moretolove

white

white

maanantai 19. marraskuuta 2012

NAKED TRUTH

Veera aiheesta eilen postasi ja ilmoitin kommenttiboksissa heti kärppänä olevani mukana. Tässä kuvat tältä maanantailta, ilman meikkiä ja tukka harjaamatta. Hymyä en saanut pidettyä poissa, Matti nimittäin ilmeili kameran takana siihen malliin...

"Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos." Kirjoitti Veera ja allekirjoitan kyllä joka sanan. 

Täällä meidän blogissa pyöritään välillä myös ilman meikkiä, kun ei vaan jakseta aina meikata. Photoshoppia emme käytä (piti poistaa, kun muisti koneesta loppui :D) ja muutenkin elämän asenne meillä on usein, että ei se oo niin justiinsa. Tuntuu, että plussablogeissa ilmapiiri on yleensä ottaen (ainakin postauksissa) rennompi, FATkini-kuvat (eli lihavat bikineissä) yms. nousevat ajoittain ihan ilmiöiksi ja olemme itsekin postanneet uimapukukuvat kaikkine selluliitteinemme ja millään lailla käsittelemättöminä myös tänne blogiimme jo pari vuotta sitten. 

Toivon todella, että plussablogeista opittaisiin ja kopioitaisiin vähän sitä itsensä hyväksymistä ja rohkeutta muuallekin blogosfääriin ja uskallettaisiin heittäytyä ja toteuttaa itseään enemmän myös niiden omien mukavuusalueiden ulkopuolella. Tunnustetaan nyt, että usein myös etenkin alussa minusta (ja myös Pepistä) tuntui, että asukuva ei välttämättä ole yhtään hyvä tai tarpeeksi imarteleva julkaistavaksi, mutta riskejä on otettava ja useampi kuva meni sitten "läpi seulan" jomman kumman painostuksella :D Nyt kun niitä samoja kuvia katsoo, tuntuu oma kriittisyys todella typerältä. Ajan myötä sitä tuli huomattavasti armollisemmiksi omalle itselleen ja silmä tottui omaan kuvattuun itseensä. Tässä nykymaailmassa siis itsetunnon kasvatuskeinona voisi toimia blogin perustaminen ;) Minusta myös jokaisen (sekä naisen, että miehen) olisi ajoittain hyvä pistäytyä uimahallissa naisten saunaosastolla muistuttamassa itseään siitä miltä ihan oikea nainen näyttää ihan kaikkine rakastettavine arpineen, muotoineen ja muhkuroineen.  
 
Viime aikoina meille on kommentoitu, että emme ole enää niitä samoja ja yhtä kannustavia tyyppejä, kuin ennen. Ollaan me, mutta toimimme täällä blogissa tänään ehkä eri tavalla, kuin kolme vuotta sitten. Tuntuu, että moni asia täällä on jo tehty ja nyt ei tarvitse enää pitää samanlaista metakkaa itsestään mitä alussa, lihavat elää tänä päivänä täällä blogissa ihan sitä normaalia elämää, mitä kaikki muutkin. Samoja tyyppejä kuitenkin yhä ollaan ja sama läskiläppä lentää edelleen muiden bloggaajien seurassa kuin aina ennenkin, se vaan harvemmin päätyy enää tänne blogiin.

Muistutukseksi ja kannustukseksi kuitenkin teille: Muistakaa aina, että jokainen meistä on kaunis ja riittää oikein hyvin juuri omana itsenään.

Ps. Hatunnosto myös Iinalle uskalluksesta postata ne kuvat blogiinsa, joista koko tämä tempaus sai alkunsa ja joita hän ensin epäröi postata. 

Translation: Me without make up and any Photoshop. Post your own in your blog! :)
 

36 kommenttia:

 1. Oot niin kaunis!Upeat silmät :)

  Itsekkin uskaltauduin tähän haasteeseen osallistua pienessä blogissani!

  http://uno-de-esos-dias.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oot kaunis !<3 ja oon kateellinen sun täydellisestä ihosta !

  VastaaPoista
 3. hei apua, nyt mun on pakko kommata. ootte mahteja! <3 mä en kans oo mikään kuivan kesän orava, en myöskään kaino ujo seinäruusu, mut on kyllä osittain ihan just teiän ansiota, että nykyään vähät välitän, "sopiiko" vaikkapa jotkut housut mun mahdikkaalle kropalleni!

  iso PUSSSSSSSSSSS! <3

  tiia

  VastaaPoista
 4. Pepistä myös tämmönen! :) Ja Tiinasta!
  Siulla on kyllä niin täydellinen iho! <3

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että tätäkin näkee! Oon muutamissa blogeissä nähnyt meikittömiä ihmisiä,meikki tekee ihmeitä mutta on se hyvä todistaa myös että hei ihan oikea ihminen täälläkin takana on. Itsekkin postasin blogiini meikittömänä päivänä meikittömän kuvan (tosin vanhan kuvan, kun ei kameraa sinä päivänä sattunut mukaan)

  VastaaPoista
 6. Moi, ihana postaus! Lupaan toteuttaa tällä viikolla myös omassa pienessä blogissani!

  En pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka ovat naama mutrussa jo rappukäytävässä, kun ilman meikkiä tai tukka sekaisin pitäis johonki lähteä! Itte oon eksyny jopa baariin täysin meikittömänä!

  rakaspaevaekirja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Miksi muuten Peppi ei postaa tänne enää niin usein?

  VastaaPoista
 8. Musta on vaan tosi ihanaa, että pidätte tätä kuin ihan normi muotiblogia. Tietenkin rakastin myös ennen :D Mut nyt tää näyttää, ettei sitä läskeyttä tarvi hävetä tai korostaa. Läski tai laiha, ei sillä ole väliä, blogi voi olla ihana kuitenkin :D

  VastaaPoista
 9. Mä just äsken postasin itse samasta aiheesta :)

  VastaaPoista
 10. ootpa kyllä ihan jumalaisen kaunis ihan just nuin. varsinkin tuo eka kuva on ihana! :)

  VastaaPoista
 11. Oot kyllä tosi söpö.

  VastaaPoista
 12. Oh dear, oot ihan älyttömän kaunis.

  VastaaPoista
 13. Vähänkö oot kaunis ilman meikkiä ja täydellinen iho!! Oon niin kateellinen:D

  lets-get-glamorous.blogspot.com
  XX Elizabeth

  VastaaPoista
 14. Mukana! aamulla vois laittaa tuonne pienen pienen blogini puolelle kuvan kun nyt on kerta hiuksetkin suorstettuna ja vielä mekit naamassa (:

  ikaonvainnumero.blogspot.com

  VastaaPoista
 15. Vau, oot tosi kaunis ilman meikkiä! Sunhan ei tarvis käyttää ollenkaan!! :)

  VastaaPoista
 16. Kun sit joku päivä ei olisi karsinointia, onko plus, xl vai mikälie blogi. Ihan voisi persoonat blogata, ei läskit, lihavat, pyöreät tai muuten vain ei sutjakat. Enpä oo nähnyt bloggaajien blogeissa mainintoja (omassa esittelyssä)laihuudesta, kukkakeppimäisyydestä, luisevasta olemuksesta tai luurankomaisuudesta. Tai sit "normaalipainosta".Vain ylipainoisten bloggaajien kohdalla. Toki, on tärkeää vielä tässä maailmanjärjestyksessä löytää itsevarmoja, itseään terveellä tavalla rakastavia plussakokoisia ihan vain vertaistuen vuoksi. Tsemppiä meille kaikille:)
  Hellu

  VastaaPoista
 17. Haaste otettu myös vastaan!

  http://stuckinshoes.blogspot.fi/2012/11/naked-truth.html

  VastaaPoista
 18. Moi!
  Ihanan heleä iho sulla!
  Mulle itelle käy arkiaamuisin aina näin: nukun sen verran pommiin, että ehdin laittaa vain lyhyen peikkotukkani. Töissä, jos ehdin, laitan pikameikin. Eli yleensä arkisn kuljen ilman meikkiä ja luotan siihen, että tukka hyvin, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 19. Oi vitsit, mulle tuli tosta uimahallijutusta niin mieleen, kuinka meille ala-asteella neuvottiin menemään uimahalliin kattelemaan eri ikäisiä naisia, että nähdään millä lailla murrosikä kehittyy ja niin edelleen :)
  Täälläkin haaste otettiin vastaan http://miffas.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 20. Mimmihän on kauniimpi ilman meikkiä kuin useimmat on meikattuina. :) Sulla on niin kauniit silmät ja hyvä iho.

  t: Tarja

  VastaaPoista
 21. Ootte niin kauniita ja ihania persoonia molemmat! <3
  Onko kesällä suunta Rock the Beach? 30 Seconds to Mars on tulossa sinne :)
  Jared <3

  VastaaPoista
 22. Nii
  Tää on kyllä ihan hyvä kamppanja , mutta Veera on todella huono kuvaaja, kun ottaa kuvan kauniista ja hoikasta Iinasta ja saa sen näyttämään makkaralta luonnon suolessa. Katsoin paljon Iinan kuvia ja en ymmärrä MITEN noin laihasta tytöstä VOI saada sen näköisiä kuvia, mitä Veera otti ????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se Veera huono kuvaaja ole, kuvassa paljon tekee kuvakulma (alhaalta otettu kuva), linssi (lyhyt putki "lihottaa") ja tietysti mallin asento, joka juuri tuossa samaisessa kuvassa ei imartele yhtään ketään ja saa varmasti ihon makkaralle hoikaltakin :)

   Poista
  2. Tarkoitin vaan, että eikö se ole kuvaajan ammattitaito, joka "estää" ottamasta kuvia epäedullisista kuvakulmista ? Ketä se palvelee, että levennetään sellaiseksi ,mikä ei ole totta ?

   Poista
  3. Haluaisin kysyä: Mikä on epäedullinen kuvakulma, mihin kuvaajan pitäisi pyrkiä? Sellainen, missä malli näyttää hoikalta? Kuva voi olla dramaattinen, kiinnostava, kaunis, hämmentävä, surullinen... ihan mitä tahansa myös ihmismallin kanssa, ja toisinaan näitä erilaisia tunnelmia ja ajatuksia etsiessä ei tavoitteisiin kuulu "yritetään kuvata malli kulmasta, jossa ei korostu pyöreys, näy vatsamakkarat jne."

   Mua järkyttää ajatus, että vaikka muotimaailmassa ehkä juuri edellä mainittuihin pyritään, niin miksi Veeran lahjakkaana kuvaajana pitäisi tehdä niin kuvia ottessaan? Miksi Iina (mielettömän kaunis nainen!) näyttäisi paremmalta niissä kuvissa, joissa kuvakulmalla on häivytetty kaikki inhimillinen? Miksi kuvakulmalla pitäisi esim. saada jalat näyttämään pitkiltä ja kapeilta, jos ihminen on itse tyytyväinen itseensä sellaisena kuin on: vaikka sitten muotojen kanssa.

   Minä suoraan sanoen halveksun tätä ajatusmaailmaa: Nyt mennään jo ohi Iinan valokuvista, mutta miksei vaikka pyöreää naista saisi kuvata niin, että erityisesti korostaa leveää lantiota tai vatsaa? Miksei se kuvakulma muka voi olla mallin eduksi, tai tukea kuvan tavoitetta?

   Järkyttävää, että jotkut ihan todella tän NAKED-"kampanjan" tiimoilta vetää seuraavan kortin: jos ei photoshopata tai meikata, niin sit on oltava ainakin standardit, joiden mukaan kuvat otetaan: että kaikki näyttää varmasti mahdollisimman pitkiltä, hoikilta eikä kenestäkään ainakaan saa sellaista kuvaa, että olisi lihavampi kuin onkaan.

   Ärrr! Ja sori MTL-tytöt tämä paasaus, mutta kiehahti :D

   Poista
  4. No kuka haluaa näyttää selkämakkaraa, jota ei oikeasti ole olemassa, SITÄ tarkoitin, en MÄ ainakaan haluaisi. Haluatko oikeasti listan epäedullisista kuvakulmista ? Enpä usko. Pointtini on se, että miksi kukaan kuvaaja ottaa kuvia, jotka tuo kuvattavan epäedulliseen valoon ja myös laittaa ammattitaitonsa samalla vaakalaudalle. Eikö tarkoitus ole tehdä kaunista jälkeä, eikä tehdä kauniista rumaa, laihasta tukevaa, jne
   En ole ikinä nähnyt esim tällä blogikaksikolla yhtään selkämakkara yms kuvaa ? !!!! Ihan vaan esimerkkinä. En myöskään näe tai pidä Mimmiä+Peppiä ylipainoisina, koska ovat niin kauniita ja edustavia, mutta eivät myöskään laita "huonoja = epätosia " kuvia itsestään esille.

   Poista
  5. Jokainen ihminen haluaa luonnostaan korostaa parhaita piirteitään ja häivyttää huonompia, siinä sulle epäedullisten kuvien mitta. Kuka haluaa sen isoimman finnipaiseen kuvaan, punaiset silmät, huulipunaa tai muuta töhnää hampaissa, hiukset rasvaisena, kaksoisleuka jnejne Kaikki tietää omansa...Eihän näiden kanssa halua edes ihmisten ilmoille, siksi häivytetään, meikataan jnejne MIKSI SITTEN IKUISTAA VALOKUVAAN JTN MITÄ EI OLE LIVENÄ OLEMASSA ????

   Poista
 23. oot oikeesti todella kaunis ilman meikkiä. aivan täydellinen iho :)

  VastaaPoista
 24. Täydellisyys! Miten on mahdollista, että joku näyttää noin kauniilta ilman mitään ehostusta! :D

  VastaaPoista
 25. siis oon niin samaa mieltä kans kun edellinen kirjottaja!! miten noin tasaisen ja kauniin ihon saa...voi kun mäkin oisin noin hehkuva ilman meikkiä, voi voi...:)

  VastaaPoista
 26. oli ihan pakko tulla kommentoimaan. oot niin kaunis :) ja uskalla t olla sitä vaikka oletkin pyöreä ;) mutta oikeesti mun asiani oli se että näin sut eilen säästöpörssissä :D olin ostamassa jouluvaloja ja tadaa, saavuitte sisälle m:n kanssa juuri kun olin kassalla,muuten olisin saattanut tulla tervehtimäänkin! iloista loppuvuotta teille kaikille blogin takana häärääville :) -tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! Säästöpörssi is place to be, ainakin mitä tulee jouluvaloihin. Ostettiin nimittäin myös ite sellaset ja sodastream kaasua :D Moikkaahan ihmeessä jos joskus toiste törmätään.

   Poista
 27. en oo mikään yleinen blogilukija, etsinpä vain nuita naked truth kuvia ja sinu kuva kyllä kiinnitti huomion aitoudella ja kauneudella! ihanan rehellinen kuva ja ei kyllä tuollasia kasvoja tarvitsekaan peittää yhtään meikillä!:)

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.