moretolove

white

white

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

YO-lakettia saa taas!

Olen saanut kunnian painaa YO-lakin päähäni vuonna 2003 ja siitä lähtien lakki on kulkenut mukana muutosta toiseen - tungettuna aina kaapin perimpään nurkkaan, sinne mistä löytyvät myös AMK-haalarini ja afroperuukkini. Käyttökertoja ylioppilaslakilleni on kertynyt vain muutamia, yleensä vappuna. Mietin muuten tuolloin 2003 ihan vakavasti ylioppilasjuhlieni lähestyessä, josko sijoittaisin lakin sijasta YO-pipoon, mutta päädyin kuitenkin perinteisesti tuohon ei kenellekkään sopivaan ylioppilaslakkiin.

Vuosi sitten Kirsi Nisonen suunnitteli BOB Helsingin kanssa YO-laketin, jonka tänä vuonna valitsisin ainakin lakin rinnalle varmasti (sopisi esim. ylioppilaspäivän iltajuhliin täydellisesti!). Laketti vilahteli blogeissa vuosi sitten tiuhaan tahtiin ja olinkin pakahtua riemusta kun postissa kolahti viikko sitten Kirsin lähettämä YO-laketti, joten tänä vappuna aion painaa päähäni kyllä YO-lakin sijasta ekaa kertaa YO-laketin. :) Kuinka kaunis tuo mustavalkoinen ruusukepanta (ja tuo laatikko) joka muuten on luotu kunnianosoitukseksi suomalaisille naisille ja äideille onkaan!
YO-laketti on mielestäni myös tosi kiva ylioppilaslahja ja voisinpa kuvitella ainakin itse (jos siis valmistuisin nyt ylioppilaaksi) hankkivani laketin myös MTL-äidin rintapieltä lyyran sijasta koristamaan. 

Tänä vappuna järkätään myös Vappukävely YO-laketin kera ja voitte olla varmoja, että ainakin meikäläinen painelee menemään laketti päässä, missä ikinä vappua sitten vietänkään! :)

Onko joku teistä uskaltautunut jo valitsemaan ylioppilaslakin sijasta YO-laketin? Mitä ajatuksia laketti teissä noin muuten herättää?

YO-laketin jälleenmyyjät ovat VILA, Stockmann, Helsinki10, Design Forum, Mustahöyhen, Cotton ja Televisio Lifestyle Store. Laketin hinta on 40€.

Yo-laketti blogin kautta saatu. 

31 kommenttia:

 1. Pääsen itse ylioppilaaksi nyt keväällä. Mekon hankinta onkin pienoinen ongelma hieman rehevämmällä naiselle. Olisiko vikkejä msitä mekkoa voisi etsiä, kun Nellyn ja muiden vastaavien koot loppuvat Lään? Kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tykästynyt Zizzin vaatteisiin (löytyy Jumbosta Vantaalta ainakin. Myymälä erikoistunut kurvikkaiden naisten vaatteisiin :)

   Poista
  2. Yoursclothing.co.uk tai Evans.co.uk! Tai Prismasta Gossippia!

   Poista
  3. Hobbyhallista saa myös isoille tytöille sopivia vaatteita... Vaatemerkki on Flo G :) Jos itse pääsisin itse ylioppilaaksi, ostaisin ehdottomasti tuollaisen Laketin.. niin kaunis ja tyylikäs <3

   Poista
 2. Itse olen kirjoittanut ylioppilaaksi jo esihistoriallisella 90-luvulla, enkä kertaakaan lakituspäivän jälkeen ole lakkia päähäni pistänyt. En edes itse asiassa tiedä missä se on :) Bongasin tuon laketin paikalliselta Sokokselta ja ihastuin niin paljon, että hetken aikaa jo mietin, että pitäisikö ostaa se itselle. En kuitenkaan raaskinut. Sitten joskus, jos jompikumpi tyttäreni kirjoittaa ylioppilaaksi ja jos laketteja vielä on, aion kevyesti painostaa hankkimaan sellaisen :) Kirsi Nisonen on niin taitava, että hän saa melkein tällaisen vannoutuneen lakinkaihtajankin peittämään päänsä. Aurinkoista kevättä More to Love, ootte ihquja :D -Katjuska

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanan kaunis tuo laketti! Harmittaa kun ei ollut omissa ylppäreissä tuollaista mahdollisuutta, olisin varmasti painanut tuon ylpeänä päähäni! Eikä olisi tarvinut tuskastella kampauksenkaan kanssa ;)
  -Arya

  VastaaPoista
 4. Laketti on toki kaunis, mutta pidän enemmän siitä fiiliksestä mitä yhtenä päivänä vuodessa päässä pidettävä lakki tuo. Hattuja tulee muutenkin käytettyä harmillisen harvoin ja omaan päähäni tuo YO-lakki sopii vallan mainiosti =)

  http://salminakki.blogspot.com/

  VastaaPoista
 5. Lakki ehka niin perinteinen, etta moni valitsee sen sen takia. Mutta tosi kiva toi laketti:) Itse valitsisin sen.

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä perinteinen lakki on kyllä se juttu just kun pääsee ylioppilaaksi. Kuitenkin Vappuna tuo laketti on erinomainen vaihtoehto. Jos viettäisin tänä vuonna normaalin vapun niin voisin tuon jopa hankkia. Vappuaattoni menee kuitenkin "iloisesti" leikkauspöydällä kun kitarisat ja nielurisat revitään irti. Joten se siitä Vapusta tänä vuonna.. :D

  VastaaPoista
 7. Huomaa kyllä milloin mainostuskirjoitus kyseessä, ei millään pahalla...

  VastaaPoista
 8. Jos olisin mennyt lukioon niin se olisi ollut vain Abi vaatteiden ja lakin/laketin takia. En sitten tiedä onko amiksissa jotain omaa puku juttua? Ellen sitten itse teetä omaa hupparia koulun logolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nykyään monella ammattikoulun alallakin omat lakkinsa :) Muistaakseni joillain on jopa oma lyyran korvike, esim ystäväni on lähihoitaja ja hänellä on lähihoitajan lakki, joka on siis samaa mallia ku tuo yo lakki, mutta siinä mustan sametin päällä on semmonen nauha jossa on ainakin sinistä, ja hänen " lyyrassaan" on antiikin soittimen tilalla sydän :) Lisäksi olen monilla nähnyt myös esim abihupparien korvikkeina samanlaisia huppareta eri painatuksilla, netistä varmaan löytää paikkoja joista tilata ja esitteitäkin varmaan saa tilattua... noita lakkeja ainakin olen joskus googletellut kun nyt keväällä täältä amiksesta valmistuessani harkitsin lakin hankintaa, mutta taidan jättää väliin kun on jo se yksi hattu siellä kaapissa :)

   Itse kirjoitin ylioppilaaksi muutama vuosi takaperin ja täytyy sanoa, että olisin silloinkin ehdottomasti valinnut lakin :) siinä on fiilistä, kun katselee niitä kuvia, ja kaikki samalla tiellä talsineet komeilevat valkoisissa lakeissaan :) Ja aion tosiaan viettää vappuni lakissani vaikka töihin joudunkin ;D

   Poista
 9. mun mielestä ei sellasiai perinteitä ruveta rikkomaan kuin ylioppilaslakki. onhan laketti kaunis ja näin mutta.. ole itse tämän kevään ylioppilas ja voin aivan rehellisesti sanoa hänen, joka lakettia käyttäisi, keräävän oudoksuvia katseitä niin muilta kanssa ylioppilailtaan kuin ylioppilaiden vahvemmilta. kyllä kaikilla ylioppilailla pitää olla samanlainen päähine: perinteinen ylioppilaslakki. jos joku käyttäisi lakettia, vaikuttaisi se siltä kuin haluaisi erottua joukosta, nostamalla itseään jalustalle, sillä kuka sellainen joka ei laketista olisi kuullut tietäisi mikä se on? lakettia käyttävän voidaan luulla olevan jollain tavalla erityinen ylioppilas kun ei lakkia käytä.. siispä, ehdoton ei laketille minulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ymmärrä kuinka laketin käyttö nostaisi ketään jalustalle

   Poista
 10. Ihana ja kaunis keksintö toi laketti! :)

  http://elammelinssinlapi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 11. Kyllä minun mielestä on ihan turhia tuommoset laketit ja pipot.... Kyllä sen pitää se lakki olla!
  Ja mun mielestä on jotenkin niiiiin älytöntä miettiä kun ylioppilaaksi pääsee, että "se lakki on niin tyhmännäköinen, ei se sovi mun asuun/tyyliin/yms." Hohhoijaa :DDDD MITÄ VÄLIÄ?!!! Et sie kuitenkaan sitä lakettia tai mitään muutakaan käytä sitten enää missään. Turhia tommoset hienostelut. :)

  VastaaPoista
 12. Näin amiksen näkökulmasta tuo lakkihömpötys on melko huvittavaa. Yleensä amiksilla ei lakkeja ole (ovat kalliimpia kuin yo-lakit ja vaikeampia saada,ellei nyt sattumoisin koko ryhmä halua lakkia tilata). Olen ymmärtänyt, ettei amiksille sillä lakilla ei ole niin väliä (itselleni ei ainakaan). Mitä noloa on pitää päässä kaunista lakettia jos kerta ei ole noloa pitää sitä lakkiakaan. En myöskään ole mikään ''pakollisten perinteiden'' fani,pitääkö perinteitä olla siksi että vaan on perinteitä (onko edes mitään tunnesidettä ko. perinteeseen?). Niin ja tää on tätä suomalaisuutta taas, kun kukaan ei saa erottua joukosta positiivisesti ja olla sellaisessa asustuksessa kuin itse haluaa, kateellista ja inhottavaa.

  p.s itselläni oli päässä lakki tupsuineen päivineen, olisipa päähän saanut laittaa amis-laketin ;)

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä toi näyttää lähinnä hiuskoristeelta, ja lakki on se LAKKIAISTEN juttu! :D Ite kävin siis ostamassa lakin. Musta tuntuu että kukaan joka ei lue blogeja ei tiedä mikä on laketti, ja kaiken lisäks kuulin ite siitä piposta vasta pari päivää sitte.. Plus mun mielestä yo-lakki on hyvännäkönen!! :D

  Toivoisin kans vinkkiä yo-mekon etsintään :) Tosiaan ne nellyn mekot ei mahdu päälle..

  VastaaPoista
 14. oon tän kevään ylioppilas ja mun täyty käydä googlettaan mikä on lyyra.. :D pitääkö jotku semmosta siis rintapieles vai?

  VastaaPoista
 15. Hihii, ostin tuollaisen itselleni jo viime vuonna, vaikka ylioppilaaksi kirjoitin vasta tänä keväänä. Pelotti että laketteja ei tule enää myyntiin. Niin olihan mun ihan pakko harjoittaa samalla poikaystävän käskytystä, koska omassa asuinkaupungissani ei ollut laketin jälleenmyyjiä. Ja ei muuten ole vieläkään, saisivat yritykset panostaa enempi siihen, että myös pieniin kaupunkeihin saataisiin kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
 16. Mä olen pitkään jo haaveillut tällaisesta :) pitäisi ehkä hankkia vaikka olenkin kirjoittanut ylioppilaaksi jo "muutama" vuosi sitten

  VastaaPoista
 17. Lyyra on se kullanvärinen koriste lakin etuosassa. Monet vaihtaa sen kultaiseen, mutta ei ole pakollista. Ylioppilaan äiti hankkii joskus äidinlyyran, joka on samanmuotoinen rintakoru.

  VastaaPoista
 18. Ei sitä äidinlyyraa ylioppilaan äidin kuulu hankkia, vaan ylioppilaan kuuluu hankkia se äidilleen :)

  VastaaPoista
 19. Todellakin olisin tommosen laketin mieluummin ottanu ku lakin, sillon kun aikanani kirjotin ylioppilaaksi. Se lakki on karmein keksintö ikinä millä voidaan viimeinkin opintonsa päättäviä rankaista.

  VastaaPoista
 20. Suunnittelettko vielä Gossipin mallistot?

  Silmille pomppasi Sokoksen uudesta kuvastosta (http://www.digipaper.fi/sokos/89457/) Gossipin tunika, joka on PRIKUULLEEN sama, kuin omistamani Twist and Tangon tunica (http://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/203327-0092_3?$ProductLarge$).

  Kyseessä ei siis samoja vaikutteita sisältävä vaate, vaan yksityiskohtia ja kangasta myöten oleva suora plagiaatti. Jos ei ole teidän suunnittelema, niin tiedättekö kuka mallistosta vastaa? Haluaisin kysellä asiasta tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ole koskaan suunnitelleet Gossippia, oltu kasvoina ainoastaan. Osa malliston tuotteista ostetaan valmiina ulkomailta, kuten muissakin ketjuissa, joten on hyvin mahdollista että sama toppi on kahdella eri brändillä. Meillekkin tuli kerran Cubukselta viitta eri värisenä joka oli prikuulleen samanlainen kuin Lindexin viitta. :D

   Poista
  2. Hei,

   Ei olla missään vaiheessa suunniteltu Gossipin vaatteita.

   Osa vaatteista suunnitellaan Suomessa ja teetetään muualla, mutta osa ostetaan valmiina kappaleina ja niihin isketään vaan Gossipin merkki, tuo on selkeästi sellainen kappale, joka on siis ollut myös Twist&Tango merkillä :) Näitähän sattuu, olen myös törmännyt mm. Forever 21:n ja Vero Modan kanssa samaan :D

   Poista
  3. Ok, kiitos vastauksesta. Olen itekin huomannut vastaavaa tapahtuvan, mutta olin siinä ymmärryksessä, että Gossip myös suunnitellaan Suomessa, jolloin asia olisi ollut eri.

   Poista
 21. Ei ei ei ja vielä kerran ei :D Siis minusta tuo laketti on ihan kohtalaisen nätti, mutta itse en ikinä vaihtaisi valkolakkiani tuohon. Viime keväänä kun ylioppilaiksi päästiin, harmiteltiin kavereiden kanssa, että on niin vähän tilaisuuksia käyttää lakkia, se kun on ihan maailman paras asuste! Minä ainakin laitan tosi innoissani lakin päähän tänä vappuna :) Minusta se on perinne, josta toivon pidettävän kiinni.

  VastaaPoista
 22. Kulla se vaan niin on, etta lakki sen olla pitaa! Vaikka todella kaunis tuo laketti onkin ja semmoisen tulen myos itse saamaan tana kevaana, mutta lakin paahani pistan. :)

  VastaaPoista
 23. Mielestäni tuo laketti näyttää paketin päälle laitettavalta ruusukkeelta ? ei mikään kovin arvokas mielikuva arvokkaaseen juhlaan..

  Lisäksi, en pidä ajatuksesta että naisille ja miehille olisi erilaiset pääkoristeet, lakkihan on sama kaikille, eli yhdistävä tekijä.
  Laketista tulee jotenkin sellainen vaikutelma, että sen käyttäjä ei oikein pidä tutkintoaan arvossa (ei siis ihme että sitä naisille markkinoidaan, ja jotkut sitä vielä ilomielin käyttää)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.