moretolove

white

white

perjantai 23. joulukuuta 2011

Mutta miksi?

Muutamat on ihmetellyt sitä, että miksi More To Love-pipot on niin kalliita ja kertoneet jättääneensä ostamatta moisen, koska hintaa on kertakaikkisesti liikaa.

Kun Villawoolilta kysyttiin haluammeko me tehdä pipon heidän kanssaan, oli se meille äärimmäisen suuri kunnia. Ollaan molemmat tykätty Villawoolista ties kuinka kauan ja se on aina ollut meille "sellanen" merkki joiden pipoja me tahdotaan pitää.

Miksi sitten Villawool? No katsokaapa tämä video:Me tiedämme missä nämä tehdään. Me tiedämme ketkä nämä tekee ja me tiedämme minne rahat menee. Me tiedämme, että tämän firman takana on perhe täynnä persoonia joilla riittää tarinoita kerrottaviksi. Nämä ihmiset on aitoja, ottavat ilon irti arjestakin ja nauttivat.

Näillä sanoilla Villawoolin Rasmus kuvaili tätä videota Facebookissa:

"Old making of video from our factory in Saaremaa. Early wakeups, brekkie, bicycling to work, loving your job, being proud of what you do, loving it more...thats what we do!"

Ja tuo on juuri se mitä me niin kovasti arvostamme.

Meillä ei ole tällä hetkellä tietoakaan paljon pipoja on myyty, eikä taida olla Villawoolin tyypeilläkään, koska he eivät ole ehkä myyntiraporttia niin aktiivisesti seuranneet. Meitä ei oikeastaan edes kiinnosta myydäänkö pipoja 10 vai 100, koska tärkeintä meille on tietää minne oman nimemme (tässä tapauksessa More To Love) laitamme. On ihan sairaan siistiä nähdä ihmisiä More To Love-pipo päässä, koska tulee sellainen fiilis että ne on hiffanneet tämän meidän idean ja haluavat käyttämällä pipoa osottaa, että seisovat More To Loven ideologian takana.

Mekin seisotaan More To Loven takana, ollaan päivittäin ylpeitä siitä mitä teemme ja mitä ollaan saavutettu tekemällä paljon töitä. Meillä on paljon takana ja enemmän vielä edessä. Meillä on sanoma jota halutaan levittää kaikkialle ja tehdään sitä hitaasti, mutta varmasti. Ajatuksissamme meillä on missio mitä halutaan viedä eteenpäin ja se missio on se, että voidaan tehdä hyvä mieli ihmisille, rohkaista ihmisiä nauttimaan elämästä ja rakastamaan itseään. Me tiedetään, että ollaan saatu aikaan jo paljon hyvää tällä saralla, mutta vielä on paljon hyvää saavutettavana.

Onni on ollut löytää Villawoolin kaltaisia yhteistyökumppaneita tähän hommaan mukaan jotka arvostavat meitä, arvostavat More To Loven sanomaa ja nauttivat siitä mitä tekevät ilman hirveitä paineita.

Meidän pipoja on tällä hetkellä 3 eri väriä ja mallia, ne maksavat 39 euroa kappale ja ovat 100% villaa. Suunnittelusta vastataan täysin itse, eli ollaan valkattu Villawoolin malleista omat lempparit ja laitettu niihin vähän extraa. Värit ja kaikki on meidän päättämät. Mikäli joku haluu tilata omansa, niin täältä niitä saa. Jos sitten taas MTL-pipo ei napostele, niin käykää katsomassa Villawoolin muut pipot, jotka on ihan sairaan makeita.

29 kommenttia:

 1. Kyllä mäki olen sitä mieltä, että vaikka se pipo ois tehty sumatralaisen luomukääpiövillaperselampaan persekarvojen alimmasta untuvasta, niin silti 39e on liikaa piposta. Se että ne pipot tehään "rakkaudella ja perheyrityksen lämmöllä ja positiivisilla ajatuksilla" ei oo mikkään hinnankorotusperuste. Haluan toki tukea kotimaista käsityötä, mutta voin tukea sitä myös edullisemmalla hinnalla. :)

  Rauhallista joulua! :)

  VastaaPoista
 2. Kaiken pitäisi aina olla halpaa, ihmiset on liian tottuneita ketjuliikkeiden viiden euron akryylipipoihin. (Jotka nukkaantuu kuukaudessa.) Onhan se nyt ihan eri asia kun on kotimainen tuote ja 100% villaa!

  VastaaPoista
 3. Ihmiset ei selkeesti oo kauheen tietoisia pipokulttuurista, koska vaikka 39e onkin paljon rahaa, ei se merkkipiposta ole sietämättömän paljon. :D

  VastaaPoista
 4. ei toi hinta mun mielestä oo mitenkään ihmeellinen. Tai siis kyllähän kaikki skede/snoukka merkkien pipotki maksaa sen 50e usein

  VastaaPoista
 5. 39e ei todellakaan ole liikaa piposta! Jos tekee itse pipon jonka aikoo myydä hintaan joka kannattaa, sen vääntämiseen menee aloittelijalta useampi tunti ja tuntipalkka on noin 7e plus alvit, materiaalit sun muut niin kyllä sille pipolle hintaa kertyy.. Ja nuo tyttöjen disainpipot tehdään kuitenkin vielä koneellisesti, siksi hinta ei huitele samoissa lukemissa kuin käsintehty :P Kantsii siis arvostaa niitä joulupaketista paljastuneita käsintehtyjä neuletuotteita ;)

  VastaaPoista
 6. Pakko itsekin kommentoida, vaikka yleensä vain hiljaa teidän blogia seurailenkin.

  Itse opiskelen vaatetussuunnittelua, olen ollut töissä sekä eri vaatekauppojen myyjänä, että vaatesuunnittelutoimistossa. En voi muuta sanoa, kun että 39 euroa villapiposta on oikeesti vielä VÄHÄN. Ihmiset ovat niin tottuneita halpaketjujen lapsityövoimalla tuotettuun akryylipaskaan, että todellisuuden taju on hämärtynyt.

  Huhhuh, joskus täältä "alan sisältä" on niin vaikea tajuta muita ihmisiä, jotka eivät ymmärrä ompelulaadusta, materiaaleista ja ekologisuudesta mitään. Mutta sellasta se on, kai ne mielipiteet pikkuhiljaa muuttuu, kun vääntää ja kääntää rautalanagasta :)

  VastaaPoista
 7. No ei todellakaan 39e ole liikaa kotimaisesta villapiposta! Porukalla ei näköjään ole mitään arvostusta käsityötä kohtaan...
  Hei onks toi teidän punainen pipo ainoa, jossa ei ole tupsua? Mitäs jos haluaisi tilata mustan tai vaaleanpunaisen ilman tupsua...onnistuuko?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille tosi asiallisista kommenteista! :)

  Jazzy: Luulisin, että onnistuu mutta en ole ihan satavarma. Tosin tupsunhan saa kans ite helposti irrotettua. :)

  VastaaPoista
 9. Vaatetusalan konkarina komppaan täysin mitä Prassin Amalia sanoo. Jos pipo maksaa vaan muutaman euron, sen on pakko olla jotain lapsityövoimalla tehtyä ja ihan paskaa laatua. Näin se vaan menee.
  39e ei ole hinta eikä mikään, siitähän menee Suomessa vähintään puolet veroihin ja muihin maksuihin, ei jää kyllä häävi tuntipalkka pipon tekijälle tolla hinnalla.
  Ihmiset vois ottaa pikkasen enemmän vastuuta siitä mitä ostavat ja jättää se kaikkein halvin roska sinne kaupan hyllylle. Mieluummin ostaa yhden kunnon pipon kun 5 jotain halpispaskaa.

  VastaaPoista
 10. Oon maksanu jotain 60 euroa täysvillaisesta ihan perusmustasta design-merkin piposta, joten neljäkymppiä kotimaisesta design-piposta täydellä villalla ja ties millä kuvioilla on TOSI vähän. Onneks todellisuudesta irtaantuneille on jatkossaki ne Ginan akryylipaskat.

  VastaaPoista
 11. Mitä ihmettä, eihän tuo 39e todellakaan ole paljon. En maksaisi H&M:n piposta läheskään niin paljon, mutta ihan oikeasti suomalaisesta laadukkaasta piposta maksaisin. Veikkasin noiden hintojen olevan jotain 70 euron luokkaa, joka kyllä olisi jo paljon, ainakin mulle.

  Joku järki ihmiset!

  VastaaPoista
 12. kyllä, käytän mielelläni "ginan akryylipaskoja" sekä olen myös "todellisuudesta irtautunut" lainatakseni erästä desingn-merkin pipoa käyttävää anonyymiä.. :D:D:D sehän ei tietääkseni ole sinun ongelmasi.

  ite tykkään paljon noista more to loven pipoista eikä se neljänkympin hinta oo mikään järjetön, mutta otetaan huomioon että kaikilla vaan ei oo varaa niitä ostaa! joten eikö se oo ihan sama mimmosia pipoja ja kuka käyttää.

  muttaniin, Hyvää Joulua Pepille ja Mimmille ootte ihania! :)

  VastaaPoista
 13. Siis eihän 39€ oo paljon tollasesta kotimaisesta 100% villapiposta <3 Mä voisin jopa tilata tollasen mut siin on se et äiti ei anna :/ Mut kyllä mä vielä joskus tollasen MTL- pipon hommaan ja se on 99% varmaa ;) En tajuu sitä et miks ihmiset sanoo noita pipoja kalliiksi ja ostaa jotain halppis pipoja, ittelläni on kyllä aika paljon mun mummin tekemiä pipoja jotka on aivan ihania <3 mutta niin kuin sanoin tilaan tuollaisen pipon vielä jossain vaiheessa :) Tuleeko eri värisiä pipoja jossain vaiheessa vai onko nuo ne värit mitkä on ja pysyy?? :) Ps. Tein blogi on ihan huippi ;)

  VastaaPoista
 14. Mulla tilanne on kans semmonen, et ymmärrän kyllä MIKSI MTL-pipolla on hintaa pyöristettynä se 40e, mut en ite henkilökohtasesti maksais sen vertaa piposta, kun hyvän ja asiansa ajavan päähineen saa halvemmallakin (itellä tällä hetkellä käytössä Seppälän n. 13e pipo). Tietty jos mulla olis rahaa ku roskaa nii voisin sijottaa pelkkään päänlämmittimeen vaikka mitä summia, mut tällä budjetilla pitäydyn suosiolla akryylipaskoissa. :)

  Tähän lopuksi vielä korostan että kyse on omasta henkilökohtaisesta mielipiteestäni eikä mulla ole mitään MTL-pipoja vastaan. Hyvää joulua multakin!

  VastaaPoista
 15. Totean samaa kuin muut, pipo ei todellakaan ole kallis. Ihmisten todellisuudentaju on hämärtynyt h&m:n ja muiden halpaketjujen ansiosta.

  Villa on paras materiaali talvella. Kyllähän akryyliä (muovia) halvalla saa, mutta kuka tahtoo pukeutua muoviin?

  Pipon taustalla on kaikki mitä kannatan. Kotimaisuus, pieni firma ja luonnonmateriaalit.

  Oispa aika hauskaa, jos kaikki pipoa kalliiksi moittivat ostaisivat ensin ittelleen kerän villalankaa, neuloisivat sen taidolla ja sen jälkeen pyytäisivät hinnan. Olisikohan se 7,90e? ;)


  Hyvää joulua Mimmi ja Peppi! Rentoutukaa ja nauttikaa. On ilo seurata teidän saavutuksianne.

  T

  VastaaPoista
 16. tuollaisia samantyylisiä, tommosia ehkä vähän urheiluhenkisiä (tai niin mä noi nään, semmosina pipoina minkä mallisia esim. laskettelukaupoissa näkee) tusinamalleja saa ehkä n. 30eurolla ja ne on kuitenkin jotakin tusinalaatua myös, tehty jossain ylityöllistetyssä tehtaassa minimipalkalla, ja kohta se on jo ihan nukkavieru. en osaa käyttää pipoja, mutta kyllä mä yleensä vaatteissa tykkään laittaa rahaa siihen laadukkaaseen minkä tuotannossa ehdottomasti myös arvostetaan tekijää. ei 39e siis ole paha hinta tuosta, tuskin kuitenkaan tarvii heti ensivuonna olla ostamassa uutta niin kuin jollain olevinaan halvemmalla kertakäyttöpipolla :D. toivotaan nyt vaan vähän parempaa talvea alkavaksi niin ehkä näkyy hienoja MTL-pipoja enemmän katukuvassa. en osaa muodostaa lauseita, syytetään sitä että juuri pääsin kotiin sieltä kammottavimmasta paikasta, eli joulukaupasta :D Hyvää Joulua Mimmille ja Pepille <3!

  VastaaPoista
 17. ideaalein tilannehan olis, että mtl-pipo maksais 15e ja suomalaiset tekijät olisivat onnellisia pelkästään siitä kun saisivat tuottaa lämpöä ihmisten päihin.
  eli eläisivät pyhällä hengellä.
  eihän se silleen mene.

  silti mun budjetille 39e on kallis piposta.
  mutta suomalaisesta designista puhuttaessa halvimmasta päästä.
  eli joudun toistaseksi jättämään hyvät suomijutut väliin ja pitämään sitä paljon puhuttua akryylipaskaa, ja se on ihan fine.

  VastaaPoista
 18. Mä oon kyllä ihan kylmästi ostanut näitä "akryylipaskoja", koska opiskelijana ei valitettavasti ole 39e laittaa pipoon.
  Ostaisin kyllä, jos olisi varaa, koska eihän tuo hinta laatuun verrattuna ole paha. Se vaan on _mun nykyiseen elämäntilanteeseen_ paha.

  VastaaPoista
 19. Ihan vaan kommentti, joka ei varsinaisesti liity nyt juuri näihin pipoihin, vaan ylipäänsä hintoihin....

  Ostelen itse kaikennäköisiä ja kaikenhintaisia vaatteita ja asusteita - ihan liikaa. Siksi omalla kohdallani ainakaan (ja veikkaan, että jonkun muunkin kanssakulkijan kohdalla) ei päde ajatus, että kun ostaa kerran "kunnon pipon" ei tarvitse heti ensi vuonna ostaa uutta. Vai kuka muka ostaa uuden pipon vasta kun entinen on kulunut rikki?

  VastaaPoista
 20. Mä en oikein ymmärrä miten ihmisillä "ei ole varaa" koska ovat vaikka opiskelijoita. Eikö sillon nimenomaan kannata sijoittaa vähän parempaan latuun? Uskon kuitenkin että suurin osa vähätuloisista opiskelijoistakin shoppailee kuukausittain vaatteita, eli niihin löytyy kyllä rahaa... Itsekin olen opiskelija ja menojen jälkeen jää käteen n.100-200e kuukaudessa kaikkeen muuhun. Silti hyllyllä keikkuu neljä Villawoolin pipoa, koska mielellään panostan hyvään laatuun ja hyviin materiaaleihin, ja tuotteisiin jota käytän vuosia.

  Villawoolin pipot tehdään tosiaan Saarenmaalla, joka ei ole Suomessa vaan Virossa. Ja Virossa työvoima on edullisempaa kun Suomessa, mutta silti Villawoolin pipot ovat mielestäni ihan kohtuuhintaisia.

  VastaaPoista
 21. Mistä (maasta/millaisista oloista) näiden villat tulevat?

  VastaaPoista
 22. Mua ihmetyttää myös se, että valitetaan että ei ole varaa. Eihän aina ole varaa kaikkeen, niin se vaan on ja sehän on myös omasta priorisoinnista kiinni. :DD Ihan kuin joku voisi laskea hintoja vaan, koska jollain ei ole varaa. Eihän puolillakaan meistä ole varaa vaikka johonkin palatsiin asuinpaikkana, eikä sen hintaa silti lasketa. :D

  VastaaPoista
 23. mää sain joululahjaks semmosen make love-pipon. :)) se on tosi ihana! :p

  VastaaPoista
 24. villa langat tulevat eräältä maailman hienoimmalta kehräämöltä - schölleriltä - itävallasta! lankojen raaka-aine eli lampaan villa tulee vapaana temmeltäviltä lampailta.
  virgin villassa hienointa on se, että sitä ei voi tehotuotannolla tehdä. mikäli lampaan laittaisi kasvamaan isoon teollisuushalliin tai ihan vaikka karsinaankin, sen "turkista" tulisi surkea. vain vapailla lampailla kasvaa hieno villa. eli parturiin ja takaisin sumuisille kukkuloille.
  schöller kehrää lisäksi villansa ekologisesti ilman myrkkyjä, toisin kuin monet muut kehräämöt. siitä tulee bluesign merkki, jolla myös MTL pipot ovat merkitty!
  mutta ehkä tulevaisuudessa hankimme omat lampaatkin! se olisi hienoa!

  ja tosiaan mitä hintaan tulee...moni muu sen on jo sanonut. meneppä itse kutomaan käsin pipo (ja kerro se sadalla) ja myy sitten viidellä eurolla! (sen jälkeen maksa vuokra) ei onnistu.
  meidän tytöt kutoo esimerkiksi "inglewood" pipoa 2 tuntia käsin! yhtä kappaletta! joten 39 eurosta ei edes jää paljon käteen.
  ei se mitään hirveetä bisnestä ole, mutta olkoon se vaikka varamiesmummo palvelu niille joilla ei ole mummoa!

  hyvää uutta vuotta kaikille!
  Rasmus@VILLAWOOL

  VastaaPoista
 25. Kyllä mä ainakin ymmärrän sen, että laadusta saa maksaa, mutta siitä huolimatta en maksa piposta 39 euroa. Pienituloisena on pakko priorisoida: samalla rahalla saa parin viikon ruuat eli vaihtoehdot on olla nälkäinen tai pää lämpimänä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että alkaisin vinkumaan hintojen alennusta - ne ostaa, joilla on rahaa ja itse olen sitten ilman.

  VastaaPoista
 26. Noo, minä saan kuussa joku neljä ja puol sataa euroa rahaa, kyllä minä tänä talvela ostin uuden takin, villakangasta ja ihan oikeaa sellaista.. Maksoin siitä 145e, alennuksessa oli marraskuun alussa, oikea hinta ~170e.. että ei se niinkään mene että opiskelijat ei voi ostaa laadukkaita ja kestäviä vaatteita kun ne maksaa, pitää säästää vaan jostain muusta niin pystyy panostamaan siihen että pysyy talvet lämpiminä. Pohjoisessa asuvana arvostan kyllä lämpöä talvella pukeutumisessa! Ja voisin ostaa 39euron villapiponkin, säästää sitten jostain muusta. :)

  VastaaPoista
 27. Hei Ihanaiset!

  Onko MTL-pipoja pääkaupunkiseudulla jossain liikkeessä myynnissä? Haluaisin kovasti tuon punaisen pipon mutta pääni on niin omituisen muotoinen että haluan nähdä miltä lakki näyttää ennenkuin uskallan ostaa :)

  -Connie Conehead

  VastaaPoista
 28. MTL-pipoja on ainakin Jumpin Storessa Kluuvissa jossa niitä voi käydä testaamassa. En tosin olen varma onko punaista siellä, mutta toimitetaan sellainen sinne ensi viikolla! :)

  VastaaPoista
 29. Hei miten mahtavaa, kiitos tuhannesti, Peppi! :) <3 :)

  -Connie Conehead

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.