moretolove

white

white

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lac Rose - Pink lake

Vielä ennen paluutamme Dakariin vierailtiin viimeisessä koulukohteessa, jonka opiskelijat työskentelivät suolannostajina Pink Lake- järvellä. Meille järvi ei tällä kertaa näyttäytynyt pinkkinä, mutta aika mielettömiä kuvia tuo Googlen kuvahaku kyllä antaa, kannattaa vilkaista!


Naiset siis työskentelevät järvellä päivän ja tulevat illaksi kouluun.


Kaunis Tanskalainen blogitar Emily.


Tämä nainen kertoili meille työstä Pink Lakella. Työpäivä kestää 7h ja he nostavat päivän aikana järvestä 75kg/henkilö suolaa. Siitä määrästä he saavat korvaukseksi n. 1,5€. He myös kävelevät yli kuuden kilometrin matkan suuntaansa järvelle, sillä bussiin ei ole varaa.
Tämä kehitysvammainen poika tuli kädestäpitäen tervehtimään meidät kaikki ja teki jokaiselle myös ristinmerkin ja kosketti kädellä omaa ja tervehdittävän otsaa. Siinä muutamilla kyynelkanavat aukesivat, kun tämä hurmuri astui huoneeseen. :') Poika oli kuulemma aiemmin vaan itkenyt ja itkenyt, mutta kun kesällä Sisters for Educationin valkoihoiset porukat olivat ekaa kertaa tulleet vierailulle kouluun oli hän siitä lähtien ollut superiloinen ja elämäänsä tyytyväinen. Ehkä hän huomasi, ettei ole ainut erilainen tällä maapallolla :) 


Kouluvierailun jälkeen ajettiin vielä järvelle katsomaan paikkoja. 


Meille näytettiin kuinka suolan nostaminen käytännössä tapahtuu. Suola on myös aika rankkaa iholle ja naiset työskentelevät vieläpä paljain jaloin juoksennellen terävien simpukankuorien päällä...


Harmitti vähän, että järvi ei ollutkaan nyt pinkki, oltiin kuultu siitä niin paljon hehkutusta.Tuo oli eka kohde joka oli suunnattu myös turisteille (siis järvi), tämän vuoksi kaikenlaiset kaupustelijat kävivät heti kimppuumme ja se tuputtaminen alkoi ahdistaa.

Varmasti kuitenkin näkemisen arvoinen paikka ainakin kuivalla kaudella, jolloin veden väritys on upean vaaleanpunainen. Järvessä kannattaa myös pistäytyä uimassa, sillä terveysvaikutukset ovat samat kuin Kuolleessa meressä ja myös kelluminen onnistuu vaivatta :) 

8 kommenttia:

 1. http://www.demi.fi/keskustelut/1441357/tuo-more-to-loven-hyvantekevaisyysmatka-sai-miettimaan-moisen-hyvantekevaisyyden-mielekkyytta

  kommentti 15

  VastaaPoista
 2. http://demi.fi/sfSimpleForum/topic/id/1441357/stripped_title/tuo-more-to-loven-hyvantekevaisyysmatka-sai-miettimaan-moisen-hyvantekevaisyyden-mielekkyytta/page/3#post30198279

  VastaaPoista
 3. Rahoititko itse matkasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, olin pressimatkalla. Matkan maksoi P&G eli Always, joka on rahoittajana kampanjassa. En myöskään saanut matkasta palkkaa.

   Poista
 4. miks toi järvi on siis pinkki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvessä elää levä, joka värjää veden pinkiksi, varsinkin kuivalla kaudella. Wikipedia on hieno keksintö.

   Poista
 5. Nämä on ollu ihania postauksia Mimmi! Kiitos!
  En keksi juuri nyt mitään mielekkäämpää.

  Riikka

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.