moretolove

white

white

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Perjantai-ilta Vapianossa

Mekin pistäydyttiin kutsuvieraina syömässä Vapianossa perjantai-iltana muutaman muun bloggaajan kanssa ja vaikka myös seura oli hyvää, keskityin näköjään kuvailemaan vain ja ainoastaan paikan antimia. Lisää Vapianon fiiliksistä voi ja kannattaa lueskella siis hieman kattavammin vaikkapa MouMoulta.

Vapiano on siis varsin mielenkiintoinen konsepti joka sekoittelee pikaruokapaikkan ja ylellisemmän ravintolan toimintamalleja melko saumattomasti. Näin ekakertalaisena ite ainakin olin ensin vähän ihmeissäni, mutta loppupeleissä kaikki sujui hyvin ja sain tilattua mieleisen pastan oikeanlaisella makaronilla... Kannattaa ehdottomasti pistäytyä joko Helsingissä (tai ulkomailla) maistelemassa pastoja, pizzoja tai salaatteja puljun jälkiruuista nyt puhumattakaan...

Onko tuttu paikka ja mitäs pidätte Vapianon sapuskasta?

Me mennään varmasti uudelleenkin, hinta-laatusuhde tuolla oli nimittäin enemmän kuin kohdallaan!  

24 kommenttia:

 1. Hei oisko teillä suositella jotain itämaista, suhteellisen edullista (opiskelijabudjetille sopivaa) ravintolla helsingin keskustasta? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisaniemen metroasemalla Happiness Thai-buffet maksaa sushilla 9,50 ja ilman vissiin 8,50 ja on erittäin hyvä. Keskiviikkosin erityisesti, koska sillon tarjoillaan Satay-vartaita!!! :)

   Poista
  2. kiitos! täytyypi mennä kokeilemaan kunhan parin viikon päästä Helsinkiin rantaudun :D

   Poista
 2. Voi paska, olin just Virossa ja katoin paikallisen Vapianon edessä olevasta mainoksesta, että nyt on halpaa pastaa, mutta seuralaisella ei ollut nälkä silloin, niin jäi se paikka käymättä, kun myöhemmin sitten mentiinkin hotellin raflaan syömään :( Täytyy varmaan tulla Helsinkiin kokeilemaan!

  VastaaPoista
 3. Vapiano on aivan huippu paikka! Oon parikin kertaa käynyt, täällä Helsingissä ja sitten Tallinnassa, ja tykkään oikein kovasti. Siinä ei vaan sitä rahan menoa oikein niin huomaa kun on niin helppoa vaan tuota korttia vinguttaa :D
  En muuten ole varmaan koskaan kommentoinut teidän blogiin, ja pakko sanoa, että ihailen teitä. Suuresti. Ootte kaks aivan mahtavaa neitokaista. Ja ootteko ajatellut Formspringin tekemistä? :) Mulla kun olis kauheesti kysyttävää.. Muunmuassa että oliko se nykkiin muuttaminen hankalakin prosessi, mä kun siitä myös haaveilen, ja onko kämpät siellä kalliita?
  Ootte mahtavia!

  VastaaPoista
 4. En oo Vapianossa ennen käynyt, mutta kurssilaisten kanssa ollaan vissiin menossa. Hyvä tietää että on hyvä paikka ;)

  VastaaPoista
 5. Oon käyny kaks kertaa, ekalla kerralla olin ihan pihalla 'mikä kortti, mistä saan ruokaa, mitä teen?!' mut se meni sitten ihan hyvin ja sain ruokaa :D
  Tokalla kerralla meni paremmin kun tiesin systeemin ja tykkäsin ruuastakin. Nami pastaa<3

  VastaaPoista
 6. Vitsit miten hyvannakoista! Pistan korvan taakse ja ehka seuraavalla Helsingin reissulla tulee kaytya!

  VastaaPoista
 7. Hyvät Mimmi ja Peppi, voisitteko auttaa minua pienessä asiassa. Pidän blogia ja en todellakaan ole se mikään kevyt keijukainen, vaan nainen joka omistaa muotoja ja ylipainoinen. Blogiini on ruvennut usein tulemaan kommentteja, joissa herjataan ulkonäköäni ja pahimmat kommentit ovat olleet,että "mene rasvaimuun". Miten itse käsittelette kaikkia kommenttejanne ja varsinkin niitä,jotka kommentoivat ulkonäköänne ?
  Olen aina ihaillut blogianne ja teitä, olette molemmat minulle roolimalleja ja näyttänyt,että ei tarvitse olla langanlaiha anorektikko selviytyäkseen ja saavuttaakseen elämässään unelmia. Olette molemmat aivan ihania <3

  -Ampsukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli ne tuntuu oikeasti pahalta niin silloin niitä ei kannata edes julkaista. Me julkaistaan 99,9 prosenttisesti kaikki blogiin tulevat kommentit, poislukien ne joissa loukataan muita ihmisiä. Meitä saa sättiä, mutta läheisiä ei.

   Mikäli joku kokee tarpeelliseksi kommentoida ulkonäköämme jotenkin niin ei se kyllä oikeasti hetkauta oikeastaan suuntaan eikä toiseen. Jotenkin sitä on vaan oppinut tässä vuosien aikana suodattamaan moiset jutut ja kun tykkää ite itsestään ja tietää, että tärkeät ihmiset pitää sinusta niin ei kiinnosta jos joku tulee haukkumaan ulkonäköä. Se on kuitenkin vain ulkonäkö ja kaikkiahan ei voi miellyttää.

   Mieti tulisiko ne anonyymit koskaan sanomaan sulle niitä asioita päin naamaa? EI. Ai miksi ei? No koska ei niillä olisi koskaan pokkaa ja niilläkin luultavasti on jotain komplekseja oman ulkonäkönsä kanssa.

   Ei kannata lannistua ikävistä kommenteista. <3

   Poista
  2. Ei kyse ole pelkästä ulkonäöstä, senhän tajuaa lapsikin. Kyllä tuossa kohtaa, kun ollaan raskaan sarjan lihavia, on moni asia terveydessä riskialueella. Sitä ei voi mitenkään kiistää. Ulkonäöltäne olette molemmat kauniita ja panostatte itsenne hoitamiseen. Teillä on läheisiä ja olette sinut itsenne kanssa, hyvä.

   Mutta pelkästään terveyden kannalta olisi suotavaa vaikka karta vuoteen tiputtaa se 5%, jonka on jo katsottu edesauttavan terveyshaittojen torjunnassa. 5% sadasta kilosta on 5kg, se lähtee tosta massasta ihan helpolla, kun hiukan viitsii karsia niitä mielettömiä pizza- ja maxicomättöilloista.
   Sitten vuoden päästä taas 5% jne. Yhtäkkiä voi huomata olevansa melko kivoissa mitoissa ja terveempi ja parempi olo. Ei hengästy kengännauhoja sitoessa ja nukkuu paremmin jne.
   5%/kerran vuodessa eikä liho niitä takas. Tämä vinkkinä helppoon painon pudotukseen kaikille pullukoille ;)

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 8. mulla sit päinvastanen. oon huomannu, ettette te arvosta yhtään niitä pläskejä, ketkä on onnistuneet tiputtamaan huomattavan osan painostaan ja jopa normaalipainoon. vastaatte vaan aina, että kumpi se teistä nyt olikaan ketä oli 30 kiloo pudottanu painoo ja ei ollu hyvä olo, ennen ku takas ylipainosena... oikeesti jokainen saa olla semmonen, kun on. se on vaan totuus että pläskiys pilaa terveyden. En mäkään ketään kehota esim röökäämään, sekin on terveydelle pahaksi niinku ylipainokin.. ja jokainen saa polttaa jokainen saa olla lihava. Jokainen tekee omat valinnat. Jos se lihavuus tuhoaa itsetunnon, että ottaa sitten niistä kommenteista itseensä niin en mä tajuu, laihduttakaa. nimimerkillä entinen superplösö pläski, nykynen normipainonen terveempi ihminen. tää teijän blogi on hyvä, en mä sitä tarkota enkä mitää loukata, mutta antakaa tilaa keskustelullekki, vaikka se sisältäs kritiikkii. tsemppii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Ylipaino on valtava kansantaludellinen haitta, todella suuri henkilökohtainen terveyshaitta ja jopa esteettinen haitta. Kaikkien mahdollisten sairauksien paitsi osteoporoosin riski suurenee moninkertaisesti ja kun ollaan noissa lukemissa missä Mimmi ja Peppi, on riskikertoimet jo massiiviset. Luultavasti jo jommalla kummalla tai molemmilla on diabetes 2 tai sitten se on ihan nurkalla. Rasva-aineenvaihdunta on vain niin häiriintynyt tuossa ylipainossa, ettei haima kykene työhönsä, vaikka kuinka kävis joskus punttiksella ja niin syntyy hyvin haitallinen ja kuolemanvakava diabetes!

   Usein sokeritaudin vaaroja ei ymmärretä: se voi viedä jalat (amputoidaan) tai sokeuttaa tai viedä koomaan.

   Sairaalloinen lihavuus on kammottavaa ja tällaisissa blogeissa sillä hehkutetaan. Nämä on yhtä sairaita blogeja kuin pro ana sivustot, joissa ihannoidaan sairasta laihuutta! Kummatkin on ihmiselle pahasta.

   Poista
  2. Me ei edelleenkään kehoteta ketään lihottamaan ja nimenomaan kehotetaan ihmisiä laihduttamaan jos se tekee onnellisemmaksi. Olemme aina kertoneet ainoastaan omista kokemuksistamme, eikä millään tavalla epäkunnioittaneet ketään jotka ovat päätyneet esimerkiksi laihduttamaan. Tärkeintä on pitää itsestään ja mikäli on jotain jonka haluaa ehdottomasti muuttaa niin sitten sen tekee. Se, että ollaan itse ylipainoisia ja tykätään itsestämme juuri tällaisina ei tarkoita, että meidän mielestä kaikkien pitäisi olla tällaisia. Tonhan perusteella me ei arvostettaisi ketään hoikkia ihmisiä ja käsittääkseni ei olla KOSKAAN sanottu mitään tämänsuuntaistakaan? Me tykätään ihan yhtä paljon ihan kaikenlaisista ihmisistä. Me ei olla läski-rasisteja eikä mitään muitakaan rasisteja. Siksi on turha tulla meille sanomaan, että "te ette arvosta YHTÄÄN sitä ja tätä"

   Mitä sitten tohon terveyspelotteluun tulee niin me molemmat käydään säännöllisesti myös verikokeissa ja sokeri ja kolesteriarvot on tälläkin hetkellä kunnossa. Kiitos huolehtimisesta, mutta me kyllä ihan huolehdimme itsestämme. :)

   Älkää ihmiset hyvät pliis pistäkö sanoja meidän suuhun vain omien olettamuksienne takia. Kysyminen olisi ehkä kivempaa, kun joku päätelmä joka ei edes pidä paikkaansa. :)

   Poista
  3. Mimmin ja Pepin kokoisia ihmisiähän tulee vastaan vähän väliä. Onko niillä kaikilla nyt sitten diabetes? :)

   Poista
  4. Ei välttämättä ainakaan vielä, mutta kuuluvat riskiryhmään. Se, että Mimmin ja Pepin kokoisia ihmisiä tulee nykyään vastaan vähän väliä, on aika huolestuttavaa.

   Poista
  5. Onko sulla jotain itsetunto/ulkonäkö komplekseja kun jatkuvasti(tai ainakin se tuntuu siltä) nälvit painoasioista? OK, mäkään en ole mikään langanlaiha laiheliini, onneks koska se on mun mielestä ällöttävää,jos kylkiluut törröttää ym, ja ikää on 16. Ja voisit vaikkapa ajatella, että ehkä joillain ihmisillä on jonkunlainen sairaus ja he lihoavat, eivätkä voi sille mitäään?

   Poista
  6. Ei ole kyse mistään ulkonäköasioista, vaan kansanterveydellisestä ongelmasta. Lihavuudesta johtuvien sairauksien hoitoon menee koko ajan enemmän ja enemmän rahaa. Ne verorahat voisi käyttää niin paljon parempaan tarkoitukseen, kuin sellaisten ihmisten hoitoon, jotka ovat omilla valinnoillaan aiheuttaneet sairautensa. Sama pätee tupakoitsijoihin.

   Sorrut muuten itse viestissäsi nälvimään laihojen ihmisten ulkonäköä. Itse olen 162 cm ja painan 52 kg eli täysin normaalipainoinen ja hyvin tyytyväinen ulkonäkööni, kiitos kysymästä.

   Poista
 9. Minusta taas Vapiano-konsepti ei ole kovin kiva. Ainakaan la-iltana Hgin keskustassa ei ollut kiva jonottaa kaikkea mahdollista. Ikävää tuollainen, että asiakas tekee kaiken työn ja sitten jää kova lasku kuitenkin käteen. Ei tuolla ole halpaa edes, päinvastoin. Ja ruoka ei ole erikoista. Kahdesti käynyt, kolmatta kertaa ei tule. Tykkään kunnon ravintoloista, joissa näpsäkkä pöytiintarjoilu. Jos en halua hyvään laatupaikkaan, menen ihan pikapaikkaan. Tällaiselle ihma välimallille mun elämässä ei riitä tilausta.

  VastaaPoista
 10. Tää Vapiano vaikuttaa mun mielestä kyllä todella kivalta konseptilta. En ole koskaan käynyt ja en hetkeen pääsekään kun en pääkaupunkiseudulla asu mutta seuraavalla Helsingin vierailulla voisi hyvinkin harkita :) Täytyy myös pitää silmät auki ulkomailal tämän suhteen :)

  VastaaPoista
 11. Hyvin taas sanottu Peppi!
  Ei ylipaino tarkoita automaattisesti epäterveellisiä elämäntapoja. Ja oikein sanottu, kysykää älkää tehkö omia päätelmiä!
  Olen käyny tossa ravintolassa Tallinnassa kerran ja tykkäsin kovasti. Viimeks ku olin Tallinnassa tammikuussa en löytäny sitä enää ja luulin et se on lopetettu. Tietääkö joku missä se sijaitsee? Seuraavaa kertaa varten :)

  VastaaPoista
 12. Oon käynyt Vapianossa kolmesti. Tykkään ruuasta ja rennosta ilmapiiristä. Harmittaa tosin viedä rahat noin isoon firmaan, joten mieluummin käyn pienemmissä ravintoloissa.

  VastaaPoista
 13. Minusta on todella kyllästyttävää lukea näitä nälvimiskommentteja täältä Mimmin ja Pepin blogista. Ylipainoon liittyy kiistatta terveysriskejä, mutta kun ihminen pitää terveydestään muuten huolta, on aktiivinen ja mieli on positiivinen, lienee sen kuitenkin olevan pienempi haitta kuin laiha/normaalipainoinen liikkumaton ja masentunut. Olen itsekin BMI indexiltäni yli 30, eli ”merkittävästi ylipainoinen”, liikun säännöllisesti ja veriarvot erittäin hyvät (ihan tässä lähiaikoina tarkistettu). Olen kamppaillut ylipainon kanssa koko elämäni enkä koskaan hyväksynyt itseäni juuri siksi että normihan on edelleen hoikkuus. Silti vedän zumba ja bodypump tunnit satanen lasissa ja jaksan ihan siinä missä hoikat ystäväni tunneilla. Vasta lähivuosina olen ymmärtänyt että on parempi hyväksyä itsensä, ja elää elämäänsä täysillä, kuin hävetä ja inhota itseään –vetäytyä kuoreen ja syödä enemmän omaa masennusta tukahduttaakseen. Kun itse voi hyvin on elämä nautinnollista –ja jos nyt haluaisi laihtua, on sekin huomattavasti helpompaa kun elämänasenne on positiivinen.

  Minusta Mimmi ja Peppi käyvät ihailtavaa ”kamppailua” juuri itsensä hyväksymisen puolesta –se inspiroi ainakin minua. Enemmän iloa ja naurua tähän elämään, ja hyväksytään jokainen ihan sellaisena kuin hän on!

  VastaaPoista
 14. Pestoa. Mikään ei voita pestoa. Heti etsimään sitä.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.