moretolove

white

white

torstai 18. lokakuuta 2012

St Louisissa

Lähdettiin tiistaina aamuvarhain ajelemaan kohti St Louisia, joka on noin neljän tunnin matkan päässä Dakarista. Tsekkasin ennen lähtöä lämpötilat ja loppuviikolle lupailtiin jopa yli 35 astetta, huh!


Minä ja tytöt. Mulla oli aina oma paikka tuossa heti eturivissä ja koska otin kuvia auton sisältä käsin tosi paljon, kävin välillä putsailemassa ikkunaa ulkopuolelta Lambin puhdistusliinoilla :D Meidän kuljettaja aina naureskeli minun touhuille... 


Koska sadekausi oli päättynyt, oli matkalla tosi vehreää ja upean näköistä.


Meidän uljas ratsu, joka palveli meitä uskollisesti koko viikon ja tosi mukava kuljettaja, joka jaksoi venyä meidän toiveisiin. 


Chekattiin itsemme sisään hotelliin ja riennettiin lounaalle. Aikataulu koko reissulla oli kovin tiukka, eli vapaa-aikaa ei paljonkaan jäänyt. Yleensä se "oma aika" oli luokkaa korkeintaan 20min. Tällöin menin ja laitoin tekstaria kotiin tai tulin lueskelemaan Facebookkia :D Oli aika haastavaa olla viikko reissussa niin, ettei saanut päivittää mitään reissusta Facebookkiin tai kertoa edes missä päin Afrikkaa on.


Lounaalla nautin Senegalilaista perinneruokaa chep-bu-jen i:ä. Rakastuin tuohon riisiin ja tilasinkin sitten sitä aina tilaisuuden tullen. Tuossa punaisessa riisissä siis on mausteita ja mm. tomaattia. Meidän senegalilainen vahvistus lupasi laittaa reseptin jakoon, sitä siis odotellessa! Riisin kanssa annoksessa on vihanneksia ja mitäpä muutakaan kuin kalaa. Vaikka en suuri "valkoisen" kalan ystävä ole niin tuolla se oli oikein herkullista.
Bloggaajat Emily Tanskasta ja Kristina Norjasta :) Melkoisen paljon kommelluksia Kristinalle reissussa sattui, kerron niistä joku toinen kerta...


Minua järkytti suuresti nuo jätevuoret, joita St Louisissa oli monta kilometriä. 


Pistäydyttiin ostamassa makeisia lapsille ja tarttuipa mukaan paikallinen muotilehtikin :)
St Louisissa on myös todella upeaa rantaa, joka muuten oli muistaakseni Senegalin pisin ranta. Harmi, että käytiin tuolla vasta hämärän tultua. 


Vietettiin St Louisissa kaksi yötä ja molempina iltoina syötiin hotellin omassa ravintolassa joen rannalla. Sapuska oli oikein maistuvaa. 

Käytiin molempina päivinä kouluissa "keskellä ei mitään", näistä luvassa vielä ihan omat postauksensa :) Ainakin Dakariin verrattuna St Louis on paljon rennompi. 

1 kommentti:

 1. OMG ^^
  I just found out about your blog through Gabifresh' and wow, I see you're in Senegal?
  That's great ^^
  I live in Dakar and St-Louis is my hometown! I hope you're having fun here :D
  Contact me if you wanna meet or sth~

  My twitter is @Ouley_Soleil ^^

  Ouley.

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.