moretolove

white

white

maanantai 26. marraskuuta 2012

MTL + EF = More Dreams to Live

Me Pepin kanssa ollaan aina haluttu kielimatkalle, mutta ei olla ikinä päästy. No kun EF ehdotti yhteistyötä niin oltiin heti mukana ja niinpä saatiin päähämme ideoida unelmiemme kielimatka yhdessä teidän kanssa tietty! Syntyi kolme viikkoa kestävä More Dreams to Live-kielimatka joka järkätään siis ensi kesänä 3.-23.7.2013 Brightonissa. Tuo kolme viikkoa sisältää tietysti bloggausta, valokuvausta, muotia, musiikkia ja kauneutta, eli just sitä mitä tämä meidän blogikin :) Niin ja kurssin sisältöön on vielä mahdollista vaikuttaa!

Muutamat innokkaat kurssille on jo ilmottautuneet ennakkoon, mutta nyt kun hinta on varmistunut kaikki saavat ilmottautua. Mukaan mahtuu vaan 30 nopeinta. Kurssin hinta on 2670€ ja sisältää siis matkat, asuntolamajoituksen, sapuskat jne. Kun varaa tämän vuoden loppuun mennessä ja kertoo taikasanan MORETOLOVE saa kurssista vielä yli 250€ alennusta ja hintaa alennuksen jälkeen jää enää 2400€.

Lisätietoa, toiveita ja tietysti ilmottautumiset kurssille osoitteeseen : finland@ef.comKuka haluaa mukaan? Onko joku jo ilmottautunut? :) 

35 kommenttia:

 1. Halua löytyis, mutta tommosia summia ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep. innostusta löytyy, mutta rahaa ei. Eikä kyllä löydy varmaan ikää? Tarkoitettu alle 18 vuotiaille?

   Poista
  2. Jonna: Joo, samasta syystä en ite päässyt kielimatkalle. No sisko sitten myöhemmin kyllä pääsi ja oon tästä edelleen karheena ;) Voisithan yrittää jonkunlaista diiliä sopiva vanhempien/mummojen/kummejen kanssa? :)

   Anni: Kyllä, matka on 14-18-vuotiaille :)

   Poista
 2. haluaisin tuonne enemmän ku mitään mutta rahaa ei ole:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli, ei mullakaan ollut aikoinaan. Onneks aina voi lähtee sitten myöhemmin ohjaajaksi! :)

   Poista
 3. olis mielenkiintosta tietää mimmonen kate noissa kielimatkoissa on kun on niin hintavia, mut toisaalta kun kaikki melkee sisältyy hintaan ni aika turha marista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lennot, majoitus, täysi hoito, retket yms. ja tietty opetus. Äkkiä sitä hintaa tulee, muistan että olivat samoissa hinnoissa jo kun minä niitä esitteitä puhki luin ja kielimatkasta haaveilin.

   Poista
 4. Siis miten toi voi maksaa noin helvetisti kysyn mä!?!

  Jotain snobien lapsia varmaan lähtee reissuun mut kukaan muu ei maksais tollasta summaa tommosesta. Itseasiassa vaikka rahaa löytyis en maksais kielimatkasta tollasta summaa. Törkeetä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos lasket, että reissu kestää 20 päivää ja maksais 2400€ niin se olin 120€/päivä... Ja siihen kuuluu kuitenkin ruuat, majoitus sekä lennot ym!

   Poista
  2. Anonyymi: Kyllä sinne taitaa ihan muitakin kuin snobien lapsia lähteä ;)

   Poista
 5. kielimatkat ovat aina olleet kalliita, ja etenkin nykyään kun matkustaminen tuntuu olevan aina vain halvempaa, lentoja saa puoli-ilmaiseksi ja on couch surfing majoitusta ja vaikka mitä voi matkustaa tyhjätaskunakin. niin toki tuo 2400 kuulostaa hirmusummalle. oma kielimatkani vuonna 2002 maksoi n. 15 000 markkaa, (muistan markkahinnan koska eurot tuli tuolloin 02 mutta matka varattiin ja maksettiin 01) eikä ole hinta juurikaan edes noussut 10ssä vuodessa.

  ei kaikilla tietenkään ole varaa tuollaisiin hintoihin, mutta oma perhe ei kyllä ole rikas. matka maksettiin useassa erässä ja olin siitä puhunut jo 1,5 vuotta. säästänyt omia rahoja tms. kielimatka on melkein ainoa mahdollisuus nuorena lähteä minnekkään yksin. ja onhan se toki bisnestäkin. mutta kyllä niitä kulujakin oli. lennot eivät olleet halvimmasta päästä, eli ei lennetty halpakoneilla, oliko niitä silloin edes? ei tarvinnut miettiä ruokaa tms.

  vähän ehkä oli ef välillä hyvin epäjärjestelmällinen jolloin syntyi vähän turhaa sähläystä mutta kielimatka Broghtonissa on edelleen yks parahaista kokemuksista. ja jos olisin tarpeeksi nuori, lähtisin kyllä mimmin ja pepin matkaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistan kanssa, että maksoivat jo sillon kun ite halusin lähtea aika tosi paljon.

   Tuo on tosi hyvä, että nuo voi maksaa erissä ja tiedän monta tyyppiä jotka on tehneet diilejä esim. koulumenestystä nostamalla vanhempien kanssa jne.

   Ihana kuulla, että lähtisit mukaan. Ite ei oo tullut Brightonissa käytyä, mutta oon kuullut, että kaupunki on aivan ihana! :)

   Poista
 6. onhan 2400 euroa paljon rahaa joo, mutta on kyseessä aika once in the lifetime kokemuskin! itse olin kesällä 2011 ef kielimatkalla brightonissa ja oli kyllä sellainen kokemus ettei sitä voi vaihtaa rahaksi! ihan oikeesti :) ja tähän kurssiinhan sisältyy vielä vaikka mitä muuta, muun muassa ihanat mtl-tytöt!

  ihan vinkkinä vaan että koittakaapa laskea lennot, kolmen viikon majoitus ja täyshoito englannissa! ja miettikää mitä kaikkea muuta kivaa ohjeistettua tää kurssi sisältää, eipä muuten oikeesti oo kohtuuton hinta. valitus on turhaa hei! varmaan oiskin kiva järjestää kahden euron kielikursseja kaikille halukkailla, mutta ei vaan oo valitettavasti mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kaikki jotka on ollu Brightonissa on kehunu sitä ihan hulluna!! :) Joo me jännitetään just mikä on meidän ajankohta tuolla, ei ehkä koko kurssia olla mukana (pitäähän siellä opiskellakin :D). Nyt vaan toivomaan huippukelejä kesäksi!

   Hyvä pointti. Asuminen Englannissa on muuten ihan sikahintasta!

   Poista
 7. Ma oon ite ollut kans EF:n kielimatkaliiderina. Se on TOSI intensiivista duunia, mutta myos tosi palkitsevaa ja Brightonissa olin pari kesaa sitten liideroimassa ja se on aivan taivaallisen ihana kaupunki. Tuutte varmasti nauttimaan ajastanne siella ihan taysin rinnoin.

  Ja kysyjille tiedoksi, siihen sisaltyy 3vkon matkat, majoitus, ruoat, yksityinen kielikoulutus, retkia, aktiiviteetteja ja vaikka mita. Sen vertaaminen sohvasurffaamiseen on hieman kummallista - kielimatkoilla on kuitenkin mukana vastuuhenkiloita, joille vanhemmat voivat luottaa lapsensa ja tosiaan ammattitaitoista kieliopetusta ja ylipaataan turvallinen ymparisto. En itse uskaltaisi lahettaa nuorta sohvasurffausretkelle omin paineen, siina mielessa sohvasurffailun vertaileminen ei ehka ole kauhean hedelmallista.

  Ne matkustavat nuoret ovat myos ihan normaaleista perheista, eivat mitaan snobilapsia. Ainoana erona keskivertonuoreen on ehka se, etta monesti kielimatkalaisilla on aito mielenkiinto oppia sita kielta ja monet ovat tosi fiksuja ikaisikseen. Se kielimatka on antoisa kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittää jo nyt! Kaikki on kehunu kyllä Brightonia ihan hulluna, tuntuu niin oikeelta valinnalta meille! :) Muistan ku ite haaveilin just Brightonista nuorempana...

   Samaa mieltä, että kyllä siellä on ihan "normaaleja" nuoria, ei mitään kroisoksia :)

   Poista
 8. Tuohon kurssihintaan sisältyy varmaan vielä jotain valmiiksi järjestettyjä retkiä, jotka nostavat hintaa. Tämä siis vain oma veikkaukseni, korjatkaa toki jos olen väärässä. ;) Mutta kuulostaahan tuo silti kovin hintavalta omaankin korvaan kun vertaa, mitä kokonainen vaihtarivuosi maksaa. Kohdemaasta riippuu toki hinta, mutta oma vuoteni Jenkeissä oli n. 10 000€, kun tuohon hintaan laskee mukaan normielämän kustannukset. Tuohon nähden 2400€ kolmesta viikosta on kammottava hinta, jos kokonaisen vuoden voisi viettää kymppitonnilla. Se olisi toki mielenkiintoista nähdä mistä kaikesta se hinta koostuukaan. Mutta en tosiaan ole tässä kritisoimassa ketään, tuosta reissusta tulee varmasti mahtava niille onnekkaille, jotka sinne pääsevät. :)

  Pakko vielä kommentoida aiemman anonyymin kommenttia snobien lapsista. Tiedän monia tapauksia, joissa on otettu lainaa vaihtarivuotta tai kielimatkaa varten, kyse ei välttämättä ole rikkaista ihmisistä. Nämä tämmöiset matkat kun yleensä ajatellaan investointeina tulevaisuutta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siihen kuuluu vaikka mitä. Tuossa hintaa nostaa myös se, että ei olla perheissä vaan asuntolassa jolloin ruuat yms. tulevat keittiöstä, eikä ole siis perheen vastuulla (ollaan kuultu näistä myös kauhujuttuja, että ei oo ihan vastannut välillä odotuksia).

   Samaa mieltä tuosta lainasta. Tiedän myös itse näitä tapauksia ja yleensä se sijoitus kannattaa. :)

   Poista
 9. aaa haluan tonne, mut en saa mistään tollasia rahoja ku ei olla mitään kroisoksia, valitettavasti :( oon jo monta vuotta puhunu kielimatkasta, mut en usko et tuun ikinä pääsemään sellaselle.

  VastaaPoista
 10. mitäs jo ku oon ennakko ilmottautunu ni oisko mulla mahollista saada toi matka kuitenki 2400 eurolla? :) ihanaa päästä kunnon kielimatkalle!

  VastaaPoista
 11. Yksi ano kommentoi tietävänsä tapauksia, joissa on otettu lainaa KIELIKURSSIA varten? Ääääööäöäöä. Oikeesti. Olen normi perheestä, ja meillä ei todellakaan olisi ollut varaa tuollaisiin, eikä puhettakaan että mitään lainaa olisi voinut ottaa. Ei herunut mulle stipendiäkään vaihtarivuoteen, ja on kyllä niin monet kyyneleet vuodatettu ton missatun vaihtarivuoden takia. Mulla huutaa nyt kyllä järki niin paljon, että en vaan voi käsittää tota lainanottamista kolmen viikon reissun takia! Meilläpäin lainaa otetaan asuntoon tai autoon tai yleiseen hengissäpysymiseen. Ja joku kun kommentoi, että no eihän se ole suuri summa jos VAAN 120e/päivä. No onhan se nyt ihan hiton iso summa. Nyt kun olen vanhempi niin pääsen vihdoin näkemään maailmaa itse ansaituilla rahoilla.

  -Pappa inte betalar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pappa maksanut mullekkaan ja jäi lähtemättä, onneks pääsen nyt! ;)

   No onneks sinäkin voit lähtee sinne duuniin! :)

   Poista
  2. 120€/pvä on mielestäni melko halpa ottaen huomioon että se sisältää ihan kaiken majoituksesta retkiin ja käytännössä enempää ei tarvitse pulittaa, paitsi jos tahtoo itse shoppailla. Lisäksi voi olla varma että siitä reissusta tulee upea kun kaikki on järjestetty sun puolesta. Mutta onhan nuo matkat tietyllä tapaa luksusta ja kaikkien ei ole mahdollista saada apurahaa tms. Täysin ymmärrettävää. :| Onneksi yliopistoissa/AMKeissa on mahdollisuus lähteä vaihtoon ja rahallista apua saa Kelalta ja koululta (tai ainakin meidän koululta saa jonkun pienen summan elämiseen). Suosittelen todella vaihtoon lähtemistä jos minkäänlaista mahdollisuutta on!

   Poista
  3. Siis lähinnä tarkoitin sitä, että 120e/pvä on (ainakin mulle) paljon jos miettii, että laittaa lapsen elämiseen tosiaan tommosen summan päivässä. Näin opiskelijabudjetilla tommonen kuulostaa meinaan aika muhkeelta summalta. En vähättele yhtään sitä kuinka mahtava tommonen MTL kielikurssi olisi, mutta kyllä vanhemmilla täytyy vähän olla ylimääräistä rahaa, että voi lapsen tonne lähettää. Olen katkera, myönnän:--D

   -Sama 20:38 ano

   Poista
 12. Mulla oli toi jo käytännössä varattuna, mutta juttelin porukoitten kanssa ja vaikka mut haluttais lähettää tonne ja se ois itellekkin ihan mahtavaa ei kuitenkaan tollasia summia rahaa löydy joka nurkan takaa, harmi vain :(

  VastaaPoista
 13. vaihtarivuosi lukiossa maksaa sitten noin 5000€ riippuen kohteesta. eli vuosi uudessa maassa ja kulttuurissa vähän kalliimmalla, kannattaa säästää vaikka sinne!!!
  jos hinkua löytyy kielenopetteluun ja uusiin ystäviin. sillon kannattaa tsekkaa myös epäkaupalliset vaihtariyrittäjät, afs, rotaryt yms. (sts ja ef vetää eniten välistä!) rotareilta voi saada stipendirahoitusta sinne ja kun elää ns. normaalia arkea, niin vanhempienkin tavallisen viikkorahan pitäisi riittää :)


  VastaaPoista
 14. siis eikö MTL-tytöt oo koko reissua mukana? eiks oo vähän harhaanjohtavaa mainostaa, että oisitte liidereinä tuolla, jos kerran ette oo ku tietyn aikaa siellä?

  -sima

  VastaaPoista
 15. Nää nyt on kuitenkin niitä unelmia joiden eteen on mahdollista tehdä töitä. Jakaa vaikka lehtiä ja mennä kesätöihin ja pyytää joulu- ja synttärilahjat vaihtarikassaan. Ei toi niin kohtuuton summa ole, ettei olis tavoitettavissa, vaikka iso summa onkin. Toivottavasti mahdollisimman moni haluava keksii keinot päästä mukaan :)

  VastaaPoista
 16. Itse tein aikoinani sellaisen diilin äidin kanssa, et olin vuoden karkkilakossa ja ne säästyneet rahat laitettiin kielikurssiin. Toki vanhemmat maksoivat sitten muutenkin sen matkan, koska ei ne säästyneet rahat nyt pelkästään riittäneet, mut samalla se oli myös kannustin siinä, et yritin parhaani ysiluokalla. Oli hienoa vihdoin sitten päästä matkalle ja matkan aikana sain tietää päässeeni haluamaani lukioon. :) Se oli hienoa aikaa. Olin EF:n kautta 21 päivää Maltalla! Ensimmäinen suuri ulkomaanmatka mulle myöskin, olin aiemmin ollut vain Virossa ja Venäjällä perheen kanssa.

  Kannattaa siis ihmiset tehdä sopimuksia vanhempien kanssa! :D Kyllä ne heltyy. En itsekään mistään varakkaasta perheestä tulee. Voi sitten vaikka sopia ettei saa synttäri ja joululahjoja tms. :) On se sen arvoista. Opin matkalla rohkeasti käyttämään englantia, tuli paljon varmuutta puhumisen kanssa, vaikka enkku olikin aina ollut mulle aika vahva oppiaine!

  VastaaPoista
 17. Olisin todella innostunut lähtemään kielimatkalle mutta tuli pieni este. kun näytin äidille ja isälle hintaa niin he sanoivat että se on liikaa mutta kyllä pääset jos etsit onsoreita.Olen jo ilmottautunut kielimatkalle ennakkoon ja en nyt ole ihan varma lähdenkö matkalle vai en.

  Sanokaa kokemuksella minulle että kannattaako lähteä kielimatkalle vai ei? pärjäänkö matkalle jos todistuksessani on 7. mutta eikö kielimatkalle mennä opiskelemaan kieltä.

  VastaaPoista
 18. minkä aikaa peppi ja mimmi on reissussa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä näkymin ollaan 5-14.7 mukana paikan päällä, eli 10 päivää :) Muuten ollaan sitten virtuaalisesti mukana.

   Poista
 19. Ikäraja menee yli just tuohon kesään.
  Tosin ei kyllä ois varaakaan, mutta über huippua kielimatkaa kaikille osallistuville! <3 :)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.