moretolove

white

white

perjantai 17. helmikuuta 2012

Tempur-tyynyt tulivat taloon

Tempurilla oltiin viime vuoden puolella huomattu meidän blogissa esiin nousseet uniongelmat ja stressaava elämäntyyli ja meidät kutsuttiinkin kylään. Saimme kuulla muutaman tunnin luennon oikeanlaisen tyynyn, peiton ja patjan ominaisuuksista sekä nähdä raakaa faktaa ihmisten nukkumistottumuksista. Ihminen nukkuu kuitenkin 1/3 elämästään, miksi makuuhuoneeseen sitten sijoitetaan niin nihkeästi ja esimerkiksi muutaman satasen panostus oikeanlaiseen tyynyyn tuntuu kohtuuttomalta? 

Varsin perusteellisen Powerpoint-esityksen jälkeen olimme molemmat vakuuttuneita ja valmiita muutokseen. Lupasimme Pepin kanssa käsi sydämellä pyhästi panostaa makkariin tulevana vuonna 2012. Matkalukemisiksi Arto pakkasi meille mukaan vielä Unikoulu aikuisille-kirjat ja sain kehotuksen viivata joululahjalistaltani Tempur-tyynyn yli.

Pakko myöntää, että Arton pitämän palopuheen jälkeen oli entistä hankalampaa saada unta. Mielessä alkoi kotona sänkyyn asettautuessa pyöriä se laiminlyönti, mitä joka yö omalle vartalolleni teen ja aloin kiinnittää ihan erilailla huomiota selkärankani kierouteen ja jo aikansa eläneen joustinpatjan liialliseen joustoon sängyssä maatessani, peiton hikisyydestä nyt puhumattakaan. Yhteistyömme alkuun tuntui olevan aivan liian pitkä aika, vaikka en ollut aiemmin uhrannut ajatustakaan nukkumisergonomialleni koko elämäni aikana.

Joulukuussa koitti vihdoin se päivä, jolloin saimme valkata omat Tempur-tyynymme. Testasimme perusteellisesti eri tyynymalleja Sleeping Centerissä myyjien opastuksella ja kontrasti edelliset yöt Ruotsin laivan jättimäisillä tyynyillä nukkuneena oli kyllä melkoinen. Päätin siinä samalla sitten sijoittaa ja ostin tyynyn ennakkojoululahjaksi myös Matille. 

Ensimmäisenä testi-iltana asettelimme Matin kanssa tyynyt sänkyyn vierekkäin. Makuuhuoneeseen tuli heti ihan uutta säpinää; vertailimme rankojemme muotoa uusilla tyynyillä ja mallailimme asentojamme niin selällään kuin kyljellään nukkumiselle. Olin nimittäin valinnut meille molemmille tyynyt jotka soveltuivat loistavasti molempiin asentoihin. Pentukoiramme puolestaan ilmaisi oman mielipiteensä nostamalla jalkaa vanhojen tyynyjen päälle, Tempur-tyynyt olivat totisesti toivotettu tervetulleeksi taloon!

Heräsin ensimmäisenä Tempur-yönä muutaman kerran, mutta en kuitenkaan vaihtanut keskellä yötä tyynyä vanhaan, kuten suositellaan, totuttelu uuteen tyynyyn voi nimittäin kestää jopa muutaman viikon. Aluksi tyyny tuntui myös pehmeään tyynyyn tottuneena hieman kovalta. Kaikista suurimpia huomioita Tempuriin siirtymisessä oli kuitenkin se, että kertakaan ei yön aikana tarvinnut tökkiä kuorsaavaa miestä hereille. Ensimmäisenä yönä unissa pyörivät niin sleeping center kuin Tempur-tuotteet, ja eräs pallukka, joka se on jo muuten ihan oma tarinansa.

Näin parin kuukauden Tempur-tyynyilyn jälkeen en kyllä enää vaihtaisi vanhaan kahden tyynyn kekooni mistään hinnasta. Eikä vaihtaisi kuulemma Mattikaan. Matin mielestä Tempur-tyyny tuntuu vaan ihan pirun hyvältä. Kysymys kuuluukin, miksi kokeilimme Tempur-tyynyjä vasta nyt?

Enää ei käsi puudu, kun en nuku tuolleen käsi tyynyn alla. Kiitos Tempurin! :) (kuva New Yorkista kesällä 2010)

Lisää Tempur-tyynyistä täältä

Pepin ja Mimmin Tempur-tyynyt blogin kautta saatu. Matin Tempur-tyyny ostettu. 

18 kommenttia:

 1. Voi että, oon niiiiiin kateellinen. Mulla on aikoinaan ollu 80cm leveä Tempur -patja, josta kuitenki joutuin luopumaan, kun elämäntilanne muuttui leveämpää sänkyä vaativaksi. Nyt lukuisia öitä kipeän selän takia valavoneena, voin vain itku silmässä lukea tätä postausta, ja ajatella että "ehkä mullaki joskus on varaa, ostaa edes tempur -tyyny".
  Täydestä sydämestä voin suositella myös tempur patjaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se on loppupeleissä niin pieni sijoitus tuo tyyny, vaikka saattaa vähän hinta aluksi kirpaistakin... Toivotaan, että pääset vielä nauttimaan Tempurista tulevaisuudessa :)

   Poista
 2. Haluaisin myös päästä kokeilemaan Tempur-tyynyä. Olen elämäni aikana kokeillut varmaan kymmenen erilaista tyynymerkkiä ja -mallia eikä mikään ole tähän mennessä ollut vielä hyvä. Tuo hinta tuntuu kyllä kieltämättä aika hurjalta, mutta ehkäpä lisään tyynyn synttärilahjatoivelistaani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä, eikä muuten olla ainoat jotka vannovat Tempurin nimeen. Tempurilla kannattaa totisesti käydä testaamassa tyynyjä, on nimittäin eri malleja ja varmasti löytyy se oikeanlainen :)

   Poista
 3. voi että, mäkin niin haaveilen omasta tempur-tyynystä. :) ja sängystä... ja peitosta...

  VastaaPoista
 4. Tuoko auttaa kuorsaamista loppumaan? Kuulostaa muuten pirun hyvältä! Muita vinkkejä kuorsaavien ukkojen hiljentämiseen? Meinaa välillä omat yöunet jäädä vähiin, kun joutuu kuuntelemaan poikaystävän murinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin ensin, että tossa luki "kuorsaavien ukkojen hirttämiseen" :D

   Poista
  2. Hahaha! Siis oon tehnyt tästä nyt kenttätutkimusta jonkun kuukauden ja meillä ainakin kuorsaaminen vähentynyt (ei siis täysin loppunut) ja varmasti johtuu juurikin siitä, että pää menee "oikeaan asentoon".

   Hirttovinkkejä meillä ei ole valitettavasti antaa ;)

   Poista
 5. Miten tuo Tempur auttaa siihen, ettei nuku käsi tyynyn alla? Itse nimittäin nukun niin aina enkä osaa nukkua muuten.

  Tervetuloa muuten vierailulle uuteen rintaliiviaiheiseen blogiini osoitteeseen http://branightmares.blogspot.com/ :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis käsihän hakeutuu sinne tyynyn alle just siks, että se tyyny on liian matala ja ainakin mulla puutu kädet lähes joka yö. No Tempurin jälkeen ei oo puutunu ja korkeus on sopiva, joten niitä ei tule sinne työnnettyä, kuitenkin kun kyljellään nukun. Eri asia on jos nukkuu mahallaan ja laittaa kädet tyynyn alle, siihen löytyy semmonen eri mallinen tyyny sitten taas :D

   Poista
 6. Moikka! Tämä mun juttuni ei liity kyllä mitenkään tyynyihin saatikka nukkumiseen, mutta kysynpähän kuitenkin: Olen menossa rippikouluun kesällä, konfirmaatio on joskus kesäkuun lopulla. Aloin miettimään, että minkä kokoisia mahtavat albat olla? itte kokoa 46.. mahtuukohan tuo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi: Älä huoli, kyllä alboja piisaa erikokoisille! Ja nehän on sangen anteeksiantavia monenlaisille muodoille.

   Poista
 7. Huoh, kyllä alkaa mennä vaan yhdeksi mainostamiseksi. Ennen täällä oli todellista sisältöä, kahden mielenkiintoisen ihmisen elämää ja ajatuksia. Nyt jää vain maku että ollaan tekemässä rahaa, tuntuu kuin mainoskatkoa seuraisi. Tietysti bloggaajan unelma, ilmaista tavaraa ja palkkakin varmaan juoksee. Mutta mulle alkaa riittämään, vaihdan mainoskanavalta muualle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista,

   Ehkä elämästämme on tullut sitten mielenkiinnottomampaa?

   Ja edelleenkään, kukaan ei meille maksa tästä blogista :)

   Poista
  2. Joo viime aikoina on kyllä tullut osteltua sen verran itse, että ei oo oikein mitään postattavaa, kun ei ole ollut Suomessa vastaanottamassa ilmaista tavaraa. :D

   Poista
 8. Ihan kiva juttu varmasti toi tyyny, mutta melkoselta ostos-tv tyyliltä kuulosti koko teksti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän ollaan Pepin kanssa ostos-tv faneja ja puhuttiin jenkeissä, että onneks ei asuta siellä, kun tilattais kaikki ostosteeveeltä...

   Poista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.