moretolove

white

white

perjantai 21. joulukuuta 2012

Työni levy-yhtiössä

Olette kyselleet jonkin verran mun työstä ja pyytäneet kertomaan siitä. Ajattelinkin siis nyt vähän valottaa mitä teen ja missä olen koko syksyn viettänyt 80% ajastani.

Nimittäin täällä... Alotin työt Universal Musicilla elokuussa ja minut palkattiin hoitamaan UK ja muut maat-artistien promootiota. Tässä syksyn aikana vastuualueeni on kasvanut ja hoidankin tällä hetkellä lähes kaikki meidän ulkomaiset artistit, joita on paljon koska Universal on maailman suurin levy-yhtiö.

Universalille minut palkkasi meiltä jo muihin tehtäviin lähtenyt markkinointijohtaja johon tutustuin keväällä matkalla Norjaan haastattelemaan Justin Bieberiä. Siellä kävimme pitkiä keskusteluita ja muutama viikko reissun jälkeen sain puhelun, että minut haluttaisiin Universalille töihin. En ollut oikeastaan koskaan edes leikitellyt ajatuksella, että työskentelisin levy-yhtiössä, mutta niin siinä sitten vaan kävi. Pari hyvää ystävääni työskentelee kilpailevassa yhtiössä, joten olen paljon tietty heiltä kuullut. Monien mielestä mut on luotu tähän työhön ja täytyy kyllä sanoa, että rakastan sitä mitä teen. Niin ja olen siinä myös aika hyvä. Vaikkakin vielä alottelija ja mulla on paljon opittavaa.Työnkuvaani kuuluu tiedottaminen, markkinoinnin suunnittelu, kappaleiden vieminen radioon, artistien haastattelujen sopiminen, artisteista huolehtiminen jos tulevat Suomeen esimerkiksi promootiokäynnille. Pähkinänkuoressa vastaan ja raportoin ulkomaille, että artistien eteen tehdään asioita. Jos vaikka Rihannan uusi single ei soi radiossa, niin Rihannan ympärillä työskentelevät ihmiset kääntää syyttävän sormen minun puoleeni. Vastuuta siis riittää ja välillä on myös paljon haasteita, josta tykkään.

Kuuntelen paljon toimistolla myös uutta musiikkia, mulle saattaa tulla kymmeniäkin uusia biisejä päivän aikana ja pitäisi pysyä mahdollisimman hyvin kärryillä kaikesta. Usein myös vaikka radiot bongaa jotkut biisit jo etukäteen ulkomailta ja saattavat pyytää niitä minulta suoraan.

Työkavereista eniten töitä teen Antin kanssa. Se on mun "toinen käsi" joka kirjottelee tiedotteita ja auttaa mua kaikessa mahdollisessa. Antin kanssa ollaan tultu alusta asti todella hyvin juttuun, mutta musta tuntuu että sen vuoden 2012 paras juttu on kuitenkin se, että oon nyt 3 viikkoa lomalla. :D


Antti on myös taiteillut mun Channing Tatumin julisteen uuteen uskoon. Ensin jaksoin nalkuttaa asiasta, mutta aina poissaollessani kuvaan alkoi tulla uusia juttuja ja aloinkin pitämään siitä.


Yksi tämän syksyn mua työllistävimmistä projekteista oli Rihannan uusi albumi ja sen ympärille rakennettava markkinointi/promootio. Ruvettiin tekemään plania alkusyksystä ja hommaa riitti. Se on kuitenkin vasta alkupuraisu, sillä Rihannan albumit elää aina pitkään ja hittejä nousee esiin jatkuvasti. Olen todella iloinen miten hyvin ihmiset on löytäneet ensimmäisen singlen Diamonds, jota tuolla kävin esittelemässä aikoinaan radioille ja vahtasin listasijoituksia muualla maailmassa. Nyt se nousi meilläkin virallisen single, Spotify ja iTunes-listan ykköseksi ja oli hyvä mieli lähteä lomalle.


Lounaan syön lähes joka päivä Mokossa, josta haetaan aina salaattia toimistolle. Miu Miun lompakon ostin itselleni eräältä työmatkalta "kiitokseksi" ja se on ollut paras.

Laskin eilen, että olen lentänyt 23 lentoa tämän vuoden aikana, joista 18 on ollut työlentoja. Tällä hetkellä ei ole mitään suurta hinkua työmatkoille, eikä oikeastaan toimistollekkaan ja olen todella tarvinnut tätä lomaa. Siltikin aloin jo eilen lentokoneessa vähän ideoimaan tulevaa vuotta ja juonimaan uusia kuvioita. Työni on hektistä ja tykkään siitä. Universalilla on ihan mielettömän hyviä artisteja ja onkin kiva päästä sivusta seuraamaan esimerkiksi Robinin ja Jesse Kaikurannan menestystä.

Jälleen kerran voisin vain todeta, että olkaa rohkeita ja avatkaa suunne. En ole opiskellut markkinointia, mutta kasvattanut lähes kymmenessä vuodessa aikamoisen kokemuksen myynnin ja markkinoinnin parissa. Ilman More To Lovessa oppimiani asioita en olisi nyt tässä työssä. Vielä tänäkin päivänä monet työpaikat täytetään suosituksilla,  hyvillä kommunikointitaidoilla ja rohkeudella ottaa riskejä. Muistan kuinka ensimmäisessä keskustelussamme Norjassa kyselin markkinointijohtajalta rohkeasti "Miksi näin"-kysymyksiä ja heitin omia näkökulmiani asiohin ja siihen miten ehkä joitain asioita voisi kokeilla toisinkin. Joskus se nähtävästi kannattaa, sillä nykyään olen se joka niitä asioita sitten kokeilee toisin ja välillä luonnollisesti myös epäonnistuu.

Uskokaa unelmiinne, ottakaa se mikä teille kuuluu. 

Minäkin otan nyt tämän kolmen viikon loman, koska olen sen ansainnut. Terkkuja Nycista, täällä paistaa aurinko ja on +10! :)

15 kommenttia:

 1. whoa, ihan unelmatyö! oot onnekas :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti minäkin pääsen tekemään jotain mistä kunnolla pidän.Eläintenhoitaja olisi unelmani. Tosin liian korkeat sisäänpääsypisteet. Nyt sitten Kartoittajan hommissa ja toivottavasti Maankäytön suunnittelu sopii minulle ja toivottavasti pidän siitä. Rakastan kaikkea suunittelemista ja järkkäilyä. Oli se sitten vaatekaappi, kirjahylly tai juhlat.

  VastaaPoista
 3. Kateellinen täällä terve! :) Kuulostaa niin unelmalta...

  VastaaPoista
 4. ei löydy rihannan uusinta albumia spotifysta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikä ole toistaiseksi tulossakaan. :/

   Poista
  2. Miksei? :( Harmittaa kun haluaisi kuunnella automatkoilla tai lenkillä puhelimesta, enkä kannata piratismia.. Niin mieletön albumi kuitenkin on.

   Poista
 5. Oi ihana tarina:) Hyvä sinä. Juuri noin. Rohkeasti härkää sarvista. Hyvää lomaa:)

  VastaaPoista
 6. Jee vihdoin tää postaus tuli! :) Kuulostaa ihan unelmalta, juuri samantyyppisien hommien parissa toivoisin joskus työskenteleväni! Tästä tuli superinnostunut fiilis! :)

  Hauskaa joulua,

  Mari

  VastaaPoista
 7. Hei peppi saisinko vielä tietää, mikä sun koulutus on?:)

  VastaaPoista
 8. Mua jotenkin ahistaa toi sanonta "viedä kappale radioihin". Tai oikeastaan siinä ahistaa just se, miten Universalin kaltainen megafirma ja musiikkimogulit ohjailee ja määrää sen, mikä on kuumaa kamaa. Tai siis vaikea selittää, koska tottakai jokaisella elämän osa-alueella tottumuksia ohjailee taustalla jokin alan jättiyritys, vaikka sitä ei tiedostaisikaan. Universal tuntuu tavallaan musiikkitaiteen saralla samalta kuin Nestlé ja Monsanto elintarvikkeiden saralla, tavallaan isolta jyrältä joka tasapäistää ja yksipuolistaa tarjonnan, matkustat minne tahansa maailman kolkkaan, kuulet aina sen saman Rihannan biisin.

  Tämä ei ole millään tasolla tarkoitettu henkilökohtaiseksi palautteeksi, kunhan puran tuntojani. Onneksi olkoon sinulle, Peppi, viihtyisän ja antoisan työpaikan löytämisestä! Itselläni on vielä "etsikko-vaihe" menossa, ja toivottavasti joskus löydän sen oman alan.

  VastaaPoista
 9. En nyt haluaisi olla tympeä pessimisti, mutta silti haluan muistuttaa, että jos just tuosta alasta puhutaan, niin markkinoinnin ja etenkin viestinnän alalla on tunkua todella paljon. Joten jos (väkisin, tutkailematta työttömyystilastoja) haluaa alalle, niin kannattaa huomioida, että suurimmalta osalta vaaditaan kuitenkin alan (hyvä) tutkinto pohjaksi, vaikka se kokemus onkin tärkein tekijä. Suurin osa vaan kuitenkin on mattijamaijameikäläisiä, joilla ei ole suhteita tai ns. face valueta, joten on vaan sitten tehtävä pirusti duunia unelmien eteen. Eivätkä ne unelmat välttämättä siltikään täyty, osa joutuu Siwan kassalle. Ikävä kyllä palava halu ei aina riitä.

  VastaaPoista
 10. Itsestään kannattaa joskus pitää vähän pienempää ääntä. Sua on jo moni artisti dissannut. Morjens...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiahan ei vain mitenkään voi miellyttää ja kaikki ei voi tykätä. Teen työni ja jos jollain on siitä jotain sanomista, niin voivat tulla siitä sanomaan. Kannattaa jatkossa kommentoida ihan suoraan omalla nimellä, kun mehän saamme nykyään muutamalla klikkauksella anonyyminkin kirjoittajan ip-tiedot. Nähdään! ;)

   Poista
 11. Hahah, hetken mietin että miksi näyttää niin kovin tutulta tapaus vaan sitten hoksasin että kah kehveliä, sehän on tosiaan sama Antti joka oli samassa lukiossa. Hieman on heebo kyllä ulkoisesti muuttunut mutta kyllähän tuon tunnisti. :D

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.