moretolove

white

white

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Remppaa pukkaa!

Meidän kodin keväässä on luvassa yksi mullistava jutska, nimittäin tarkoituksena olisi repiä vanha kylpyhuone ja sauna kokonaan alas ja korvata ne astetta komeammilla ja muutenkin paremmilla. Tämä kotihan on rempattu kaikkialta muualta, paitsi näiltä osin, joten sitten päästään eroon myös  ysärikylppäristä ja todella epäkäytännöllisestä saunasta. Remppa on meidän huhtikuun projekti ja pari lauantaita on maaliskuustakin mennyt laattakaupoilla, tai oikeastaan tarjontaa kartottaessa. Samoin iltaisin on piirretty ties mitä 3D-mallia ja kaikki on tällä hetkellä aika selvillä, tosin suihkun paikka ja kaadot aiheuttavat vielä hieman päänvaivaa...


Kylppäriin halutaan tummaa ja valkoista, eniten iskee tuo IKEAn kuva oikeassa yläreunassa. Näillä näkymin seinälle on valikoitumassa isoa valkoista laattaa poikittain ja tehostelaataksi valkoista laattaa valkealla tekstuurilla esim. suihkujen kohdalle. Myös yksi seinänpuolikas saa luultavasti pintaansa metallinhohtoista mustaa. Lattiaksi haaveiltiin mattamustaa pientä laattaa, mutta mieleen tuli, että onkohan se helppo pitää puhtaana? Kylppäristä pyritään erottamaan myös lasiseiniä käyttämällä "kodinhoitosoppi" jossa nököttää pesutorni ja pyykinsäilytysjutut vähän paremmassa turvassa.


Sauna puolestaan tulee saamaan aika monta metriä laudetta lisää säälittävän pätkän, mitä siellä tällä hetkellä on kaveriksi. Lisäksi tarkoituksena on laittaa savulasiseinä ja -ovi kylpyhuoneen ja saunan seinän tilalle. Olen erityisen ihastunut tummiin saunoihin, joissa on esim valkoiset lauteet. Tai toisinpäin, mutta mustaa ja valkoista on saatava sinnekkin! Kiuas vaihtaa kokonaan paikkaa ja minä olen ihastunut niihin roikkuviin juttuihin, mutta näyttää kuitenkin siltä, että tyydymme perinteisempään versioon.

Mitä ootte muuten mieltä, onko kaksi suihkua vierekkäin tarpeellinen rivarikolmiossa? Ollaan kallistumassa tällä hetkellä yhden suihkun puoleen, en nää oikein kahdessa suihkussa tämän kokoisessa kämpässä järkeä. Mitäs muuta, kaikki kylppäri-inspiskuvat ja vinkit jakoon? ;) Ens viikolla se olis tarkotus alottaa, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan!

Kuvat Pinterestistä poimittuja, useammassa ei lähde tiedossa. 


14 kommenttia:

 1. Jeee remonttijuttuja!

  Käytiin juuri meidän uutta asuntoa ihastelemassa kun siellä remppamiehet ahertavat ja max 2vko niin pitäisi olla koko asunto valmis <3. Kylppäriin valikoitiin seinälle valkoista ja lattia tummanharmaaksi, samoin myös wc.

  En näe itse tarpeellisenä kaksi suihkua vierekkäin, harvoin sitä kai suihkussa ollaan yhtäaikaa kenenkään kanssa - tai jos on niin saman suihkuttelun alle vaan ;). Senkin tilan voi käyttää että tilasta tulee avarampi tai sitten mahdollisesti säilytykseen riippuen vähän tilan koosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kuulostaa hyvältä! :)

   Samoilla asioilla oon itelleni perustellut, miksi pärjätään ihan hyvin yhdellä suihkulla. :)

   Poista
 2. Meillä oli juurikin kolmiossa kaksi suihkua vierekkäin. En varmaan itse olisi tuollaista ratkaisua tajunnut tehdä jos olisin remontoinut.. mutta oli kyllä kätevä ja kun myytiin asunto pois, niin kiinteistövälittäjä oli myös sitä mieltä, että on ehdottomasti plussaa.

  Kun saunoo kavereiden kanssa tai ihan perheen kanssa, niin touhu on paljon helpommin kulkevaa, kun on kaksi suihkua. Meillä kun on lapsi, kaksi suihkua myös kätevä, lapsi voi olla kylpyammeensa kanssa toisen suihkun alla kun jompi kumpi vanhemmista käy itse pesulla.
  Ei tule riitaa tai kiirettä jos monen tarvii käydä samaan aikaan suihkussa kun voi käydä :)

  Suositteluni siis kahdelle suihkulle, mikäli tuo ei lohkaise budjetista ihan huikeaa satsausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ollaan mietitty tuota toista suihkua pitkälti juurikin jälleenmyyntiarvon takia :) Pärjätään oikein mainiosti yhdellä suihkulla tällä hetkellä. Meillä tämä on ehdottomasti kiinni tilasta, johon olisi tarkoitus kuitenkin mahduttaa säilytystilaa. Nyt luultavasti panostetaan toisen suihkun tila avohyllyihin shampoille ja suihkusaippuoille yms. ja pyykkisäilytykseen :)

   Poista
 3. 2 suihkua vie oikeasti paljon tilaa. Meillä oli edellisessä talossa jonka rakensimme ja eipä tullut käytettyä kun kyynärpäät kolisivat yhteen. Niin ja meitä oli 2 aikuista ja 2 lasta. Enkä ainakaan halua vieraitteni kanssa peseytyä samaan aikaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samaa on mietitty, ei ole kiva peseytyä liian ahtaalla, joten tosiaan alkaa tuntumaan, että laitetaan mieluummin sekin tila hyötykäyttöön säilytysratkaisujen muodossa :)

   Poista
 4. Itse suosittelen kahta suihkua, rakensimme talomme viime vuonna ja on toiminut todella hyvin. Meillä on kanssa kylppäri tummanharmaa/valkoinen. Ja sauna laitettiin ihan tummaksi, ja selkänojat on vanhoista heinäseipäistä tehty samoinkuin käsituetkin ja listoina toimii "merimiesköysi/hamppuköysi" ja tietysti kiukaan takana on kiviseinä :)

  VastaaPoista
 5. Meillä tehtiin kylppäriremppa kuukausi sitten ja sävymaailma on aika pitkälle sama kuin mitä teillekin on tulossa. Mustaa, valkoista ja kirkasta lasia. Lattiassa meillä on juurikin se pieni mattamusta laatta, ja suosittelen sitä kyllä! Ei ole läheskään niin liukas kuin perinteiset laatat ja puhtaanapito on yhtä helppoa kuin muissakin laatoissa.

  VastaaPoista
 6. Jee. Kivaa jos päästään seuraan remontin etenemistä. Mä panostaisin säilytystilaan sen kahden suihkun sijaan. Harvemmin tulee oltua yhtä aikaa suihkussa puolison tai kaverin kanssa kuitenkaan.

  VastaaPoista
 7. Noista mattamustista laatoista sen verran, että ovat kivannäköset, mutta näyttävät AINA tahrasilta. Meillä on semmoset kylppärissä (edellisen omistajan valitsemat) ja multa meinaa mennä järki niitten kanssa...

  VastaaPoista
 8. Meilläkin mattamustat laatat kylppärissä ja vessassa.
  Muuten kyllä jees, mutta tosiaan tahrat (siis myös pelkät vesitahrat) näkyy aika selkeästi.
  Ja tummissa saumoissa on se huono puoli että veden kalkki pinttyy niihin todella ikävästi ja kappas, tummanharmaat saumat onkin pian vaaleanharmaat...eikä niitä saa takaisin tummiksi mitenkään, buu :(

  VastaaPoista
 9. Ekaksi kysyisin, tarvitsetteko varmasti kahta suihkua yhtä aikaa? Pienten lasten kanssa suihkutellessa kaksi suihkua on tosi käytännöllistä, mutta silloinkaan suihkujen välissä ei saa olla liikaa seinämiä ym. Harrastatteko paljon yhteissaunomisia, jolloin suihkussa on monta samanaikaisesti? Ei tarvitse vastata :)

  Kaksi suihkua vie paljon tilaa, ja harvemin rivarikolmion kylppäreissä on sitä tarpeeksi, mutta teillä voi tietysti olla. Lasten kanssakin on hyvä, jos suihkutila on tarpeeksi ISO, vaikka suihkuja on vain yksi. Ei siis mitään 90 cm x 90 cm, vaan isompi. Pidän jälleenmyyntiarvon kannalta parempana yhtä isoa kuin kahta pientä vierekkäin. Siitä yhdestäkin voi tehdä aivan luksuksen, shampoille hyllyt, johon ei törmää, hyvä valaistus... Inspiskuvien prusteella teille on tulossa tosi ihana sauna ja kph.

  VastaaPoista
 10. Enpä ole kertaakaan aiemmin kommentoinut, mutta nyt oli aihe, joka sai kirjoittamaan. Suihkuasiaan en osaa ottaa kantaa, mutta omassa rivarikaksiossani on lasiseinä ja -ovi kylppärin ja saunan välillä. Eikä se ole mun mielestä ollenkaan kiva, sillä lauteilla istuessa joutuu katselemaan kylppäriä ja pyykkikonetta. Ja ainakin musta olis kiva käydä "rauhassa" suihkussa, ilman että muut saunojat istuu kuin katsomossa siinä lasiseinän toisella puolella... Toki kylppäristä voi sammuttaa valot, jolloin näkymä ei oo niin selvä, mutta mitäs iloa sitten on ikkunoistakaan...

  Tämä nyt tietysti vaan mun mielipide, mutta mieluummin kattelisin kaunista puuseinää kuin pyykkikonetta saunassa istuessani.

  Tsemppiä remonttiin!

  VastaaPoista

Hellurei ja hellät tunteet! KIITOS jo etukäteen kommentistasi!

Hey you! Please, leave a comment. We would really appreciate that! :)

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.