moretolove

white

white

torstai 8. maaliskuuta 2012

STOP JOSEPH KONY!


Jokainen käyttäköön (vähintään) 30 minuuttia elämästään nyt tähän videoon.


Koska jokaisella lapsella on oikeus lapsuuteen.
Koska jokaisella meistä on valta vaikuttaa.
Levitä siis sanaa.

Lisätietoja kony2012.com

EDIT: Jokainen voi myös ajatella omilla aivoillaan, lahjoittaako rahaa tuolle organisaatiolle vai keskittyykö levittämään tärkeää sanomaa ja tuomaan muutosta kaipaavaa asiaa julkiseksi. Mielestäni tässä on hyvä esimerkki siitä kuinka asioita saadaan nostettua maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi toimimalla ja ylipäätään saadaan tärkeää asiaa enemmän ihmisten tietoisuuteen. Jokaisella on siis valta vaikuttaa, oli kyse sitten omasta ostokäyttäytymisestä tai tämän videon jakamisesta. 

27 kommenttia:

 1. Hienoa että hyvä asia kiinnostaa, mutta tätäkään kampanjaa ei kannata purematta niellä. Tässä ihan hyvä näkökulma asiaan: http://blog.foreignpolicy.com/posts/2012/03/07/guest_post_joseph_kony_is_not_in_uganda_and_other_complicated_things

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä.

   Kyse on enemmänkin siitä kuinka asiaa voidaan tuoda ihmisten tietoisuuteen ja kuinka suuret massat pystyvät todella vaikuttamaan asioihin.

   En kehota ketään lahjoittamaan roposiaan järjestölle tms. kehotan ihmisiä ajattelemaan itse.

   Poista
 2. Mä oon aina skeptinen kun tällaista "propagandaa" lyödään eteen, olkoon se sitten hyvässä tai pahassa, eikä tää ole poikkeus.

  Mä kannatan asioiden ajattelemista useasta näkökulmasta, eikä vain niellä sitä, mitä syötetään!

  Pienellä googlettamisella tästäkin organisaatiosta ja "hyvästä asiasta" paljastuu paljon muutakin.

  VastaaPoista
 3. KIITOS kun jaoitte tiedon. Nyt vaan KAIKKI tuumasta toimeen kony2012.com
  Together we CAN make a difference!!!

  VastaaPoista
 4. Ärsyttävää, kun ihmiset eivät voi ymmärtää, että tässä ei ole kyse pelkästään tuon järjestön tukemisesta ja Konyn pysäyttämisestä. Tämän videon leviäiminen kertoo siitä, että maailmassa on vielä paljon hyvää ja ihmiset välittävät toisistaan ympäri maailman, meillä on vielä toivoa! Itsekin jaoin tämän videon Facebookissa vain siitä syystä, että haluan näyttää välittäväni niistäkin ihmisistä joita en tunne tai tule koskaan tuntemaankaan.

  VastaaPoista
 5. Mikään järjestö ei ole yksiselitteisesti, absoluuttisesti hyvä tai paha, niin kuin maailman asiat eivät muutenkaan. Kaikesta toiminnasta löytyy varmasti myös jotain kritisoitavaa. En vaan ymmärrä, miten se pudottaisi pohjan pois kaikelta siltä hyvältä, jota tämä video ja toiminta edustaa.

  VastaaPoista
 6. http://visiblechildren.tumblr.com/

  Kampanja katsottuna toisesta näkökulmasta.

  Myös minusta on hienoa, että ihmiset taas heräävät todellisuuteen ja jakavat tällaista videota. Mutta onko Invisible Children paras järjestö ja toimija tällaisessa tilanteessa, sitä en voi sanoa. Ajatus heillä kaikilla on hyvä ja osa toimintatavoista myös (esimerkiksi juuri tämä tiedon levittäminen), mutta löytyy myös huonoja puolia. Voisin tähän nostaa muun muassa sen, että Ugandan armeijaa Konyn kiinniotossa tukemalla tuetaan vain toista raiskaavaa ja tuhoavaa joukkoa. Ei ehkä niin pahaa kuin Konyn joukot, mutta pahaa kuitenkin. Afrikan tilanne on niin monimutkainen, että siitä on hyvin vaikea tietää kaikkia puolia, minä en todellakaan ole ammattilainen tässä asiassa. Mutta kehottaisin kaikkia myös kriittiseen ajatteluun. Turvallisimmaksi itse koen suurien ja tunnettujen järjestöjen tukemisen (Punainen Risti, Amnesty, etc...), koska niissä väärinkäytöksiä esiintyy vähemmän.

  Mutta joka tapauksessa on hienoa, että ihmisiä nyt kiinnostaa. Toivoisin vain, että hyvään tarkoitetut rahat menisivät oikeisiin paikkoihin ja kiinnostus tällaisia tapahtumia kohtaan ei lopahtaisi median taas hiljennyttyä.

  VastaaPoista
 7. Ihan mahtavaa miten isoksi tää on mennyt! Mä jaoin heti omassa blogissa ja facebookissa. Ja vielä kehtaa ihmiset väittää, ettei nykypäivänä ole enää orjia eikä ole enää sotia, vaikka se on joillekin jokapäiväistä.

  VastaaPoista
 8. Tuo äijä on tehnyt Ugandassa tuhoa jo 25 vuotta, mutta nyt kun on hieno youtube video ja pari julkkua twittaamassa niin kaikkia kiinnostaa! Missäköhän nää kaikki maailmanpelastajat oli aikaisemmin? Bloggaamassa uusista farkuista?

  Pistää vihaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Pistää vihaksi, kun ihmiset aktivoituvat ja toivottavasti joku aktivoituneista oikeasti tekeekin jotain ja loput ehkä oppivat jotain ja laajentavat maailmankuvaansa ja osaavat jatkossa ottaa enemmän selvää muistakin vastaavista asioista? Mitä kaikkea SINÄ olet tähän asti tehnyt ko. ongelman eteen?

   Pistää vihaksi, kun joku vihaa tällaisin perustein. Viha on niin turhaa :P

   Peace'n'Love, Saara

   Poista
 9. Mihinkäs ne 2 vaatepostausta hävisivät? Ne näkyvät blogger-hallintapaneelissa mut eivät täällä blogissa. missä vika? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vika on siinä, että poistin ne kun niissä meni linkit jotenkin rikki, eikä toimineet :( Muutenkin tarkotus oli julkasta vasta illemmalla se, mutta testasin toimiiko ja ei toiminut, joten eipä ehkä tule illalla sitten ollenkaan.

   Poista
 10. Aina kun tata nakyy linkattuna, nakyy myos joku jakamassa tuota skeptikkolinkkia. Ehka hyva niin, saavat ihmiset useamman nakokannan. Musta kuitenkin on kauhean paljon tarkeampaa, etta ihmiset tietavat asiasta. Ylla anonyymista on vaaryys, etta ihmisia kiinnostaa nyt kun 25 vuoteen ei ole kiinnostanut ja on blogattu farkuista. Parempi myohaan kuin ei milloinkaan. Itse en koe farkuista tai muodista bloggaamisen olevan mikaan este ihmisoikeuksista ajattelemiselle. Se, ettei koko elamaansa omista maailman parantamiselle ei ole mikaan uhka kenellekaan - kunhan ei tietentahtoen tata paikkaa pahenna.

  Musta ton Kony -videon jakaminen on tosi hieno juttu, musta kaikkien pitaisi tietaa siita ja siina anonyymi on oikeassa, etta olisi pitanyt tietaa jo 25 vuotta sitten. Valitettavasti naita ei tuoda yleensa helposti ihmisten tietoisuuteen ja on ihanaa nahda, etta ihmiset reagoivat kun se mahdollisuus annetaan.

  Toisin kuin anonyymia pistaa vihaksi se, ettei asia ole tullut tietoisuuteen aiemmin, minua pistaa vihaksi, etta nyt kun se on tullut tietoisuuteen ihmiset tarttuvat niinkin triviaaliin asiaan, kuin siihen, etta kuka sen tietoisuuteen on tuonut. Muotibloggaaja ja Invisible Children eivat ilmeisesti ole oikeita asiasta kertomaan. Musta taas on ihan yhdentekevaa kuka sita tietoa levittaa, kunhan ihmiset tietaa (edes yksinkertaistetun version).

  Kiitos kun jaoit taman!

  VastaaPoista
 11. Tänään aamulla juuri katsoin kyseisen videon ja jaoin profiilissani! Olen muutaman ystävän kanssa suunnitellut rannekorujen tilaamista! :)

  VastaaPoista
 12. mistä noita kony-julisteita saa tulostaa, tiiättekö?

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä tää menee taas sarjaan tekopyhyys kunniaan. "jos kerran jaan linkin on omatunto taas vuosiksi vaiennettu". Tämä asia on hyvinkin ollut tiedossa viimeset vuodet ja jokainen jota oikeasti kiinnostaa asia on myös ollu tietoinen tästä. Ei sillä, hyvä vaan, että asia saa julkisuutta mutta jokainen katsokoon peiliin joka kyseistä linkkiä laittaa eteenpäin. Muistatko vielä viikon päästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä. Menee vähän samaan kategoriaan kuin se, kun porukka liittyy facessa "Lapsille ei saa tehdä mitään pahaa" -tyyppisiin grouppeihin ja ilmeisesti luulevat tekevän isonkin työn lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi...

   Poista
 14. Jaoin blogeissani
  sunnyblogger292.blogspot.com
  http://www.missmix.fi/kayttajat/24741/blogi

  VastaaPoista
 15. Kampanja on ilmiönä kunnioitettava, sisällöltään arveluttava, mutta eritoten ratkaisuiltaan kuvottava. On todella ihailtavaa, kuinka paljon huomiota kyseinen pätkä on saanut ja kuinka monen silmät se on ainakin hetkellisesti avannut. Kuvottavaa on kuitenkin se, että järjestö ehdottaa ratkaisuksi Yhdysvaltain aseellista intervaatiota, missä on NIIN moni asia väärin. Homma ei ratkea sillä, että Kony hoidetaan kill-or-capture-meiningillä, koska se ei edelleenkään poista Ugandan ja suuren osan sub-saharan alueen rakenteellista ja hallinnollista ongelmaa. Vika ei ole Konyssä, vaan systeemissä, joka sallii LRA:n kaltaisten ryhmien nousun.

  Toki jokainen henki, joka tällä kampanjalla säästetään on kaiken sen duunin arvoinen. Järjestön ehdottamat menetelmät eivät ole kestäviä tai kunnioitettavia. Siksi kyseistä pätkää en jaa enkä haluaisi nähdä muidenkaan jakavan.

  VastaaPoista
 16. Minusta mtl osoittaa tässä jälleen heikkoa yleistietoa ja arvostelukykyä linkittämällä tällaista soopaa ympäriinsä. Ottakaa nyt hyvät ihmiset ensin selvää mistä puhutte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on blogi, eikä Hesari. Bloggaajat linkittäkööt blogiinsa just sitä minkä parhaaksi katsovat (myös siis henk. koht. tunnetasolla koskettavaa materiaalia), ja lukijat seuratkoot tai olkoot seuraamatta.

   Poista
  2. Höpönpöppö Maukka. Koko Kony-jupakka on todettu moneen kertaan täydeksi huijaukseksi ja videon tekijäkin vietiin sairaalahoitoon, kun hän oli juoksennellut kadulla alasti masturboiden. Kaiken tämän voi saada selville, jos edes aukaisisi sanomalehden, vaikka sen Hesarin.

   Minusta olisi vähintäänkin kohtuullista, kun ottaa huomioon, että videon väitteet loukkaavat monia ihmisiä siellä, missä Kony on aikanaan toiminut, että mtl:kin hieman korjaisi täysin virheellistä postaustaan.

   Virheitä sattuu kaikille, mutta fiksu on se, joka korjaa erehdyksensä, eikä toista sitä.

   Poista
 17. Siis mitähän tekopyhää on olla aidosti kiinnostunut siitä että maailmassa lopetettais lapsisotilaiden käyttö? Jos tämä kampanja saa jonkun heräämään siihen että HEI LAPSISOTILAITA on edelleen, niin mielestäni missio on onnistunut täysin.
  Se että täällä Suomessa ei tuollaista tapahdu, ja vittuako ciinnostaa asiat mitkä tapahtuu jossain *eekerimaassa, ei oikeuta sulkemaan silmiään.

  VastaaPoista
 18. Oon samaa mieltä. Menee vähän samaan kategoriaan kuin se, kun porukka liittyy facessa "Lapsille ei saa tehdä mitään pahaa" -tyyppisiin grouppeihin ja ilmeisesti luulevat tekevän isonkin työn lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi...

  Joo kyllä oon sun kanssas niii samaa mieltä!!! paree vaa ottaa sipsikulho kätee ja sit rupee lukee uutta seiskaa, koska Suomes ei oo mitää vitun lapsisotilait tai jotain lapsiraiskaajii, jos se tapahtuu muual ni who gives a fuck?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä se siihen grouppiin liittyminen auttaa? Haloo hei!

   Poista
 19. Mun mielestä tää menee taas sarjaan tekopyhyys kunniaan. "jos kerran jaan linkin on omatunto taas vuosiksi vaiennettu". Tämä asia on hyvinkin ollut tiedossa viimeset vuodet ja jokainen jota oikeasti kiinnostaa asia on myös ollu tietoinen tästä. Ei sillä, hyvä vaan, että asia saa julkisuutta mutta jokainen katsokoon peiliin joka kyseistä linkkiä laittaa eteenpäin. Muistatko vielä viikon päästä?

  Eikö tällä kommentilla voi sitten perustella joka vitun ikistä "hyvää tarkoittavaa" kampanjaa? Miks vitus luovuttaa punaselle ristille verta, kun ei siitä ole apua ku yhen kerran? miks antaa rahaa petalle, tai jollekkin vitun WWF ku ne pelastelee jotain faking pandoja??? no ainaki saa kato omatunnon vaijenetua 5 minuutiksi, HUH. Nyt mää en ookkaa iso,paha länsimaalainen, joka haluaa riistää.

  VastaaPoista
 20. Heh, ton pätkän ohjaaja Jason Russell pidätettiin eilen julkisella paikalla masturboinnista.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.