moretolove

white

white

lauantai 3. marraskuuta 2012

NEPAL day 1

Kuten aiemmin kerrottiinkin, ollaan hakeuduttu yhteistyöhön Pelastakaa Lapsien kanssa. Olen itse toiminut Helsingin Kaupungin kautta tukihenkilönä aiemmin ja koska Pelastakaa Lapsilla on samanlaista toimintaa lastensuojelun saralla, oli luonnollista istahtaa heidän kanssa alas juttelemaan.

Kävimme kerran palaverissa ja saimme todella lämpimän vastaanoton. Ihmiset PeLalla on todella sydämellisiä, tekevät työtään intohimoisesti ja heillä on lämmin asenne elämään. Kävimme läpi tulevan syksyn jutut ja tulimme siihen tulokseen, että voisimme olla auttelemassa näissä -vapaaehtoisesti luonnollisesti. Myöhemmin PeLalta otettiin yhteyttä, että heillä on tulossa Kids Rock-konsertti ja he haluaisivat lähettää meidät Nepaliin tutustumaan avustuskohteisiinsa ja kuvata pätkän konserttiin. Olimme tietenkin innoissamme, koska pääsisimme näkemään minne ne rahat ihan oikeasti menisivät. Samalla pystyttäisiin tuoda tätä vielä enemmän ihimisten (teidän) tietoisuuteenne.

Kun minut haluttiin töihin Universalille, tein heti ensimmäisessä tapaamisessa selväksi, että olen lupautunut lähtemään tälle reissulle, enkä aio jättää sitä mistään hinnasta väliin.  En silläkään riskillä, että se vaikuttaisi siihen ottavatko minut töihin sinne. Sainkin siis lupauksen, että saan pitää syksyllä viikon vapaata ja suostuin menemään heille töihin.

Järjestön lähettiläänä toimiminen ja hyväntekeväisyystyön tekeminen on ollut yksi suurimmista unelmistani lapsesta saakka ja tämän takia tämä meni kaiken edelle.

7.10 lähdettiin Mimmin kanssa kohti Nepalia. Edessä oli pitkä lento Berliinin ja Abu Dhabin kautta, mutta päästiin perille lähes vuorokautta myöhemmin. Ensimmäinen yö nukuttiin hotellissa Kathmandussa, josta sitten seuraavana aamuna meidät haki Save The Children-maasturi kohti seikkailua.

 
Tässä ollaan saavuttu just Sindhupalchowkiin meidän majataloon, joka oli kylttien mukaan Beach Resort. Takana joki jonne Hindut käy viemässä poltetut ruumiit.

 
Lähdettiin pikaisen lounaan jälkeen kohti ensimmäistä kylää, jonne luvattiin olevan reilu tunnin matka.

 

 
  
 
N 1,5h nousun jälkeen oltiin perillä ensimmäisessä kohteessa. 

 
Noi nousut kyliin oli aikamoisen jännittäviä, kun välillä alla oli juoksuhiekkaa ja puolen metrin päässä kilometrien pudotus. Meillä oli onneksi mukanamme todella kokenut kuski, joka lupasi saavansa meidät hengissä perille. Välillä myös jouduttiin hypätä autosta kokeilemaan jalalla missä on jyrkänteen reuna, että kuski tiesi. Ei jännittänyt ollenkaan. :D


Jätettiin auto sinne ja lähdettiin jalkasin laskeutumaan ensimmäiseen vierailtavaan kylään Sipapokhariin. Oppaanamme toimi Ambika. Jätettiin siis auto Ambikan koululle, jonne tyttö kävelee joka päivä kotoaan 40minuutin matkan. Ambikan "heimo/yhteisö" on nimeltää Dalit ja he ovat ns. "lainsuojattomia", eli niin köyhiä, etteivät kuulu mihinkään kastiin. Tämä tarkoittaa sitä, että ylempiin kasteihin kuuluvat eivät saisi edes vierailla Dalien luona, koska he ovat täysin "merkityksettömiä". Meidän ryhmään kuului kuitenkin yksi paikallinen, ylempään kastiin kuuluva Pelastakaa Lasten työntekijä, joka toimi oppaanamme ja tulkkinamme koko reissun.


Koko päivän meitä seurasi ryhmä kylän lapsia, jotka halusivat nähdä ihan kaiken mitä tehtiin. Aivan ihania.


Tutustuttiin Ambikan päivärutiineihin ja auteltiin tyttöä kotihommissa. Tässä Mimmi ja Ambika ruokkivat eläimiä.

 
  
Yksi hommistamme oli myös rikkaruohojen kerääminen, joita eläimille sitten syötettiin. Ambika näytti edeltä ja nämä kaksi tätiä sitten tekivät perästä.


Ambika naureskeli meille, kun ei ikinä tajuttu mitä meidän piti kerätä ja kyseltiin kaikista "Siis tämäkö" :D


  
 
Terve!

   
 
Ambika asui veljensä kanssa, koska heidän molemmat vanhemmat kuoli alle 40-vuotiaina. Ambikan perheeseen kuuluu myös veljen 20-vuotias vaimo ja heidän 2 pientä lasta. Näitä Ambika hoitaa aina koulun jälkeen.

 
Ensimmäinen päivä oli aika lyhyt, koska jouduttiin lähtemään kylästä vielä valoisan aikaan. Pimeällä alas ajaminen on todella vaarallista ja kotiin oli aina päästävä valoisalla.

Palasimme kuitenkin seuraavana päivänä taas Ambikan luokse... 

HUOM! Olemme molemmat Pelastakaa Lasten kuukausilahjoittajia ja lahjoitamme rahaa tekstiviestitse. Sinä voit auttaa lähettämällä sanan LAPSET numeroon 16499 (10e/kk)

2 kommenttia:

  1. Mä olen kanssa. 15e kuussa on mennyt jo vuosia suoraan tililtä. Helppoa ja siitä hyötyy kaikki. Se pieni summa menisi helposti johonkin muuhun.

    VastaaPoista
  2. Mimmi! Mistä tuo ihana huivi ensimmäisessä kuvassa? :)

    VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.