moretolove

white

white

torstai 5. heinäkuuta 2012

Suunto M4 sykemittari testissä

Keväällä pähkäilin sykemittarin hankintaa, olin tehnyt tapani mukaan jo netissä taustatutkimusta ja päätynyt Suunnon M4 sykemittariin, ainut mikä tuossa enää askarrutti oli väri. No pinkkiin loppupeleissä päädyttiin teidän ohjeiden perusteella, vaikka oikeesti eka olin ottamassa vaihtelun vuoksi (ja siksi, että olis käynyt paremmin yhteen salikenkieni kanssa) turkoosia :) Kannatti siis vielä kysyä teiltä!

Muutaman kerran joku on kysellyt kattavampaa postausta käytöstä, joten tässäpä tulee! Suunto M4 sykemittari on ollut minulla testissä nyt siis tovin ja olen se käytössä ollut niin koiran kanssa lenkillä, kuin salillakin. Laite on osoittautunut oikein hyväksi ja muutamaa "katkosta" lukuunottamatta on kyllä toiminut oikein moitteettomasti. Nuo katkokset on yleensä ilmenneet esim. vatsalihaksia tehdessä, jolloin sykettä mittaava vyö on saattanut rullautua pois paikoiltaan (muut lihavat varmaan tietää tämän efektin, oli kyseessä sitten alushousut tms.) mutta homma on palautunut normaaliksi taas vyön paikoilleen korjattuani. :D (Alushousut ei mulla tuolla rintojen alla asti yleensä oo, mutta silti, sama efekti :D) Ja siellä ne jotka miettii mahtuuko se vyö ympäri niin voin kertoo, että helposti menee! :D

Painon tulee päivittää säännöllisin väliajoin tuonne tietoihin (tässä kuvassa se taas vaatisi päivityksen) ja eikun treenaamaan. Tuo sykemittari ilmoittaa myös koska on harjoittelupäivä (ainakin tuossa itselläni käytössä olevassa painon hallinta-ohjelmassa, muita ohjelmia en ole vielä testannut). Samoin se ilmoittaa sykerajat esim "tänään 20min harjoitus kohtuullisesti" ja kuinka hyvin niissä rajoissa harjoituksen aikana pysyt. Niin ja saapa sinne ilmoittaa tavoitteen (vaikkapa painon pudotus, kuinka monta kiloa) ja sykemittari neuvoo myös siinä (esim. vähennä 600 kaloria ruokavaliosta) jne.

Huippusyke ja kulutus näkyy joko kesken harjoituksen, tai myöhemmin harjoituksen yhteenvedosta.

Ainut mihin olin hieman pettynyt, on nuo tsemppiviestit, jotka tosiaan on ainakin itselleni tähän mennessä olleet vaan tuota "hyvä harjoitus"-viestiä. No ei sitä tiedä, jos tuo joskus vielä intoutuu monisanaisemmaksi... Itselläni ainakin ajatus tuosta oli hieman monipuolisempi.

Luonnollisestikkaan näin valoisaan aikaan kesällä kommenteissa mainitusta näytön näkyvyyden temppuilusta ei ole ollut vielä ongelmia, mutta voin infota sen toiminnasta sitten tarkemmin vaikka talvella, nyt aijon nauttia näistä hieman valoisammista keleistä.

Kaiken kaikkiaan M4 on osottautunut oikein näppäräksi peliksi ja onpa tuo unohtunut muutaman kerran ranteeseen salin jälkeenkin. :) Ainakin minun tarpeisiini tuossa on ollut ihan tarpeeksi toimintoja ja kaikkiin en ole ehtinyt vielä edes paneutumaan. Ennenkaikkea sykemittari on edes vähän motivoinut lähtemään sinne lenkille/salille, joten tavoite on toteutunut tämänkin suhteen ja nytkun sitä on oppinut kunnolla käyttämään kynnys lähteä esim. lenkille on huomattavasti pienentynyt.

Omani on tosiaan tuolta Keskisen Kellosta ja voin kyllä lämpimästi (ajoittain jopa hikisesti) suositella!

Että semmonen peli, jatkamme yhdessä harjotuksia. Kysyttävää? :)

Sykemittari blogin kautta saatu.

8 kommenttia:

 1. Kyllä se muuttuu varmasti monisanasemmaks kuhan liikuntasuorituksen kalorimäärä jne. lisääntyy :) hyviä urheiluhetkiä!

  VastaaPoista
 2. Tuli vähän semmonen "mitä, onko muitakin sykemittareita kuin Polareita"- fiilis :D En ole kellään nähnyt koskaan minkään muun merkkistä, oikeasti! Mulla on myös hankinnassa mittari, pitääpä katsella Suuntoakin. Vaikka Polariin taidan silti kallistua :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se varmaan alkaa varioida noita kannustusviestejä sitä myötä kun treenikin kovenee. En tiedä, oliko tuo 174 kesken vai jälkeen harjoituksen, mutta ainakin mulla menee salilla puolentoistatunnin treenin aikana lähemmäs 1000 kaloria. Siihen toki sisältyy juoksumatolla juoksua tai crosstrainerilla huhkimista ainakin 45 min.

  VastaaPoista
 4. Mulla oli ainakin aina vaan tota Hyvä harjoitus-juttua kans. Oli aikamoinen pettymys, tsemppiviestit-mainospuheesta tuli vähän eri tyyppiset mielikuvat. Mulla se teki joskus kanssa sitä, että ne ohjeet painon pudottamiseksi oli vähän järjettömiä, eräinäkin aamuina sain infon 'Vähennä 1400 kaloria', mikä oli musta vähän paljon vaadittu.

  VastaaPoista
 5. Hih, repesin kohtaan, jossa kerroit siitä rullautumis efektistä. Koettu on se sellainen efekti. :D :D Hyvää infoa tuli mm. vyön pituudesta. Kiitos Mimmi! :)

  http://bunnymode.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Polarilla on musta kivemmat tsemppaus viestit! Että siitä plussaa, mutta suunnon väri vie kyllä mennessään!

  VastaaPoista
 7. Ittelläni on uudempi versio eli suunto m5 . ja uskoisin kanssa että pystyy latamaan netistä m4 mooooonia eri treeniohjelmia , käyttäjien tekemiä ja suunnon tekemiä ,niin siinä tulee sitten lisää tsemppi viestiä :) Itte oon tykänny tooosi paljon m5:sta :) !

  VastaaPoista
 8. Itse aloin haaveilemaan sykemittarista, ja näin synttäreitten alla aloin asiaa tarkemmin tutkimaan. Ja nyt koreilee samanmoinen sykemittari täällä ranteessa. Tutkintojen lopputulos oli, että tuo sopii parhaiten minun käyttööni. Kiitos tästä postauksesta :)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.