moretolove

white

white

tiistai 16. lokakuuta 2012

Ensikosketus Senegaliin

Kuten tänään aamulla jo kertoilinkin niin Senegalissa tuli oltua. Pitemmittä puheitta siis itse asiaan. 


Heti maanantaina päästiin tutustumaan UNESCOn päämajaan Dakarissa.


Paikan päällä saatiin myös kampanjan t-paidat ja lippikset mukaan ja kirjoitettiin kynät sauhuten faktoja kampanjasta ylös. 


Saatiin myös materiaalia UNESCOn toiminnasta mukaan. Käytännössä siis UNESCO hoitaa Sisters for Education-kampanjan paikan päällä ja Always toimii sen rahoittajana.
Päästiin tapaamaan myös koko UNESCO Afrikan johtajan, joka oli tosi vahva ja itsenäinen nainen, juuri sellainen, joita Afrikassa kaivattaisiin enemmänkin. 


Vaikka oltiinkin sisätiloissa, oli ihan älyttömän kuuma ja hiki vaan valui. Tuota Kireneä tulikin viikon aikana vedettyä puteli jos toinenkin :D


Ruotsalainen Mira ihastelee Dakarin meininkiä.


Hyväntuuliset UNESCOn päämajan vartijat. 


Lounaalle päädyttiin parin tunnin päästä porukalla meren rannalla sijaitsevaan kalaravintolaan ja bongasin tietty heti suomenlipun salosta :D


Upea lattia. 
Alkuruuaksi otettiin mustekalaa.


Ja kalaa. Afrikkalaiseen tyyliin kaikki jaetaan, joten noista riitti ainakin neljälle syöjälle.


Ravut tuotiin vielä elävinä ravintolaan sisään...


Senegalin erikoisuus on erityisen maistuvat kalaruuat, joita tuli syötyä viikon aikana enemmänkin. Jokainen sai tässäkin ravintolassa eteensä kokonaisen suuren kalan. 


Upea ravintola kertakaikkiaan, ei voi kuin suositella!


Ruoan jälkeen pakkauduttiin autoon ja lähdettiin ajamaan kohti ensimmäistä koulukohdettamme joka sijaitsi Dakarin esikaupunkialueella slummissa. Tästä koulusta lisää sitten seuraavassa postauksessa.

Nyt on vielä mahdollisuus vaikuttaa tämän viikon Senegal-postauksiin, joten jos jotain toiveita tai kysymyksiä tulee niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin. Ainakin paljon asiaa ja kuvia tulossa kouluista ja tietty myös kuvia ihanista lapsista :) 

4 kommenttia:

 1. Voi että, kuulosti niin nostalgiselta lukee Senegalista. Mun isä siellä aikoinaan vietti paljon aikaa niinkun muuallakin Afrikassa :)

  VastaaPoista
 2. Ihania fiiliksiä Afrikasta :) Itse olen menossa Senegalin naapurimaahan parin viikon päästä vapaaehtoistyöhön opettamaan juurikin naisia ja lapsia :) Ei siis yhtä isossa mittakaavassa kuin teidän matka, mutta tärkeää työtä anyway :)

  VastaaPoista
 3. Oliks se teijän Nepalin matka ihan oma idea ja itte kustannetttu, vai pääsittekö jonkun järjestön tms. kustantamina ?

  VastaaPoista
 4. Näyttää siltä että työt ja velvolisuus jäi kakkoseksi. Tarkentaakseni että kokemus oli varmaan niin upea ettei sitä varmaan edes voi laskea työksi tai velvollisuudeksi. Näyttää aivan upealta ja vielä hyvällä asialla. Ihanaa kuulla että siitä kuukasittaisesta kärsimyksestä on edes jotain hyötyä ;)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.