Matti, joka taas on jo Pepin kanssa meidän inside-läppä (kuten myös se että ONKO MIMMILLÄ KIELIKORU - juu, onhan tuo ollut jo kohta 11 vuotta...)

  Ja toisiks viimenen anonyymi: Mitä tuohon kritiikkiin tulee, niin kuten jo aiemmin selostin niin yritin vaan avata sitä fiilistä mikä tällä hetkellä koko blogista on. Teki mieli nostaa pari kommenttia, joiden takia mm. ei tee mieli jakaa sitä henkilökohtaista elämää yhtään enempää. Se on jännä, että bloggaajaa saa aina kritisoida, mutta jos bloggaaja kertoo omat fiiliksensä niin silloin ei osata ottaa vastaan kritiikkiä... Hmm... Pannu jumissa ei kannata postailla, se on huomattu. Taidanpa mennä ottamaan kupillisen teetä.

  Kiitos kaikille keskusteluun osallistuneille :)

  VastaaPoista
 49. Hei tytöt! Jatkakaa vaan samaan malliin, ne lukee ketkä tykkää ja muut älköön vaivautuko tänne valittelemaan sitä sun tätä. MTL on yksi blogimaailman helmistä! Aurinkoista syksyä!

  VastaaPoista
 50. Ehkä teidän pitäs pitää teidän brändille, heh, tykypäivät? Kai te nyt ittekki tajuutte, että vihree yrtti on vihree yrtti kunnes laitatte siihen sen merkin mainosmielessä esille. Jotain maalaisjärkeäkin kai saa käyttää.

  Edelleen tulee sellainen hohhoijjakkaa-fiilis näistä blogin kautta saatu valituksista. Niinku joku näppärästi toteskin, että kaikkea kai ei ole pakko ottaa vastaan jos se tekee kirjoittamisen noin hankalaksi?

  Mä en vaan oikeasti tajua, että miski te oote kaupallisia jos se on noin hankalaa?

  VastaaPoista
 51. Oi mutsi mutsi: Tota... Luitkohan noita mun edellisiä kommentteja tuosta ylempää sitten yhtään?

  Ja aika ottaa toinen kuppi teetä...

  VastaaPoista
 52. Ymmärsinkö oikein, että ylpeilet kaikella saamallasi krääsällä? Etkö tunne itseäsi kaupallisen maailman orjaksi, kun sulle lähetetään suklaata, jota sitten esittelet blogissasi, suklaafirman edustajien naureskellessa matkalla pankkiin? Eikö sua yhtään ällötä? Tulee mieleen eräs maailman vanhimmista ammateista, jossa annetaan osa itsestä ja saadaan vaihdossa materiaa...!

  Aika kauaksi on menty siitä alkuperäisestä, raikkaasta ideasta, jossa esiteltiin isokokoisten naisten mageita tyylejä, ja tilalle on tullut ties minkä kaupallisten instanssien talutusnuorassa kulkeminen. Kaikki muutkin niin tekee, tietenkin, mutta eikö olisi hienoa olla se ensimmäinen, joka ei mainitse jokaisen blogissa kirjoittamansa tuotteen nimeä ja alkuperää, varsinkin kun lukijoita monesti kiinnostaa juuri bloggaajan persoona ja elämä?

  VastaaPoista
 53. Elle: Lue avautumiseni aiheesta tuossa ylempänä. Tässä hyvä esimerkki niistä kommenteista, joka ei kannusta jakamaan täällä elämäänsä yhtään enempää, mitä nyt jo teemme. Kuinka väärin voi taas asian ymmärtää?

  VastaaPoista
 54. Ainoa mikä tässä blogissa pistää silmään on se edellinen keskustelu mikä käytiin täällä kommenttibokseissa tästä mainonnasta, kun siinä sanoitte että blogi ei ole työ ja haluaisitte tän myös sulkea joskus.

  Nykyään lähes joka toinen postaus on mainospostaus. Näitä yhteistöitä ei varmastikaan tulisi ilman blogia? Tuskin Ikea olisi teitä lähestynyt (tai jos itse lähestyitte, niin vastannut tähän yhteistyöpyyntöön) ilman tätä blogia. Myös Sokos on hyötynyt valtavasti teidän blogistanne, kun olette onnistuneet saamaan tuvan täyteen katselemaan ja sovittelemaan Gossipin vaatteita. Uskoisin, että jos tätä blogia ei olisi niin yhteistyökuvionne hiipuisivat pikku hiljaa, sillä teillä ei ole vielä muuta paikkaa huudella kutsuja tapahtumiin ja mainosta tuotteita.

  Toki tietysti on Facebook, mutta jos uutisvirtaa on paljon niin informaatio hukkuu sielläkin. Blogia tullaan varta vasten lukemaan. Blogi on teille yhteistyökumppaneiden saamisessa ehdoton, niin sen voimaa on turha vähätellä. Loppupeleissä tämä sivusto on kuitenkin teidän työnne, sillä työnne riippuu pitkälti tästä blogista :)

  Ja tämä ei nyt ollut negatiivisessa mielessä kirjoitettu, mutta ihan yhtälailla kritiikkiä antaville tiedoksi. Mainoksia on pakko olla, että tytöt voisivat tällä elää..

  VastaaPoista
 55. "Toiseksi viimeinen anonyymi kuittaa":

  OK, ymmärrän pointin :)Ehkä pidän bloggareita yli-ihmisinä kun kuvittelen että kaikkien teidän pitäisi kyetä vastata kritiikkiin nousemalla sen yläpuolelle; asiallisesti ja aikuismaisesti. Tätäkään en tarkoita mitenkään pahalla, mietin vain omia ajatuksiani, että voisin parantaa niitä ja olla vaatimatta asioita, joihin minulla ei ole mitään sanottavaa!

  Oot, Mimmi, kuitenkin edelleen mun henkilökohtainen lempparini, vaikkei aina katsotakaan ihan samaan suuntaan. Vaikutat vaan niin ihanalta!

  P.S Olen muuten ihan tyytyväinen että ihan henkilö-henkilökohtaisimpia asioita ette edes pui täällä; olen aina ihmetellyt esim. FB:ssä KAIKEN jakavia kavereitani, tulee vaikea olo kun tietää liikaa :l

  VastaaPoista
 56. Siis en missän tapauksessa lukenut. Mä otin kantaa tuohon sun postaukseen, mutta en mä jaksa lukee mitään kilometrin seliseliä kun sen kaiken selin olisi voinut laittaa tuohon kirjoitukseen, minkä olis luullut valaisevan kaiken. Luin osaa kommenteista hetken, mutta mun pitäs hankkia lapsenvahti et kahlaisin teidän kommenttiviidakon iltaisin läpi.

  Tosin kaupallisena bloggarina voisin toki vinkua jossain postauksessa vaikka sellastakin ohimennen ;)

  VastaaPoista
 57. Ihanaihana ja vielä kerran ihana! Piristi päivääni, olette mahtavia<3

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.