moretolove

white

white

torstai 3. marraskuuta 2011

Panoraamapelleilyä

Jos ei oo muuta tekemistä niin alan selailla kuvia koneelta ja voin kertoo, että niitä on tässä koneella muutama (yli 15 000kpl). Kuva-arkistoista löytääkin helposti kaikenlaista hauskaa, joiden olemassaolon on jopa kokonaan unohtanut. Eilen (kun netti lopetti toimintansa) aloin kahlata kuvia taas läpi ja törmäsin näihin kesäisiin panoraamaotoksiin meidän mökiltä. Kuvat on kuvailtu kesällä ja ihan puhelimella. Noita kaikenmaailman panoraamakuva-ohjelmia voi siis latailla vaikka mihin puhelinmalleihin nykyään.

Nämä kuvat nähtyäni muistin heti sen, kuinka hauskaa meillä poikaystäväni kanssa olikaan näitä kuvia ottaessamme, miltä mökillä tuoksuu, miltä siellä tuntuu ja kuinka hiljasta siellä onkaan. Voi kun olis kiva päästä sinne taas rentoutumaan (se pelkkä siellä olo rentouttaa)! Kaksi vuotta sitten syksyllä pakkasin kamat ja suuntasin mökille tekemään rästiin jääneet koulutehtävät ja puskinkin pari päivää kirjoitella raportteja toisensa perään joutsenperheen touhuja seuraillen. Pisteitä ropisi kiitettävästi ja sain monta pitkään roikkunutta raporttia viimeisteltyä. Ehkäpä junnaava opparini kaipaisikin tällä hetkellä juuri tätä? Sitä ilmapiiriä ihan jossain muualla, kuin KOTONA. Ainakin mulla tuntuu aina olevan täällä kotona sitä muuta tekemistä ja se vaatekaapin siivous alkaa tuntumaan just nyt pakolliselta hoidettavalta. On tosi hankalaa keskittyä kirjoittamaan, jos koti on kaaos - ja usein näin siis on. Sama oli mulla aina tenttejen suhteen, vasta kun olin saanut kaikki muut mieltä painavat asiat hoidettua, pystyin keskittymään kunnolla lukemiseen, muuten huomaan lukeneeni sivun ja ajatelleeni silti kokoajan ihan kaikkea muuta. Ja nyt mulle tuli pakkomielle päästä viikonlopuksi mökille. Kiitos siis tästä! :D


Kerran yks opparin itsekin tehnyt sanoi minulle, että "opinnäytetyöhön kannattaa sitten varata aikaa." Tämän neuvon sain siis kaksi vuotta sitten. Nyt on se hetki, kun on laitettava kokoajan takaraivossa kaihertavalle koululle piste ja kyllä, se opinnäytetyö tahtoo helposti jäädä roikkumaan työelämän takia, niinkuin aina sanotaan...

Kaikesta huolimatta... MINÄHÄN MUUTEN VIELÄ VALMISTUN!!! Nyt jatkan taas opparin kirjoittelua...

HUOM! Opparia teen siis Ammattikorkeakoulu Laureaan ja tarkoituksena olisi valmistua pian estenomiksi. Aiheesta olen tehnyt oman postauksensa täällä ja vinkkejä koulutukseen hakemisesta ei kannata minulta kysellä, koska omastani on tosiaan jo piiiitkä aika ja koko koulutusohjelma on kokenut aikamoisia muutoksia opintojeni varrella. Kaikki aiheesta löytyy tuosta postauksesta. :)

17 kommenttia:

 1. Äh, mullakin olis opparin aloitus edessä (tai siis sen pitäisi olla jo aloitettu!), mutta kun ei yhtään jaksaisi :P

  VastaaPoista
 2. Mimmi, mä ihan oikeasti suosittelen käyttämään aikaa siihen oppariin. Mulla tuli syksyn aikana vaikka mitä muuta ohjelmaa päälle ja lopputuloksena oli että lähetin maanantaina esitarkastukseen opparin, joka oli raavittu kasaan alla kahdessa viikossa ja jälki on kyllä tasan sen mukaista :(

  VastaaPoista
 3. Kuinka laaja opinnäytetyö AMK:ssa on? Mun on aina hieman haastavaa ymmärtää, miten oppari saattaa jäädä roikkumaan: harvemmin kenelläkään yliopistossa kandin (oma kandi oli n. 70 sivua pitkä)teko venyy hirmuisesti. Kyllähän ainakin kandin saa tarvittaessa tosi pienelläkin aikavälillä kasaan, erityisesti jos kerätty aineisto vastaa merkityksellisesti heti ensimmäisellä yrityksellä valittuun tutkimustehtävään. Voisin uskoa, että AMK:n opinnäytetyön kanssa on pitkälti sama juttu.

  VastaaPoista
 4. Ihanan hyväntuulisia kuvia! Oma mielikin parani noita hullutteluja katsellessa. :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Jaksaa jaksaa! Itse tein opinnäytetyöni loppupeleissä 2 viikossa kun aikaa ei enää enempää ollut. Niiden viikkojen aikana oli kyllä meininki melkoista vuoristorataa epätoivon ja hulluuden partaalla heiluen.
  Lopputulos ei ole täydellinen mutta ONNELLINEN. Tarvitsin itse ainakin sen tiukan deadlinen ennenkuin oikeasti alkoi tapahtumaan, vaikka aikaa oli ollut kirjoittaa jo toista vuotta. Voin yrittää myös lohduttaa että mitä pahemmalta se nyt kirjoitusvaiheessa tuntuu, sitä helpottuneempi olo on kun sen on saanut valmiiksi ja palautettua. Sen jälkeen tulevat muut muodollisuudet ovat ihan pala kakkua ja stressata voi paljon mukavammista asioista, kuten mitä laittaa päälle valmistujaisjuhliin... :)

  VastaaPoista
 6. Itse Mimmin opparin edistymistä pari vuotta seuranneena voin sanoa ettei se edistyminen ole ihan noin yksinkertaista. Me tehdään töitä yli puolet vuorokaudesta ja tämän lisäksi ollaan vielä paljon poissa kotoota. Jos mun pitäisi tähän elämään nyt hivuttaa johonkin väliin ujuttaa oppari ni se roikkuisi niin kauan kunnes lähtisin johonkin rauhaan tekemään sen pois alta. :)

  VastaaPoista
 7. Täällä myös opinnäytetyötuskaa... Joulukuun 17. pitäs valmistua aikuispuolelta yhteisöpedagogiksi, ja siihen mennessä siis oppari valmiina oltava olisi. Lisäksi rästissä yksi essee. Portfolio kanssa teossa, mut sen teko sentään on hauskaa :D

  Tsemppiä meille kaikille kouluhommien parissa ahertaville! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi on tainnut tehdä melkoisen laajan kandin, meillä toivotaan sellaista 30-40 sivua ja sen yli on jo liikaa. Itse ymmärrän miten kandi/opinnäytetyö on helppo jättää roikkumaan, itse aloitin omani tammikuussa 2010, siirsin tekoa kesällä 2010, siirsin taas ja vaihdoin aihetta. Aloin tehdä uudesta aiheesta toukokuussa 2011 ja pahasti näytti ettei se valmistu sinäkään kesänä. Loppujen lopuksi tein kandin rehellisesti muutamassa päivässä. Tavoitteena oli vaan saada se läpi :D en edes halua ajatella kuinka pitkään mulla menee gradun kanssa :s pointti on, että työt ja ihan kaikki muu "oleellinen" menee helposti koulun edelle.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanaa kun on postaus välillä kouluhommista joiden kanssa varmasti erittäin monet lukijanne puhertavat. Ja sinähän mimmi aivan satavarmana tulet valmistumaan, koska opparin pitäisi olla valmis?

  P.S. entäs peppi? Eikö peppi käy ollenkaan koulua vai onko jo valmistunut?

  VastaaPoista
 10. Mä en ole opiskellut muutamaan vuoteen. :)

  VastaaPoista
 11. Oot siis ollut lukiossa viimeksi? Oletko ajatellut mennä kouluun?

  VastaaPoista
 12. Oon opiskellut itselleni ammatin (ja käynyt lukiota siinä samalla) ja kouluttanut itseäni koulujen jälkeen työn ohessa esimerkiksi erilaisilla esimieskoulutuksilla. Kiinnostaisi ehkä jossain vaiheessa opiskella jotain, mutta tällä hetkellä keskityn täyspäiväsesti työhöni ja unelmieni toteuttamiseen. :) En usko palaavani kokopäiväiseksi opiskelijaksi enää koskaan, mutta saatan työn ohessa kouluttautua lisää. Mulla on 26-vuotiaaksi todella vaikuttava CV, mutta oon sitä mieltä, että aina voi oppia lisää ja rakastankin uusia haasteita.

  VastaaPoista
 13. Tällä hetkellä ajattelen asian niin, että mikäli jossain välissä palaan opiskelemaaan jotain niin se tulee tapahtumaan sit ulkomailla. :)

  VastaaPoista
 14. very cool pictures! i love the shorts and tights combo :)

  xo
  A_Riot

  VastaaPoista
 15. Opparin tekemiseen kannattaa varata aikaa. Ajattelin aina, että "kyllä mä kerkeen tätä tehdä myöhemminkin".. No, en kerinnyt. :D se on rasittavaa, kun ei saa ajatuksiaan kokoon, kirjoitettua paperille asiaa. Mutta paljon tsemppiä Mimmi! :) sä pystyt siihen!

  VastaaPoista
 16. Miten estenomikoulutus on opiskeluvuosiesi aikana muuttunut?

  VastaaPoista
 17. Kyllä se mimmi siitä! Oman oppari kanssa kärsin major motivaation puutteesta kolme kuukautta. Sitten kun tajusin siirtyä kirjottamiseni kanssa pois kotoa alkoi tekstiä syntyä. Valmistelin suurimman osan kirjoituksesta puolessatoista kuukaudessa. Itselle pelastus olis kirjaston tutkijahuone jossa sai aivan omassa rauhassa tehdä hommia. Porista ainakin tälläisiä löytyy ihan ilmaiseksi, niitä saa varata vaikka 7h putkeen jos haluaa. Tsemppiä! Muista taukosuklaat!! Elintärkeät! =D

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.