moretolove

white

white

tiistai 25. lokakuuta 2011

Joulutonttu IKEAssa

Huh mikä blogitauko! Täällä ollaan kotona Tampereen kiertuereissun jälkeen puskettu opparia kasaan aivan hiessä ja eilen poistuin kotoa vaan tuon karvalapsen kanssa lenkille ja hakemaan sille sapuskaa parin kilsan päässä sijaitsevasta Mustista ja Mirristä. Reppana ei melkein jaksanu kävellä, vaan joka välissä ois halunnu syliin :D (Sama mulla, olisin halunnut välillä Jykän syliin ;))

Eilen sain myös MTL-äidiltä puhelun, että mitenkäs meinaatte joulun viettää, aattoon on kaks kuukautta, no ei oltu vielä asiaa sen kummemmin aateltu, mutta alettiin sitten Matin kanssa juttelemaan illalla aiheesta. Viime vuonna vietettiin eka joulu ikinä yhessä (tavattiin nimittäin sitä edellisenä uutena vuotena) ja se meni niin, että aattona oltiin meillä Savossa ja joulupäivän iltana ajeltiin takaisin kotiin (Tuoreessa muistissa on yhä, että kaikki pienet huoltoasemat on hädän yllättäessä kiinni joulupäivän iltana......) ja Tapanina mentiin Matin vanhemmille tähän vähän lähemmäs. Saa nähä, miten sitten tänä vuonna tehdään. Mietittiin siinä eilen sitten, että koska se kääntyy niin päin, että vanhemmat tuleekin meille joulun viettoon? Luultavasti ei kyllä koskaan, maalaisjoulusta en luovu!!

Oon kyllä etenkin näin vanhemmiten yhä enenevässä määrin joulu-ihminen, vaikka joulu taas ei tunnu niin erikoiselta, kuin lapsena. Ristiriitasta. On kuitenkin tosi kiva laittaa joulua (raskas sanonta muuten) ja tänä vuonna päätin olla nopea ja suuntasin IKEAan kerrankin ajoissa. Oon nimittäin joka vuos just se, joka myöhästyy ja sieltä on jo kaikki joulujutut myyty loppuun :D Tänä vuonna aijon kuitenkin olla joulun suhteen ajoissa ja kiskasta joulujutut esille jo marraskuussa :)

Jotenkin asuksi tälle "jouluostosreissulle" ihan sattumalta päätyi jouluhenkisiä varusteita. :D

Karvaliivi Promod (XL)
Tunika GT (XL)
Farkut Torrid, itse tuunattu sinisistä punaisiksi (20)
UGGit ASOS (9)
Laukku Warehouse


Ja löytyihän tuolta kassillinen nuita joulujuttuja. JEE! :) Esittelen niitä varmasti vielä ihan omana postauksenaan.

Tulomatkalla poikettiin myös kaupasta hakemassa iltapalaa ja venailenkin tässä Mattia kotiutuvaksi salilta, niin päästään nautiskelemaan lohta. Nam.

Niin ja sitä lohta ennen pitääkin työstää vielä huomisen ruotsinkurssin tehtävät... Jättekiva!

Miten on, vietättekö poikaystävienne/avopuolisoidenne kanssa joulut yhdessä vai erikseen? Ihan mielenkiinnosta kyselen (jo näin ihan hyvissä ajoin), tämä kun tahtoo olla aina välillä aikamoinen eriäviä mielipiteitä herättävä asia.

Farkut alunperin blogin kautta saatu.

31 kommenttia:

 1. Mun mielestä ainakin suhteen alussa on ihan fine viettää joulu omissa perheissä ja sitten suhteen kehittyessä reissata kumpienkin vanhemmilla. Myöskin molempien vanhemmat passaa kutsua omaan kylään niin säästyy siltä ravaamiselta :)

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni ihan ihan eka joulu vietettiin molemmat omien vanhempiemme luona, mutta nyt sit sitä seuraavat(8) vietetty yhdessä kiertäen sit molempien vanhemmat. Niin, ellen sit ole ollut töissä.. Jännityksellä odottaen mitkä vuorot sattuu täksi jouluksi..

  VastaaPoista
 3. EIKÄ mennää huomen Ikeaa ja en kyl selvii sieltä hengissä ulos jos siel on joulujuttuja jo.. tai siis mun pankkikortti tarvii elvytystä jo kierroksen alussa........

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat vaatteet taas jälleen kerran! <3 :)

  Mie vietetään ainakin avomieheni kanssa joulu yhdessä, mutta vielä ei ole varmaa, että ollaanko ihan kahdestaan, mennäänkö mun porukoille vai hänen porukoille. Vai yritetäänkö ennättää molemmat? :D

  Itselleni kun olisi erittäin tärkeää olla sekä hänen kanssaan, että myös oman perheeni.

  Ja tää siun postaus sattu muutenkin ihan ajankohtaiseksi, kun ittekin just tänään mietin miten ihanasti vois kaikkee jouluaskartelua tehä sitten ja koristella tätä asuntoa :DD

  VastaaPoista
 5. Me ollaan vietetty aina joulut yhdessä. Meillä kuitenkin onnena on se, että vanhemmat asuu samalla paikkakunnalla (toisin kuin meidän kodin ja vanhempien kodin välissä on 850 km). Ollaan aina aatto aamuna minun vanhemmilla ja illalla/yöllä siirrytään vielä miehen vanhemmille, jossa nautitaan iltaglögit. Sitten 25. päivä vietetään miehen vanhemmilla.

  Meillä tämä toiminut ja vanhemmatkin tykänneet. Minun vanhemmille kun aatto tärkeempi ja miehen vanhemille joulupäivä :)

  Mutta tosiaan jokainen tyylillään!

  VastaaPoista
 6. Me ollaan oltu joka toinen joulu mun vanhemmilla ja joka toinen miehen mummon luona missä sitten on miehen täti ja eno ja serkut kanssa. Välimatkaa näillä paikoilla on kuitenki reilu 200km niin ei olla sitten reissattu eestakas vaan aina kaikki pyhät putkeen samassa paikassa. Paitsi muuten viime vuonna kun oli eka joulu miehen äitin poismenon jälkeen ja oli meiän vanhempien "vuoro", ajeltiin sitten joulupäivänä tonne mummolaan kuitenkin.

  Tää systeemi on meillä toiminut hyvin, tosin nyt täytynee taas miettiä uudestaan kun on vauva ja kaikki isovanhemmat tietty haluais olla ekan lapsenlapsensa kanssa sen ekana jouluna...

  VastaaPoista
 7. Mie taidan viettää ekan jouluni pois kotoa tänä jouluna. Viime jouluna nykyistä poikkista (tai siis avomiestä) ei vielä ollut virallisesti ja edellisen poikkiksen (avomiehen... hitto kuulostaa pahalta) kanssa meidän vanhemmat asui 2 km:n säteellä toisistaan. Nyt sitte väliä on 800 km ja mulla on sellainen olo, että haluaisin lähteä mukaan poikaystävän mukaan joulunviettoon.. Ja jotenkin paljon luontevammalta tuntuu että mie meen sinne, ehkä siks ku etäisyys meidän yhteiseen kotiin on sinne pidempi. Välipäivinä sitten meille kotiin :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on nyt ensimmäinen yhteinen joulu edessä päin ja oon varovasti kokeillut tikulla jäätä ja alkanut puhua siitä. Miesparalla ei ole mitään aavistusta minkä jouluhössöttäjän on kattonsa alle ottanut :)

  Mennään omien vanhempieni luokse aattopäivänä, johtuen heidän työvuoroistaan ja joulupäivänä sitten miehen vanhempien luo. Aattoilta nyt ainakin pyhitetään yhteiseen illanviettoon. ;)

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä joulu on oman perheen aikaa. Mä olen ainakin aina oman perheeni kanssa ja poikaystävä omansa. En jotenkin osaisi rentoutua ja olla tarpeeksi oma itseni jonkun toisen perheen joulunviettopuuhissa. Jouluna pitää saada rentoutua ja viettää aikaa perheen parissa. :)

  VastaaPoista
 10. Voi ihanaa joulufiilistelyä lokakuussa! ^^ Ei vaan siis ihan tosi. Joulu on aineski mun lemppari juhla ja sitä odotetaan aina kuin kuuta nousevaa.

  Meillä meni ainakin viime jouluna niin, että ekaks oli avopuolison porukat meillä joulusaunassa ja sitten käytiin meitsin porukoilla juomassa kaffet yms. ja loppu illaksi taas ukon porukoille syömään kinkkua. Saas nähdä kuinka tänä jouluna toteutetaan meiän jouluaatto :)

  VastaaPoista
 11. Me ollaan vietetty joka joulu yhdessä, en voisi kuvitella viettäväni joulua ilman omaa kultaa :) Ensimmäinen yhteinen joulu vieteltiin omien vanhempieni luona, mutta sen jälkeen ollaan pyritty käymään molempien kotikotona aattona. Tänä vuonna voi asiaan kyllä tulla poikkeus, kumpikaan ei jaksa enää viettää autossa suurinta osaa joulustaan :(

  VastaaPoista
 12. Yhdessä ollaan joulut. Ajatuksena oli että kummankin äidit saavat joka toinen vuosi jouluaaton ja toinen tietty sitten joulupäivän. Tähän asti on toiminut hyvin, mutta olisihan se kiva olla ihan kahdestaan kotona tai jossain mökillä.

  VastaaPoista
 13. Mulla on ongelma tuon joulunvieton kanssa. Ollaan tehty nyt parina yhteiselon vuotena niin että vietellään jouluaattoa miehen kanssa omien vanhempiemme luona ja joulupäivänä tai tapaninpäivänä miehen vanhemmat tulevat päivälliselle minun porukoilleni, siitä sitten lähden miehen vanhempien mukaan loppulomaksi. Periaatteessa toimivaa, mutta tänä vuonna oma perheeni on niin rikkoutunut etten haluaisi siellä viettää joulua lainkaan. Kuinka heitä loukkaamatta voi olla menemättä omien vanhempien luo jouluksi? Jaa-a.

  Mutta! Vaikken jouluihminen olekaan, olen kuitenkin huomannut että Ikeasta saa ihan mahtavin tarjouksin joulujuttuja heti joulun jälkeen! Melkein kaikki jouluasiat on ainakin -70% tarjouksessa ja sieltä saa ihan oikeesti vielä kivoja juttujakin! Ite oon ostanut vaikka mitä joulukoristeita ja käyttänyt niitä sitten lahjapakettejen piristäjänä! Kaikki rusetit ja kuusenkoristeet tekee paketista heti laitetumman näköisen ja kuin extralahjana vastaanottaja saa kivan joulukoristeen!

  Eipä mulla sit muuta :D

  Paitsi että ootteko käyneet Tampereen Ikeassa? Se on vielä hieman vaiheessa, kaikkia esittelytiloja ei ole saatu valmiiksi mutta jotenkin ite tykkäsin siitä vielä enemmän kuin pääkaupunkiseudun Ikeoista. JA! Mies sanoi että oli kerrankin kiva Ikeareissu, ja tiedättehän miten ihanan innokkaita miehet ovat yleensä lähtemään Ikeaan :D

  VastaaPoista
 14. Luojan kiitos saan olla taas töissä,yövuorossa hoitsuna =)
  säästyy kaikelta vouhottamiselta sekä takkuamisilta missä ollaan ja koska,ainakin kun kavereita kuuntelee ja jos on vielä lapsia heillä niin ollaan naama mutterilla mummoloissa teit kuinka päin hyvänsä,aina joku harmissaan kun ette ole täällä jne..
  Isäntä koiran kanssa joko kotana tai äidillään ja minä likka saan nukkua koko pv rauhassa että jaksaa taas töissä yöllä,kaikki kun eivät sairaalastakaan kotiutua voi,oli joulu tai juhannus.
  Tällä menty jo ainakin 10 joulua =)

  VastaaPoista
 15. Taas sä Mimmi olet ajan hermolla! Meillä on myös pohdittu jo jouluasiaa. Eka vuosi avopuolisoina vietettiin erillään, mutta sen jälkeen yhdessä: kotona tai jomman kumman porukoiden luona. Fiiliksen ja töiden mukaan...

  VastaaPoista
 16. Meillä on joka vuosi sama ongelma että miten edetään jouluaaton kanssa. Molempien vanhemmat asuu samalla paikkakunnalla ja se onkin ongelma tässä tapauksessa kun pitäisi olla molemmilla aattona. Ja se taas johtuu todennäköisesti siitä että meillä on molempien puolelta ensimmäiset ja ainoat lastenlapset. Ei haluttais ite sellaista juoksua paikasta toiseen vaan haluttais rauhottaa aatto yhteen paikkaan. Viime vuonna päädyimme ensimmäistä kertaa sellaiseen ratkaisuun että pyysimme mummot ja mummit joukkioineen meille, vaikka tilaa ei olekaan liiaksi asti. Katsotaan mihin tänä vuonna päädytään! ;)

  VastaaPoista
 17. Kysymykseen: erosimme juuri hiljattain, mutta meillä joulut oltiin ensimmäisen kiduttavan erossa olon jälkeen yhdessä, aatot äitini luona, joulupäiväksi mentiin sitten hänen sukunsa luokse.

  VastaaPoista
 18. Kun tietäisi! Meillä on kaksi ongelmaa: kissa ja se, ettei meillä ole autoa käytössä (eikä ajokortteja kummallakaan). Olen perinteisesti ollut aina isovanhemmilla/tädillä jouluisin, mutta kissa ei ole vaan sinne tervetullut. Mies taas on perinteisesti ollut vanhemmillaan, mutta siellä on taas koira.. Varmaan yritetään liikkua tässä oman kaupungin sisällä, niin hyvin kuin pystytään ja pysytellään kotona muuten.

  VastaaPoista
 19. Joulu menee toivottavasti kaksin :) Ainakin aatto kotosalla, joulupäivänä on sitten kinkunsulatusbileet tuolla klubilla. Ennen joulua varmaan käydään ainakin mun vanhemmilla, ellei he kerkiä sitä ennen tänne :)

  VastaaPoista
 20. Meillä on perinteenä ollut mennä 23. päivä mun vanhempien luokse yöksi. Aattoaamuna poikaystäväni lähtee omille vanhemmilleen (asuvat n. 500m päässä vanhemmistani). Illalla sitten tavataan taas vanhemmillani. Ihanaa olisi viettää koko jouluaatto samassa paikassa ja suorittaa aaton "rituaalit" yhdessä. Ehkä viimeistään sitten, kun kuvaan astuu mukaan lapsi. :)

  millamainen

  VastaaPoista
 21. aattona meen omien vanhempien luokse syömään ja vaihtamaan lahjoja ja poikaystävä on äitinsä luona. sitten illalla meen poikaystävän luo/se tulee mun luo, miten nyt sovitaankin. sit jonain joulunpyhänä mun vanhemmat tapaa kahvitella poikkiksen äitin kanssa. suht simppeliä siis, kun kaikki asutaan saman kylän sisällä:) sit en tiedä mitä käy kun joskus muutetaan yhteen, koska joulu ei oo joulu ilman äitin tekemää ruokaa :D! en vois kuvitella syöväni jossakin muualla, koska mulle on toooooodella tärkeetä saada just ne tietyt jutut joulupöytään, joita meillä on joka vuosi, mutta ei oo yleisiä jouluruokia, eli ne luultavasti puuttuis muualla:D

  VastaaPoista
 22. sillon ku me vielä asuttiin omien vanhempien luona, ni joulu luonnollisesti oltiin erillään. mutta heti yhteen muuttaessa sanoin et tahdon olla jouluna sen rakkaimman ihmisen kanssa ja avomies on se rakkain. tuntuis tosi tyhjältä viettää joulua ilman puolisoaan...

  meillä on onneksi niin hyvä tuuri, että mun vanhemmat juhlii joulua isosti, ja miehen vanhemmat taas juhlii uutta vuotta isosti. joten ollaan jouluaatto mun perheen kanssa ja uusi vuosi miehen perheen luona. toki joulupäivänä tms mennään miehen perheen luo (tosin viime joulunakin olivat reissussa siihen aikaan!) :)

  VastaaPoista
 23. Me tavattiin vuonna -09, ja heti eka joulu vietettiin yhessä mun perheen luona meijän vanhempien mökillä. Seuraavana jouluna, eli viime jouluna, meitä olikin kolme, ja käytiin aattona molemmissa "mummoloissa" vauvan kanssa. Jatkossa varmaan aika samalla tavalla kuin viime jouluna. :)

  VastaaPoista
 24. Meillä on kolmas yhteinen joulu tulossa, ja luultavasti vietetään se niinkuin edellisetkin; aaton kumpikin on perheidensä kanssa, joulupäivänä poikkis tulee minun vanhempien luo syömään, ja tapanina mennään hänen isälleen :) Toimiva ratkaisu meillä! :)

  VastaaPoista
 25. Hui kauhea mite aika kuluu, täällä tulee jo neljäs yhteinen joulu! :) Meidän porukoiden välillä ei ole onneksi kuin 30 km (ja asutaan ite samassa kaupungissa miun perheen kanssa) niin paikasta toiseen suhaaminen on ollu helppoa.

  Joulut on menny joka kerta eri tavalla, ekana vuonna oltiin koko joulu omilla porukoilla (ei oltu seurusteltukaan kyllä ku muutama kuukausi, ja kiitos murulle tartuttamisesta niin vietin joulun 40 asteen kuumeessa :)), tokana mentiin 23 pv molemmat murun vanhemmille, josta hän kuskas miut sitten aattona miun porukoille ja illalla ajoi takasin omien porukoidensa luo ja nyt viime vuonna vietettiin aatot omien perheiden luona ja joulupäivänä menin sitten hänen vanhemmilleen. Saa nähdä sitten miten tämän joulun käy :) Tosin ite ainaki varmaan aaton vietän oman perheen parissa, koska äitin jouluateriasta en luovu! :D Ja kun satun vielä olemaan suht nirso, ja murun perheellä on kaikki ruoat aattona aina viimosen päälle viineine ja juustoineen, niin en kehtaa mennä sinne nirsoilemaan :/

  VastaaPoista
 26. Minä kuulun myös niihin onnekkaisiin, joiden omat sekä miehekkeen vanhemmat ainakin toistaiseksi asuvat samalla paikkakunnalla. Matkaa nykyisestä kodista sinne on noin 300 km, mutta sitten perillä talouden vaihtaminen meiltä miehen vanhemmille vaatii noin 20 minuutin kävelyn eli onnistuu miltei hetken mielijohteestakin. Aaton ateriat ja lahjojenjaot vietän kotonani ja yleensä kävelen iltamyöhällä miehekkeen isovanhemmille, jossa tapaan sen puolen väen. Vietän illan ja yön siellä ja kierrän tapaamassa pyhinä omia vanhoja ystäviäni ja vietän aikaa perheeni kanssa.

  Toisaalta olen pohtinut vanhempieni potentiaalisen muuton jälkeen sitä, miten kuvio jatkossa hoidettaisiin. Olen tullut siihen tulokseen, että niin pitkään kun ihana perheeni viettää joulujaan yhdessä, niin pitkään minä menen kotiin heidän kanssaan. Totta kai mielelläni viettäisin koko joulun mieheni kanssa, mutta koska meillä ei ole omia yhteisiä jouluperinteitä, en osaa kaivata yhdessä vietettyä aattoa samalla tavalla kuin kaipaan perhejoulujani. Tuntuisi myös typerältä vaatia häntä tulemaan omien sukulaisteni luo jouluksi, kun tiedän aivan mainiosti, etten itse suostuisi missään nimessä joulunviettoon pelkästään hänen sukulaisillaan :D Minulle loma on myös ehdotonta rentoilua, joten en jaksaisi myöskään ravata paikasta toiseen. Jos siis vanhempani muuttaisivat kokonaan toiselle paikkakunnalle, kumpikin menisi omien sukulaistensa luo tai sitten vietettäisiin joulu kahdestaan omassa kodissa.

  VastaaPoista
 27. Ihmiset! Jos on kiire vaihtaa paikkaa jouluna ja tulee ongelmaa siitä, voitte lohduttautua sillä että ainaskin on ihmisiä jotka haluaa tavata teitä. Kaikilla ei ole vanhempia joiden luokse mennä, kuten mulla ja mun miehellä :/

  VastaaPoista
 28. erikseen ja eri maissa. en tingi suomalaisesta joulusta eikä avomies saksalaisesta joten aatonaattona viimestään lento kotosuomeen ja joulun viettoon :)

  VastaaPoista
 29. Poikaystäväni kanssa, jonka kanssa siirryn iteasiassa avoliittoon joulukuunalusta pääsiäiseen. Muuten olisin perheen kanssa, mutta mennään töiden perässä niin sitten ihan kaksistaan (mikäli töiltä kerkeää..)
  Noh kyllä se yksi joulu näinkin menee :)

  VastaaPoista
 30. Me ollaan aatto erikseen, molemmat omien vanhempiensa/isovanhempiensa luona. Joulupäivänä poikaystäväni tulee viettämään joulua meidän sukumme kanssa. Vahempamme asuvat n.200 kilsan päässä toisistaan, siksi tämä ratkaisu :) Muuten viettäisimme varmaankin jouluaaton yhdessä, päivän toisen vanhempien luona ja illan toisen.. :)

  Meillä tämä ratkaisu on toiminut, toivottavasti tekin löydätte keinon, joka on kaikille mieluinen! :)

  -iivie

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.